advertentie

Dossier: A6 ongevallen

Flevoland 18 oktober 2017
Op de A6 richting Lelystad is woensdagmiddag een auto in brand gevlogen. Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen.  Door de brand ontstond er net na Almere een file van 6 kilometer. De file loste ook snel weer op nadat de brand was geblust.  De brandweer vermoedt dat de brand is ontstaan in het motorblok.
Nagele 14 oktober 2017
Een persoon is zaterdagmiddag gewond geraakt toen de auto waarin hij zat op zijn zijkant belandde op de A6 ter hoogte van Nagele. Hoe het ongeluk precies gebeurde, is nog onduidelijk. Volgens getuigen hebben weggebruikers die achter de auto reden eerste hulp verleend in afwachting van de hulpdiensten. Het slachtoffer is met een  ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval ontstond er een file op de A6.
Emmeloord 13 oktober 2017
Een bestuurder van een auto is vrijdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de A6 bij Emmeloord. Dat meldt de politie. Het ongeluk gebeurde rond 7:30 uur op de plek waar de A6 zich splitst naar de rijrichting Lelystad en de N50. Door nog onbekende oorzaak kwam de automobilist daar in aanrijding met een vrachtauto. De auto raakte van de weg en kwam in de struiken tot stilstand. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd en moest met een bergingstruck worden afgevoerd. In verband met het ongeval en de opruimwerkzaamheden was een rijstrook geruime tijd dicht. Hierdoor ontstond wat vertraging voor het verkeer.
Almere 12 oktober 2017
Verkeer op de A6 richting knooppunt Muiderberg moest donderdagmorgen rekening houden met vertraging door een ongeval. Twee rijstroken werden afgesloten. Kort voor de Hollandse Brug waren drie auto's op elkaar gebotst. Daarbij zouden ook inzittenden gewond zijn geraakt.
Almere 5 oktober 2017
Grote drukte op de Flevolandse wegen donderdagochtend. Vanwege ongevallen en het onstuimige weer stonden er files op de A6, A27, de Hogering (N702) en de Waterlandseweg (N305).  A6 Even voor achten gebeurden er twee ongevallen op de A6. Even na de Hollandse brug botsten een aantal auto's op elkaar. Daardoor was er een tijdlang maar één rijstrook beschikbaar. Daardoor ontstond er een lange file vanaf Almere Buiten Oost richting Muiderberg.  Ook op de Almeerse wegen die aansluiten op de snelweg kwam het verkeer stil te staan. Er was geen doorkomen aan op de Hogering (N702), de Waterlandseweg (N305) en de Poortdreef.  A27  Ook op de A27 was het druk en stond er file. Automobilisten stonden stil voor de Stichtse Brug. Daardoor stond het ook vast op de Waterlandseweg (N305) en de aansluiting met de A27.   Drukste ochtendspits  Volgens de ANWB was het de drukste ochtendspits van het jaar. Kort na 08.00 stond er 754 kilometer file. Normaal is dat rond de 300 kilometer op een donderdagochtend. Oorzaak is het onstuimige weer. Door de regen houden automobilisten meer afstand, maar gebeuren er ook meer ongelukken.
Lelystad 6 september 2017
Verkeer op de A6 tussen de Ketelbrug en Lelystad-Noord heeft woensdagochtend vertraging ondervonden door de nasleep van een ongeval. Rond zes uur sloeg op de rijbaan richting Lelystad een auto over de kop. De bestuurder raakte lichtgewond.  Op het hoogtepunt van de drukte was het verkeer richting Lelystad zo'n 20 minuten langer onderweg.  Omdat de vangrail flink beschadigd is geraakt, werd in beide richtingen de linkerrijstrook afgesloten.  Rijkswaterstaat heeft 's ochtends eerst een zogenoemde barrier geplaatst. Rond de plek van het ongeval geldt sindsdien een maximum snelheid van 90 kilometer per uur. De beschadigde vangrail wordt vermoedelijk in de loop van de middag vervangen.
Almere 1 september 2017
Een ongeluk op de A6 tussen Almere en Lelystad heeft voor een flinke file gezorgd. Automobilisten die vanuit Almere richting Lelystad rijden moesten rekening houden met drie kwartier vertraging. Ook het verkeer dat van de A27 komt sluit aan in de file. Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur. De linkerbaan was enige tijd afgesloten.
Almere 19 augustus 2017
Twee personen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op de A6 bij Almere Poort. Dat meldt de politie.  Het ongeluk gebeurde rond 12.30 uur op de Hollandse Brug in de richting van Lelystad. Volgens de VerkeersInformatieDienst waren er tot 14.00 uur twee rijstroken afgesloten.
Almere 18 augustus 2017
Rijkswaterstaat is donderdag de hele avond bezig geweest met herstelwerkzaamheden aan de A6 bij Almere Buiten richting Muiden. Eerder op de dag, rond 13:30 uur, botste een auto op een vrachtwagen op de rijbaan richting Lelystad. De vangrail raakte beschadigd en er moest gelekte diesel worden opgeruimd De weg richting Lelystad 's was avonds weer open, maar richting Amsterdam was die de hele avond dicht.  Automobilisten die richting Amsterdam reden, laten weten dat de situatie tijdens de werkzaamheden onduidelijk was. Ze werden naar de A27 geleid en er waren geen duidelijke omleidingsroutes. De A6 richting Muiden was rond 0.30 uur weer open. Rijkswaterstaat laat weten dat de werkzaamheden zo lang duurden omdat er meer diesel was weggelekt dan eerder werd gedacht. Daarom moest er aardig wat zand afgegraven worden, en vervolgens ook weer worden aangevoerd. https://twitter.com/RWS_verkeer/status/898310376269520897
Almere 17 augustus 2017
Op de A6 bij Almere richting Lelystad zijn donderdagmiddag een vrachtwagen en een auto op elkaar gebotst. Dat gebeurde rond 13:30 uur ter hoogte van Almere Buiten.  Meerdere hulpdiensten zijn opgeroepen om te assisteren. Aanvankelijk was ook traumapersoneel onderweg met de helikopter, maar die inzet bleek niet meer nodig. Volgens een omstander is er één persoon gewond geraakt. Die is naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Vanwege het ongeluk was in beide richtingen de linkerrijstrook dicht. De rijstrook richting Lelystad ging rond 19:45 uur weer open. Door opruimwerkzaamheden was de rijstrook richting Muiden nog een stuk langer dicht. Om 23:00 uur ging die rijstrook weer open. De vangrail moest gerepareerd worden en er moest gelekte diesel worden opgeruimd.   Vooral het verkeer dat richting Almere reed ondervond hinder. De vertraging bedroeg meer dan een uur. Rond 19:45 uur was de file opgelost.
Swifterbant 10 augustus 2017
De A6 is rond het middaguur afgesloten geweest tussen Lelystad Noord en Emmeloord na een ongeluk op de Ketelbrug. Een motorrijder was achterop een auto gereden en werd vervolgens gelanceerd op de auto die daarvoor reed. De motorrijder, een man van 28 uit Blaricum, is naar het ziekenhuis gebracht. Aanvankelijk werd ook traumapersoneel met de traumahelikopter opgeroepen om te assisteren bij het ongeval, maar die vlucht is geannuleerd. Het is onbekend hoe het met de motorrijder gaat.
Flevoland 5 augustus 2017
Er is een ongeval gebeurd op de snelweg A6 richting Emmeloord vlak voor de slagboom van de Ketelbrug.  Volgens de verkeersinformatiedienst VID zijn er twee auto's op elkaar gereden. Daardoor was de rechter rijstrook een tijd dicht en ontstond er een kilometerslange file. Ook kon de Ketelbrug een tijdlang niet open voor het scheepvaartverkeer.  Rijkswaterstaat meldt dat de auto's inmiddels van de weg zijn en al het verkeer weer kan doorrijden.
Flevoland 1 augustus 2017
De A6 is tijdens de avondspits gedeeltelijk dicht geweest tussen Almere-Buiten-Oost en Lelystad na een ongeluk, ter hoogte van het tankstation. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Er stond een file van zo'n drie kwartier. Twee auto's zijn op elkaar gebotst.
Swifterbant 5 juli 2017
Drie mensen zijn gewond geraakt bij een ongeluk op de A6. Volgens de politie zijn de verwondingen vermoedelijk niet ernstig.  Waarschijnlijk is een auto op een vrachtwagen gereden.  De rechterrijstrook van de A6 is een paar uur dicht geweest ter hoogte van Swifterbant. Daardoor ontstond een file.
Lelystad 28 juni 2017
Een Zweedse man van 74 is afgelopen nacht van de weg geraakt op de A6 bij Lelystad. Hij werd rond kwart voor drie gevonden in de greppel, vlakbij de afslag Lelystad Noord. De man en zijn hond konden niet op eigen kracht uit de auto komen en zijn door de brandweer bevrijd. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie weet niet wat de oorzaak is van het ongeluk.
Almere 23 juni 2017
Door een ongeval op de A6 stond vrijdagmiddag bij Lelystad, richting Almere, een file van zo'n 8 kilometer. De rechterrijstrook werd afgesloten. Rond 13.00 uur zijn twee voertuigen op elkaar gebotst en van de weg geraakt. Volgens de politie raakte daarbij een vrouw gewond. Zij heeft mogelijk rugletsel en is naar het ziekenhuis gebracht. Ook in de file ontstond een kleine aanrijding zonder letsel. Automobilisten moesten volgens de ANWB rekening houden met een uur vertraging.
Almere 14 juni 2017
Een botsing op de A6 tussen Almere en Lelystad heeft voor een lange file gezorgd tijdens de avondspits. Op het hoogtepunt van de file richting Lelystad was de vertraging ruim drie kwartier. Oorzaak was een botsing op de linkerrijbaan net voorbij de olifanten van knooppunt Almere. Door het ongeluk was de linkerrijbaan enige tijd afgesloten. Rond 17:15 uur is de weg weer vrijgegeven en liep de file snel terug.
Flevoland 7 juni 2017
Op de A6 zijn woensdag aan het eind van de avondspits twee ongelukken gebeurd. Rond 18.30 uur raakte een auto richting Almere ter hoogte van het industrieterrein Flevopoort bij Lelystad door onbekende oorzaak van de weg. Volgens een verslaggever ter plaatse leek het mee te vallen met de verwondingen van de inzittende. De politie was woensdagavond niet in staat om er details over geven. De sleepwagen die de auto kwam ophalen kwam vast te zitten in de middenberm en moest door een brandweerwagen worden losgetrokken. Het tweede ongeluk gebeurde rond 19.30 uur even verderop. Ditmaal in de richting van Almere naar Lelystad. Ook over het tweede ongeluk kon de politie geen verdere details geven.
Flevoland 2 juni 2017
Op de A6 tussen Lelystad-Noord en Emmeloord stond vrijdagmiddag een lange file. De vertraging bedroeg rond 15:00 uur ruim een uur.  De file ontstond toen drie voertuigen op elkaar botsten. De linkerrijstrook is enige tijd dicht geweest.
Almere 31 mei 2017
Op de A6 bij Almere Buiten heeft woensdagmiddag een flinke file gestaan door een ongeval waar een camper bij betrokken was.  Het ongeval gebeurde in de richting van Lelystad, bij de afslag Almere Buiten Oost. Het is nog onduidelijk wat er is gebeurd en of er iemand gewond is geraakt.
1 2 3 4 5 6
'Politiek Dronten in één klap veranderd'
En maar ontwijken die vraag over de angstcultuur in het gemeentehuis.
ASV Dronten boekt eerste competitiewinst
Goedzo kom op voor je club en spelers. Dan alleen speel je met een man meer.
Cultuurfonds protesteert tegen verlaging subsidie
dus die cultuurmakelaar werkt 3 dagen per week en daar is bijna een ton voor beschikbaar en dat is niet genoeg? waar kun je je aanmelden?
Cultuurfonds protesteert tegen verlaging subsidie
Gewoon zelf je broek ophouden. En subsidie voor deze flauwekul afschaffen . In deze tijd niet meer uit te leggen.335826
SV Urk weet weer niet te winnen
Trainer komt op voor zn spelers. Stoom kwam weer uit zn oren tegen de reporter. Leuk. Zaterdag weer in zn 6 tegen sparta.
Cultuurfonds protesteert tegen verlaging subsidie
ik vind nederlandse muziek en festival ook cultuur!
Cultuurfonds protesteert tegen verlaging subsidie
Ik ben niet tegen cultuur, ik ben tegen alle subsidies. En zeker tegen subsidie-eisen. Zolang de cultuurwereld het publiek niet kan aan trekken zonder subsidie is er iets mis. Een stad waar de cult...
Razziapad in Kuinderbos krijgt toplaag van beton
Heerlijk fietsen straks
ASV Dronten boekt eerste competitiewinst
Totaal oneens met je. Hoe vaak tikt hij de bal niet rond in de opbouw naar Rik, de backs of Niek op het middenveld? En over die lange bal gesproken: ik kom al heel lang bij asv Dronten maar ik ken ...
Cultuurfonds protesteert tegen verlaging subsidie
Precies. Ze krijgen al heel veel, ze hoeven maar €1 te regelen. Als dat niet kan, kun je het beter opdoeken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer