advertentie

4 MEI: LIVE DODENHERDENKING DRONTEN EN CONCERT IN ALMERE BIJ OMROEP FLEVOLAND

Omroep Flevoland doet op donderdagavond 4 mei rechtstreeks verslag van de Dodenherdenking in Dronten. Het verslag is live via radio, televisie en internet te volgen. Ook brengt Omroep Flevoland een live registratie van het Flevolands 4 mei concert in Almere Stad. 

Dodenherdenking Dronten
Sinds 1965 worden bij het Vliegersmonument in Dronten de omgekomen vliegtuigbemanningen herdacht van toestellen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het IJsselmeer zijn gestort. Deze plechtigheid op 4 mei wordt door oud-boordschutters (airgunners) uit met name Engeland bijgewoond. Traditiegetrouw zendt Omroep Flevoland deze herdenking live uit via TV, radio en internet. Voor de mensen die zelf op het Redeplein in Dronten aanwezig zijn is de plechtigheid bovendien te volgen via een groot scherm. 

Flevolandse 4 mei concert

Na deze herdenking met de 1-minuut stilte wordt  geschakeld naar het “Flevolands 4 mei concert” op de Grote Markt in Almere Stad, waarmee een muzikale en emotionele brug geslagen wordt tussen het herdenken op 4 mei en het vieren op 5 mei.
De presentatie van dit evenement is in handen van Mathilde Santing en er zijn optredens van o.a. Humphrey Campell, Charl Delamarre, Neco Novellas en Jessica Manuputty.

De live uitzending van de Dodenherdenking in Dronten via Omroep Flevoland televisie begint om 19.40 uur en is eveneens via de website te volgen. Ook Omroep Flevoland radio besteedt aandacht aan de herdenking, vanaf 19.00 uur via 89.8 FM. De live uitzending van het concert in Almere via Omroep Flevoland televisie begint om 21.00 uur.  © omroep flevolandsitemap | disclaimer