advertentie


In Bureau Flevoland staan onopgeloste criminele zaken centraal, zoals gewapende overvallen, zedenmisdrijven en diefstallen. Presentator Sacharko Broere roept in samenwerking met de politie de hulp van de kijker in om deze zaken op te lossen. Daarbij worden diverse middelen ingezet om de zaken helder te krijgen zoals reconstructies, een dadersignalement, beelden van bewakingscamera's en interviews met eventuele getuigen. 

Bureau Flevoland is elke woensdag om 17.18 uur te zien en wordt daarna elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 
Zaak 1
Serie inbraken in de stad
Lelystad18-11-2015 17:15:00
Tussen vrijdag 6 en zondag 8 november werd in Lelystad in zes woningen ingebroken of een poging gedaan om in te breken. Gezien de werkwijze, óf het vernielen van een ruit, óf het forceren van een voordeurslot, is het goed mogelijk dat dezelfde inbrekers verantwoordelijk zijn voor de inbraken.

Het gaat om
- Jol 27: hier werd niets buitgemaakt, want de bewoner was net overleden en het huis was leeg.
- De Scheren, waar een kluis en sieraden werden gestolen.
- Kamp 32. Het is nog onduidelijk wat hier precies is meegenomen.
- een woning op Karveel 57. Daar bleef het bij een kapotte ruit.
- een woning aan de Zandbank. Ook daar bleef het bij een kapot slot.
- Karveel 20. Daar werd een voordeurslot kapotgemaakt.

In totaal gaat het dus om twee geslaagde inbraken dus en vier pogingen. Bij één van de pogingen heeft een getuige twee mannen gezien.
Een bewoonster van een woning aan Karveel 57 wordt zaterdagochtend rond 4.30 uur wakker van een krakend geluid op straat. Ze kijkt uit het raam en ziet twee mannen ter hoogte van de woning van de buren. Ze ziet dat de twee rustig weglopen. De vrouw duikt weer haar bed in en gaat slapen. Een uur later, rond 5.30 uur, schrikt ze wakker door glasgerinkel. Weer kijkt ze uit het raam en ziet twee mannen met hetzelfde signalement bij dezelfde woning staan. Ze ziet dat de twee wegrennen in de richting van de lage nummers. De vrouw besluit niet meteen de politie te bellen. Maar als ze de volgende ochtend ziet dat er een ruit bij de buren is vernield, belt ze alsnog. Uit onderzoek blijkt dat de inbrekers niet in de woning zijn geweest en dus niets buit hebben gemaakt.
De vrouw kon een signalement geven: het gaat om twee mannen van rond de 1.80, beiden zwarte kleren aan, waaronder een heupjack.

Zaak 2
Twee inbraken bij één gezin
18-11-2015 17:15:00
Een gezin uit Hilversum wordt begin november vorig jaar onaangenaam verrast door een stel inbrekers. Vlak daarna verhuizen de bewoners naar Eemnes en prompt wordt ook in hun nieuwe woning ingebroken. Gelukkig hadden de bewoners bij beide woningen een bewakingscamera en zijn dus van beide inbraken beelden; op beide filmpjes is te zien dat één van de inbrekers dezelfde persoon is. Dat is waarschijnlijk geen toeval.
De eerste inbraak was op 1 november vorig jaar. Toen woonde het gezin aan de Pieter Postlaan in Hilversum. Op het bewakingsbeeld is te zien dat twee mannen één voor één via de zijkant van het huis omhoog klimmen naar de derde verdieping. Even later komen ze weer naar beneden. Ze hebben sieraden buitgemaakt en maken dat ze wegkomen
De bewoners verhuizen begin dit jaar naar Eemnes naar een woning aan de Wakkerendijk en ook daar wordt op 7 maart ingebroken. Daarbij is één van de mannen die op de eerste beelden te zien was ook weer in beeld, al is niet goed te zien dat het dezelfde man is. Op de beelden is te zien dat ze tevergeefs proberen om met een schroevendraaier en een hoop geduw de deur te forceren. Daar zijn ze een flinke tijd mee bezig, maar het lukt ze niet. Dan zijn ze te zien op een andere plek bij het huis waar ze heen en weer lopen op zoek naar een plek waar ze het huis binnen kunnen komen. Net buiten beeld weten ze een raam te openen en klimmen ze de woning in. Even later komen ze via dat raam ook weer naar buiten; kennelijk is hun missie geslaagd want dan maken ze dat ze wegkomen.
Twee inbraken bij hetzelfde gezin: de tweede keer hebben de inbrekers kennelijk de moeite genomen om uit te zoeken waar de bewoners heen zijn verhuisd, óf ze wisten dat. De politie wil dat graag uitzoeken. In beide gevallen hadden de inbrekers het gemunt op de sieraden van de bewoners.
Zaak 3
Stelletje beroofd
Almere18-11-2015 17:15:00
Woensdagavond 4 november fietst een jongen van 16 uit Almere rond 21 uur over de Bosgouw in de richting bushalte de Gouwen in Almere Haven. Hij wil daar zijn 15-jarige vriendin, die bij hem achterop zit, afzetten. Als ze vlakbij de bushalte zijn en ter hoogte van de school de Flierefluiter rijden, gaat het mis.
Ze worden tegengehouden door twee jongens. De voorste geeft de Almeerder een harde duw en eist de spullen van het stelletje. De twee straatrovers pakken dan de rugzakken van de slachtoffers af, halen de waardevolle spullen eruit, waarna de tweede straatrover er rennend vandoor gaat in de richting van de Stedenwijk.
Verdachte 1 pakt dan de fiets van de slachtoffers en fietst ermee achter dader 2 aan, in de richting van de Stedenwijk.
Thuis wordt de politie gebeld; die zoekt nog in de omgeving naar de straatrovers, maar ze worden niet meer gevonden. De fiets van de 2 slachtoffers wordt later teruggevonden op de Poëziestraat en is inmiddels terug, maar de daders zijn nog steeds spoorloos.
De eerste verdachte had een korte, groene jas aan met de capuchon over zijn hoofd; de tweede verdachte had een blauwe jas, ook met de capuchon over zijn hoofd. De eerste verdachte sprak Nederlands met een straattaal accent.

Signalement

  • Verdachten
  • getinte huidskleur
  • 19 jaar
  • 1.85 m
  • zwarte spijkerbroek
  • zwarte sneakers

© omroep flevolandsitemap | disclaimer