advertentie


In Bureau Flevoland staan onopgeloste criminele zaken centraal, zoals gewapende overvallen, zedenmisdrijven en diefstallen. Presentator Sacharko Broere roept in samenwerking met de politie de hulp van de kijker in om deze zaken op te lossen. Daarbij worden diverse middelen ingezet om de zaken helder te krijgen zoals reconstructies, een dadersignalement, beelden van bewakingscamera's en interviews met eventuele getuigen. 

Vanwege de zomerstop zijn we op 7 september weer terug.

 
Zaak 1
Inbraak KwikFit
Almere19-10-2016 17:15:00
Een inbraak bij een vestiging van KwikFit aan de Montrealstraat in Almere. Het was de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juli. De politie gaat naar het bedrijf en spreekt op straat getuigen aan, die zeggen dat zij 3 mannen hebben zien wegrennen, maar die zijn al verdwenen. De agenten stellen een onderzoek bij de Kwikfit in en zien dat een roldeur is geforceerd en een stukje open kan. Uiteindelijk blijkt dat er een kluisje met daarin honderden euro’s is verdwenen. De bewakingsbeelden worden bekeken.

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe verdachte 1 aan komt lopen en voor het naastgelegen bedrijf op de uitkijk gaat staan. De eerste verdachte is redelijk goed in beeld. De andere 2 breken de roldeur van de Kwikfit open. Ze gaan dan naar binnen en komen nog geen minuut later met een voorwerp naar buiten. Dat blijkt het kluisje te zijn. Verdachte 1 rent hun kant op en neemt het kluisje over, waarna de 3 wegrennen. De 3 mannen renden weg richting de Polderdreef.

Zaak 2
Zware mishandeling
Almere19-10-2016 17:15:00
Een man van 57 uit Almere loopt op zaterdagavond 8 oktober rond 19.00 uur door het tunneltje onder de Spoordreef door. Hij loopt in de richting van de Schoutstraat en is onderweg naar het busstation bij station Almere-Centrum. En dan wordt het zwart voor zijn ogen. Het volgende moment, zondagochtend 9 oktober, wordt hij wakker op de Intensive Care van het AMC in Amsterdam. Er is in ieder geval 1 getuige. Die avond loopt ook een vrouw uit Almere over de Schoutstraat. Zij loopt in de richting van de parkeergarage als zij plots een harde schreeuw hoort. Ze ziet dat 2 mannen ruzie hebben en ze loopt snel door. Ze kijkt nog een keer om en ziet dan één van de mannen roerloos op de grond ligt, terwijl de andere man wegloopt. Ze raakt in paniek, maar weet samen met passanten het alarmnummer te bellen. De man komt dan terecht op de Intensive Care van het AMC in Amsterdam. Hij blijkt ernstige verwondingen te hebben opgelopen. Het slachtoffer houdt aan de ernstige mishandeling, letsel over in zijn gezicht. Hij heeft veel hoofdpijn en heeft een bloeding onder zijn schedel. Voorlopig blijft hij onder controle van een neuroloog. De verdachte is een donker getinte man van onder de 30 jaar en had een petje op, vermoedelijk donker van kleur.


Zaak 3
Babbeltrucs
Dronten19-10-2016 17:15:00
Op donderdag 1 september is een vrouw van 92 thuis, zich in haar appartement in Het Tussendek in Dronten. Rond 12.30 uur gaat de deurbel en de vrouw doet open. Direct loopt er een man naar binnen die rondkijkt en vraagt of de vrouw geld of sieraden in huis heeft. De Drontense zegt van niet. De man hangt dan een onzinverhaal op. Er zou een ladder tegen haar balkon hebben gestaan en er zou mogelijk ingebroken zijn. De man kijkt nog wat rond en zegt dat hij de politie zal bellen omdat hij denkt dat er ingebroken is en verlaat dan de woning. De hoogbejaarde vrouw had gelukkig niks in huis, dus de laffe babbeltruccer kon niks buitmaken. De vrouw belt dan haar dochter en die waarschuwt ons.

Het zou gaan om een man met een donkere huidskleur, fors postuur, rond de 1.80 meter, zwart kort haar en zwarte kleding. Hij sprak accentloos Nederlands. Op donderdag 29 september gebeurt het weer. Een vrouw van 81 zit dan te borduren in haar appartement in De Ark aan de Lijzijde in Dronten. Rond 16.30 uur wordt er vanaf de galerij op haar keukenraam geklopt. De man die voor het raam staat, meent zij te herkennen als een telefoonmonteur, maar als ze opendoet, blijkt het een andere man te zijn. De man zegt dat hij het water en licht komt controleren, wat natuurlijk onzin is. De vrouw is overdonderd en laat hem toch binnen. Zij moet van de man de kraan in de badkamer opendraaien terwijl hij de watermeter controleert. Maar de vrouw ziet dat hij helemaal niet naar de watermeter kijkt en het valt haar ook op dat hij gebreide handschoenen aanheeft. Ze vertrouwt het voor geen meter, maar nog voordat zij hem kan wegjagen, verlaat hij zelf de woning. Hij heeft ondertussen de portemonnee van de vrouw leeggeroofd waar 100 euro inzat.

En zo brutaal als de man is, blijkt dat hij het diezelfde dag bij de buren probeerde.
De vrouw spreekt na het gebeuren haar buurvrouw van 91 aan en het blijkt dat de verdachte ook bij haar had aangebeld met dezelfde smoes. De vrouw had hem in de smiezen en wist hem met de niet te misverstane woorden 'nee, oprotten!' weg te krijgen. Erg dapper van de vrouw. De politie denkt dat het hier mogelijk om dezelfde verdachte gaat, die op een paar weken daarvoor hetzelfde trucje uithaalde bij de vrouw in appartementencomplex het Tussendek. De verdachte belde deze donderdag 29 september dus bij meerdere appartementen aan met dezelfde babbeltruc. De politie komt graag in contact met mensen die ook slachtoffer zijn geworden van een babbeltruc of een poging daartoe en die dit nog niet gemeld hebben aan de politie.

Signalement

  • Verdachte - donkere huidskleur - 40 - 45 jaar - 1.75m - bol gezicht - donkere ogen DEEL 2 - accentloos Nederlands - zwarte pet - donkere kleding - zwarte
  • gebreide handschoenen

© omroep flevolandsitemap | disclaimer