advertentie

Vijf jaar cel voor dodelijke overval juwelier

Almere 7 februari 2013
Vijf jaar cel voor dodelijke overval juwelier
Vijf jaar cel voor dodelijke overval juwelier Vijf jaar cel voor dodelijke overval juwelier

De man die in Almere is opgepakt voor betrokkenheid bij de overval op de Haagse juwelier Ruud Stratmann moet vijf jaar de cel in.

De man heeft twee overvallers met de auto naar de juwelier gebracht. Hij heeft daar op hen gewacht en hen ook weer weggereden. De overval werd vorig jaar gepleegd. Twee 19-jarige mannen schoten tijdens het voorval de juwelier neer, die later aan zijn verwondingen overleed. Zij moeten 13 en 11 jaar de cel in.

Tegen de chauffeur werd twee weken geleden vijftien jaar cel geëist. Zijn straf is aanzienlijk lager omdat de rechtbank vindt dat hij medeplichtig is, maar dat hij niet verantwoordelijk is voor de doodslag. De kans is reëel dat het OM in hoger beroep gaat tegen het vonnis.

Almere -

Eis: 15 jaar voor dodelijke overval

Tegen de man die in Almere is opgepakt voor betrokkenheid bij de overval op de Haagse juwelier Ruud Stratmann is donderdag vijftien jaar cel geëist. De man wordt ervan verdacht dat hij de twee overvallers met de auto naar de juwelier heeft gebracht. Hij heeft daar op hen gewacht en hen ook weer weggereden. De overval werd vorig jaar gepleegd. Twee 19-jarige mannen schoten tijdens het voorval de juwelier neer, die later aan zijn verwondingen overleed. Tegen hen is achttien jaar cel geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Almere -

Verdachte weet niets van dodelijke overval

De man die in Almere is opgepakt omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een fatale overval op een Haagse juwelier, kan zich niets meer van het voorval herinneren. Dat verklaarde hij bij de rechtbank in Den Haag. De man wordt ervan verdacht dat hij de vluchtauto bestuurde van twee overvallers, die in april de Haagse juwelier Ruud Stratmann doodschoten. In de periode rond de overval gebruikte de verdachte zoveel drugs, dat hij zich er niets meer van voor de geest kan halen. De man is afkomstig uit Georgië en werd eind mei in Almere gearresteerd.
Almere -

Verdachte dodelijke Haagse overval langer vast

De derde verdachte van de dodelijke overval op juwelier Stratmann in Den Haag blijft langer vast. De rechtbank heeft besloten zijn hechtenis met 90 dagen te verlengen. De verdachte werd op 31 mei in Almere aangehouden. Hij zou de twee hoofdverdachten uit Den Haag op de dag van de overval naar de juwelier hebben gereden. De overval werd gepleegd op 25 april. Twee 19-jarige mannen schoten tijdens het voorval de juwelier neer, die later aan zijn verwondingen overleed. De hoofdverdachten werden begin mei al gearresteerd. De derde verdachte kwam later in beeld.
Almere -

Politie pakt derde verdachte overval Haagse juwelier

In Almere is een derde verdachte opgepakt, die betrokken zou zijn geweest bij de fatale overval op de Haagse juwelier Ruud Stratmann op 25 april. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De man werd 31 mei al aangehouden, maar in het belang van het onderzoek is het donderdag pas naar buiten gebracht. De verdachte werd aangehouden in het huis waar hij enige tijd verbleef. Hij wordt ervan verdacht de twee overvallers met de auto naar de juwelier te hebben gebracht.
    Geef je reactie
    Neem voordat je een reactie plaatst ons reglement voor reacties door
    code: Verification
    Vul hieronder de afgebeelde code in
    © omroep flevolandsitemap | disclaimer