advertentie

Dossier: WitchWorld

Almere 3 oktober 2017
Vooruitlopend op de opening van themapark WitchWorld rond het kasteel in Almere heeft initiatiefnemer Ton Theunis een nieuw fantasyboek voor jongeren geschreven. ' De Verrader van Elmhudde ' wordt deel 2 in de serie WitchWorld-legenden. In het boek moet jonkvrouwe Elaine alles op alles zetten om haar vader en haar vrienden te redden uit de handen van een meedogenloze vrouw. Het boek verschijnt 19 oktober.  Witchworld-directeur Ton Theunis schreef al eerder diverse thrillers, zowel fictie als non-fictie. De boeken rond de WitchWorld-legenden worden uitgebracht door uitgeverij De Kring. WitchWorld is een toekomstig themapark langs de A6 bij Almere dat over enkele jaren de deuren moet gaan openen.
Almere 18 juni 2017
Het themapark WitchWorld dat rondom het Kasteel van Almere moet komen, gaat later open dan gepland. Dat maakte directeur Ton Theunis bekend tijdens de open dagen dit weekeinde. De planning ligt nu op 2020 of 2021. Dat heeft te maken met papierwerk en vergunningen, waardoor het hele proces vertraagd wordt.  Ook op het gebied van de financiën is nog niet alles rond. Theunis vertelde de aanwezigen op de open dagen dat Chinese investeerders interesse hebben in het themapark. Eerder hoopte Theunis WitchWorld in 2019 te kunnen openen.  De open dagen waren in het kantoor van WitchWorld in Almere Buiten. Daar werden voor het eerst nieuwe ontwerpen getoond. Zo was er een grote maquette gemaakt voor het park zelf. Het themapark krijgt ook een tunnel onder de snelweg A6 door, waarmee de bezoeker terug in de tijd gaat, naar de periode van het verhaal van WitchWorld, 753 na Christus. Ook komen er verschillende attracties in het park, maar die zijn allemaal voor het oog weggewerkt. Zo zie je geen grote achtbaanrails boven de bomen uitsteken, "want dat zag je destijds ook niet", zegt Theunis.
Almere 31 mei 2017
De initiatiefnemers voor themapark WitchWorld mogen deze maand alsnog twee open dagen houden in het kantoor in Almere Buiten.  Vorige maand werden de rondleidingen door het pand kort van tevoren afgelast . Dat gebeurde omdat er geen vergunning was aangevraagd. Voor evenementen waarbij mogelijk veel mensen worden verwacht, is een vergunning in Almere verplicht. WitchWorld heeft de benodigde vergunning inmiddels binnen. De initiatiefnemers kunnen daarom op 17 en 18 juni alsnog belangstellenden verwelkomen.  WitchWorld is de naam van een themapark met heksen en trollen dat in 2020 in en rond Het Kasteel van Almere moet openen.
Almere 6 mei 2017
De initiatiefnemers van WitchWorld in Almere openen komend weekend de kantoordeuren voor belangstellenden.  Op zaterdag 13 en zondag 14 mei mogen nieuwsgierige mensen een kijkje nemen in kantoorgebouw Delta aan het Keerkringplein in Almere Buiten. Vooraf aanmelden is niet nodig.  WitchWorld is de naam van een themapark met heksen en trollen. Het park zou in 2020 moeten verrijzen in en rond Het Kasteel van Almere. De totstandkoming van WitchWorld kost zo'n 90 miljoen euro. Initiatiefnemer Ton Theunis zegt dat financiers interesse hebben in het project, maar de financiën zijn nog niet rond.
Almere 8 januari 2017
De Belgische kunstenaar Johan Desseyn, die veel beelden en tekeningen voor WitchWorld in Almere heeft gemaakt, zit in zak en as. Door een ruzie met WitchWorld-initiatiefnemer Ton Theunis is de samenwerking abrupt beëindigd. Een groot aantal beelden en tekeningen zegt Desseyn niet terug te krijgen. Die worden nu volgens de kunstenaar onrechtmatig gebruikt en nagemaakt. 'Onrechtmatig gebruik' Desseyn bedacht voor WitchWorld tientallen sprookjesfiguren met bijbehorende verhalen. Sommige maakte hij ook van klei. Daarnaast vervaardigde hij tientallen tekeningen en schilderijen. "De afspraak was dat Theunis de afbeeldingen mocht gebruiken maar dat de figuren eigendom bleven van mij. Toch is hij ze gaan namaken en gebruikt hij ze op zijn site en in reclamemateriaal." Ten einde raad Na hulp van een advocaat kwam een aantal beelden terug, waarvan verschillende waren beschadigd. De rest is volgens Desseyn ondanks herhaaldelijke verzoeken nooit teruggekomen. De geestelijk vader van de sprookjesfiguren is ten einde raad. "Ik heb geen geld meer voor een advocaat en ik kan geen contact krijgen met Theunis. Hij negeert mijn e-mails. Dat doet pijn omdat ik bijna zes jaar voor WitchWorld heb gewerkt en alles belangeloos heb gedaan". Theunis betreurt de situatie In een reactie laat Ton Theunis van WitchWorld weten dat hij de situatie betreurt. "Johan Desseyn kan wat mij betreft de spullen komen halen. We hebben ook aangeboden ze te brengen. Ik reageer inderdaad niet op zijn e-mails, omdat ik dacht dat we via de advocaat moesten reageren. Ik wist niet dat hij inmiddels geen advocaat meer heeft."
Almere 22 november 2016
Ton Theunis, initiatiefnemer van themapark WitchWorld, krijgt langer de tijd om geld bij elkaar te krijgen om het kasteel in Almere te kopen. Dat hebben de initiatiefnemer en eigenaar van het kasteel, Gravin BV, afgesproken. Gesprekken met potentiële investeerders verlopen voorspoedig, verklaart Theunis. "Er is serieuze interesse van buitenlandse investeerders", laat hij weten. Welke investeerders dat zijn en waar zij vandaan komen, wil de initiatiefnemer niet loslaten: "We doen dingen onder de radar, ik kan daar niets over zeggen."  Complexe zaak Eigenaar van het kasteel, Gravin BV, zegt dat de contacten met Theunis intensief zijn. Jaap Kevelam van Gravin BV: "Ik ben nauw betrokken bij de gesprekken met investeerders. Het is een complexe zaak, die tijd nodig heeft. Daarom hebben wij de termijn waarop de financiering rond moet zijn, verlengd." Positief Volgens Kevelam is er alle begrip voor het trage proces. "Daarom hebben wij ook geen fatale datum afgesproken. Al komt er natuurlijk een moment waarop er een besluit moet worden genomen." In de tussentijd is Gravin niet bezig met andere plannen voor het kasteelgebied. "Wij zijn nog positief over een goede afloop." Stapje voor stapje Theunis geeft toe dat het een spannend proces is. "Als we kijken naar onze plannen, dan liggen we op schema." Het idee is om het park in 2019 te openen. "Maar dat kan ook 2020 worden. Het gaat stapje voor stapje. Ik weet dat mensen bepaalde verwachtingen hebben. Maar voor je met vrachtwagens kunt gaan rijden, moet je veel papierwerk verrichten."
Almere 30 september 2016
Ton Theunis, de initiatiefnemer van het toekomstige themapark WitchWorld in Almere, heeft een boek gepresenteerd. Het boek met de titel Tweestrijd gaat over de avonturen van de 16-jarige jonkvrouwe Elaine. Er komen trollen, ridders en een kasteel in voor. Het boek krijgt nog twee vervolgen.  Theunis hoopt dat hij over drie jaar de deuren kan openen van WitchWorld. Het themapark komt op de plek van de kasteelruïne.
Almere 22 juli 2016
De rechtszaak tussen Witchworld in Almere en een Belgische ontwerper van trollen en heksen is van de baan. Het toekomstige themapark geeft een aantal poppen terug aan Johan Desseyn, zo zegt zijn advocaat Toon van Dijk. Er bestaat tussen beide partijen nog wel een meningsverschil over wie welke pop heeft bedacht. WitchWorld geeft Desseyn ook de winst van de merchandise van de poppen, een vereiste van de kunstenaar. Volgens advocaat Van Dijk is de zaak nog niet afgerond, maar beide partijen zijn wel een stap verder. Desseyn wil dat zijn creaties niet gebruikt worden door WitchWorld. De Belgische kunstenaar wil niet reageren voor de microfoon. Eerst wil hij al zijn poppen onbeschadigd terug in Vlaanderen. Ook wil Desseyn dat WitchWorld de vrachtkosten naar België betaalt. Ton Theunis van WitchWorld is onbereikbaar voor commentaar.
Almere 12 juli 2016
Een knallende ruzie over creaties bij WitchWorld, het pretpark dat in Almere moet verrijzen. Initiatiefnemer Ton Theunis werkt niet meer samen met de Belg Johan Desseyn, de geestelijk vader van trollen en heksen. Dat bevestigt Theunis na berichtgeving door  Almere Dichtbij . Volgens Theunis loopt de samenwerking met Desseyn al maanden stroef. Daarom is hij uit het ontwerpteam gezet. Desseyn beschuldigt Theunis van illegaal gebruik van zijn creaties, zonder vergoeding. De Belg eist via een advocaat dat WitchWorld met onmiddellijke ingang stopt met het gebruik van zijn figuren. Die advocaat is Toon van Dijk, die ook fractievoorzitter is van de PVV in Almere.  Het project WitchWorld kwam in Zweden niet van de grond. Deskundigen noemen het businessplan in Almere onrealistisch en onhaalbaar. De benodigde 90 miljoen euro om het park te realiseren rond het Kasteel van Almere, heeft Ton Theunis nog niet bij elkaar.
Almere 22 mei 2016
De initiatiefnemers van pretpark Witchworld hielden zondagmiddag voor het eerst poppenkastvoorstellingen in Almere Buiten. De voorstellingen werden gegeven in een Drakenboom waarin een gat is gemaakt. Er zijn zo'n 100 kinderen op de eerste voorstelling afgekomen. Vanwege het weer is die naar binnen verplaatst. De poppenkast staat een jaar lang iedere eerste en derde zondag van de maand op een andere plek in het centrum van Buiten. De hoofdpersonages van WitchWorld staan centraal.  De voorstellingen moeten mensen warm maken voor het pretpark Witchworld dat bij het kasteel in Almere komt. In 2020 moet daar een park staan waar trollen, heksen en magie de hoofdrol spelen. Op vragen hoe het staat met de voortgang van Witchworld wil initiatiefnemer Ton Theunis geen antwoord geven.
Almere 13 maart 2016
De initiatiefnemers van pretpark WitchWorld gaan poppenkastvoorstellingen geven in Almere Buiten. Vanaf de zomer worden er op verschillende locaties in het centrum van Buiten twee zondagen in de maand voorstellingen gegeven. Op dit moment wordt er gewerkt aan een grote poppenkast in de vorm van een boom. Deze boom komt iedere keer op een andere plek te staan. De hoofdpersonages van WitchWorld staan centraal in het poppenkasttheater. De hoofdrol is weggelegd voor jonkvrouwe Elaine van Berlichem die bevriend raakt met Toerio, een klein mannetje met puntoren. Het verhaal speelt zich ongeveer duizend na Christus af en zit vol met ridders en jonkheren. Foto: Witchworld
Almere 19 januari 2016
Initiatiefnemer van het Almeerse pretpark WitchWorld Ton Theunis heeft zich voor de komende twee weken afgezonderd in Zweden. Hij werkt daar aan de afronding van een boek dat de legende van WitchWorld vertelt. Theunis, die als crimeschrijver al meerdere boeken op zijn naam heeft staan, heeft over de legende in het verleden al een klein tipje van de sluier opgelicht. De hoofdrol is weggelegd voor jonkvrouwe Elaine van Berlichem die bevriend raakt met Toerio, een klein mannetje met puntoren. Het verhaal speelt zich ongeveer duizend na Christus af en zit vol met ridders en jonkheren. WitchWorld maakte in oktober vorig jaar bekend een principeovereenkomst te hebben gesloten om Kasteel Almere over te nemen. Theunis is op dit moment nog bezig om de financiering voor de aankoop van de 'ruïne' rond te krijgen. Voor het complete park is ongeveer negentig miljoen euro nodig.
Almere 21 november 2015
De Open Dagen die WitchWorld organiseert in het ontwikkel- en expositiecentrum in Almere worden goed bezocht. Alle groepen voor de rondleidingen, die dit en de komende twee weekeinden worden gehouden, zitten vol. WitchWorld wil in het kasteel van Almere een themapark openen waar trollen, heksen en magie de hoofdrol spelen. Bezoekers van de Open Dag in de Rabotoren kunnen aan de hand van maquettes en een proefopstelling een indruk krijgen van wat er gaat komen. Ook krijgen ze het verhaal achter de plannen van initiatiefnemer Ton Theunis te horen. Hij hoopt dat alle bezoekers op deze manier ambassadeur van WitchWorld worden, zodat het project ook echt van de grond kan komen. Eerder kwamen al zo'n 14.000 bezoekers af op de tijdelijke openstelling van het kasteel.
Almere 13 november 2015
Er mag geen belastinggeld van de gemeente Almere naar WitchWorld. Dat is de boodschap van de PVV, die vrijdag op werkbezoek gaat naar het Kasteel Almere. Na een tweet van PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk over de haalbaarheid van WitchWorld, nodigde initiatiefnemer Ton Theunis de PVV uit. De raadsleden beginnen bij het atelier en daarna gaan ze naar het nooit afgebouwde kasteel, dat het decor moet vormen van de sprookjeswereld van WitchWorld. Van Dijk denkt niet dat trollen en nimfen massa's mensen naar Almere zullen trekken. Hij waarschuwt alvast maar: 'Ondernemers krijgen van de PVV alle vrijheid, maar niet met geld van de belastingbetaler.'
Almere 10 november 2015
De kritiek van twee deskundigen op het themapark WitchWorld is volgens initiatiefnemer van het park Ton Theunis onterecht. De deskundigen vinden dat de cijfers in het businessplan voor het nieuwe attractiepark in Almere te rooskleurig zijn. 750.000 bezoekers in het eerste jaar zou onhaalbaar en onrealistisch zijn. Ton Theunis is het daar niet mee eens. Hij vindt het aantal wel realistisch. Daarnaast ligt het aantal bezoekers dat gehaald moet worden om het park rendabel te maken veel lager. Hoeveel bezoekers dat zijn, houdt hij geheim. Ook was er kritiek op het nog onbekende trollen- en heksenthema van het park. In het businessplan is geen geld gereserveerd om dat in de markt te zetten. Volgens Theunis is dit gevoelige financiële informatie, maar er wordt wel degelijk geïnvesteerd. Zo zal volgend jaar het themaverhaal in een boek uitgebracht worden. Ook het feit dat er geen grote wervende attractie komt zoals een achtbaan is geen probleem. De mensen komen voor de beleving, zegt Theunis. Klik hier voor 10 vragen en antwoorden over WitchWorld.
Almere 9 november 2015
WitchWorld moet veel investeren in reclame omdat het een park wordt met een onbekend thema zonder grote publiek trekkende attracties. Anders is de kans groot dat het project mislukt. Dat zeggen twee deskundigen op basis van het businessplan. Eerder hadden zij al kritiek op het bezoekersaantal van 750.000 dat het park moet trekken. Dat zou onhaalbaar zijn. Initiatiefnemer van WitchWorld Ton Theunis wil Kasteel Almere ombouwen tot attractiepark met een eigen verhaal over trollen, heksen en andere mythische wezens. Het was volgens de deskundigen beter geweest om te vertrekken vanuit een bestaand verhaal of een bekende 'character'. Omdat het thema nu onbekend is, moet er veel geld in marketing gestoken worden en dit zien zij in het businessplan niet terug. Daarnaast is er geen geld gereserveerd voor een grote attractie waar veel publiek op afkomt, zoals een achtbaan. Het aantal bezoekers dat het park moet trekken om rendabel te zijn, is daardoor onhaalbaar, stellen de deskundigen.
Almere 8 november 2015
Onrealistisch en onhaalbaar. Dat zeggen deskundigen over WitchWorld. In het businessplan van het nieuwe attractiepark dat in Almere moet komen, worden de cijfers te rooskleurig afgeschilderd. WitchWold moet in het eerste jaar meteen 750.000 bezoekers trekken. Onmogelijk volgens Goof Lukken, deskundige en docent aan de Breda University of applied Sciences. Er is geen rekening gehouden met de concurrentie en het pretpark heeft sowieso een paar jaar nodig om bekend te worden. Ook Reinoud van Asseldelft de Coningh vindt dat de cijfers niet kloppen. De oud-commercieel directeur van de Efteling heeft al jaren een adviesbureau voor pretparken. De omzet van 29 miljoen moet gehaald worden met 750.000 bezoekers. Die moeten dan per persoon 38 euro opbrengen. Dat is op het niveau van hele grote parken en daar kan WitchWorld volgens van Asseldelft de Coningh niet aan tippen. Hij denkt dat het plan alleen kans van slagen heeft als het klein begint. Zet in op 300.000 bezoekers en groei dan uit, is zijn advies.
Almere 1 november 2015
Zondag zijn opnieuw duizenden mensen naar Kasteel Almere gekomen om de ruïne van dichtbij te bekijken. Bezoekers stonden een uur in de rij voordat ze naar binnen konden. In totaal kwamen er dit weekend volgens de initiatiefnemer ruim 14.000 mensen naar de tijdelijke openstelling. In en rond het kasteel moet over een paar jaar het themapark WitchWorld komen. Initiatiefnemer Ton Theunis nam eerder deze week het gebouw over van Gravin BV. Hij besloot dat geïnteresseerden er een kijkje mochten nemen. De bouw van het kasteel kwam door een faillissement van de toenmalige eigenaar in 2002 stil te liggen.
Almere 31 oktober 2015
Ruim 8.000 mensen hebben zaterdag de open dag bij het Kasteel in Almere bezocht. Dat meldt de organisatie. De hele dag stonden er lange rijen voor de poort met mensen die naar binnen wilden. Mensen konden maar in kleine groepjes het Kasteel in omdat iedereen een bouwhelm moet dragen. Door de drukte werden in de loop van de dag extra bouwhelmen geregeld. Voor het eerst kunnen belangstellenden dit weekend een bezoek brengen aan de ruïne, waar het themapark WitchWorld wordt gevestigd. In 2002 kwam de bouw van het kasteel stil te liggen. Daarna is er niets meer mee gebeurd, maar het beton en de constructie zijn nog in goede conditie. In 2020 moet er een park staan waar trollen, heksen en magie de hoofdrol spelen. Ook zondag is er nog een open dag van 10.00 tot 16.00.
Almere 28 oktober 2015
Het kasteel Almere is nog in verrassend goede staat. Dat zegt de initiatiefnemer van WitchWorld, Ton Theunis, die dinsdag de ruïne kocht. In 2002 kwam de bouw van het kasteel stil te liggen en daarna is er niets meer mee gebeurd, maar het beton en de constructie zijn nog in goede conditie. Theunis wil het afbouwen in middeleeuwse stijl. In 2020 moet er een park staan waar trollen, heksen en magie de hoofdrol in spelen. Dit weekend kunnen bezoekers een kijkje komen nemen in het kasteel. De toegang is wel beperkt. Tot de binnenplaats en niet verder. De toren is te gevaarlijk. Nieuwsgierigen zijn welkom tussen 10:00 uur en 16:00 uur.
Pechtold (D66) voor uitstel opening Lelystad Airport
Verkiezingen in zicht?
Tulpen nu ook door de brievenbus
Wat een leuk Hollands kado heel veel sucses
Tulpen nu ook door de brievenbus
Een heel leuk initiatief. Ik ga gelijk een bos bestellen!
Pechtold (D66) voor uitstel opening Lelystad Airport
Hoe onbetrouwbaar wil je als politiek zijn? Jaren geleden unaniem en democratisch besloten, overlast tot 14 vluchten per dag en daar zo mee blijven sollen, terwijl er overal al investeringen zijn g...
Pechtold (D66) voor uitstel opening Lelystad Airport
Ehhhhh verkiezingstijd?
Pechtold (D66) voor uitstel opening Lelystad Airport
Haha wanneer komt deze held naar een politieke avond in Lelystad? Oh dat durft hij niet. D66 is net zo'n populistische partij geworden als de PVV
Chauffeur lichtgewond bij bizar ongeval in Duitsland
Ik ben het (gedeeltelijk) met je eens, de meesten veroordelen deze chauffeur van deze 'vrachtwagen' die over de 'snelweg' reed bij voorbaat (ik zou geen oordeel durven vellen). Maar...
Jaren '50 woningen hersteld in originele staat
Even de moeite nemen om het filmpje te bekijken en de toelichting van de architect te beluisteren beste 'ingenieur'. Dan kan je horen dat ze het juist heeft over dubbelglas en isolatie!!
Gewonde bij steekpartij in Verzetswijk
Dat heb je in elke grote stad, jammer genoeg. Hopelijk wordt de dader snel gevonden.
Pechtold (D66) voor uitstel opening Lelystad Airport
Duidelijk verkiezingstaal, vriendjes in Twente maken, politiek niet al te serieus nemen op dit moment.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer