In Bureau Flevoland staan onopgeloste criminele zaken centraal, zoals gewapende overvallen, zedenmisdrijven en diefstallen. Presentator Sacharko Broere roept in samenwerking met de politie de hulp van de kijker in om deze zaken op te lossen. Daarbij worden diverse middelen ingezet om de zaken helder te krijgen zoals reconstructies, een dadersignalement, beelden van bewakingscamera's en interviews met eventuele getuigen. 

Bureau Flevoland is elke donderdag om 17.18 uur te zien en wordt daarna elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 
Zaak 1
Straatroof
Lelystad25-9-2014 17:15:00
Op vrijdag 29 augustus wordt in Lelystad een 20-jarige vrouw bedreigd. De vrouw mist 's ochtends rond 7.15 uur net de bus bij bushalte Vecht en daarom pakt ze snel haar fiets om naar het station te gaan. Ze rijdt over het Kofschip en als ze voorbij Scholengemeenschap Lelystad is gereden en over de Kofschipbrug is gefietst, wordt ze aangesproken door een man. Hij loopt daar en vraagt de weg. Als ze hem de weg heeft uitgelegd, eist hij plotseling geld en bedreigt haar met een steekwapen. Ze heeft niet veel geld bij zich, maar wat ze heeft, geeft ze aan de bedreiger. Vervolgens loopt hij weg in de richting van de stad. Het slachtoffer fietst dan snel naar huis.
Het slachtoffer had het idee dat de man onder invloed van iets verkeerde. Hij praatte nogal warrig en keek niet helder uit zijn ogen.
De politie zoekt een specifieke getuige: voordat het slachtoffer de Kofschipbrug over fietste, werd ze namelijk ingehaald door een andere vrouw op de fiets. Ze wist zich alleen te herinneren dat de vrouw donker haar had. Het zou goed kunnen dat deze vrouw de straatrover ook heeft gezien.

Signalement

 • Verdachte
 • blanke man
 • 25/35 jaar
 • ongeveer 1.80 m
 • normaal postuur
 • onverzorgd uiterlijk [vies gebit en donkerblond plakkerig haar]
 • litteken tussen zijn middel- en wijsvinger [in de vorm van een rondje]
 • groen/bruin heupjack
 • [vieze] spijkerbroek die onder de modder zat
Zaak 2
Snelkraken bij supermarkt Albert Heijn
Biddinghuizen25-9-2014 17:15:00
Bij supermarkt Albert Heijn in Biddinghuizen is in augustus twee keer ingebroken. Kort na elkaar en vermoedelijk door dezelfde daders.
De eerste inbraak is op donderdag 14 augustus bij Albert Heijn aan de Dreef. Vroeg in de ochtend, tegen 5 uur, ziet een voorbijganger dat er is ingebroken bij de supermarkt. Het raam van de schuifdeur is kapot.
Op bewakingsbeelden is te zien dat om 4.30 uur een grijze Audi station (vermoedelijk een A4 Avant) aan komt rijden uit de richting van De Voor. Vier mannen stappen uit, ze laten de auto gewoon op straat staan en beginnen meteen tegen de deur van de supermarkt te trappen. Het lukt om binnen te komen. Ze weten waar ze moeten zijn, want de mannen lopen meteen door naar het rolluik voor de servicebalie. Vervolgens pakken ze er een grote blauwe tas bij en daar laadden ze een flinke hoeveelheid sigaretten in. Dat gaat niet zachtzinnig, met behoorlijk gooi- en smijtwerk. De tas wordt door meerdere mannen de winkel uitgedragen, naar de auto. Al met al duurt dit een paar minuten. De kofferbak zit goed vol met de tas. Even later stappen de mannen weer in de Audi en rijden weg in de richting van de Sportlaan

Op zaterdag 16 augustus komt opnieuw een auto voorrijden tegen 5 uur 's ochtends.Dit keer is het een donkere Volkswagen Jetta sedan. De mannen stappen uit, ze dragen bivakmutsen. Twee van hen lopen richting de deur en trappen de linkerschuifdeur kapot. Ze gaan naar binnen. Een derde persoon blijft buiten op de uitkijk staan. De vierde blijft in de auto. De twee die naar binnen gaan, weten wat ze willen. Bij de servicebalie hoeven ze het rolluik deze keer niet weg te halen want dat luik is nog niet gerepareerd sinds de eerste inbraak. De manier waarop ze te werk gaan lijkt erg op de vorige keer. Ook dit keer gaan ze flink tekeer. Ze laden hun tas weer vol sigaretten. De eerste verdachte gaat met de tas naar de auto, de tweede neemt nog snel los een display mee. Daarna lijkt op de bewakingsbeelden te zien dat ze halsoverkop vertrekken; de mannen zien blijkbaar dat er een auto aan komt rijden. De politie heeft de bestuurder van die auto inmiddels gesproken. Wel zoekt de politie nog de bestuurder van een busje met aanhanger; misschien heeft hij iets gezien.

Hoewel de mannen capuchons of bivakmutsen droegen, is de politie vrij zeker dat het bij de twee inbraken om dezelfde daders gaat. Eén verdachte draagt bij beide inbraken een trainingsbroek met een gele streep en het getal 21. Verder had hij de eerste keer sportschoenen van het merk Adidas aan, met aan de achterkant een rood lipje.

Signalement

 • Bij de eerste inbraak:
 • verdachte 1
 • helemaal in het donker gekleed
 • verdachte 2
 • donkere jas met horizontale stiknaden en een rode rand bij de nek
 • spijkerbroek
 • donkere schoenen
 • verdachte 3
 • donker trainingspak met gele Adidasstrepen en een lichtblauwe rand onder aan het jasje
 • donkere schoenen
 • verdachte 4
 • donkere jas
 • trainingsbroek met witte bies en op het linkerbovenbeen het getal '21'
 • sportschoenen van het merk Adidas met aan de achterkant een rood lipje
Zaak 3
Sieraden in beslag genomen
25-9-2014 17:15:00
Bij een huiszoeking in een woning in Lelystad zijn allerlei zilveren en gouden kettingen, ringen, oorbellen en armbanden gevonden. De politie heeft het sterke vermoeden dat ze van meerdere inbraken afkomstig zijn, maar tot nu toe zijn de eigenaren nog niet gevonden.
Onder de gevonden sieraden bevindt zich onder meer een ketting met de naam Sabrina. Ook is er een ketting bij die in de Hindoestaanse traditie gezien wordt als trouwring. Verder zijn er gouden kettingen met de afbeelding van Atatürk en is er een opvallend zilveren zakhorloge.
De politie is op zoek naar de eigenaren van de sieraden. Je kunt de sieraden op de foto's hiernaast bekijken.

Bureau Flevoland is donderdagavond om 17.48 uur te zien bij Omroep Flevoland en wordt elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

© omroep flevolandsitemap | disclaimer