In Bureau Flevoland staan onopgeloste criminele zaken centraal, zoals gewapende overvallen, zedenmisdrijven en diefstallen. Presentator Sacharko Broere roept in samenwerking met de politie de hulp van de kijker in om deze zaken op te lossen. Daarbij worden diverse middelen ingezet om de zaken helder te krijgen zoals reconstructies, een dadersignalement, beelden van bewakingscamera's en interviews met eventuele getuigen. 

Bureau Flevoland is elke donderdag om 17.18 uur te zien en wordt daarna elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 
Zaak 1
Inbraak DA-drogist
Emmeloord18-12-2014 17:15:00
Maandag 10 november is ingebroken bij de DA-drogist in de buurt Wittesteijn in Emmeloord. De daders namen voor duizenden euro's aan parfum mee.
Rond 4.30 uur worden meerdere mensen die in de buurt wonen wakker van lawaai én van een alarm. Het blijkt om de drogisterij te gaan. De politie wordt gebeld en treft bij aankomst een behoorlijke chaos aan. De inbrekers blijken al te zijn gevlogen. De eigenaar van de drogisterij is er ook snel en ziet dat er een grote hoeveelheid parfum weg is. Hij schat de waarde van de gestolen parfum en de aangerichte schade op zo’n 10.000 euro.
Op bewakingsbeelden is te zien dat twee mannen met ieder een tas bij de winkel komen. Eén van de mannen slaat met een sloophamer op het geharde glas van de toegangsdeur. Daarna trappen ze de deur in, lopen rechtstreeks naar de parfumafdeling en vullen twee bigshoppers met parfum. De mannen gaan er lopend vandoor in de richting van de Urkerweg.
Op de beelden is te zien dat een van de mannen een spijkerbroek lijkt te dragen en zwarte schoenen aan heeft. Verder heeft hij een opvallende geruite tas bij zich en een zwart logo, of iets dat daarop lijkt, op de achterkant van zijn jas.
Zaak 2
Vernieling winkel
Lelystad18-12-2014 17:15:00
Donderdag 6 november gaat een klant van een kledingzaak in Lelystad volledig door het lint. Hij heeft een jas gekocht maar wil z'n geld terug.
Het gaat om kledingzaak de New Yorker aan de Promesse in Lelystad. Omstreeks 18.30 uur komt de man binnen. Hij vertelt de medewerkster dat hij eerder die dag voor 20 euro een jas heeft gekocht, dat hij hem terug wil brengen en z'n geld terug wil, maar het bonnetje niet meer heeft. De medewerkster ziet dat het een jas is die zeer sterk was afgeprijsd en dat er geen prijskaartje meer aan zit. Dat soort kleding wordt niet teruggenomen.
De medewerkster komt de man toch tegemoet en biedt hem een tegoedbon voor het aankoopbedrag. De man gaat daar niet mee akkoord en reageert verbaal zeer agressief en wil zijn geld contant terug. De twee dames achter de kassa vragen hem de winkel te verlaten, maar hij blijft weigeren, waarop ze de politie bellen. Daarop wordt hij nog kwader en gooit van alles kapot, waaronder de kassa en een passpiegel. De twee dames voelen zich teveel bedreigd om in te grijpen. Uiteindelijk loopt hij de winkel uit en gaat er op de fiets vandoor in de richting van het Stadhuisplein. De man heeft voor ongeveer 1000 euro schade aangericht.

Signalement

  • Verdachte
  • negroïde uiterlijk
  • normaal postuur
  • 1.75m
  • zwart sikje
  • grijs/blauwe muts
  • bruine jas met capuchon
  • zwarte handschoenen
  • hoge sportschoenen
Zaak 3
Woningoverval
Almere18-12-2014 17:15:00
Donderdag 11 december kreeg de politie even na 19.00 uur de melding van een woning-overval aan de Runmolenstraat in Almere,
In de woning zijn die avond een man, een vrouw en drie kinderen. De man hoort rond 19.05 uur een geluid vóór de woning. Hij verwacht een bekende, dus hij loopt naar de voordeur. Als hij open doet, ziet hij dat er drie mannen met bivakmutsen staan. Hij wordt bedreigd met een vuurwapen en de mannen dringen de woning binnen. Ze gaan er vandoor met een onbekende buit. Tijdens de overval heeft de bewoner meerdere klappen gehad. Vanwege zijn letsel kwam er een ambulance en de man is op de eerste hulp geholpen.
De politie heeft het huis en de omgeving onderzocht en een Burgernetactie opgezet, maar de daders zijn niet gevonden. Ze zoekt nu naar getuigen die die drie hebben gezien bij die woning aan de Runmolenstraat, donderdag 11 december even voor 19.00 uur. Of ná die woningoverval natuurlijk.

Bureau Flevoland is donderdagavond om 17.48 uur te zien bij Omroep Flevoland en wordt elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

© omroep flevolandsitemap | disclaimer