advertentie


In Bureau Flevoland staan onopgeloste criminele zaken centraal, zoals gewapende overvallen, zedenmisdrijven en diefstallen. Presentator Sacharko Broere roept in samenwerking met de politie de hulp van de kijker in om deze zaken op te lossen. Daarbij worden diverse middelen ingezet om de zaken helder te krijgen zoals reconstructies, een dadersignalement, beelden van bewakingscamera's en interviews met eventuele getuigen. 

Bureau Flevoland is elke woensdag om 17.18 uur te zien en wordt daarna elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 
Zaak 1
Tanken zonder te betalen
Dronten22-4-2015 17:15:00
Het Esso-tankstation aan de Europa-Allee in Kampen heeft last van een man die na het tanken doorrijdt zonder te betalen. In de afgelopen acht maanden is de man zeker vier keer langs geweest. De politie denkt dat de dader uit Dronten of omgeving komt. Elke keer dat er wordt getankt door de verdachte, maakt hij namelijk gebruik van twee verschillende kentekenplaten die het afgelopen jaar in Dronten zijn gestolen.
Bij twee van de vier tankbeurten is de man gefilmd door de beveiligingscamera's bij het tankstation. Op de beelden van zaterdag 21 februari 2015 is te zien dat de man rijdt in een metallic grijze Renault Kangoo bestelwagen. Wat opvalt aan de auto is dat de linker buitenspiegel ontbreekt. De man zelf is blank tot lichtgetint. Hij draagt een beige muts met ogenschijnlijk een donker logo aan de voorzijde, en een bruine (heup-)jas met op de rug vermoedelijk een wit vlak tussen de schouderbladen. Ook draagt hij een legerbroek met camouflageprint. Na het tanken is te zien dat hij weer in de auto stat en rustig weg rijdt.
Op de meest recente beelden, van woensdag 8 april 2015, is te zien dat de man in dezelfde Renault Kangoo komt aanrijden bij het tankstation. Dit is de vierde keer dat hij hier tankt zonder te betalen. Hij rijdt naar dezelfde pomp (pomp 6) toe. Wat opvalt is dat de auto nu wél een linkerbuitenspiegel heeft. Het is echter geen grijze, de kleur van de bestelwagen, maar een zwarte. De politie vraagt zich af of er misschien een garage of een sloperij is die onlangs een zwarte buitenspiegel heeft gemonteerd of geleverd voor een Renault Kangoo en de man uit de beschrijving kan opmaken. De man zelf ziet er deze keer ook anders uit. Hij heeft nu een petje op en een gestreept shirt aan. In totaal tankt hij in 4 tankbeurten voor zo'n 250 euro aan diesel. Hij tankt elke keer tussen 11:00 uur en 14:00 uur


Zaak 2
Overval op restauranthouder
Lelystad22-4-2015 17:15:00
In april 2014 werd grillroom Just Taste in Lelystad overvallen door twee mannen. De eigenaar van de grillroom en zijn zoontje van 8 jaar waren daarbij aanwezig. De daders gingen er zónder buit vandoor, waarschijnlijk omdat de eigenaar om hulp riep. De overvallers lopen nog steeds vrij rond. De politie is sindsdien bezig geweest om de daders op te sporen. Inmiddels heeft de politie aanwijzingen dat de overvallers mogelijk uit de directe omgeving van de grillroom komen, dus uit de Waterwijk in Lelystad. Het gaat om twee mannen, waarbij de één beduidend langer is dan de ander. De langste man had ten tijde van de overval, in april 2014, halflang dik zwart haar. Hij droeg dat glad naar de zijkant. Allebei de overvallers hadden donkere kleding aan en capuchons over hun hoofd. De politie gaat ervan uit dat de twee mannen voor de overval in het steegje achter de grillroom hebben staan wachten tot de eigenaar en zijn zoontje naar buiten kwamen. Na de overval, die nog geen halve minuut duurde, zijn de daders weggerend over de Griend 31 richting de Griend 36. Getuigen hebben volgens de politie de vermoedelijke daders zien wegrijden in een rode Citroën uit de C-klasse. Vanaf de hoek van Griend 36 zijn ze weggereden.
Signalement

  • Verdachte 1
  • 1.90 meter
  • getint
  • Verdachte 2
  • 1.75 meter
  • donderder getint (dan verdachte 1)

© omroep flevolandsitemap | disclaimer