advertentie


In Bureau Flevoland staan onopgeloste criminele zaken centraal, zoals gewapende overvallen, zedenmisdrijven en diefstallen. Presentator Sacharko Broere roept in samenwerking met de politie de hulp van de kijker in om deze zaken op te lossen. Daarbij worden diverse middelen ingezet om de zaken helder te krijgen zoals reconstructies, een dadersignalement, beelden van bewakingscamera's en interviews met eventuele getuigen. 

Bureau Flevoland is elke woensdag om 17.18 uur te zien en wordt daarna elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 
Zaak 1
Inbraak
Biddinghuizen30-9-2015 17:15:00
Boekenhuys Van der Walle aan de Baan 22 in Biddinghuizen is in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 mei doelwit geworden van een inbraak, waarbij de kluis gestolen is.
Op bewakingsbeeld is een beetje kalende man met een lichtgekleurde jas te zien. Die nacht doorzoekt hij de winkel en steelt hij de kluis met daarin geld. Die kluis weegt ruim 200 kilo. Hij was dan ook zeer waarschijnlijk niet alleen.
De eigenaar kwam die woensdagochtend rond 8.30 uur bij zijn zaak en ziet dan dat het slot van de toegangsdeur is opengebroken. Binnen ziet hij dat het flink mis is: z'n zaak is doorzocht en de kluis is gestolen. Er waren sleepsporen te zien in de winkel.
De kluis is grijs met een rode deur. Hij is 90 cm hoog, 60 breed en 40 diep. Kennelijk is hij naar buiten gesleept en daar op of in een voertuig geladen, waarschijnlijk een aanhanger. Diezelfde nacht is om de hoek, op het Plein, een aanhangwagen gestolen. Het is denkbaar dat de inbrekers de kluis hebben ontdekt, door hadden dat zij die qua gewicht niet makkelijk konden vervoeren en daarom de aanhangwagen hebben gestolen.
De aanhangwagen is van het merk Saris, is één-assig, maar was origineel twee-assig. Ook zijn de spatschermen ingekort. Hij is voorzien van een reservewiel. Op de aanhanger zat ten tijde van de diefstal een witte kentekenplaat met het kenteken SX-FS-12.
Zaak 2
Overval Wibra
Almere30-9-2015 17:15:00
Vrijdagochtend 3 juli werd een filiaal van Wibra aan het Plein in Almere overvallen. Daarvan is geen bewakingsbeeld, maar er is wel een compositietekening gemaakt van de verdachte. Het gaat om een negroïde man van rond de 30 jaar.
Die ochtend zijn twee medewerkers aan het werk in het filiaal aan het Plein in Almere. Eén staat in de winkel, de ander is achterin het kantoor bezig met de administratie. Rond 10.45 uur doet ze een enveloppe met daarin papieren dicht. Dan ziet ze dat een man het kantoor binnenkomt. Dat gebeurt wel vaker en ze denkt dat het een klant is, die iets wil vragen. Als zij de man aankijkt, ziet ze dat dat niet het geval is: hij bedreigt haar met een vuurwapen.
Hij grist de enveloppe uit haar handen en rent vervolgens de winkel uit. Daarna rent hij naar links weg. Het hevig geschrokken slachtoffer loopt overstuur naar haar collega, die nog in de winkel is. Het slachtoffer loopt met een klant naar het naastgelegen politiebureau, om daar alarm te slaan.
Agenten doen onderzoek. Er wordt een politiehelikopter ingezet, de meldkamer start een Burgernetactie en het signalement van de overvaller wordt ook via Twitter verspreid. Ondanks al die inspanningen wordt de overvaller niet meer gevonden. Wel heeft de politie met meerdere getuigen gesproken.
Een buurtbewoner heeft een half uur na de overval een man op het Binnenhof zien lopen die aan het signalement voldoet. Dat was vermoedelijk de overvaller, maar hij had nu een zwart baseballpetje op. Ook had hij een zwart met wit gekleurde Nike-rugzak op zijn rug en had hij een plastic tas van Albert Heijn bij zich. Hij kwam uit de richting van de Brink en loopt in de richting van het Middenhof. De man valt op omdat hij zeer schichtig om zich heen en omhoog kijkt naar de politiehelikopter.
De buit bestond uit de mee gegriste envelop; daar zaten alleen wat papieren die de overvaller totaal geen waarde hebben.

Signalement

 • Verdachte
 • donkergetinte man
 • 30 jaar
 • 1.80m
 • zeer kort geschoren haar
 • smal postuur
 • opvallend dunne armen
 • wit T-shirt
 • donkere broek
Zaak 3
Straatroof
Almere30-9-2015 17:15:00
Maandagmiddag 7 september wordt een meisje van 14 rond 12.30 uur in Almere het slachtoffer van een straatroof, waarbij haar iPhone 6 gestolen wordt.
Het meisje loopt met een klasgenootje over de G.A. Overdijkstraat in Almere. Ze komen uit de richting van de A. Boekenweg in de richting van de bushalte Bouwmeesterbuurt Oost. Het meisje merkt dat enkele meters achter hen een jongen loopt die zijn capuchon over zijn hoofd heeft. Ze heeft haar telefoon vast die ineens door de jongen uit haar hand wordt gegrist. De jongen rent vervolgens een steeg in.
De klasgenoot van het slachtoffertje gaat achter de dader aan. Hij gooit zijn schooltas neer en zet te voet de achtervolging in, maar de dader is te snel. Hij weet te ontkomen.

Signalement

 • Verdachte
 • Aziatisch uiterlijk
 • 14/15 jaar
 • 1.60m
 • slank postuur
 • veel acne in zijn gezicht
 • donkerblauwe capuchontrui met de capuchon over z'n hoofd
 • blauwe Adidas trainingsbroek
 • zwarte schoenen
 • grijze Eastpak rugzak op zijn rug

© omroep flevolandsitemap | disclaimer