advertentie

Dossier: Rioolmoord

Almere 14 september 2016
Het gerechtshof in Leeuwarden heeft een 50-jarige vrouw veroordeeld tot ruim 8 jaar cel voor medeplichtigheid aan de zogeheten rioolmoord in Almere. Ze was volgens het Openbaar Ministerie in 2008 ook betrokken bij het dumpen van het lichaam van de vermoorde Almeerder René Karamatali.  Rioolput Twee hoofdverdachten werden eerder veroordeeld tot gevangenisstraffen van 29 jaar voor de de moord. Karamatali werd neergeschoten en zijn lichaam werd in een rioolput gestopt in Almere Buiten.  Vriendin hoofdverdachte De vrouw was destijds de vriendin van één van de hoofdverdachten. Zij werd al eerder veroordeeld, maar vocht haar straf aan tot de Hoge Raad. Die verwees de zaak weer terug naar het hof, wegens onvoldoende bewijs.   Het gerechtshof is voor de tweede keer tot de conclusie gekomen dat de vrouw toch schuldig is. Ze moet 8 jaar en drie maanden de cel in. Ze was eerder veroordeeld tot 9,5 jaar.
Almere 17 augustus 2016
Voor het gerechtshof in Leeuwarden is ruim negen jaar cel geëist tegen een 50-jarige vrouw voor medeplichtigheid aan de zogeheten rioolmoord in Almere. Ze was volgens het Openbaar Ministerie in 2008 ook betrokken bij het dumpen van het lichaam van de vermoorde Almeerder René Karamatali.  Hoge Raad zag niet genoeg bewijs De vrouw was destijds de vriendin van één van de hoofdverdachten. Zij werd in eerste instantie veroordeeld tot 14 jaar cel en in hoger beroep tot 9,5 jaar cel. Ze ging naar de Hoge Raad en die verwees de zaak weer terug naar het hof, omdat er onvoldoende bewijs zou zijn dat de vrouw mededader was. Volgens het OM is ze wel medeplichtig omdat zij heeft geweten van de plannen om de Almeerder om het leven te brengen.  Waarvoor zijn de hoofdverdachten veroordeeld? Twee hoofdverdachten zijn eerder veroordeeld tot gevangenisstraffen van 29 jaar voor de de moord. Karamatali werd neergeschoten en zijn lichaam werd in een rioolput gestopt in Almere Buiten. De mannen zijn ook verantwoordelijk voor de moord op de Amsterdammer Brian Stein in datzelfde jaar. Zijn lichaam werd teruggevonden in een kofferbak. Eén van de veroordeelde mannen zei dat hij door de slachtoffers werd afgeperst.  Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.
Almere 29 september 2015
De schutter in de zogenoemde riool- en kofferbakmoord krijgt een iets lagere straf. Dat heeft de Hoge Raad bepaald. De man schoot in 2008 René Karamatali uit Almere neer en stopte het lichaam in een rioolput. Ook is de man schuldig bevonden aan de moord op Brian Stein in hetzelfde jaar. Het Amsterdamse slachtoffer werd dood teruggevonden in de kofferbak van een auto. De schutter werd eerder door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot 29,5 jaar cel. Dat wordt nu 28 jaar en 10 maanden. De afhandeling van de zaak in hoger beroep heeft te lang geduurd oordeelt de Hoge Raad. Daarnaast moet de dader één van de nabestaanden nog altijd een schadevergoeding van 5.000 euro betalen. Maar de Hoge Raad zegt dat dit niet via een strafrechter geregeld kan worden. Een civiele rechter moet daar uitspraak over doen.
Almere 26 april 2013
De opdrachtgever van de zogenoemde riool- en kofferbakmoord krijgt in hoger beroep een fors zwaardere straf. Het gerechtshof in Leeuwarden heeft de man veroordeeld tot 29,5 jaar cel. Eerder werd hem 18 jaar opgelegd. De schutter is in hoger beroep ook veroordeeld tot 29,5 jaar cel. Dat was 30 jaar. Hij heeft in 2008 René Karamatali uit Almere neergeschoten en het lichaam in een rioolput gestopt. Hij krijgt de straf ook voor de moord op Brian Stein in hetzelfde jaar. Het Amsterdamse slachtoffer werd dood teruggevonden in de kofferbak van een auto. Een vrouwelijke medeverdachte werd veroordeeld tot 9,5 jaar cel. Dat was in eerste instantie 14 jaar. Zij wordt mede-verantwoordelijk gehouden voor het laten verdwijnen van het lichaam van de Almeerder.
Almere 12 april 2013
De advocaten van de twee hoofdverdachten in de zogenoemde riool- en kofferbakmoord hebben vrijdag voor het gerechtshof in Leeuwarden gepleit voor vrijspraak. Het OM eiste woensdag tegen Dwight W. en Anand J. 30 jaar cel wegens 2 moorden, waaronder die op Almeerder René Karamatali. Volgens de advocaten is er onvoldoende bewijs om dat hard te maken. Belastende verklaringen van getuigen die bij de politie zijn gedaan worden door de advocaten in twijfel getrokken. Tijdens het hoger beroep zwegen deze getuigen namelijk grotendeels over hun eerdere verklaringen. Volgens de verdediging is er daardoor een gebrek aan bewijs ontstaan. Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.
Almere 10 april 2013
Tegen de hoofdverdachte in de zogenoemde riool- en kofferbakmoordzaak is in hoger beroep 30 jaar geëist. Dat bleek woensdag voor het gerechtshof in Leeuwarden. De man zou in 2008 René Karamatali uit Almere hebben neergeschoten en het lichaam in een rioolput hebben gestopt. Hij wordt ook verdacht van de moord op Brian Stein in hetzelfde jaar. De Amsterdammer werd dood teruggevonden in de kofferbak van een auto. De hoofdverdachte werd in 2010 al tot 30 jaar cel veroordeeld. Hij ging in hoger beroep tegen die straf. Ook tegen een medeverdachte is door het OM 30 jaar geeist. Deze kreeg eerder door de rechtbank 18 jaar opgelegd.Hij zou de opdrachtgever zijn van de moordpartijen. De verdachte zegt afgeperst te zijn geweest door Karamatali en Stein. Een vrouwelijke medeverdachte hoorde 14 jaar tegen zich eisen. Tot dezelfde straf werd zij eerder veroordeeld. Zij zou mede-verantwoordelijk zijn voor het laten verdwijnen van het lichaam van de Almeerder.
Almere 9 april 2013
Anand J., één van de hoofdverdachten in de riool- en kofferbakmoord heeft zich voor het gerechtshof in Leeuwarden beroepen op zijn zwijgrecht. J. werd in 2010 tot 18 jaar cel veroordeeld omdat hij wordt gezien als de opdrachtgever voor de moord op Almeerder René Karamatali. In Leeuwarden dient deze week het hoger beroep in de zaak.  Het gerechtshof gaf aan teleurgesteld te zijn met het feit dat J. geen vragen over de zaak wenst te beantwoorden. J. zei dat hij zich op zijn zwijgrecht beroept op aanraden van zijn advocaat.  Het hoger beroep in de rioolmoordzaak gaat woensdag verder. Dan zal gekeken worden naar de rol van een tweede hoofdverdachte die in eerste instantie 30 jaar cel heeft gekregen.
Almere 8 april 2013
Voor het gerechtshof in Leeuwarden dient deze week het hoger beroep in de zogeheten kofferbak- en rioolmoordzaak. Bij die twee misdrijven in 2008 werden de Almeerder René Karamatali en Brian Stein uit Amsterdam doodgeschoten. Het lichaam van de Almeerder werd teruggevonden in een rioolput. De Amsterdammer in een kofferbak. De hoofdverdachte van beide moorden werd in 2010 tot 30 jaar cel veroordeeld. Twee medeverdachten kregen gevangenisstraffen van 18 en 14 jaar. Het gerechtshof in Leeuwarden heeft vier dagen uitgetrokken voor het hoger beroep.
Almere 9 januari 2013
Er komt in het hoger beroep van de zogenoemde riool- en kofferbakmoord geen extra onderzoek naar DNA-sporen. De advocaat van de hoofdverdachte verzocht het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden tijdens een regiezitting woensdag tevergeefs om een nadere studie. De man zou in 2008 René Karamatali uit Almere hebben neergeschoten en het lichaam in een rioolput hebben gestopt. Hij wordt ook verdacht van de moord op Brian Stein in hetzelfde jaar. De Amsterdammer werd dood teruggevonden in de kofferbak van een auto. De hoofdverdachte werd in 2010 tot 30 jaar cel veroordeeld. Twee medeverdachten kregen gevangenisstraffen van 18 en 14 jaar.
Almere 24 oktober 2011
De man die is veroordeeld voor de moord op de Almeerder René Karamatali en Brian Stein uit Amsterdam is bereid een verklaring af te leggen. Voor het gerechtshof in Leeuwarden bleek maandag dat de man het stilzwijgen wil doorbreken. Hij werd vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar, maar ging in hoger beroep. René Karamatali werd in 2008 vermoord en in een rioolput in de Almeerse Molenbuurt gegooid. Het lichaam van Brian Stein uit Amsterdam werd gevonden in een kofferbak van een auto. Het is nog onduidelijk wanneer het hoger beroep vervolg krijgt.
Almere 19 oktober 2011
De rioolmoord in Almere Buiten is het decor voor de debuutroman van de Almeerse schrijfster Anouk Kemper. Het boek "De Almeerse Rioolmoorden" is een fictief verhaal dat zich voor een deel in Almere afspeelt. De 25-jarige Kemper groeide op in de stad en werkte tijdens haar studie journalistiek vijf jaar lang voor het nieuwsblad Almere Vandaag. De krant krijgt ook een prominente rol in haar roman. Het boek wordt donderdag officieel gepresenteerd.
Almere 4 november 2010
De veroordeelden in de riool- en kofferbakmoordzaak moeten worden opgeroepen als getuigen in het hoger beroep van de zaak. Dat heeft het hof in Leeuwarden donderdag bepaald.
Almere 20 mei 2010
Het openbaar ministerie gaat in hoger beroep in de riool- en kofferbakmoord. Het OM vindt dat het is bewezen dat de drie hoofddaders ook de moord op Brian Stein op hun geweten hebben.
Almere 19 mei 2010
Eén van de veroordeelden in de riool- en kofferbakmoord gaat in hoger beroep. Dat meldt zijn advocaat. De man was veroordeeld tot 30 jaar cel.
Lelystad 6 mei 2010
De twee mannen die betrokken zijn bij de zogenaamde riool- en kofferbakmoord zijn veroordeeld tot 18 en 30 jaar gevangenisstraf. Een derde vrouwelijke dader moet 14 jaar de cel in. De drie zijn verantwoordelijk voor de moord op de Almeerder René Karamatali.
Almere 16 april 2010
Het Openbaar Ministerie heeft tegen ieder van de twee hoofdverdachten in de Almeerse riool- en kofferbakmoord 30 jaar cel geëist. De mannen worden verdacht van moord en opdracht tot moord.
Almere 14 april 2010
De twee hoofdverdachten in de riool- en kofferbakmoord ontkennen hun betrokkenheid. Dat bleek woensdag op de tweede dag van de rechtszaak in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam.
Almere 13 april 2010
De rechtszaak over de riool- en kofferbakmoord kende dinsdag een moeizame start. Een belangrijke getuige kwam niet opdagen en een uitgebreid videoverslag van een verhoor was niet te verstaan.
Almere 12 april 2010
Na een paar maanden van uitstel begint dinsdag de rechtszaak over de zogenoemde riool- en kofferbakmoord. Bij die twee misdrijven werden in 2008 een Almeerder en een Amsterdammer om het leven gebracht. Het lichaam van de Almeerder werd teruggevonden in een rioolput in Almere Buiten.
Almere 28 januari 2010
Een 27-jarige verdachte in de zogenoemde riool- en kofferbakmoord moet worden vrijgelaten. Dat heeft de rechtbank donderdag besloten.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer