advertentie

Dossier: Flevonice

Biddinghuizen 6 januari 2018
Honderden bikkels trotseerden deze zaterdag de eerste obstacle run van het jaar bij Flevonice in Biddinghuizen.  Bij 'Ice Survived' konden deelnemers kiezen uit verschillende afstanden, 3, 6, 9 of 18 kilometer. De organisatie had speciale 'winterse' obstakels gemaakt voor deze editie.
Biddinghuizen 13 november 2017
Bij Flevonice wordt op zaterdag 14 januari een Wintertriathlon gehouden, bestaande uit hardlopen, fietsen en schaatsen. "Nog nooit eerder was er een Wintertriathlon met een schaatsparcours op kunstijs door het landschap van Flevoland", meldt Flevonice. Er zijn voor dit evenement drie afstanden: één voor de jeugd, een sprint en een kwart-Wintertriathlon. De laatste groep gaat 5 kilometer lopen, 15 kilometer fietsen en 25 kilometer schaatsen. "Je kunt individueel meedoen of met een team van twee of drie personen", aldus Flevonice. De inschrijving is inmiddels geopend.
Biddinghuizen 21 december 2016
Schaatster Birgit Witte hoopt woensdagavond op de Flevonice marathon een podiumplaats te behalen. Op de buitenijsbaan in Biddinghuizen schaatsen de vrouwen vijftig kilometer, terwijl de mannen zeventig kilometer afleggen. De 34-jarige Almeerse ziet de Flevonice marathon als een mooie voorbereiding op de wedstrijden op de Oostenrijkse Weissensee, die volgende maand gepland staan. Dinsdagavond werd op Flevonice al geschaatst op de tweede wedstrijddag van de Flevobokaal, een competitie voor schaatsers boven de 40 jaar. Er verschenen ruim tweehonderd schaatsers bij verschillende wedstrijden op het ijs. Daarbij kwam Arno van der Veen als eerste over de meet, gevolgd door Arjan Elferink en Arnold Gazenbeek.
Biddinghuizen 6 december 2016
Met ruim 170 deelnemers aan de eerste ronde van de Flevobokaal, is het schaatsseizoen van FlevOnice dinsdagavond in stijl geopend. In voorgaande jaren trok de bokaal gemiddeld 100 deelnemers. De Flevobokaal is een competitie voor zowel dames als heren boven de 40 jaar. Op de kunstijsbaan in Biddinghuizen eindigde Tonny van Vliet uit Zeewolde op de 11e positie van de categorie schaatsers boven de 40, de masters. Van Vliet genoot van de tocht, maar geeft aan graag op natuurijs te willen schaatsen dit seizoen. Hij hoop in het bijzonder op de komst van een Elfstedentocht, omdat hij een startbewijs voor de officiële wedstrijd bemachtigd heeft. Op dinsdag 20 december wacht de tweede ronde van de Flevobokaal. Een andere grote wedstrijd die dit seizoen plaats vindt bij FlevOnice is de landelijke marathon van de KNSB op woensdag 21 december.
Biddinghuizen 3 december 2016
De openlucht-kunstijsbaan van Flevonice in Biddinghuizen is zaterdag voor het eerst dit seizoen weer open gegaan. De opening werd een week uitgesteld, in verband met te warm weer.  Veel schaatsfanaten bonden zaterdag al meteen de ijzers onder en stapten het ijs op. Dit deden ze op de 3 kilometer lange ijsbaan, maar ook op de korte 400 meter baan.
Biddinghuizen 22 november 2016
De openlucht-kunstijsbaan van Flevonice in Biddinghuizen gaat een week later open dan gepland. De opening van de baan stond aanvankelijk gepland voor komend weekend. Volgens directeur Maarten van der Ven staat er momenteel een te sterke en te warme wind om een goede ijslaag te kunnen opbouwen. "Er staat als het ware een warme föhn over de baan te blazen." De ijsmachines van Flevonice moeten normaal gesproken zo'n 4 tot 6 dagen aanstaan voordat er geschaatst kan worden.
Biddinghuizen 3 maart 2016
Flevonice in Biddinghuizen is tevreden over het afgelopen winterseizoen, ondanks het matige winterweer. De buitenschaatsbaan is volgens woordvoerder Kristel Pinkster bezocht door ongeveer 80.000 bezoekers, net zoveel als vorig jaar. Wel moest de baan vaker dichtblijven, omdat het te warm was. In totaal 30 dagen tegen 21 vorig jaar. Met het oog op de aanhoudende zachte winters gaat Flevonice de komende tijd steeds meer activiteiten buiten het winterseizoen organiseren. Een voorbeeld daarvan is een hindernisbaan met modder en obstakels. In het winterseizoen blijft de ijsbaan de belangrijkste trekker.
Biddinghuizen 28 februari 2016
Honderden mensen met een beperking gingen zondag samen met familieleden of vrienden schaatsen op de kunstijsbaan van Flevonice in Biddinghuizen. Veel van hen doen dit bijna nooit maar de zevende editie van de Schaatsvriendendag was de uitgelezen mogelijkheid. Het Fonds Gehandicaptensport wil met deze speciale dag schaatsverenigingen stimuleren om ook mensen met een beperking de kans te bieden om te sporten, bijvoorbeeld via het formeren van een g-team.
Biddinghuizen 12 februari 2016
Leendert Wals uit het Noord-Hollandse Ilpendam heeft het Open Nederlands Kampioenschap NK marathonschaatsen voor 60 plussers gewonnen. Het evenement werd gehouden op ijsbaan Flevonice bij Biddinghuizen. Nico van Bergeijk uit Lelystad kwam op Flevonice als vierde over de finish. Robert Kamperman uit Almere eindigde op de vijfde plaats. In totaal kwamen er bijna 50 schaatsers in actie. In de categorie 40-49 jaar kwam Tonny van Vliet uit Zeewolde als derde over de finish en dus belandde er toch nog een Flevolander op het erepodium. In de categorie 50-59 werd Henk Klaren uit Dronten 24ste en Leo Kluifhoofd eindigde op plaats 36.
Biddinghuizen 25 januari 2016
Het eerste Open Nederlands Kampioenschap Klunen wordt volgende maand gehouden bij Flevonice in Biddinghuizen. Er is een 600 meter lang parcours waar geschaatst en gekluund moet worden. Op het parcours ligt ook een kluunbrug, geïnspireerd op de Elfstedentochtbrug in Bartlehiem. Er zijn wedstrijden voor zowel junioren als senioren. Het Open NK Klunen wordt gehouden op zondag 14 februari.
Biddinghuizen 22 december 2015
Buitenschaatsbaan Flevonice in Biddinghuizen is dinsdag voor de achtste keer dit seizoen gesloten. Reden is het warme weer. De thermometer geeft nu 13 graden aan, wat een uitzonderlijk hoge temperatuur is voor dit jaargetijde. Daardoor is de kwaliteit van het ijs te slecht volgens het bedrijf. Normaal gesproken gaat Flevonice ervan uit dat het 10 tot 15 dagen per winter de ijsbanen moet sluiten door weersomstandigheden. Vorig jaar was een uitschieter met 30 dagen. Flevonice moet het tijdens de winter vooral hebben van de ijsbanen. Andere activiteiten staan dan op een laag pitje.
Biddinghuizen 18 december 2015
Flevonice in Biddinghuizen organiseert volgende maand samen met de KNSB een Alternatieve Elfstedentocht voor kinderen. De deelnemers kunnen twee uur lang schaatsen op de 3-kilometer baan. Langs het parcours staan drie stempelposten waar de deelnemers zoveel mogelijk stempels kunnen verzamelen, net als bij de echte tocht. Het evenement is voor kinderen tussen de 5 en 17 jaar. Ook ouders en trainers mogen meedoen. In aanloop naar het evenement zendt het televisieprogramma Zappsport een serie uit waarbij kinderen onder leiding van oud-topschaatser Barabara de Loor leren schaatsen.
Biddinghuizen 9 juni 2015
Flevonice uit Biddinghuizen heeft een sponsorovereenkomst getekend met de IJsselmuider Voetbal Vereniging. Onderdeel van de deal is dat Flevonice aan het einde van het voetbalseizoen een speciale dag organiseert voor alle leden van de IJVV. Na het faillissement van Flevonice in 2012 heeft de nieuwe eigenaar besloten zich niet alleen te focussen op schaatsen. Zo is er een 'obstacle run' gekomen waar in de zomermaanden gebruik van gemaakt kan worden. Het bedrijf noemt zich nu Flevonice Sports en Funpark. Eerder sloot Flevonice al een vergelijkbare sponsorovereenkomst met voetbalclub DVS'33 uit Ermelo. Met een aantal clubs in Flevoland lopen op dit moment gesprekken om ook te komen tot deals.
Biddinghuizen 22 april 2015
Flevonice opent dit weekend op het terrein in Biddinghuizen een waterstormbaan. Dat is een parcours op het water met opblaasbare obstakels zoals klimtorens, balanceermatten en glijbanen. Flevonice begon vorig jaar met een zomeropenstellling om zo het hele jaar door bezoekers te trekken. Volgens het park is dit één van de grootste waterstormbanen van Nederland. In het Weerwater in Almere Stad lag afgelopen zomer een vergelijkbare waterstormbaan van Aquaparx.
Biddinghuizen 19 maart 2015
Flevonice in Biddinghuizen wil in de toekomst uitbreiden met recreatiewoningen, een wildwaterbaan en een overkapping over de 400 meter ijsbaan. Dat staat in de aanvraag voor een nieuw bestemmingsplan bij de gemeente Dronten. Met het huidige bestemmingsplan zegt Flevonice alleen schaats- en skeeler evenementen te kunnen organiseren. Ook wil Flevonice een volledig energieneutraal bedrijf zijn, en daarom drie hectare aan zonnepanelen plaatsen op het terrein.
Biddinghuizen 8 maart 2015
Flevonice in Biddinghuizen blikt tevreden terug op het afgelopen seizoen. Volgens woordvoerder Dave Moraal heeft de kunstijsbaan 80.000 bezoekers mogen verwelkomen. Dat zijn er 20.000 meer dan vorig seizoen. De stijging is vooral te danken aan de vele toertochten die zijn gehouden op de 3 kilometer lange ijsbaan. Ook komen er volgens Moraal meer gezinnen naar Biddinghuizen vanwege het Funpark. Flevonice heeft komend seizoen 100.000 bezoekers als doelstelling, en de onderneming wil meer bedrijfsuitjes organiseren.
Biddinghuizen 23 februari 2015
Het NK kortebaan op Flevonice bij Biddinghuizen gaat net als afgelopen weekend gewoon door. De organiserende vereniging STG Dronten heeft ook voor maandag groen licht gekregen. Ondanks de hoge temperaturen ligt er volgens de KNSB een kwalitatief goede baan. Omdat er deze winter niet gestreden kan worden op natuurijs wordt op de ijsbaan vanaf zaterdag het NK gehouden op het kunstijs van Flevonice Op de 3 kilometer lange ijsbaan komen vanavond de Junioren C in actie. De senioren mannen en vrouwen kwam afgelopen weekend al in actie in Biddinghuizen.
Biddinghuizen 4 november 2014
Schaatsbaan Flevonice in Biddinghuizen kijkt tevreden terug op het eerste zomerseizoen. De schaatsbaan begon dit jaar met zomeropenstellling om zo het hele jaar door bezoekers te trekken. Het publiek kon er onder meer terecht voor skeeleren, bubble-voetbal, steppen en karten. Directeur Maarten van der Ven is voorzichtig positief. Flevonice wilde 300 bezoekers per dag trekken. Volgens de directeur waren er dagen dat dat bezoekersaantal werd gehaald.
Biddinghuizen 6 juni 2014
Met nieuwe attracties en aanpassingen hoopt FlevOnice in Biddinghuizen deze zomer bezoekers te kunnen trekken. De schaatsbaan wordt geopend voor skeeleraars en op de icekartbaan worden matten gelegd zodat deze geschikt is voor driftkarten. Ook komt er een startopstelling voor bobsleeën. FlevOnice beleefde de meest dramatische winter sinds het bestaan van de kunstijsbaan. Door de hoge temperatuur was er weinig winterplezier te beleven. Flevonice opende in 2007 de deuren maar ging in 2012 failliet. De nieuwe eigenaar, Pinkster Vastgoed, probeert FlevOnice winstgevend te krijgen.
Biddinghuizen 25 februari 2014
Flevonice in Biddinghuizen spreekt van de meest dramatische winter sinds het bestaan van de kunstijsbaan. Van de 100 verwachte ijsdagen moest Flevonice zeker 15 dagen dicht, omdat de ijsvloer niet goed genoeg was. De hoge temperatuur, regen en wind waren funest voor de drie kilometer lange ijsbaan. Om minder weersafhankelijk te zijn wordt er onder meer gedacht aan het afschermen van de 400 meter baan en de icekartbaan. Flevonice opende in 2007 de deuren maar ging in 2012 failliet. Een nieuwe eigenaar, Pinkster Vastgoed, heeft de kunstijsbaan nieuw leven ingeblazen.
1 2 3 4 5
Laagvliegen toegestaan voor militaire oefening
En juist daarom heet het een OEFENING!!
Darter Co Stompé annuleert rentree
Gezien het tijdstip van uw reactie kwam u net van de dartbaan af....
Laagvliegen toegestaan voor militaire oefening
Niet overal staan lampies op. En dan ben je die apache en chinook al weer vergeten zeker die in de hoogspanningskabels hebben gehangen. Resp. Culemborg en Zaltbommel
Leefbaar Almere wil fonds voor lokale media
Goed idee! En probeer wat te sprokkelen van de 800 miljoen die de publieke staatsomroep per jaar kost.
Hart voor Urk wil straten vernoemen naar De Ruyter en Maurits
... en een Trompstraat, een Flerikstraat en niet te vergeten de Knieluslaan....
'Lelystad Airport niet afdoende om Schiphol te ontlasten'
Voor al het andere is geen geld en (nog belangrijker) geen energie. Voor elk zonne- en windpark dient er een fossiel kraantje te zijn dat opengedraaid kan worden als de wind ongunstig is en de inst...
Laagvliegen toegestaan voor militaire oefening
Als er niet geoefend wordt heeft men ook commentaar. Het is maar een paar dagen.
Laagvliegen toegestaan voor militaire oefening
Joh, gelijk klagen, brieven sturen en demonstraties organiseren
Hart voor Urk wil straten vernoemen naar De Ruyter en Maurits
Echt een Hart voor Nederland.
Hart voor Urk wil straten vernoemen naar De Ruyter en Maurits
Precies. In die tijd was er maar één handelsverdrag: wat jij hebt wil ik hebben, dus ik pak het gewoon. En het mensbeeld was ook vrij simpel: jij bent niet zoals ik, dus je bent geen mens.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer