In Bureau Flevoland staan onopgeloste criminele zaken centraal, zoals gewapende overvallen, zedenmisdrijven en diefstallen. Presentator Sacharko Broere roept in samenwerking met de politie de hulp van de kijker in om deze zaken op te lossen. Daarbij worden diverse middelen ingezet om de zaken helder te krijgen zoals reconstructies, een dadersignalement, beelden van bewakingscamera's en interviews met eventuele getuigen. 

Bureau Flevoland is elke donderdag om 17.48 uur te zien en wordt daarna elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 


Zaak 1
Gestolen sieraden gevonden
Almere17-4-2014 17:15:00
Zaterdag 15 maart, rond 8.50 uur, ziet een voorbijganger een auto vreemd geparkeerd staan op de eerste verdieping van de Muntmeestergarage aan het Muntmeesterhof in Almere. De auto heeft schade en hij ziet dat er twee jongemannen in liggen. Hij heeft het idee dat de twee onwel zijn geworden en belt 112. Agenten en een ambulance gaan er meteen naar toe.
De twee blijken gewoon heel diep te slapen. Ze worden wakker gemaakt door agenten en de ambulance wordt afgebeld. De twee, jongemannen van 18 en 19 jaar uit Amsterdam en Almere, zeggen dat ze zijn wezen stappen. Zij verklaren dat de auto van een neef is, maar dat ze hem bij het stappen zijn kwijtgeraakt.
De auto heeft schade aan de linkerachterkant en een draagarm van het linkerachterwiel is zelfs afgebroken. Kennelijk door een recente aanrijding. Het is later niet duidelijk geworden hoe de schade is ontstaan. In de auto zien agenten inbrekersgereedschap en meerdere sieraden liggen. Daarop houden ze de twee jongemannen aan. De auto wordt in beslag genomen. Bij verder onderzoek van de auto komen nog meer sieraden naar boven, waaronder iets bijzonders: een medaille van de Ridderorde. Op foto's zijn een paar van de gevonden spullen te zien.
Die twee vermoedelijke inbrekers zijn dus bekend bij de politie, maar nu is de vraag van wie al die sieraden zijn. Heb je informatie, neem dan contact op met de politie.
Zaak 2
Winkeldieven
Biddinghuizen17-4-2014 17:15:00
Dinsdag 3 december proberen winkeldieven toe te slaan in een filiaal van Kruidvat aan de Baan in Biddnghuizen, maar het loopt anders dan ze hadden gehoopt.
Op bewakingsbeelden is te zien wat er gebeurt. Verdachte nummer 1, een blanke vrouw met lang blond haar, komt de winkel binnen en pakt een mandje. Dan komt meteen verdachte nummer 2 binnen, een man met een opvallende oranje broek. Ze doen net alsof ze niet bij elkaar horen maar dat doen ze dus wel. Dan komt de derde verdachte binnen, een man met een opvallende jas.
Even later gaat het meteen los. Eén van de mannen schermt de vrouw af en dan stopt ze iets vanuit haar mandje in haar tas. Achter elkaar verdwijnen producten in haar tas. Ze kijkt goed om zich heen en ziet verderop haar kameraad met die oranje broek. Ze gaat dan gewoon door. Maar één van de medewerkers heeft het door en spreekt de vrouw aan, zonder morren geeft ze haar tas af en daar blijken meer dan 20 cosmeticaproducten in te zitten met een totaalwaarde van zo'n 450 euro. De tas was geprepareerd, zodat de poortjes niet af waren gegaan.
Verdachte 2 gaat er rustig vandoor en even later ook verdachte 3. Medewerkers zijn er nog achteraan gegaan, maar konden de drie niet meer achterhalen en de politie uiteindelijk ook niet. Volgens de medewerkster sprak één van de mannen Engels. Er zijn signalementen van de drie verdachten.

Signalement

 • Verdachte 1
 • blanke vrouw
 • blond sluik haar [met donkerblonde uitgroei]
 • zwarte heuplange gewatteerde jas met rits
 • donkerkleurige broek [zit strak]
 • grijze gympen met witte veters en witte zolen
 • zwartkleurige dames-/schoudertas [over linker schouder]
 • Verdachte 2
 • blanke man
 • donkerblond haar [netjes geknipt]
 • baardje
 • grijze jas met donkere capuchon
 • oranje broek
 • gele sportschoenen [met zwarte accenten]
 • Verdachte 3
 • blanke man
 • donkerblond haar [aan zijden opgeschoren]
 • donkerblauwe jas [met felgroene accenten] en capuchon
 • zwarte broek
 • zwarte sportschoenen met witte zolen)
Zaak 3
Gereedschap gevonden
Almere17-4-2014 17:15:00
In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 maart, rond 1.30 uur, ontdekken surveillerende agenten een verdachte situatie bij een pand aan de Steiger in Almere. De ramen van het pand zijn afgeplakt en ze vermoeden dat er een hennepkwekerij in zit. Die blijkt er niet te zitten; het pand ingericht is als garage.
Binnen blijken onder meer een gestolen Volkswagen Transporter en een gestolen motorfiets te staan. Twee mannen die in het pand aanwezig zijn worden aangehouden en een derde man die net het terrein op komt, wordt ook aangehouden. In het onderzoek dat volgt komt nog een vierde verdachte naar boven en ook die wordt aangehouden.
In die bestelbus vond de politie ook 6 stuks zeer specifiek gereedschap, aannemersgereedschap, dat niet van de eigenaar van de bestelbus was en dus vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Alleen zijn er geen aangiftes bekend, waarin dit gereedschap als gestolen is aangegeven. De politie is op zoek naar de eigenaar van de spullen op de foto's hiernaast.

Bureau Flevoland is donderdagavond om 17.48 uur te zien bij Omroep Flevoland en wordt elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 


© omroep flevolandsitemap | disclaimer