Dossier: A6 ongevallen

Flevoland 24 januari 2018
Door een ongeluk op snelweg A6 richting Amsterdam waren woensdagochtend een tijdlang drie rijstroken dicht. Ter hoogte van knooppunt Muiderberg botsten volgens Rijkswaterstaat meerdere auto's op elkaar. Daarbij raakte ook ten minste één iemand gewond. Er was maar één rijstrook beschikbaar voor verkeer en dat zorgde voor een file van langer dan een uur. Rond 08:30 werd de weg weer vrijgegeven.
Nagele 16 januari 2018
Bij twee aanrijdingen op de A6 zijn dinsdagmorgen in totaal acht auto's op elkaar gebotst. Dat gebeurde tussen de oprit Nagele/Urk en de Ketelbrug. Volgens de politie begonnen de problemen toen rond 7:45 uur twee auto's tegen elkaar op reden. Dat gebeurde vermoedelijk door gladheid. De eerste twee auto's die erachter reden, konden op tijd remmen, maar de derde auto duwde iedereen alsnog tegen elkaar op.Toen het overige verkeer begon te remmen voor het ongeval, botsten nog eens drie auto's op elkaar. De linkerrijstrook werd afgesloten en er ontstond een lange file. Op het hoogtepunt bedroeg de  vertraging ruim een half uur. Rond kwart over negen was de file grotendeels opgelost. Bij de aanrijdingen raakte niemand gewond.
Almere 11 januari 2018
Op de A6 bij Almere heeft donderdagmorgen een lange file gestaan na een ongeluk. Daarbij waren meerdere auto's betrokken. De A6 werd afgesloten ter hoogte van Almere Stad in de richting van Muiden. De vertraging liep op tot meer dan een uur.
Almere 9 januari 2018
Op de A6 stond dinsdagochtend tussen Almere-Haven en Almere-Stedenwijk een flinke file door een ongeluk. Het verkeer in de richting van Muiden stond vast over een lengte van 8 kilometer. De linkerrijstrook was afgesloten en op het hoogtepunt bedroeg de vertraging meer dan een uur.  Bij het ongeluk waren volgens de politie drie voertuigen betrokken. Er zijn geen gewonden gevallen.
Lelystad 20 december 2017
De A6 van Almere richting Lelystad is woensdagochtend rond 8.00 uur afgesloten geweest na twee ongelukken. Volgens een getuige gebeurde het eerste ongeluk met een vrachtwagen en een bestelbus. De politie vermoedt dat één van de bestuurders in slaap gevallen is achter het stuur. Er zijn geen gewonden gevallen. Even later gebeurde er nog een ongeluk tussen twee auto's. Het is onbekend of daarbij iemand gewond is geraakt.
Emmeloord 18 december 2017
Er heeft maandagmorgen een lange file op de A6 gestaan tussen Emmeloord en de Ketelbrug na een ongeluk. De rechterrijstrook is enige tijd dicht geweest. Volgens Rijkswaterstaat is een motorrijder onderuit gegaan. De vertraging bedroeg rond 08:00 ruim een uur. Na het vrijgeven van de rechterrijstrook nam de vertraging snel af.
Flevoland 26 november 2017
Gladheid heeft zondagochtend op de A6 tot verschillende aanrijdingen geleid. Tussen 07.00 en 10.00 uur rukten hulpdiensten tien keer uit voor ongelukken bij Almere, Lelystad en Nagele. Zo raakte een automobilist op de snelweg bij Almere rond 07.00 uur van de weg en botste een auto bij Lelystad rond 08:30 op een vangrail.  Het is nog niet bekend of bij de ongelukken gewonden zijn gevallen. Politie Dronten meldt dat het zondagochtend in Dronten ook ongelukken regende. Bij het bericht staat een foto van een auto die van de weg is geraakt. Niemand raakte gewond.
Flevoland 18 oktober 2017
Op de A6 richting Lelystad is woensdagmiddag een auto in brand gevlogen. Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen.  Door de brand ontstond er net na Almere een file van 6 kilometer. De file loste ook snel weer op nadat de brand was geblust.  De brandweer vermoedt dat de brand is ontstaan in het motorblok.
Nagele 14 oktober 2017
Een persoon is zaterdagmiddag gewond geraakt toen de auto waarin hij zat op zijn zijkant belandde op de A6 ter hoogte van Nagele. Hoe het ongeluk precies gebeurde, is nog onduidelijk. Volgens getuigen hebben weggebruikers die achter de auto reden eerste hulp verleend in afwachting van de hulpdiensten. Het slachtoffer is met een  ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval ontstond er een file op de A6.
Emmeloord 13 oktober 2017
Een bestuurder van een auto is vrijdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de A6 bij Emmeloord. Dat meldt de politie. Het ongeluk gebeurde rond 7:30 uur op de plek waar de A6 zich splitst naar de rijrichting Lelystad en de N50. Door nog onbekende oorzaak kwam de automobilist daar in aanrijding met een vrachtauto. De auto raakte van de weg en kwam in de struiken tot stilstand. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd en moest met een bergingstruck worden afgevoerd. In verband met het ongeval en de opruimwerkzaamheden was een rijstrook geruime tijd dicht. Hierdoor ontstond wat vertraging voor het verkeer.
Almere 12 oktober 2017
Verkeer op de A6 richting knooppunt Muiderberg moest donderdagmorgen rekening houden met vertraging door een ongeval. Twee rijstroken werden afgesloten. Kort voor de Hollandse Brug waren drie auto's op elkaar gebotst. Daarbij zouden ook inzittenden gewond zijn geraakt.
Almere 5 oktober 2017
Grote drukte op de Flevolandse wegen donderdagochtend. Vanwege ongevallen en het onstuimige weer stonden er files op de A6, A27, de Hogering (N702) en de Waterlandseweg (N305).  A6 Even voor achten gebeurden er twee ongevallen op de A6. Even na de Hollandse brug botsten een aantal auto's op elkaar. Daardoor was er een tijdlang maar één rijstrook beschikbaar. Daardoor ontstond er een lange file vanaf Almere Buiten Oost richting Muiderberg.  Ook op de Almeerse wegen die aansluiten op de snelweg kwam het verkeer stil te staan. Er was geen doorkomen aan op de Hogering (N702), de Waterlandseweg (N305) en de Poortdreef.  A27  Ook op de A27 was het druk en stond er file. Automobilisten stonden stil voor de Stichtse Brug. Daardoor stond het ook vast op de Waterlandseweg (N305) en de aansluiting met de A27.   Drukste ochtendspits  Volgens de ANWB was het de drukste ochtendspits van het jaar. Kort na 08.00 stond er 754 kilometer file. Normaal is dat rond de 300 kilometer op een donderdagochtend. Oorzaak is het onstuimige weer. Door de regen houden automobilisten meer afstand, maar gebeuren er ook meer ongelukken.
Lelystad 6 september 2017
Verkeer op de A6 tussen de Ketelbrug en Lelystad-Noord heeft woensdagochtend vertraging ondervonden door de nasleep van een ongeval. Rond zes uur sloeg op de rijbaan richting Lelystad een auto over de kop. De bestuurder raakte lichtgewond.  Op het hoogtepunt van de drukte was het verkeer richting Lelystad zo'n 20 minuten langer onderweg.  Omdat de vangrail flink beschadigd is geraakt, werd in beide richtingen de linkerrijstrook afgesloten.  Rijkswaterstaat heeft 's ochtends eerst een zogenoemde barrier geplaatst. Rond de plek van het ongeval geldt sindsdien een maximum snelheid van 90 kilometer per uur. De beschadigde vangrail wordt vermoedelijk in de loop van de middag vervangen.
Almere 1 september 2017
Een ongeluk op de A6 tussen Almere en Lelystad heeft voor een flinke file gezorgd. Automobilisten die vanuit Almere richting Lelystad rijden moesten rekening houden met drie kwartier vertraging. Ook het verkeer dat van de A27 komt sluit aan in de file. Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur. De linkerbaan was enige tijd afgesloten.
Almere 19 augustus 2017
Twee personen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op de A6 bij Almere Poort. Dat meldt de politie.  Het ongeluk gebeurde rond 12.30 uur op de Hollandse Brug in de richting van Lelystad. Volgens de VerkeersInformatieDienst waren er tot 14.00 uur twee rijstroken afgesloten.
Almere 18 augustus 2017
Rijkswaterstaat is donderdag de hele avond bezig geweest met herstelwerkzaamheden aan de A6 bij Almere Buiten richting Muiden. Eerder op de dag, rond 13:30 uur, botste een auto op een vrachtwagen op de rijbaan richting Lelystad. De vangrail raakte beschadigd en er moest gelekte diesel worden opgeruimd De weg richting Lelystad 's was avonds weer open, maar richting Amsterdam was die de hele avond dicht.  Automobilisten die richting Amsterdam reden, laten weten dat de situatie tijdens de werkzaamheden onduidelijk was. Ze werden naar de A27 geleid en er waren geen duidelijke omleidingsroutes. De A6 richting Muiden was rond 0.30 uur weer open. Rijkswaterstaat laat weten dat de werkzaamheden zo lang duurden omdat er meer diesel was weggelekt dan eerder werd gedacht. Daarom moest er aardig wat zand afgegraven worden, en vervolgens ook weer worden aangevoerd. https://twitter.com/RWS_verkeer/status/898310376269520897
Almere 17 augustus 2017
Op de A6 bij Almere richting Lelystad zijn donderdagmiddag een vrachtwagen en een auto op elkaar gebotst. Dat gebeurde rond 13:30 uur ter hoogte van Almere Buiten.  Meerdere hulpdiensten zijn opgeroepen om te assisteren. Aanvankelijk was ook traumapersoneel onderweg met de helikopter, maar die inzet bleek niet meer nodig. Volgens een omstander is er één persoon gewond geraakt. Die is naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Vanwege het ongeluk was in beide richtingen de linkerrijstrook dicht. De rijstrook richting Lelystad ging rond 19:45 uur weer open. Door opruimwerkzaamheden was de rijstrook richting Muiden nog een stuk langer dicht. Om 23:00 uur ging die rijstrook weer open. De vangrail moest gerepareerd worden en er moest gelekte diesel worden opgeruimd.   Vooral het verkeer dat richting Almere reed ondervond hinder. De vertraging bedroeg meer dan een uur. Rond 19:45 uur was de file opgelost.
Swifterbant 10 augustus 2017
De A6 is rond het middaguur afgesloten geweest tussen Lelystad Noord en Emmeloord na een ongeluk op de Ketelbrug. Een motorrijder was achterop een auto gereden en werd vervolgens gelanceerd op de auto die daarvoor reed. De motorrijder, een man van 28 uit Blaricum, is naar het ziekenhuis gebracht. Aanvankelijk werd ook traumapersoneel met de traumahelikopter opgeroepen om te assisteren bij het ongeval, maar die vlucht is geannuleerd. Het is onbekend hoe het met de motorrijder gaat.
Flevoland 5 augustus 2017
Er is een ongeval gebeurd op de snelweg A6 richting Emmeloord vlak voor de slagboom van de Ketelbrug.  Volgens de verkeersinformatiedienst VID zijn er twee auto's op elkaar gereden. Daardoor was de rechter rijstrook een tijd dicht en ontstond er een kilometerslange file. Ook kon de Ketelbrug een tijdlang niet open voor het scheepvaartverkeer.  Rijkswaterstaat meldt dat de auto's inmiddels van de weg zijn en al het verkeer weer kan doorrijden.
Flevoland 1 augustus 2017
De A6 is tijdens de avondspits gedeeltelijk dicht geweest tussen Almere-Buiten-Oost en Lelystad na een ongeluk, ter hoogte van het tankstation. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Er stond een file van zo'n drie kwartier. Twee auto's zijn op elkaar gebotst.
1 2 3 4 5 6
D66 en VVD Almere ruziën over internationale school
Volgen jullie het nieuws wel, over al die buitenlandse bedrijven die zich in de regio willen vestigen en hun medewerkers die o.a. in Almere willen wonen? Dat is enorm goed voor de economie van onze...
Flevolanders betalen 'gemiddeld' bedrag aan waterschap
Heb 14 jaar ervaring in het Waterschapsbestuur, als gekozene in de categorie Ingezetenen. De waterschappen doen op zich prima werk. Maar er is geen enkel argument te bedenken waarom zij aparte...
Gemeenteraad stemt in met plannen nieuw stadshart
En ja hoor ze hebben weer Dollar tekens in hun ogen.
D66 en VVD Almere ruziën over internationale school
Er zijn veel Nederlandse ouders die kiezen voor deze school en betalen duizenden euro's per jaar. Deze kinderen zijn Nederlands. Tevens veel buitenlandse kinderen, waarvan de ouders hier een pa...
Gemeenteraad stemt in met plannen nieuw stadshart
Ik hoop dat ze de programmeur bij agora vernieuwen
"Bewoners buitengebied moeten kunnen bouwen wat ze willen"
Op zich is het natuurlijk gunstig dat de VVD zich schaart achter het voorstel van de PU. Riekt wel wat naar verkiezingsretoriek! Decennia lang heeft de VVD in het College gezeten en was er weinig m...
"Bewoners buitengebied moeten kunnen bouwen wat ze willen"
Dus als ik het goed begrijp maakt de VVD een nieuwsbericht over het initiatief van een collega partij. Zelf blijkbaar geen energie of inspiratie voor een voorstel en nu wel goede sier maken met het...
"Bewoners buitengebied moeten kunnen bouwen wat ze willen"
Bauke, sorry hoor maar het buitengebied verpauperd!
Wijkagent gaat politie op Sint Maarten bijstaan
Vluchten kan niet meer.
D66 en VVD Almere ruziën over internationale school
Is het alweer Sinterklaas, strooien met miljoenen? Eens even denken, wat zou de gemeente met bedragen van 14 miljoen tot 16 miljoen beter kunnen doen? De verloederde wijken en kapotte straten opkna...
© omroep flevolandsitemap | disclaimer