In Bureau Flevoland staan onopgeloste criminele zaken centraal, zoals gewapende overvallen, zedenmisdrijven en diefstallen. Presentator Sacharko Broere roept in samenwerking met de politie de hulp van de kijker in om deze zaken op te lossen. Daarbij worden diverse middelen ingezet om de zaken helder te krijgen zoals reconstructies, een dadersignalement, beelden van bewakingscamera's en interviews met eventuele getuigen. 

Bureau Flevoland is elke donderdag om 17.18 uur te zien en wordt daarna elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 
Zaak 1
Brandstichtingen Almere
Almere18-9-2014 17:15:00
In vroege ochtend van zondag 31 augustus, iets voor 06.00 uur, krijgt de politie een melding dat er een tuinhuisje in de brand staat op het volkstuinencomplex aan de Kroonkruidstraat. Het huisje staat volledig in de brand er raakt gelukkig niemand gewond.
Opmerkelijk is dat er die zelfde ochtend vlak in de buurt van de volkstuinen ook nog geprobeerd is brand te stichten.

Rond 10.40 uur komt er een melding binnen dat er op de Scherpgrasstraat geprobeerd is een schuur bij een woning in brand te steken. Agenten treffen brandbare materialen en brandsporen aan op de schuur. Er was overduidelijk geprobeerd brand te stichten. Vermoedelijk is het vuur door de regen vroegtijdig uitgegaan. Hoe laat dat precies is geweest is onduidelijk.

Gezien de locatie, dichtbij de Kroonkruidstraat, is het heel goed mogelijk dat de branden iets met elkaar te maken hebben en rond hetzelfde tijdstip zijn gesticht.

De politie vraagt iedereen die in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 augustus iets verdachts gezien heeft bij de volkstuinen aan de Kroonkruidstraat contact op te nemen via de bekende nummers 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Zaak 2
Straatroof Lelystad
Lelystad18-9-2014 17:15:00
Een vrouw van 68 jaar wordt op donderdagmiddag 4 september op klaarlichte dag beroofd van haar tas. Een jongen bedreigt haar met een mes op de Botterbrug in Lelystad.

Het slachtoffer loopt vanuit de wijk Botter over de Botterbrug richting de bushalte aan de Visarenddreef. Ze heeft een blauwe plastic tas van Primera bij zich. Op de brug ziet ze vier jongens lopen. Er lijkt niets aan de hand. Maar als ze over de brug is en via de trap naar beneden loopt hoort ze achter zich voetstappen. Ze kijkt om en ziet één van die jongens met een klein mes. Hij bedreigt haar en zegt; geef me je tas anders steek ik je neer.
In plaats van haar tas te geven slaat ze met haar tas naar de jongen. De jongen weet hem dan toch te pakken en loopt naar zijn vrienden. Het slachtoffer hoort hem nog zeggen dat het gelukt is.
De vrouw gaat snel naar huis en belt de politie. Haar zoon is nog de Botterbrug gefietst, hij ziet de vier jongens weglopen richting De Schouw. Dit is de wijk aan het andere eind van de brug. De jongens weten weg te komen.

Het blauwe tasje van Primera is leeg teruggevonden in de bosjes bij de brug. In dat tasje zaten sleutels, een aantal pinpassen, haar Nokia telefoon en een portemonnee met daarin ongeveer 50 euro aan contant geld.

De straatroof is overdag gebeurd, rond drie uur in de middag. De politie hoopt dan ook dat mensen de overval hebben gezien. In het bijzonder is de politie op zoek naar een vrouw in een scootmobiel die vlak voor de beroving voorbij is gekomen. Wellicht dat zij iets gezien heeft.

Weet je om welk groepje jongens het gaat? Of heb je een vermoeden? Twijfel dan niet en bel naar de gratis opsporings-tiplijn: 0800 - 6070 of anoniem naar 0800-7000.

Signalement

 • Verdachte
 • donkere huidskleur
 • donker haar
 • spits gezicht
 • donker shirt
 • donkere broek
Zaak 3
poging straatroof Almere
Almere18-9-2014 17:15:00
De bedrijfsleider en een medewerkster van een winkel in Almere-Stad gaan zaterdagavond 21 juni naar de ABN AMRO aan het Bordes om geld af te storten. In de envelop die de bedrijfsleider bij zich heeft zit de weekopbrengst. Als de twee bijna bij de bank zijn gaat het mis. Bij het Bordes aangekomen neemt de man met de envelop de trap en zijn collega de roltrap.
Op dat moment komt een man aanrennen die de trap op rent achter de man met het geld aan. Hij heeft een vuurwapen bij zich en dreigt daarmee te schieten. Dan komt even later een tweede dader op een scooter aanrijden. Deze rent met grote passen de trap op. Dit is allemaal gefilmd door cameratoezicht. De twee mannen rennen nu achter de vluchtende winkelier aan maar ze lijken hem niet ingehaald te hebben. Ze komen terug en rennen de roltrap weer af. De mannen springen allebei op de scooter en rijden weg.
Op een andere bewakingscamera is te zien dat ze onder het winkelcentrum door vluchten, over de Hospitaaldreef. Ze rijden langs het ziekenhuis en gaan aan het eind linksaf richting de Cinemadreef.

Wie zijn deze twee mannen, dat is de grote vraag. Weet je wie dit zijn, of heb je een vermoeden? Twijfel dan niet en bel naar de gratis opsporings-tiplijn: 0800 - 6070 of anoniem naar 0800-7000.

Signalement

 • Verdachte 1
 • man met het vuurwapen
 • lichtgetinte huidskleur
 • ongeveer 25 jaar
 • slank postuur
 • zwarte pet
 • zwarte jas
 • capuchon
 • zwarte broek

Bureau Flevoland is donderdagavond om 17.48 uur te zien bij Omroep Flevoland en wordt elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

© omroep flevolandsitemap | disclaimer