advertentie


In Bureau Flevoland staan onopgeloste criminele zaken centraal, zoals gewapende overvallen, zedenmisdrijven en diefstallen. Presentator Sacharko Broere roept in samenwerking met de politie de hulp van de kijker in om deze zaken op te lossen. Daarbij worden diverse middelen ingezet om de zaken helder te krijgen zoals reconstructies, een dadersignalement, beelden van bewakingscamera's en interviews met eventuele getuigen. 

Bureau Flevoland is elke woensdag om 17.18 uur te zien en wordt daarna elk uur herhaald. Heb je naar aanleiding van de uitzending een tip voor de politie? Geef deze dan gratis door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 
Zaak 1
Pinnen met verloren creditcard
Almere27-5-2015 17:15:00
Zondag 22 februari wordt een Almeerder van 66 slachtoffer van boeven die met z'n verloren creditcard pinnen. De daders nemen veel geld op met die kaart.
Die zondag doet het slachtoffer tussen 11.00 en 12.00 uur boodschappen bij de Jumbo aan het Detroitpad in Almere Buiten. De volgende dag laat ING weten dat ze zijn creditcard hebben geblokkeerd, omdat ze het vermoeden hebben dat er fraude mee is gepleegd. Hij gaat vervolgens op zoek naar z'n portemonnee, maar kan hem niet vinden. Hij denkt dat 'ie 'm verloren is bij de Jumbo of onderweg van de Jumbo naar huis.
In zijn portemonnee zat een briefje met daarop de pincode. In dit geval had hij er een paar nummers bijgeschreven zodat je niet meteen ziet wat de exacte code is, maar ze zijn er toch achter gekomen en ze hebben in totaal 4 keer gepind. Er zijn transacties geweest in Almere en in Utrecht. In totaal is bij de ABN AMRO voor 450 euro met de creditcard gepind.
De man die pinde in Almere is inmiddels aangehouden, maar de politie zoekt nog naar de man die in Utrecht pinde. Op bewakingsbeeld is de man op de Kanaalstraat in Utrecht te zien: het is een jongen met een lichtgetint uiterlijk in een blauwe jas.
Zaak 2
Brand bij korfbalvereniging
Zeewolde27-5-2015 17:15:00
Drie weken geleden woedde een brand op het sportcomplex van korfbalvereniging Wolderwijd aan de Horsterweg in Zeewolde; de kantine ging in vlammen op.
Het gebeurde in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 mei rond 3.45 uur. Terwijl de brandweer het vuur te lijf gaat, stellen agenten een onderzoek in de omgeving in om te kijken of zich daar mogelijk verdachte personen bevinden, maar ze vinden niemand.
De brand was tegen 5 uur geblust, maar de brandweer kon niet voorkomen dat de houten kantine helemaal verloren ging. Uit onderzoek is gebleken dat het hoogstwaarschijnlijk om brandstichting gaat. Eerder is sprake geweest van vandalisme bij de voetbalvereniging en ook bij de hockeyclub.
De politie wil weten wie in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 mei tussen 3 en 4 iets opvallends heeft gezien op of in de omgeving van de Horsterweg. En wie weet wie er mogelijk betrokken zijn bij deze vermoedelijke brandstichting?
Zaak 3
Pinnen met gestolen pas
Lelystad27-5-2015 17:15:00
De politie is op zoek naar een man die meerdere keren met een gestolen pas heeft gepind. De pas was gestolen uit een auto in Lelystad.
Donderdag 26 maart parkeert een man van 63 zijn auto op de oprit bij zijn woning aan het Karveel 40 in Lelystad. Rond 23.00 uur ziet hij dat alles met de auto nog in orde is, maar als hij de volgende ochtend rond 7.00 uur uit het raam kijkt, ziet hij dat een ruit van zijn auto is vernield.
Hij ziet dat zijn portemonnee uit de auto is gestolen met daarin onder meer zijn bankpassen. Hij belt direct zijn bank, waarbij de medewerker aangeeft dat diezelfde ochtend kort na 4.30 uur iemand probeerde met de gestolen bankpassen te pinnen. Gelukkig had de pinner, vermoedelijk dus de autokraker, niet de juiste pincode. Hij probeerde het meerdere keren, maar het lukte hem niet.
Geen buit dus, maar de politie heeft wel bewakingsbeelden van de man. Het gaat om een blanke man met kort haar. Hij draagt een donkere jas met een lichte baan op de borst en een capuchon.
Zaak 4
Telefoon gejat bij straatroof
Almere27-5-2015 17:15:00
Donderdag 7 mei werd een vrouw slachtoffer van een straatroof in Almere, rond 12.15 uur op de Dokkumlaan.
De vrouw liep in de richting van het treinstation Almere Centraal. Ze had oordopjes in en luisterde via haar telefoon naar muziek. Ineens wordt haar telefoon uit haar handen getrokken, waardoor het stekkertje van de oordopjes loskomt. Dan ziet ze dat de dader ervandoor gaat. De vrouw gaat er achteraan en dan ziet ze dat de dader achterom kijkt. Ze kan daardoor een signalement geven. Ze rent het eerste stuk achter hem aan, maar dan raakt hij uit het zicht.
De telefoon die gestolen is, is een witte iphone 5S, met een goudkleurige achterkant en met een doorzichtig hoesje.

Signalement

  • Verdachte
  • donkere huidskleur
  • 1.75 meter
  • donkere capuchon
  • donkere joggingbroek
Zaak 5
Poging tot tasjesroof
Almere27-5-2015 17:15:00
Vorige week donderdag 21 mei gaat 24-jarige Almeerder stappen in het centrum van Almere. Hij besluit 's nachts rond een uur of 3 weer naar huis te gaan. Hij loopt dan van de Grote Markt in de richting van zijn huis in de Muziekwijk; hij loopt over de Makkumbrug het Den Uylpark in en dan over het Componistenpad. 
Vlak voor dit viaduct over de Plantsoenpoort hoort hij ineens rennende voetstappen van meerdere personen achter zich. Hij wordt beetgepakt en tegen de grond gewerkt. Het zijn vier jongens. Het slachtoffer slaat van zich af en raakt daarbij zijn directe belager meerdere malen in het gezicht. Het slachtoffer verweert zich ook naar de andere drie straatrovers, maar weet niet of hij hen ook heeft geraakt.
De straatrovers proberen hem van zijn tasje te beroven, maar hij houdt die stevig vast. De vier geven op en gaan er rennend vandoor. Zij rennen de trap van het viaduct af en verdwijnen in het Den Uylpark. Het slachtoffer raakte lichtgewond aan z'n gezicht.
Eén van de donkere jongens is mogelijk gewond geraakt in z'n gezicht door de klappen die hij van het slachtoffer kreeg.

Signalement

  • Verdachten [allemaal]
  • rond de 20 jaar
  • hadden allemaal een donkere jas met een bontkraag
  • drie hebben donkergetinte huidskleur en één is blank

© omroep flevolandsitemap | disclaimer