advertentie

Dossier: Verbreding A6

Flevoland 27 december 2017
De filezwaarte in de regio Schiphol-Amsterdam-Almere is dit jaar met 20 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van de ANWB. De zogeheten filezwaarte wordt berekend door de lengte van de file te vermenigvuldigen met de duur van de vertraging. De daling zou te maken hebben met de verbreding van de wegen op dit traject. In 2016 stonden er juist veel files door de werkzaamheden, maar afgelopen jaar konden automobilisten profiteren van het resultaat en nam de filezwaarte weer af. In de landelijke file top 10 van de ANWB staat één Flevolandse weg, namelijk de A27 tussen Almere en Utrecht. Daar is de filezwaarte met 12 procent toegenomen. Wel op een stuk buiten onze regio, namelijk tussen Hilversum en Bilthoven. De N50 tussen Emmeloord en Zwolle staat in de N-wegen top 10 op nummer twee. Het gaat dan om het stuk bij Kampen.
Almere 16 december 2017
Afslag Almere-Haven op de A6 is vanaf zondagochtend veranderd. In de richting van Amsterdam naar Almere begint de afrit 600 meter eerder. Daardoor moeten automobilisten nu ook de parallelweg nemen vanaf de Hollandse Brug. Eerder was de afslag van Haven nog via de hoofdrijbaan bereikbaar. De afslag is verlegd, omdat de A6 verbreed wordt van twee keer tweebaans naar twee keer vierbaans. De afrit komt wel op hetzelfde punt uit als de huidige afrit, bij de Noorderdreef. Rijkswaterstaat zegt met borden de automobilisten op de hoogte te brengen.  Mocht het fout gaan, dan kan je keren bij afslag Almere-Stad. Volgend jaar zomer is de andere kant van de A6 aan de beurt.
Almere 4 oktober 2017
Automobilisten die woensdagmiddag vanuit Amsterdam via de A6 weer naar Almere rijden, kunnen gebruik maken van twee extra rijstroken. De wisselbaan waar Rijkswaterstaat woensdagochtend mee aan het testen was, is in de middag opengegaan. Dat meldt de wegbeheerder.  De wisselbaan biedt tijdens de ochtendspits twee extra rijstroken richting Amsterdam en tijdens de avondspits in de richting Almere. Automobilisten vanuit Almere kunnen op de Hogering en op de snelweg A6 ter hoogte van knooppunt Gooimeer de spitsstroken oprijden en tot aan Diemen in de richting van Amsterdam rijden. Andersom kunnen automobilisten op de A1 bij Diemen en op de A9 bij de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal de wisselbaan oprijden.  Het is de bedoeling dat de wisselbaan uiteindelijk tot aan het knooppunt Holendrecht doorloopt. File door test Een test van de wisselbaan zorgde woensdagochtend voor een lange file op de A6. De hoofdbaan werd afgesloten door Rijkswaterstaat in verband met de veiligheid. Al het verkeer moest in plaats van over vier banen over de twee parallelbanen, aan de rechterkant van de A6. Om die reden stond er een flinke file tussen Almere Buiten West en Muiderberg. Even voor acht uur was dat zo'n 12 kilometer en dat betekende voor automobilisten een vertraging van bijna een uur. Avondspits Nadat de spitsbaan in de middag open ging, waren er tijdens de avondspits geen opvallende vertragingen bij Almere.
Flevoland 2 oktober 2017
Verkeer op de A6 tussen Lelystad en Urk moet rekening houden met afsluitingen in de avond en nacht. Tijdens de afsluitingen wordt gewerkt aan de snelweg, de parkeerplaatsen en de op- en afritten. Urk > Lelystad Noord Donderdagavond vanaf 19:00 uur wordt de A6 van Urk richting Lelystad- Noord volledig afgesloten. De afsluiting duurt tot uiterlijk 6.00 uur de volgende ochtend. Omleidingsroute Verkeer wordt vanaf knooppunt Emmeloord omgeleid via de N50 tot afrit Kampen (32) en vervolgens via de N307 tot de A6 bij Lelystad-Noord. De omleiding neemt tien minuten tot een half uur extra reistijd in beslag.  Lelystad > Urk Vanaf donderdagavond 19.00 uur gaat de snelweg in noordelijke richting dicht van Lelystad tot de afrit Urk. Volgens Rijkswaterstaat wordt ook in dit geval de weg uiterlijk om 6 uur weer vrijgegeven. Omdat deze nacht ook de bediening van de Ketelbrug wordt getest, is ook de parallelweg van de brug afgesloten.
Almere 17 september 2017
De Waterlandseweg (N305) bij Almere is komende week 's nachts afgesloten ter hoogte van het viaduct van de A6. Tijdens de afsluiting worden voorbereidingen getroffen voor de verbreding van het viaduct. De weg gaat maandagavond voor het eerst dicht. De afsluiting duurt telkens vanaf 20:00 uur 's avonds tot 6 uur 's ochtends. Verkeer tussen Almere Stad en de Kemphaan wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de A6. Volgens Rijkswaterstaat levert dit een extra reistijd van zo'n 7 minuten op. Het viaduct bij de Waterlandseweg moet worden verbreed omdat de snelweg bij Almere over een lengte van 13 kilometer  meer rijstroken krijgt .
Almere 2 september 2017
De A6 bij Almere Buiten is zondagochtend rond 10.45 uur weer open gegaan. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat waren de werkzaamheden al even voor 10.00 uur afgerond. De weg ging pas een uur later open omdat alle borden en pionnen nog opgeruimd moesten worden. De werkzaamheden verliepen voorspoedig volgens Rijkswaterstaat. Het viaduct over de snelweg is gedeeltelijk gesloopt, waardoor deze vanaf vrijdagavond was afgesloten.  Om het wegdek te beschermen was 75 centimeter zand op het asfalt gestort. Dat heeft voorkomen dat het wegdek kon beschadigen als er betonblokken op vielen. Nieuwe overgang Het viaduct is gesloopt, omdat de onderliggende A6 wordt verbreed van twee naar vier rijstroken. Er moet daarom een nieuwe overgang komen.
Almere 30 augustus 2017
Vanwege werkzaamheden gaat de snelweg A6 dit weekend dicht. Van vrijdagavond 1 september acht uur tot en met zondagochtend 3 september tien uur is de snelweg in beide richtingen afgesloten. Het gaat om het stuk snelweg vanaf de afslag Almere Stad (5) tot aan de afslag naar de A27 bij Almere Buiten.  Omleiding Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A27 en A1. Almeerse automobilisten kunnen gebruik maken van de Hogering en Buitenring. Mensen die in de buurt van de afslagen Almere Stedenwijk, Haven en Stad wonen, mogen de op- en afritten van de A6 blijven gebruiken. Bezoekers van het Havenfestival kunnen het evenement bereiken via de afslag Almere Haven. Weggebruikers moeten wel rekening houden met een langere reistijd van ongeveer een kwartier.  Viaduct Buitenhout Rijkswaterstaat sluit de weg af omdat een deel van het viaduct Buitenhout, ter hoogte van de Tussenring, wordt gesloopt. Het slopen van het bouwwerk vindt zowel overdag als 's nachts plaats. Direct na de sloop start de aanleg van een nieuw en breder viaduct. Zodra deze is afgebouwd, wordt ook de rest van het oude viaduct gesloopt. De snelweg gaat daarom in het voorjaar van 2018 nog een keer in beide richtingen dicht.  Afslag Buiten West langer dicht Op- en afrit Almere Buiten-West (6), die op de Tussenring uitkomt, blijft tot maandagochtend 4 september afgesloten. Dat komt omdat er ook aan de rotonde boven aan de afrit wordt gewerkt. Die wordt van rotonde omgebouwd naar een kruispunt met verkeerslichten.  Extra werkzaamheden Het weekend van 1 tot 3 september wordt ook gebruikt om meerdere werkzaamheden uit te voeren waar anders aparte afsluitingen voor nodig zouden zijn. Op verschillende locaties langs het afgesloten deel van de A6 worden werkzaamheden uitgevoerd. Zo worden damwanden ingetrild en funderingspalen geheid. Deze werkzaamheden veroorzaken geluidshinder. Voor een actueel overzicht van deze werkzaamheden per viaduct, kijk je  hier .
Almere 10 augustus 2017
De fietstunnel in het Burgerspad in Almere gaat bijna twee jaar dicht. Het fietspad loopt onder de A6 door en verbindt Almere Haven met de Stedenwijk. Rijkswaterslaat sluit het fietspad in verband met de verbreding van de A6. Het fietspad wordt afgesloten tussen de Zenderstraat ten noorden van de A6 en het Farflerpad ten zuiden van de A6. De doorgang onder de A6 wordt gesloopt en er komt een bredere voor terug. Fietsers die van de ene naar de andere kant van de snelweg willen komen, kunnen gebruikmaken van de Havendreef. Ter plaatse wordt de omleiding met gele borden aangegeven. Fietsers moeten er rekening mee houden dat ze vijf minuten langer onderweg zijn. In verband met de verbreding van de A6 zijn ook de fietstunnels in het Fontanapad en Pedersenpad gesloten. Die laatstgenoemde gaat in oktober weer open. Ook gaat de fietstunnel in het Fongerspad, ter hoogte van het Weerwater, in september een week dicht.
Almere 3 augustus 2017
Omwonenden van de snelweg A6 in Almere waarderen de informatiebijeenkomsten van Rijkswaterstaat. Dat bleek donderdagavond bij één van die bijeenkomsten. Daar kunnen ze alles te weten komen over de talloze werkzaamheden. Rijkswaterstaat verbreedt op dit moment de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost. Om de weg ruimte te geven moeten er vijf viaducten worden verbreed en zeven viaducten worden vernieuwd. Het intrillen van damwanden en het heien van funderingspalen zal volgens Rijkswaterstaat geluidshinder opleveren. De aanwezige bewoners zeggen blij te zijn met de regelmatige updates. Ook verwachten zij dat het wel meevalt met de overlast. De verbreding van de A6 moet in 2022 klaar zijn.
Almere 30 juli 2017
De verbreding van de A6 bij Almere zal nog enkele jaren duren. Er moet veel gebeuren om de snelweg uit te breiden naar acht rijstroken. Nadat er veel bomen langs het traject zijn omgezaagd liggen er nu grote hopen zand langs de A6. Die zandhopen laten de ondergrond inklinken, zodat de weg een stevige basis krijgt. Het gaat om de dertien kilometer tussen knooppunt Almere-Buiten Oost en het al verbrede stuk aan de westelijke kant van Almere richting de A1. Waarom is de verbreding nodig? Het verkeer op de A6 met de bestemming Almere wordt straks gescheiden van het doorgaande verkeer. Dat moet een snellere doorstroming bevorderen, zegt verkeersmanager Niels van den Brink. “Er komen twee rijstroken per rijrichting voor het doorgaande verkeer en twee rijstroken voor het bestemmingsverkeer." Dertien nieuwe viaducten De verbreding betekent de vervanging of vernieuwing van dertien viaducten. Zo komt bij Almere-Haven het Noorderdreefviaduct met een breedte van 80 meter. Daar verhuist busstation 't Oor naar toe. Op enkele plekken worden ook aan- en afvoerwegen en fietspaden aangepast. Zo komt er een nieuwe weg naar de A6 voor het verkeer uit Almere-Haven bij bedrijventerrein De Steiger. Verhogingen langs de snelweg Vooral bij het toekomstige Floriadeterrein zal de komende periode flink worden gegraven. Hier wordt de snelweg verlaagd naar het maaiveldniveau. Tegelijkertijd wordt de grond naast dat deel van de A6 verhoogd, zodat je in de toekomst over het verkeer heen kijkt. Alle energie die nodig is voor onder meer de verlichting wordt duurzaam opgewekt. Bij de aansluiting naar de A27 (het knooppunt met de olifanten) komt een park met zonnepanelen. Het wordt het eerste energieneutrale stuk snelweg in Nederland.  Enkele keren afgesloten De verbreding moet in 2022 klaar zijn, het jaar waarin de Floriade wordt gehouden. Tot die tijd wordt het verkeer enkele keren naar de rijstroken in de tegengestelde richting geleid. Ook wordt de A6 enkele keren afgesloten, zoals in het eerste weekend van september . Dan wordt gewerkt aan het viaduct bij de Tussenring.
Almere 20 juli 2017
Almeerders moeten de komende maanden rekening houden met geluidshinder. Dan gaat Rijkswaterstaat , zowel overdag als 's nachts, aan de slag met het slopen van viaducten, het intrillen van damwanden en het heien van funderingspalen.  Dat is nodig voor de verbreding van de A6. Er worden vijf viaducten verbreed en zeven viaducten vernieuwd.  Zo gaat Rijkswaterstaat vrijdagavond 1 september aan de slag met het viaduct Buitenhout. Die werkzaamheden duren tot zondagochtend 3 september. Bij elk viaduct dat wordt aangepakt, worden omwonenden vooraf op de hoogte gebracht. Naar verwachting is het werk eind dit jaar klaar. Afsluiting A6 Bij bovengenoemde werkzaamheden is de A6 in beide richtingen afgesloten tussen Almere Stedenwijk en knooppunt Almere. Verkeer wordt omgeleid via de A27 en de A1. Het lokale verkeer kan gebruikmaken van de Hogering en Buitenring.
Flevoland 6 juli 2017
In de bermen van provinciale wegen en langs de A6, de A27 en de N50 worden mogelijk zonnepanelen geplaatst. De provincie Flevoland gaat de mogelijkheden en de interesse die daarvoor bestaat, onderzoeken.  Het college van Gedeputeerde Staten denkt als eerste aan een locatie langs de A6, tussen Lelystad en Almere Buiten. Rijkswaterstaat gaat daar in 2023 de weg verbreden. Dit zou gecombineerd kunnen worden met de aanleg van een zonnepark. Toestemming ministerie Omdat de A6 een rijksweg is, is de provincie wel afhankelijk van medewerking van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het provinciebestuur heeft daarom een brief aan het ministerie gestuurd met het verzoek om mee te denken over de mogelijkheden. Plan van BAM In november vorig jaar kondigde bouwbedrijf BAM al aan een zonnepark naast de A6 te gaan bouwen. Die aankondiging bleek voorbarig, omdat er nog geen contracten waren getekend en de gemeente Lelystad ook geen concreet plan had ontvangen. Volgens gedeputeerde Jaap Lodders heeft het geplande onderzoek naar zonnepanelen in de bermen van Flevoland niks met het idee van BAM te maken.  Doelstelling Flevoland Flevoland wil de komende jaren 1000 hectare aan zonneparken realiseren. Punt van discussie is daarbij of daarvoor landbouwgrond  gebruikt mag worden. Provinciale Staten voelen daar namelijk weinig voor. Volgens gedeputeerde Lodders kunnen bermen langs wegen een goed alternatief vormen, maar de verkeersveiligheid moet dat wel toestaan. Volgend jaar wordt het beleid voor zonneparken in Flevoland definitief vastgesteld.
Almere 19 juni 2017
De op- en afrit van de afslag Almere Buiten West van de A6 is deze week elke avond en nacht dicht vanwege werkzaamheden. Tot en met vrijdag kan het verkeer er niet langs tussen 20.00 en 05.00 uur. In de nacht van vrijdag op zaterdag is dat van 20.00 uur tot 08.00 uur.  De afsluitingen zijn nodig voor de aanleg van kabels, leidingen en funderingen. Rijkswaterstaat maakt van de rotonde op de Tussenring een kruispunt met verkeerslichten. Daar is voor gekozen omdat er in de toekomst meer verkeer op de weg wordt verwacht. Het project is een onderdeel van de verbreding van de A6. Een deel van de snelweg krijgt extra rijstroken, om zo de doorstroming en bereikbaarheid van de Randstad te verbeteren. De verbreding moet af zijn, voordat de Floriade in 2022 van start gaat.
Almere 8 juni 2017
Wie komend weekend vanaf de A1 richting Almere wil rijden, moet rekening houden met vertraging door werkzaamheden. Vanwege asfalteringswerkzaamheden zijn er tussen de Hollandse Brug en Almere veel minder rijstroken beschikbaar dan normaal. Omdat de parallelbaan wordt afgesloten, kan er vanaf de A6 niet een afrit naar Almere Poort, de Hogering en Stedenwijk worden genomen. "Laatste weekend met hinder" Volgens Rijkswaterstaat is het voorlopig het laatste weekend waarin verkeer ernstige hinder ondervindt van de aanpassingen van de A1 en A6. Het werk begint vrijdagavond om 22:00 uur en moet uiterlijk zondag om 12:00 uur klaar zijn. Verkeer dat Flevoland uit rijdt heeft geen last van de werkzaamheden. Mocht er vertraging ontstaan, dan wordt doorgaand verkeer aangeraden om via de A1 en de A27 te rijden. Verkeer naar Poort, de Hogering en de Stedenwijk moet op de A6 eerst doorrijden tot Almere Haven en daar eventueel keren.
Almere 24 mei 2017
De A6 vanuit Almere richting Amsterdam is dit weekend dicht tussen knooppunt Gooimeer ter hoogte van de Hogering en knooppunt Muiderberg. Rijkswaterstaat werkt aan het aansluiten en asfalteren van de verbindingsboog vanaf de A6 vanuit Almere richting Amersfoort Tot maandagochtend dicht ​De afsluiting geldt van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur. Het verkeer wordt met borden omgeleid via de A6, A27 en A1. Verkeer vanuit Amsterdam naar Almere kan wel gewoon van de A6 gebruikmaken. Automobilisten moeten rekening houden met een vertraging van ongeveer 30 tot 60 minuten.  Avonduren Naast de omleiding is er op de A1 richting Amsterdam tijdens de avonduren ook slechts één rijstrook beschikbaar. Het gaat om het gedeelte tussen knooppunt Muiderberg en knooppunt Diemen. Rijkswaterstaat waarschuwt voor files. Overdag zijn er wel meerdere rijstroken open.  Trein Reizigers van en naar Schiphol/Wessp moeten dit weekend ook rekening houden met werkzaamheden. Er rijden daardoor het hele weekend minder treinen. Wie naar Schiphol wil moet bijvoorbeeld reizen via Amsterdam Centraal. Aan de werkzaamheden op het spoor zit voor reizigers van en naar Lelystad voor de verandering ook eens een voordeel. Zij hebben dit weekend een rechtstreekse treinverbinding met Amsterdam Centraal. Normaal gesproken moet er overgestapt worden in Almere.
Almere 12 mei 2017
Automobilisten die vanuit Almere richting Amsterdam willen, moeten vanwege werkzaamheden dit weekend opnieuw rekening houden met vertraging op de A1 rond het knooppunt Diemen. De weg is richting Amsterdam tussen afrit Muiden/Weesp en Diemen/IJburg afgesloten vanaf vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur. Verkeer wordt hier omgeleid via de A9, A2 en A10. De verbindingsweg van de A1 naar de A9 is gewoon bereikbaar, maar heeft beperkte capaciteit. Volgens Rijkswaterstaat kan de extra reistijd hierdoor oplopen tot dertig minuten. In het knooppunt zelf is de verbinding van de A9 (Gaasperdammerweg) naar de A1 richting Amsterdam en Diemen afgesloten. Verkeer wordt hier omgeleid via de A2/S112 en A10. Verkeer uit het oosten van het land met bestemming Schiphol wordt geadviseerd via Utrecht te reizen (A28, A2). Eind april was de A1 afgesloten tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg. Dat leidde tot files op de sluipwegen.
Almere 10 mei 2017
De maximumsnelheid tussen de Hollandse Brug en Almere Buiten West is in beide richtingen verlaagd van 120 naar 100 kilometer per uur. Volgens Rijkswaterstaat is de snelheidsverlaging nodig vanwege wegwerkzaamheden die in ieder geval tot 2022 gaan duren.  Volgens Kim Pennings, verkeersmanager van Rijkswaterstaat, moeten de weggebruikers er nog wel aan wennen.
Almere 1 mei 2017
Automobilisten die gebruik maken van de A6 en A1 moeten nog heel even volhouden, want het einde van de verkeershinder is in zicht. Dat is het advies van Rijkswaterstaat dat al drie jaar bezig is met de uitbreiding van het knooppunt Muiderberg. "We hebben er voor gekozen de overlast hevig maar kort te laten zijn, door in dit voorjaar bijna elk weekend delen van de A1 en A6 af te sluiten. Dat is heel vervelend voor de automobilisten, maar daardoor zijn we al wel eind mei klaar, in plaats van in november", aldus Niels van den Brink van Rijkswaterstaat. In mei moeten weggebruikers nog wel even doorbijten. De verbindingsweg tussen de A6 en de A1 in de richting van Hilversum blijft de hele maand dicht. Automobilisten die in het Gooi moeten zijn moeten omrijden via de A27. Ook gaat de A6 vanaf Almere Poort in de richting Amsterdam nog een keer dicht, omdat er nog een extra rijstrook aangesloten moet worden op de A1. Alle restanten van de oude viaducten en asfalt die bij de werkzaamheden aan het knooppunt zijn weggehaald liggen nu nog langs de A1. Dit materiaal wordt gescheiden en hergebruikt. "Nadat het allemaal is weggehaald gaan we de komende maanden weer zorgen voor de groene inrichting en zullen er ook weer bomen worden geplant", aldus Van den Brink.
Almere 1 mei 2017
Het verkeer op de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort moest maandagmiddag en -avond zoals verwacht wennen aan de nieuwe situatie bij knooppunt Muiderberg. Rond 17:45 uur stond er een file van zo'n 9 kilometer en bedroeg de vertraging ongeveer 15 minuten.  Verkeer dat vanuit Amsterdam naar Almere wil moet sinds maandag op knooppunt Muiderberg links aanhouden. In de oude situatie moest het verkeer juist rechts aanhouden. Volgens Rijkswaterstaat was de wijziging noodzakelijk om uitbreiding van het knooppunt mogelijk te maken. Vooralsnog zijn er geen ongelukken gebeurd door mensen die moesten wennen aan de gewijzigde verkeerssituatie. Rijkswaterstaat verwacht dat veel automobilisten volgende week ook nog moeten wennen omdat veel mensen nu met vakantie zijn. In de ochtendspits was er zoals verwacht geen hinder. Het meeste verkeer is dan onderweg richting Amsterdam.
Almere 28 april 2017
Automobilisten op de A1 die vanuit Amsterdam naar Almere willen rijden, krijgen vanaf maandag te maken met een nieuwe situatie. In plaats van rechts aanhouden moet het verkeer voortaan links afslaan. Rijkswaterstaat waarschuwt voor files, omdat veel automobilisten moeten wennen aan de situatie. Zij trappen daardoor eerder op de rem of maken onverwachte manoeuvres. Verbindingsbogen A1 naar A6 dicht De wijzigingen hebben te maken met de grote reconstructie van de snelwegen A9, A1 en A6 om de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad te verbeteren. Dit weekeinde wordt er weer volop gewerkt aan de A1 tussen Diemen en Muiderberg. Dat heeft tot gevolg dat verkeer op de A1 vanaf vrijdagavond 21:00 uur Flevoland niet meer in kan rijden. De verbindingsbogen naar de A6 worden afgesloten. Automobilisten moeten omrijden over de A27. Deze situatie duurt tot maandagochtend 05:00 uur. Verkeer vanuit Flevoland naar Amersfoort moet er rekening mee houden dat de verbindingsweg van de A6 naar de A1 vrijdagavond ook wordt afgesloten. Deze afsluiting duurt tot en met 29 mei. Extra rijstrook op A6 Op de A6 moet ook rekening gehouden worden met hinder. Om een extra rijbaan aan te kunnen leggen tussen de afslagen Almere Havendreef en Almere Stad gaan de op- en afritten van Almere Haven een groot deel van het weekeinde dicht. Treinreizigers hebben ook last van vertraging Ook treinreizigers krijgen dit weekend te maken met vertragingen. Tussen Weesp en Almere en Hilversum en Almere rijden er door werkzaamheden geen treinen. NS zet vanaf Weesp bussen in naar Almere Centrum en Almere Oostvaarders. De extra reistijd kan oplopen tot drie kwartier.
Projectontwikkelaar trekt plan Tiny Houses in na kritiek
Weer een gemiste kans voor Lelystad
Raadslid Hans Zaal stapt over van Leefbaar naar de VVD
Oeps, toch niet zo een kiezersmagneet deze dame. Ik heb het dus over mevrouw van de Watering. Maar eigenlijk wisten we dat toch al gezien haar draaikonterij.
Raadslid Hans Zaal stapt over van Leefbaar naar de VVD
Haar motivering om van Leuc naar Leefbaar te gaan was toch dat het daar zo democratisch en harmonieus was?
Projectontwikkelaar trekt plan Tiny Houses in na kritiek
Best veel geld voor zo een klein huisje
Raad van State buigt zich over Hotel Noordoostpolder
Wat een reactie van mensen die niet moeten zeuren , nou die en dat soort geluiden kloppen presies dat komt van de bevolking zelf uit hun hart De regels worden op alle manieren geschonden . En ...
Hoge woonlasten voor huiseigenaren
Dit is werk van de PvdA. Die willen zo graag de flopiade zodat vriendjes en vriendinnetjes van de wethouder er een leuk slaatje uit kunnen slaan. Moet toch betaald worden dus hup de gemeentelijke l...
PVV wil statushouders uit de wijk
Dat maakt zeker wel uit! Verzamelgebouw klinkt niet erg menswaardig en respectvol. Naastenliefde betekent respectvol en gelijkwaardig met elkaar omgaan. Maar naastenliefde en PVV is geen goede comb...
PVV wil statushouders uit de wijk
Inderdaad, goed leesbaar. Je ziet in een oogopslag dat het van geen kant deugt. Rechts radicaal gedram. Nu maar hopen dat de Urkers als Gristenen met het hart op de goede plaats ook goed lezen en d...
Raadslid Hans Zaal stapt over van Leefbaar naar de VVD
Spelen ze ook muziek bij deze stoelendans
Rapport: eilandjescultuur bij de gemeente
De gemeente Almere werkt blijkbaar op dezelfde wijze als de Almeerse Omroep Stichting? Hoe kan een politieke waakhond nu blaffen wanneer je onder gelijke roedel valt? Ook daar een kleingezelschap...
© omroep flevolandsitemap | disclaimer