advertentie

Omroep Flevoland zendt zondag 30 augustus van 15.00 - 17.00 uur een registratie uit van het bloemencorso Vollenhove dat komend weekend in het Zuiderzeestadje op de grens met Noordoostpolder wordt gehouden. 


Op zaterdag 29 augustus staat Vollenhove weer volop in de schijnwerpers met haar bloemencorso waarbij 13 corsowagens en 6 showkorpsen voorbij trekken. Het Corso vindt zijn oorsprong reeds in 1905 waar een aantal inwoners van Vollenhove het initiatief nam voor het oprichten van de Vereniging voor Volksvermaak. Het Corso van nu begon ooit met een optocht van versierde boerenwagens, tegenwoordig zijn het uitsluitend praalwagens die zijn verfraaid met meer dan 100.000 pompoendahlia’s. De stoet praalwagens wordt afgewisseld door muziekkorpsen, afkomstig uit heel Nederland en zorgvuldig geselecteerd uit de hoogste kwaliteitsklassen. In 2014 won wagenbouwersgroep ‘Fatal Attraction’ verrassend met hun wagen ‘Reukspoor’ (zie foto).

Het corso wordt traditioneel geopend door de nieuw gekozen Dahliakoningin en haar prinses. Voorafgaand aan het grote Corso vindt eerst nog het Kindercorso plaats. Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de bouw van de praalwagens waarvan de helft opgebouwd wordt in schuren in Noordoostpolder. Daar wordt momenteel met man en macht gewerkt om de wagens er zo fraai mogelijk uit te laten zien. 

Collega-omroep RTV Oost registreert dit evenement zaterdag en zendt het uit op zondag 30 augustus van 15.00-17.00 uur. Het corso is op hetzelfde tijdstip ook bij Omroep Flevoland op TV, via website en apps te zien. Meer informatie over het Corso is te vinden op www.corso-vollenhove.nl
© omroep flevolandsitemap | disclaimer