advertentie


In Bureau Flevoland staan onopgeloste criminele zaken centraal, zoals gewapende overvallen, zedenmisdrijven en diefstallen. Presentator Sacharko Broere roept in samenwerking met de politie de hulp van de kijker in om deze zaken op te lossen. Daarbij worden diverse middelen ingezet om de zaken helder te krijgen zoals reconstructies, een dadersignalement, beelden van bewakingscamera's en interviews met eventuele getuigen. 

Bureau Flevoland is elke woensdag om 17.18 uur te zien en wordt daarna elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 
Zaak 1
Mishandeling man Lelystad
Lelystad1-4-2015 17:50:00
Donderdag 19 maart wordt in Lelystad rond half zes in de middag een man van 23 mishandeld. Het slachtoffer staat met twee vriendinnen te praten vlakbij de bushalte bij het station. Dan komt een man naar hem toe zegt dat het slachtoffer in het verleden bijdehand tegen hem heeft gedaan. Gelijk daarop deelt hij een paar flinke klappen uit aan het slachtoffer.
Uit zelfverdediging slaat de jongeman terug maar de verdachte weet hem tegen de grond te werken. Het slachtoffer krijgt nog meer klappen in het gezicht. Eén van de oplawaaiers krijgt hij vol tegen zijn neus, waarna die enorm hard begint te bloeden. De verdachte gaat er daarna te voet vandoor in de richting van het station.

Het slachtoffer kent de dader niet, hij denkt dat de verdachte hem voor iemand anders heeft aangezien.

Wie is deze agressieve verdachte, die het nodig vond een jongeman van 23 een bloedneus te slaan? Was je getuige en heb je nog niet met de politie gesproken doe dat dan alsnog en bel één van de tipnummers


Signalement

 • Verdachte
 • lichtgetinte man
 • slank postuur
 • 1.80/1.90m
 • 25 jaar
 • kleine ingevlochten vlechtjes
 • getatoeëerde tranen onder zijn rechteroog
 • gouden tand (of meerdere gouden tanden)
 • zwart/rood vest
 • lichtgrijze trainingsbroek
 • lichtgekleurde gympen
Zaak 2
Poging tot diefstal Ruad Hifi
Almere1-4-2015 17:47:00
Op dinsdagochtend 10 februari 2015 rond 09.50 uur vindt er een poging tot diefstal plaats bij Ruad Hifi aan de Brouwerstraat in Almere. Al eerder werd er in Bureau Flevoland aandacht gevraagd voor deze zaak maar de verdachten zijn nog niet gepakt.
Op die bewuste dinsdag gaan twee mannen er vandoor met een versterkerset van zo’n 7500 euro. Een medewerker probeert de mannen nog tegen te houden maar laat ze gaan als hij een vuurwapen op zich gericht krijgt.

In hun vlucht laten de mannen de versterkers achter. Ze worden op de hielen gezeten door een medewerker van de winkel en voorbijgangers en de verdachten laten de loodzware versterkers dan maar achter. Ze vluchten op een witte scooter zonder kentekenplaat en driehoekige beugel achter het zadel in de richting van het Giethoornpad.

De politie is nog steeds op zoek naar de twee mannen. Weet je wie het zijn of heb je andere tips? Heb je ze bijvoorbeeld zien rijden? Pak de telefoon en bel de politie.

Signalement

 • Verdachte 1 (de man met de versterkers)
 • blanke huidskleur
 • begin 20
 • 1.90m
 • fors postuur
 • donker kort haar
 • donker petje
 • motorsjaal voor gezicht me ogenschijnlijk doodshoofd
 • Verdachte 2 (de man met het vuurwapen) begin 20
 • rond de 1.70m
 • smal postuur
 • zwarte jas met capuchon
Zaak 3
Meidengeweld in centrum Almere
Almere1-4-2015 17:33:41
Al eerder vraagt de politie hulp bij het oplossen van een aantal mishandelingen door een groep meiden in Almere. Elke keer mishandelden ze leeftijdsgenoten.
Er waren drie mishandelingszaken bekend maar er is nu een vierde bijgekomen. De slachtoffers in deze vierde zaak hebben zich nog niet gemeld net als de slachtoffers in de derde zaak.

De verdachten zitten inmiddels wel vast. Het gaat om zeven meisjes en een jongen.

Nog even de mishandelingen op een rij. Allemaal mishandelingen op maandag 26 januari.

De eerste mishandeling was rond 3 uur 's middags bij de bibliotheek aan het Stadhuisplein in Almere. Het groepje nam daar in een steeg twee meisjes van 14 te grazen. De twee werden geschopt en geslagen en aan hun haar getrokken. Ze konden gelukkig vluchten en die meisjes deden toen aangifte.

's Avonds ging het alweer mis. Het groepje meisjes neemt twee meisjes van 16 te pakken. Ook deze keer op het Stadhuisplein en ook deze slachtoffers worden zonder aanleiding geschopt en geslagen. Ook hier is aangifte gedaan.

De derde mishandeling komt aan het licht als agenten onderzoek doen naar de eerste twee mishandelingen. Ze bekijken beelden van het cameratoezicht en zien de verdachten alweer bezig. Deze keer schoppen en slaan ze in op 4 meisjes. Die meisjes hebben zich nog steeds niet gemeld, en de getuigen ook niet.

Op het bewakingsbeeld is te zien dat de meiden 4 meisjes mishandelen. Ook is te zien dat een man en een vrouw zich ermee bemoeien. De man heeft een blauwe jas aan en een muts op. Ook een man die een klein kindje aan de hand heeft, komt de vier meisjes te hulp, door tussen hen en hun belagers in te gaan staan. Op de beelden is duidelijk te zien dat de groep belagers verbaal nogal agressief in discussie gaat met de man en vrouw.
Dan lopen de betrokkenen uit het beeld van de camera. Als ze weer in het zicht van een andere camera komen, zet de man zijn muts op, die was kennelijk door één of andere oorzaak van zijn hoofd geraakt. Het agressieve meidengroepje loopt dan een andere kant op. Ze lopen richting het Stadhuisplein.


Bij deze zaak vraagt de politie de vier slachtoffers en de drie getuigen; de man en de vrouw, en de man met het kindje zich te melden.

Er is nu een vierde zaak bijgekomen. Tussen drie en half vier die zelfde dag, de bewuste maandag 26 januari.
De groep meisjes loopt naar een bushalte van het Flevoziekenhuis. Daar richten ze zich op 2 meisjes, die worden belaagd. Een vrouw die langsfietst neemt het op voor één van die meisjes. Ze krijgt daarbij een klap in het gezicht. We zoeken dus ook deze slachtoffers en die vrouw.

Ook bij deze zaak vraag de politie de slachtoffers en de getuigen zich te melden.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer