In Bureau Flevoland staan onopgeloste criminele zaken centraal, zoals gewapende overvallen, zedenmisdrijven en diefstallen. Presentator Sacharko Broere roept in samenwerking met de politie de hulp van de kijker in om deze zaken op te lossen. Daarbij worden diverse middelen ingezet om de zaken helder te krijgen zoals reconstructies, een dadersignalement, beelden van bewakingscamera's en interviews met eventuele getuigen. 

Bureau Flevoland is elke donderdag om 17.18 uur te zien en wordt daarna elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 
Zaak 1
Diefstal Audi's
Emmeloord30-10-2014 17:15:00
In Emmeloord zijn in korte tijd twee Audi RS4 exemplaren gestolen. De eerste auto is gestolen in de nacht van 15 op 16 oktober. De auto stond geparkeerd bij een woning aan de Westergolaan in Emmeloord. De volgende ochtend komt de eigenaar er achter dat z'n wagen gestolen is. De auto was goed afgesloten en stond op het alarm. Toch zijn de dieven er in geslaagd de auto geruisloos te stelen. Het gaat om een zwarte Audi RS4 Quattro stationwagen met lichtmetalen velgen. Het bouwjaar is 2006 en het kenteken is 70-LTX-2. De wagen heeft chromen raamlijsten, chromen dakdragers en chromen spiegels.
Een week later wordt in de nacht van 20 op 21 oktober nóg eenzelfde soort auto gestolen op de Egeïschestraat in Emmeloord. De eigenaar en zijn vrouw horen rond 02.00 uur dat de auto gestart wordt. Ze horen ook stemmen; Nederlands met mogelijk een Marokkaans accent. Ze zien dat een vermoedelijk blanke man er met de auto vandoor gaat. Ze horen dat de auto over de Hannie Schaftweg rijdt in de richting van de Rijksweg A6. Ook naar deze auto heeft de politie gezocht, maar de auto is niet gevonden. Het gaat om een zwarte Audi RS4 Quattro sedan met lichtmetalen velgen. Het bouwjaar is 2007 en het kenteken is 43-TP-RL. En ook deze Audi heeft chromen raamlijsten en chromen spiegels. De auto is nog ergens gezien die nacht op de A1 bij Hoevelaken, dus kennelijk reden de autodieven in de richting van Utrecht of Amsterdam. De tank van de auto was bijna leeg. Het is dus heel goed mogelijk dat ze ergens langs de snelweg hebben getankt.

Zaak 2
Steekpartij Almeerderstrand
Almere30-10-2014 17:15:00
Donderdagavond 26 juni wordt een man uit Bussum neergestoken op het Almeerderstrand aan het begin van de IJmeerdijk ter hoogte van het strandpaviljoen. Drie weken geleden deed de politie al een getuigenoproep in deze zaak. De dader zit al een poosje vast, maar de politie zoekt nog steeds getuigen.
Binnenkort start de rechtszaak en daarom is het van groot belang om duidelijkheid te krijgen over wat daar die avond precies is gebeurd. De politie heeft het verhaal van het slachtoffer en het verhaal van de man die is aangehouden. De verdachte en het slachtoffer vertellen elk een eigen versie van wat er die nacht gebeurd is. Daarom is de politie nog hard op zoek naar mensen, die het een en ander kunnen bevestigen.
Het slachtoffer is op dat strand bijna om het leven gekomen. De man is meerdere keren gestoken. In zijn arm, in zijn rug en in zijn nek. In zijn nek scheelde het een centimeter of zijn nekwervel was geraakt. Dit had dus heel anders kunnen aflopen, met een verlamming of de dood van het slachtoffer. Na de ziekenhuisopname gaat het op zich al beter met het slachtoffer, maar de man heeft lelijke littekens en houdt er dus blijvend zichtbaar letsel aan over.
De man uit Bussum parkeerde even na 11.00 uur zijn auto en liep ter hoogte van het eerste toiletgebouwtje naar beneden, naar de verdachte zo'n 50 meter verderop, die op de scooter was. Bij die verdachte was nog een andere blanke man, ook op de scooter. Wat misschien wel betekent dat hij ook uit Almere of de nabije omgeving komt. De politie wil deze man zo snel mogelijk spreken.
Deze zaak speelt zich af op een mannenontmoetingsplek. Het kan zijn dat mensen niet graag toegeven dat ze daar geweest zijn en iets gezien hebben. Het gaat de politie puur om wát er is gebeurd tussen het slachtoffer en de verdachte, niet om wat getuigen daar deden. Een tipgever kan zijn informatie ook doorgeven aan een agent van Roze in Blauw; het politienetwerk dat de belangen behartigt van onder andere homo’s.Bureau Flevoland is donderdagavond om 17.48 uur te zien bij Omroep Flevoland en wordt elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

© omroep flevolandsitemap | disclaimer