advertentie


In Bureau Flevoland staan onopgeloste criminele zaken centraal, zoals gewapende overvallen, zedenmisdrijven en diefstallen. Presentator Sacharko Broere roept in samenwerking met de politie de hulp van de kijker in om deze zaken op te lossen. Daarbij worden diverse middelen ingezet om de zaken helder te krijgen zoals reconstructies, een dadersignalement, beelden van bewakingscamera's en interviews met eventuele getuigen. 

Bureau Flevoland is elke woensdag om 17.18 uur te zien en wordt daarna elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 
Zaak 1
Autokraken
Lelystad25-3-2015 17:15:00
In Lelystad zijn in korte tijd drie autokraken gepleegd. Bij twee van die kraken zijn Freebeespassen, spaarkaarten van tankstation BP, buitgemaakt. Met die kaarten zijn vervolgens spullen gekocht.
Op vrijdagmiddag 2 januari parkeert een vrouw rond 16 uur haar auto op de oprit van haar woning aan de Middachten in Lelystad en doet hem op slot. De volgende dag, zaterdag 3 januari, ziet de vrouw dat in haar auto is ingebroken. Er zijn meerdere spullen, waaronder een navigatiesysteem en een Freebeespas uit de auto gestolen. Nadat de vrouw de politie heeft gebeld, belt ze de klantenservice van Freebees. Dan blijkt dat er die zaterdagochtend rond 10 uur meerdere keren gebruik is gemaakt van haar Freebeespas. Dat was bij de Kijkshop in de Kroonpassage in Lelystad. Op bewakingsbeelden van de Kijkshop is te zien hoe een man de winkel binnenkomt en even later weer vertrekt. Een dag later is het opnieuw raak.
In de nacht van zondag 4 op maandag 5 januari wordt ingebroken in twee bestelbussen op de Botter in Lelystad. De inbraken gaan op dezelfde manier als de eerdere autokraak. Vermoedelijk zit dezelfde dader erachter. Ook bij deze inbraken wordt navigatieapparatuur en een Freebeespas gestolen. Als de eigenaar van de pas inlogt op de Freebeessite, ziet hij dat het tegoed op de gestolen pas inmiddels helemaal op is. De pas is bij dezelfde Kijkshop in Lelystad gebruikt om onder meer mobiele telefoons te kopen. Op bewakingsbeelden van de Kijkshop is dezelfde man te zien die eerder ook al met een gestolen Freebeespas spullen kocht. Dit keer met een groen Adidas-trainingsjack, een 'baggy'-jeans, maar met hetzelfde petje. Het signalement is van de eerste camerabeelden van de man.


Signalement

 • Verdachte
 • lichtgetinte man
 • zwart haar
 • zwart petje (met een wit teken op de voorkant)
 • zwarte capuchontrui (met witte koordjes en het cijfer 85)
 • blauwe spijkerbroek (met lichte plekken
 • vermoedelijk van GStar-Raw)
 • gekleurde gympen
Zaak 2
Hondenbaasje mishandeld
Lelystad25-3-2015 17:15:00
Op zaterdagmiddag 1 maart is een 66-jarige vrouw mishandeld het tijdens het uitlaten van haar honden. Zij brak daarbij haar arm.
Rond 17 uur loopt de vrouw met haar twee honden in het Gelderse-Houtbos in Lelystad. Op het moment dat ze langs het water van het Gelderse Diep in de richting van de Zoom loopt komt er een man voorbij die haar vriendelijk groet. Als ze een stukje is doorgelopen, ziet ze de hond van de man uit de struiken komen. De hond snuffelt eerst aan één van de honden van de vrouw, maar valt hem dan aan en drukt hem tegen de grond. De hond van de vrouw begint hard te piepen en de vrouw slaat de grote hond van de man met haar riem om haar eigen hond te bevrijden. Dat lukt, maar de hond van de man blijft wel grommend bij haar staan. Dan ziet de vrouw dat de eigenaar van de agressieve hond, de man die haar net gepasseerd was, terug komt rennen en op haar afkomt. De man pakt haar vast en gooit haar hard op de grond. De vrouw voelt meteen een enorme pijn in haar linkerarm en het wordt haar even zwart voor de ogen. De man scheldt haar de huid vol, steekt zijn middelvinger op en loopt vervolgens met zijn hond weg in de richting van de Gelderse Brug. De vrouw loopt naar huis en gaat daarna naar het ziekenhuis. Daar blijkt dat haar linker bovenarm is gebroken en dat er meerdere breuken in haar schouderblad zitten. Ook mentaal heeft de vrouw een flinke klap gehad. De politie heeft nog gezocht in de omgeving van het Gelderse Hout, maar heeft de man niet meer kunnen vinden.

Signalement

 • Verdachte
 • blanke man
 • 1.85 meter
 • 30-35 jaar
 • slank tot normaal postuur
 • donker haar (bovenop wat langer)
 • lichtblauwe fleectrui met rits en capuchon
 • blauwe spijkerbroek
 • Hond van verdachte
 • bruine vacht
 • mogelijk een kruising tussen een Mastiff en een Boxer
 • loslopend
 • geen halsband
Zaak 3
Woningovervallen
Almere25-3-2015 17:15:00
Met de aanhouding van een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is het onderzoek naar twee woningovervallen aan het Vasco Da Gamapad in Almere in een stroomversnelling gekomen. De politie is in deze zaak nog op zoek naar meerdere mannen en een vrouw.
Aan het Vasco Da Gamapad heb je een aantal woningen van begeleid wonen en één van de bewoners is vorig jaar in korte tijd twee keer thuis overvallen. De eerste keer was op 31 oktober en de tweede keer op 2 november. In beide gevallen ging het om meerdere daders. De 31-jarige man die onlangs is aangehouden, was een bekende van het slachtoffer. Omdat hij geen vast woonadres had, was hij niet te traceren totdat hij onlangs gepakt werd voor een straatroof in Almere. Hij is daarna in de cel gezet. Er waren echter meerdere mensen bij de woningovervallen betrokken. Bij de eerste overval ging het om meerdere mannen met een donkere huidskleur. Eén van die mannen had lange dreads en gezichtsbeharing. Bij de tweede overval was ook een meisje aanwezig. Zij had een blanke huidskleur, is mogelijk Oost-Europees en ze sprak Engels.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer