Bezoekers genieten van prikkelarme kermis: 'Eindelijk even niet al die herrie!'

EMMELOORD • Di 30 april 2024 | 6:00 • Dinsdag 30 april 2024 | 6:00

De kermis in Emmeloord heeft maandagmiddag anderhalf uur lang alle muziek, alle geluidseffecten en alle flitsende lampen uitgezet. Dat gebeurde zodat bezoekers die slecht tegen drukte kunnen, ook eens een bezoek aan de kermis konden brengen.

De prikkelarme kermis is vooral een uitkomst voor bezoekers met een vorm van autisme, met epilepsie of een hoge mate van gevoeligheid.

Echt een verademing
"Ik vond het heerlijk toen ik hier binnenkwam", zegt één van de bezoekers. Ze heeft zelf autisme. En haar twee kleinkinderen ook. "Er is gelukkig eventjes geen harde muziek en geen geflits van lampen."

Het is vooral de combinatie van allerlei prikkels tegelijkertijd dat een bezoek aan de kermis tot een kwelling maakt, zegt deze mevrouw. De attracties zelf zijn het probleem niet, die zijn heel leuk. "Het gaat om de herrie er omheen'.

Kermis werkt graag mee
Het initiatief tot de prikkelarme kermis komt van StEP, de Stichting Evenementen en Promotie Noordoostpolder. "We hadden de kermis gevraagd of ze wilden meewerken. En ze zeiden direct ja", zegt Lisan Menu van StEP.

De stichting had de prikkelarme kermis aangekondigd via de scholen voor speciaal onderwijs, via zorgorganisaties en via sociale media.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel