advertentie

Problemen Chu Shin langer bekend

Zeewolde 7 februari 2013
Problemen Chu Shin langer bekend Problemen Chu Shin langer bekend

Wethouder Winnie Prins van Zeewolde was wel degelijk op de hoogte van het feit dat stichting Chu Shin per 1 februari zou stoppen. Zij werd alleen verrast door sluiting van het jeugdhonk Pitstop.


De wethouder verwachtte dat de opvolgers van Chu Shin automatisch Pitstop zouden openhouden. Miscommunicatie noemt wethouder Prins dat.

De problemen bij Chu Shin die het jongerenwerk verzorgde in Zeewolde waren al maanden bekend bij de gemeente. In december zijn er al gesprekken gevoerd met de zorgaanbieders Rentray en Wolderwelzijn om tijdelijk de taken over te nemen. De gemeente Zeewolde gaat de komende maanden op zoek naar een nieuwe stichting die het jeugdwerk in het dorp kan overnemen.

Zeewolde -

Directeur Chu Shin vast voor seksueel misbruik

De directeur van de stichting Chu Shin zit al sinds oktober vast voor seksueel misbruik van jonge vrouwen. De stichting ving onder meer jongeren met problemen op in het centrum Pitstop in Zeewolde. Tegen de directeur zijn vijf aangiften gedaan. Voor zover bekend niet één uit Zeewolde. Afgelopen vrijdag stonden de jongeren in Zeewolde plotseling voor een gesloten deur van het centrum. De gemeente was daarover verrast. Want met een interimmanager van Chu Shin was de afspraak gemaakt dat Pitstop open zou blijven. De stichtingen Wolderwelzijn en Rentray nemen nu de werkzaamheden van Chu Shin in Zeewolde tijdelijk over. De gemeente gaat zorgen voor een definitieve oplossing. Pitstop is vandaag weer open gegaan.
Zeewolde -

Jongerencentrum dicht door bestuurscrisis

Jongerencentrum Pitstop in Zeewolde lijkt te zijn gesloten door een bestuurscrisis bij de Gelderse stichting die het jongerencentrum sinds een jaar runde. Bij deze stichting Chu Shin is onlangs een nieuwe interimdirecteur aangesteld. Volgens een oud-medewerker zijn alle activiteiten per 1 februari gestaakt. De voorzitter van de stichting zou al geruime tijd in voorarrest zitten op verdenking van een strafbaar feit. Jongeren in Zeewolde stonden vrijdag onverwacht voor een dichte deur. Ook de gemeente zei maandag verrast te zijn door de plotselinge sluiting. Van de stichting was maandagavond niemand bereikbaar voor commentaar.
Zeewolde -

Jongerencentrum plotseling dicht

Jongerencentrum Pitstop in Zeewolde heeft afgelopen vrijdag volledig onverwacht zijn deuren gesloten. Daardoor kon een aantal jongeren er niet meer terecht en stond voor een gesloten deur. De jongeren waren verbaasd en zijn verhaal gaan halen bij de gemeente. Maar die was net zo verrast, laat verantwoordelijk wethouder Winnie Prins weten. Zij was nog in gesprek met de stichting Chu Shin, die Pitstop runde, en die activiteiten organiseerde voor jongeren die hulp nodig hebben.
    Geef je reactie
    Neem voordat je een reactie plaatst ons reglement voor reacties door
    code: Verification
    Vul hieronder de afgebeelde code in
    © omroep flevolandsitemap | disclaimer