advertentie

ME maakt einde aan illegale houseparty

Almere 24 november 2013
ME maakt einde aan houseparty
ME maakt einde aan houseparty ME maakt einde aan houseparty
Met inzet van de Mobiele Eenheid heeft de politie zondagochtend vroeg een einde gemaakt aan een illegale houseparty in Almere Haven. Daarbij zijn zes bezoekers gearresteerd.

De politie werd getipt dat er in een leegstaand bedrijfspand aan de Steiger zonder vergunning een party gaande was. Daar waren circa vijfhonderd bezoekers op afgekomen. De politie vroeg de organisatie om een einde aan het feest te maken. Toen dat niet gebeurde, werd na overleg met burgemeester Jorritsma en het Openbaar Ministerie besloten het pand te ontruimen.

De meeste bezoekers gaven hieraan gehoor, maar een groep van 150 jongeren bleef rond het pand hangen en begon de 75 man sterke ME-macht met stenen en andere voorwerpen te bekogelen. Daarbij hield de politie zes verdachten aan wegens geweld tegen een agent en wegens opruiing.

Tijdens de politie-actie zijn afritten van de snelwegen A6 en A27 afgesloten, zodat niet nog meer bezoekers op het feest zouden afkomen.


Almere -

Veroordelingen in zaak illegale houseparty

Drie mannen en een vrouw zijn dinsdag door de politierechter veroordeeld nadat zij vorig jaar waren aangehouden bij een illegale houseparty in Almere. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging tegen de politie. Er werden werkstraffen opgelegd van 50 uur, 80 uur en 120 uur. De vrouw kreeg een boete van 1.500 euro. Een vijfde verdachte werd tot een boete van 2.500 euro veroordeeld voor opruiing. Hij had "Laten we ze pakken" geroepen. De zaak van een zesde verdachte is aangehouden omdat er nog getuigen moeten worden gehoord. De illegale houseparty werd in november vorig jaar gehouden in een bedrijfspand op industrieterrein De Steiger. De Mobiele eenheid maakte een einde aan het feest.
Almere -

Bezoekers illegaal feest boos op ME

Bezoekers van het housefeest in Almere zijn boos op de manier waarop de ME zondagochtend vroeg binnenviel. Rond zes uur ging de ME met 75 man sterk het pand aan de Steiger binnen, omdat daar een illegaal feest aan de gang was. Daarbij werd volgens de bezoekers overdreven geweld gebruikt. Op Facebook is een foto te zien van een meisje met een bebloed hoofd. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt en werd de sfeer pas grimmig toen 150 feestgangers niet wilden weggaan en buiten met stenen gingen gooien.
Almere -

Jorritsma: geen buitensporig geweld ME

De Mobiele Eenheid heeft zondagochtend beslist niet buitensporig opgetreden tegen de bezoekers van de illegale houseparty in Almere Haven. Dat vindt burgemeester Annemarie Jorritsma. Bij de ontruiming van een bedrijfspand aan De Steiger raakte de politie slaags met circa 150 bezoekers, die stenen gooiden. Op sociale media zeggen bezoekers dat de ME veel te hard tekeer is gegaan. Volgens Jorritsma was ingrijpen noodzakelijk, omdat het pand niet brandveilig was. De burgemeester roept eigenaren van leegstaande panden op in de gaten te houden wat daar gebeurt. Volgens Jorritsma was in dit pand aan de Steiger al enkele keren een kleiner feest gehouden.
Almere -

Vijf verdachten illegale houseparty nog vast

Vijf van de zes verdachten die zondag zijn aangehouden bij een illegale houseparty in Almere Haven zitten nog vast. Dat laat de politie weten. Eén van hen is vrijgelaten omdat hij alleen werd verdacht van opruiing. De anderen zitten nog vast omdat ze geweld zouden hebben gebruikt tegen agenten. De illegale houseparty werd in de nacht van zaterdag op zondag gehouden in een gekraakt bedrijfspand aan de Steiger in Almere Haven. Daar waren circa 500 bezoekers op afgekomen. De politie vroeg de organisatie om het feest te stoppen. Toen dat niet gebeurde, werd de ME ingezet om het pand leeg te vegen.
Geef je reactie
Neem voordat je een reactie plaatst ons reglement voor reacties door
code: Verification
Vul hieronder de afgebeelde code in
© omroep flevolandsitemap | disclaimer