advertentie

Henk Smeeman weg als afdelingsvoorzitter VVD

Almere 6 september 2013
Henk Smeeman is opgestapt als afdelingsvoorzitter van de VVD in Almere. Dat doet hij uit onvrede met de koers van de partij op economisch gebied.

Smeeman kan zich niet vinden in de keuze van de VVD voor de ontwikkeling van een winkelgebied in Almere Poort, ten koste van de winkeliers in het stadshart.

Henk Smeeman is in het verleden acht jaar wethouder geweest voor de VVD in Almere.
Almere -

Gemeenteraad unaniem over deal retailpark

De gemeenteraad van Almere heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de deal die het college van B&W heeft gesloten over het retailpark Almere Poort. Er is een afspraak gemaakt met projectontwikkelaar Dura Vermeer dat er een beperkt type winkelaanbod komt in het nog te ontwikkelen winkelcentrum. Grote kledingzaken en babywinkels zijn niet toegestaan in het retailpark, evenmin als drogisten, supermarkten en winkels die zijn gespecialiseerd in kantoorartikelen. Zo kan het retailpark geen concurrentie vormen voor de winkels in het stadshart. Volgens directeur Martin Ort van Ondernemers Vereniging Stadshart Almere OVSA worden de investeringen van eigenaar Unibail Rodamco nu onmiddellijk hervat. Zo wordt er nog deze week begonnen met het plaatsen van een windscherm bij de Hema in het stadshart. Omdat Dura Vermeer een minder breed winkelaanbod kan aanbieden in het retailpark, wil de projectontwikkelaar een schadevergoeding van 1 tot anderhalf miljoen euro van de gemeente.
Almere -

Raad tevreden met onderhandelingsresultaat retailpark

De Almeerse gemeenteraad lijkt akkoord te gaan met de deal die op tafel ligt over de ontwikkeling van het retailpark in Almere Poort. In die overeenkomst is afgesproken welk type winkels er wel en niet mogen komen. Wethouder Henk Mulder kreeg tijdens de Politieke Markt van vele politieke partijen complimenten voor het bereikte onderhandelingsresultaat. Hij wist met projectontwikkelaar Dura Vermeer af te spreken dat in het retailpark winkels die directe concurrenten van het stadshart zijn niet worden toegestaan. Dit tot tevredenheid van winkeliers in het centrum. Kritische vragen waren er wel over een dreigende miljoenenclaim van de eigenaar van winkelcentrum Doemere. Die vreest nog wel hevige concurrentie. Volgens Mulder was het onmogelijk een deal te sluiten die ook doe-het-zelf en woonwinkels verbied in het retailpark. Bovendien ziet hij voor Doemere in de toekomst een andere rol weggelegd dan nu. In de huidige vorm is de woonboulevard niet meer houdbaar zei de wethouder.
Almere -

Doemere dreigt gemeente met miljoenenclaim

Buiten-Mere Properties, de eigenaar van winkelcentrum Doemere dreigt de gemeente Almere met een miljoenenclaim. Reden is de komst van het retailpark in Almere Poort. Dat schrijft Buiten-Mere in een brief aan de gemeenteraad. De gemeente en de ontwikkelaar van het retailpark, Dura Vermeer, bereikten twee weken geleden een deal over het type winkels dat in het retailpark mag komen. Daaronder vallen doe-het-zelf en woonwinkels. Precies het type winkels dat ook in Doemere is te vinden. Buiten-Mere zegt er altijd vanuit te zijn gegaan dat er in het retailpark alleen winkels in de categorie sport en spel zouden komen. Inmiddels heeft één huurder van Doemere al aangegeven zijn contract op te zeggen en te willen verhuizen naar Almere Poort. De gemeenteraad spreekt donderdagavond over de deal met Dura Vermeer. Er is nog een kleine kans dat de raad de komst van het retailpark tegenhoudt. Dat gaat de gemeente dan wel zo'n 9 tot 12 miljoen euro kosten.
Almere -

Politiek positief over deal retailpark

Verschillende politieke partijen in Almere reageren positief op de deal die wethouder Mulder heeft gesloten over het nog te ontwikkelen retailpark in Poort. Mulder heeft met projectontwikkelaar Dura Vermeer afgesproken dat er een beperkt aantal type winkels in het retailpark komt om hevige concurrentie met het stadshart te voorkomen. Dat kost de gemeente dan wel een schadevergoeding van 1 tot 1,5 miljoen euro. "Ik denk dat het een mooie deal is. En het hoogst haalbare dat bereikt kon worden." zegt fractievoorzitter Miranda Joziasse van de VVD. "Door het schrappen van een aantal winkelmogelijkheden denk ik dat het retailpark een aanvulling gaat worden in plaats van een concurrent voor het stadshart." Ook Frits Huis van oppositiepartij Leefbaar Almere is positief over het onderhandelingsresultaat. Hij weet alleen nog niet zo zeker of er nu echt geen partijen meer zijn die de ontwikkeling van het retailpark bij de rechter willen tegenhouden. De deal wordt binnenkort op de Politieke Markt besproken.
Geef je reactie
Neem voordat je een reactie plaatst ons reglement voor reacties door
code: Verification
Vul hieronder de afgebeelde code in
© omroep flevolandsitemap | disclaimer