advertentie

Dossier: Alice Naber

Biddinghuizen 8 oktober 2017
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen is er niet in geslaagd haar Nederlandse titel eventing te prolongeren. Tijdens de Military van Boekelo bleek Tim Lips uit Breda net wat sterker dan Naber. Voor het afsluitende springen stond Lips op een totaalscore van 45.50, terwijl Naber met haar paard Peter Parker op 46.20 stond. Concurrent Lips reed foutloos, terwijl Naber één balk er af sprong. Daardoor bleek Lips uiteindelijk de sterkste. In het overall klassement won de Nieuw-Zeelander Tim Price met een score van 43.70. Lips werd tweede (45.50), terwijl Naber genoegen moest nemen met plaats zes (50.20).
Biddinghuizen 7 oktober 2017
Een teleurstellend einde van de cross-country voor amazone Alice Naber uit Biddinghuizen op de Military in Boekelo. Naber viel vlak voor de finish van haar paard Zamzam. Daardoor doet ze met dit paard niet meer mee. Zamzam kwam zonder de amazone over de finish in een tijd van 10 minuten en 28 seconden, maar dat mag niet. Met Peter Parker verging het Naber eerder vandaag een stuk beter. Ze steeg met stip van de 30e naar de 4e plek in het algemeen klassement.
Biddinghuizen 7 oktober 2017
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen heeft zaterdag tijdens de Military van Boekelo uitstekend gepresteerd op het onderdeel cross-country. Naber legde met haar paard Peter Parker het parcours af in een tijd van 10 minuten en 5 seconden en was daarmee één van de snelsten van het deelnemersveld. Na twee onderdelen staat Naber op een vierde plek in het algemeen klassement, vlak achter Tim Lips. Later vandaag komt de amazone uit Biddinghuizen ook nog in actie met ACSI Zamzam. Morgen staat het springen op het programma.
Biddinghuizen 6 oktober 2017
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen heeft met haar paard ACSI Zamzam 47,40 punten gehaald tijdens de dressuur van Military Boekelo. Met dit aantal punten staat Naber met ACSI Zamzam in het tussenklassement op plaats 40. Military Tijdens de Military komen de paarden op drie onderdelen in actie: dressuur, crosscountry en springen. Deze tak van sport wordt ook wel de triatlon van de paardensport genoemd. Peter Parker Naber kwam gisteren al in actie met haar Olympisch paard ACSI Peter Parker. Ze begon redelijk met Parker. Naber kwam tot een score van 45 punten tijdens het eerste onderdeel dressuur. De score had veel hoger uit kunnen vallen, maar ACSI Peter Parker raakte tijdens de kür van slag. Het paard stond bijna stil, nadat een bloembak was omgewaaid door de harde wind, waardoor puntenaftrek volgde. Het onderdeel dressuur zit er na vandaag op voor de twee paarden. Zaterdag wordt de crosscountry gehouden en zondag wordt Military Boekelo afgesloten met springen. Naber wil voor de vijfde keer op rij Nederlands Kampioen Eventing worden.
Biddinghuizen 5 oktober 2017
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen is redelijk begonnen aan de Military van Boekelo. Op haar paard Peter Parker kwam Naber donderdagmiddag tot een score van 45 punten tijdens het eerste onderdeel dressuur. Dit is voor haar een record in Boekelo. De score had echter veel hoger uit kunnen vallen, maar Peter Parker raakte tijdens de kür behoorlijk van slag. Het paard stond bijna stil, nadat een bloembak was omgewaaid door de harde wind, waardoor puntenaftrek volgde. Vrijdag komt Naber opnieuw in actie tijdens het onderdeel dressuur, maar dan op haar tweede paard ZamZam. Zaterdag is de cross-country en zondag wordt de Eventing afgesloten met het onderdeel springen. Naber wil komend weekeinde voor de vijfde keer op rij Nederlands Kampioen Eventing worden tijdens de Military Boekelo. Vorig jaar werd Naber nog Nederlands kampioen op haar paard Harry Belafonte, maar dit jaar kiest ze voor Peter Parker. Dit omdat Harry Belafonte dit seizoen al actief was tijdens de zware wedstrijd in het Engelse Badminton en op het Europees Kampioenschap.
Biddinghuizen 2 oktober 2017
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen wil komend weekeinde voor de vijfde keer op rij Nederlands Kampioen Eventing worden tijdens de Military Boekelo. Naber wil bovendien met haar paard Peter Parker een nieuw Persoonlijk Record vestigen op het onderdeel dressuur. Het prestigieuze paardensportevenement wordt van woensdag tot en met zondag gehouden in Twente. Vorig jaar werd Naber nog Nederlands kampioen op haar paard Harry Belafonte, maar ditmaal kiest ze voor Peter Parker. Dit omdat Harry Belafonte dit seizoen al actief was tijdens de zware wedstrijd in het Engelse Badminton en op het Europees Kampioenschap.  Naber en Harry Belafonte wonnen in juli nog Eventing Emmeloord. Naber komt in Boekelo tevens in actie op een tweede paard: Coral Estate ZamZam. Woensdag is de veterinaire keuring en donderdag en vrijdag staat het onderdeel dressuur op het programma. Zaterdag is de cross-country en zondag wordt de Eventing afgesloten met het onderdeel springen.
Biddinghuizen 20 augustus 2017
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen heeft het EK-eventing in het Poolse Strzegom afgesloten met een 44ste plaats. Naber stond na de eerste dag, afgelopen vrijdag, nog 24ste na het onderdeel dressuur. De amazone, rijdend op Harry Belafonte, kwam zaterdag in actie op de cross country. Na dat onderdeel zakte ze naar de 51ste plaats. Zondag besloot Naber het EK met het onderdeel springen, waar ze zich enigszins revancheerde en het kampioenschap afsloot als 44ste.  Naber deed in Polen alleen individueel mee. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond besloot geen Nederlands team af te vaardigen, omdat de bond van mening is dat er te weinig kwalitatief goede rijders beschikbaar zijn.
Biddinghuizen 17 augustus 2017
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen staat na de eerste dag van het EK-eventing op een voorlopig 24ste plaats. Eventing is een combinatie van dressuur, springparcours en cross country. Donderdag kwam de eerste helft van het deelnemersveld op het onderdeel dressuur in actie. Vrijdag volgt de andere helft van het deelnemersveld.  Naber rijdt in Polen op haar paard Harry Belafonte. Zaterdag komt ze weer in actie, dan op de cross country. Het EK wordt een dag later afgesloten met het onderdeel springen.
Biddinghuizen 13 augustus 2017
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen rijdt komende week het EK Eventing in de Poolse plaats Szgedom met Harry Belafonte. Naber geeft Harry de voorkeur boven haar paard Peter Parker, omdat hij beter is in springen. Op het EK komt Naber alleen individueel in actie. Er staat geen Nederlands team aan de start, omdat er in de ogen van Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond te weinig kwalitatief goede rijders beschikbaar zijn. Het EK Eventing in Polen begint donderdag en duurt tot en met zondag.
Biddinghuizen 22 juli 2017
Amazone Alice Naber-Lozeman uit Biddinghuizen is door bondscoach Bettina Hoy geselecteerd voor het Europees Kampioenschap Eventing. Deze Europese eindstrijd wordt volgende maand gehouden in het Poolse Strzegom.  Het is nog niet bekend met welk paard Naber naar Polen zal afreizen. Ze gaat een keuze maken tussen ACSI Harry Belafonte en ACSI Peter Parker. Nederland neemt met twee combinaties deel aan het EK. Naast Naber zal ook Merel Blom uit Aalten Nederland vertegenwoordigen. Het EK in Polen wordt gehouden van 17 tot en met 20 augustus.
Biddinghuizen 17 juli 2017
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen wil komend weekeinde in de Top 10 eindigen bij het prestigieuze CHIO in Aken. Naber komt tijdens de internationale wedstrijd in Duitsland in actie met haar paard Harry Belafonte op het onderdeel Eventing. Vorig jaar eindigden Naber en Belafonte op de 15e plaats in Aken, maar volgens Naber heeft haar paard zich prima ontwikkeld en zit een Top 10 positie er dit jaar misschien wel in. Vrijdagmorgen komt Naber in actie op het onderdeel dressuur. Vrijdagavond staat de springwedstrijd op het programma en zaterdagochtend wordt de Eventing wedstrijd afgesloten met het onderdeel cross-country.
Bant 15 juli 2017
Alice Naber uit Biddinghuizen heeft het paardenevenement Eventing Emmeloord gewonnen. Met haar Olympisch paard Peter Parker greep Naber zaterdag in het Kuinderbos in Bant bij het afsluitende onderdeel cross country de winst. Met haar paard Zamzam eindigde Naber op de tweede plaats. Bij eventing gaan de deelnemers de uitdaging aan op drie onderdelen: dressuur, springen en cross country. Na het onderdeel dressuur stond Naber met Peter Parker op de tweede plaats. Na het springen zakte ze iets terug, naar de vierde plaats. Maar op haar favoriete onderdeel cross country was Naber iedereen de baas. Het levert haar de eerste winst op van Eventing Emmeloord dat voor de derde keer werd georganiseerd. Aan het evenement deden 106 deelnemers mee afkomstig uit vijf verschillende landen. Donderdag en vrijdag werden de onderdelen dressuur en springen afgewerkt. Zaterdag werd het evenement afgesloten met de cross country.
Biddinghuizen 4 juli 2017
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen wil af van haar paard ZamZam. Ze rijdt alweer voor het vierde jaar op het 13-jarige paard. Afgelopen weekend won Naber nog met ZamZam een eventingwedstrijd in Maarsbergen.  ZamZam was in het begin onhandelbaar qua gedrag, maar inmiddels presteert het op een redelijk niveau. Oorspronkelijk was het de bedoeling om het paard na twee jaar verkopen, maar een geschikte koper diende zich niet aan. Nu hoopt Naber door de goede prestaties alsnog op een verkoop, om zo de investering terug te verdienen.  Op het hoogste niveau komt Naber uit met Harry Belafonte en Peter Parker. De amazone uit Biddinghuizen deed met Peter Parker afgelopen jaar mee aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
Biddinghuizen 30 april 2017
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen kijkt uit naar komende week. Dan staat de wedstrijd in de Britse plaats Badminton op het programma. Dat is in de eventingsport de zwaarste wedstrijd van het jaar.  Naber staat aan de start met Harry Belafonte, met wie ze vorig jaar ook al in Groot-Brittannië reed. Ze geeft Harry de voorkeur boven haar paard Peter Parker, omdat hij gewend is aan de zwaardere hindernissen. Naber hoopt dit jaar foutloos te rijden. De wedstrijd in Badminton start donderdag en duurt tot en met zondag.
Biddinghuizen 16 november 2016
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen kan blijven beschikken over haar toppaard Harry Belafonte waarmee ze dit jaar Nederlands kampioen eventing werd. Haar sponsor campingspecialist ACSI heeft het paard voor haar gekocht, waardoor ze met het dier kan blijven werken. Naber eindigde met Peter Parker bij de laatste Olympische Spelen in Rio met de Nederlandse eventingploeg op de zesde plaats. Dat dier is al eigendom van haar sponsor. Met beide paarden wil ze zich nu gaan voorbereiden op internationale wedstrijden en op de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo.
Biddinghuizen 9 oktober 2016
Alice Naber uit Biddinghuizen is in Boekelo tijdens het prestigieuze military voor de vierde keer op rij Nederlands kampioen Eventing geworden. Op het onderdeel springen reed de amazone met haar paard Harry Belafonte een foutloze ronde en daarmee was haar nationale titel een feit. "We doen het met z'n allen" Na afloop vierde Naber haar titel met man Gert en kinderen. "We doen het met z'n allen. Het is bij ons ook Team NL: Team Naber-Lozeman", grapte de amazone na afloop. Ook haar echtgenoot Gert Naber beaamde dat er thuis in Biddinghuizen heel wat moet gebeuren voordat Alice Naber tot haar topprestaties kan komen. "Zij moet het natuurlijk doen, maar er moet thuis heel wat geregeld en getraind worden voordat het zover is."  Cross Country Zaterdag stond Naber al eerste na het onderdeel cross country. Daar heroverde zij de koppositie van Elaine Pen, die eerste stond na de dressuur die donderdag en vrijdag op het programma stond. Drie paarden Naber kwam tijdens de military in actie met drie paarden: Harry Belafonte, Curacao en Zamzam .Ze kreeg hiervoor een uitzonderingspositie van de organisatie.
Biddinghuizen 8 oktober 2016
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen staat na de derde dag op het Millitary in Boekelo eerste op het NK Eventing. Zij stootte haar concurrente Elain Pen van de eerste plek. Naber zette met haar paard Harry Belafonte op de cross country een score neer van 53.90. Pen deed het een stuk minder met een score van 56,50. Morgen vindt het springen in Boekelo plaats. Dat is tevens ook het laatste onderdeel. Naber kan zich dan voor de vierde keer tot Nederlands Kampioen kronen.
Biddinghuizen 6 oktober 2016
Alice Naber uit Biddinghuizen is donderdag begonnen aan de prestigieuze Military van Boekelo met een 23ste plaats tijdens het onderdeel dressuur. Ze kwam met haar paard Harry Belafonte tot een score van 53,90. Naber kwam op de eerste dag ook in actie met Zamzam. Met dit paard eindigde ze met een score van 57,10 op de 27ste plaats.Vrijdag komt ze ook nog met Coral Estate Curacao in actie tijdens de dressuur. Naber wil in Boekelo haar vierde NK Eventing in de wacht slepen.Zaterdag volgt de cross-country en zondag wordt de Military afgesloten met de het springen.
Biddinghuizen 4 oktober 2016
Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen wil deze week voor de vierde keer op rij Nederlands Kampioen Eventing worden tijdens de Military Boekelo . Het prestigieuze paardensportevenement wordt van woensdag tot en met zondag in Twente gehouden.  Naber neemt dit jaar met maar liefst drie paarden deel aan de Miltary: Coral Estate Harry Belafonte, Coral Estate Curacao en Coral Estate ZamZam. Ze kreeg hiervoor een uitzonderingspositie van de organisatie. Woensdag is de veterinaire keuring en donderdag en vrijdag staat het onderdeel dressuur op het programma. Zaterdag is de cross-country en zondag wordt de Eventing afgesloten met het onderdeel springen.
Biddinghuizen 26 augustus 2016
Amazone Alice Naber en haar paard Peter Parker zijn vrijdagavond gehuldigd door de inwoners van haar woonplaats Biddinghuizen. Naber deed begin deze maand mee aan de Olympische Spelen in Rio en behaalde met het Nederlands Eventing Team de zesde plaats.  Dorpsgenoten verzamelden zich om 19:30 uur op het evenemententerrein "Het Maaiveld". Daar kreeg Naber een mooie verrassing, een levensgroot kunstwerk van een paard die over een hindernis springt gemaakt van oude hoefijzers.
1 2 3 4 5
Politiek Almere twijfelt over autoluwheid Floriadewijk
Typische waanzin! Een woonwijk zo"n beetje op een 2x4 baans snelweg plannen en dan miljoenen uitgeven om het zo groen mogelijk te maken.
Politiek Almere twijfelt over autoluwheid Floriadewijk
nee dit is de flopiade
Politiek Almere twijfelt over autoluwheid Floriadewijk
Toch wel mooi, niet? Zo'n wijk pal aan de snelweg. Autoluw? daar heb je nogal wat aan, als je zo dicht bij de snelweg woont. En waar komt nu de Floriade? Oh, dit IS de Floriade.
Gemeente: ProRail moet nu echt wat doen aan loskomende platen
Dat kan heel goed op schaal (met moderne software) ;-) Ik denk niet dat de honderden meters hoge bouwsels in Dubai, Singapore, enz. op schaal 1:1 getest zijn. Arcitecten mag je gewoon niet de vrije...
Gemeente: ProRail moet nu echt wat doen aan loskomende platen
Wat een onzinverhalen lees ik hier. Allereerst is het station niet in beheer bij ProRail maar bij NS Stations. ProRail beheert alleen de spoorse infrastructuur. Er is al in de ontwerpfase in de jar...
Bel geen 112!
112. Is toch alleen voor accute gevallen? Misschien heb ik het verkeerd begrepen?
Politiek Almere twijfelt over autoluwheid Floriadewijk
Ja want 100 in de vijfde versnelling is minder erg dan 130 in de zesde. Wat een geleuter allemaal weer.
Bestuurder rijdt door na aanrijding met fietser
Als ik dit zo lees lijkt mij niet een gevalletje van "heb het niet gemerkt". Gevalletje van "ik ben niet verantwoordelijk voor mijn medemens"
"Kenneth Vermeer naar Club Brugge"
020 oud zeer, ? gelukkig zijn ze in 010 wat ruimer denkend.
CNV Vakmensen: onderzoek naar gekantelde vrachtwagens
Veel van die Oost-Europa figuren zorgen er voor dat de hele beroepsgroep in een kwaad daglicht komt te staan.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer