advertentie

Dossier: René Eekhuis

Almere 3 november 2017
René Eekhuis zal de komende gemeenteraadsverkiezingen verder gaan als lijsttrekker van nieuwe partij Respect Almere. Nu heeft hij zitting in de raad als Fractie Eekhuis, maar hij bundelt de krachten met politieke partij Respect Nederland .   Eekhuis was eerst raadslid voor de PVV. Hij werd in 2015 uit die fractie gezet omdat zonder medeweten van anderen 17.500 euro van de fractie naar zijn rekening was overgemaakt. Het raadslid beweert dat hij dat niet heeft gedaan. Later heeft hij het geld teruggeboekt. Eekhuis bleef vervolgens als eenmansfractie in de gemeenteraad. “Het is tijd voor andere prioriteiten voor een beter Almere”, vindt René Eekhuis. “Wij willen in ieder geval lagere gemeentelijke belastingen en wij willen ook - nu het nog kan - de Floriade 2022 een halt toeroepen. De ca. 95 miljoen die dát kost geven wij graag aan andere prioriteiten uit, zoals bijvoorbeeld het onderhoud van onze stad”.
Almere 14 september 2015
Ex-PVV raadslid René Eekhuis uit Almere heeft bij de politie aangifte gedaan van smaad en laster tegen dagblad De Telegraaf. Daarnaast heeft hij aangifte gedaan tegen zijn vrouw en iemand uit haar vriendenkring, die informatie aan de krant zouden hebben doorgespeeld. De aanleiding voor de aangifte is volgens Eekhuis een artikel waarin wordt geschreven dat hij zijn vrouw tijdens een echtelijke ruzie zo zwaar heeft mishandeld, dat ze in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Volgens Eekhuis klopt er niets van dat verhaal. René Eekhuis werd begin deze maand uit de PVV-gemeenteraadsfractie gezet omdat zonder medeweten van anderen 17.500 euro van de fractie naar de rekening van Eekhuis was overgemaakt. Het raadslid beweert dat hij dat niet heeft gedaan. Later heeft hij het geld teruggeboekt. Eekhuis blijft als eenmansfractie in de gemeenteraad.
Almere 4 september 2015
Ex-PVV'er René Eekhuis heeft in totaal 17.500 euro overgemaakt van de fractierekening van de PVV Almere naar zijn eigen bankrekening. Hij heeft het geld vervolgens wel teruggestort, maar de partij daarover niet ingelicht. Eekhuis had als penningmeester als enige toegang tot de rekening van de fractie. Dat zegt fractievoorzitter Toon van Dijk. Eekhuis haalde twee keer geld van de rekening, een keer 9.500 euro en drie dagen later 8.000 euro. Vijftien dagen later stortte hij het totaalbedrag terug op de fractierekening. Van Dijk zegt dat hij tot vorige week niet is ingelicht over deze overboekingen. Eekhuis kon volgens Van Dijk niet uitleggen waarom hij het geld nodig had. Omdat er sprake is van oneigenlijk gebruik van het fractiegeld heeft de PVV het raadslid uit de fractie gezet. Er volgt geen aangifte van diefstal, verklaart de fractievoorzitter. Eekhuis heeft het geld teruggestort. Zelf ontkent het raadslid een greep uit de kas te hebben gedaan.
Almere 4 september 2015
Ex-PVV raadslid René Eekhuis uit Almere ontkent dat hij een greep uit de fractiekas heeft gedaan. Eekhuis werd donderdag uit de PVV-fractie van Almere gezet. Volgens de partij heeft hij zonder verklaring geld van de fractie naar zichzelf overgemaakt. "Het is een flutverhaal. Dat is niet gebeurd", verklaart Eekhuis: "ik heb dat geld niet nodig, dat is echt niet gebeurd." Meer wil hij niet over de zaak zeggen. "Dat is iets tussen mij en de PVV." Wel wil hij ingaan op berichtgeving in De Telegraaf waarin staat dat het raadslid verdacht wordt van zware mishandeling van zijn vrouw. Hij verwacht dat deze zaak zal worden geseponeerd. Verder erkent hij na 'een verdrietige periode' in een scheiding te liggen en een buitenechtelijke relatie te hebben met een Marokkaanse vrouw. "Dat ligt erg gevoelig binnen de PVV. Het was makkelijker geweest wanneer het een Nederlandse vrouw betrof." Eekhuis wil niet ingaan op de vraag of deze relatie achter de breuk met de PVV ligt. Hij gaat verder als eenmansfractie.
Almere 3 september 2015
Voormalig raadslid René Eekhuis van de PVV in Almere zegt dat het verhaal waar de partij donderdag mee kwam niet klopt. De PVV meldde dat het raadslid per direct uit de fractie is gezet vanwege kasfraude. Afgelopen week zou uit een controle zijn gebleken dat er zonder aanvaardbare verklaring geld van de fractie werd overgemaakt naar de rekening van Eekhuis. Eekhuis is telefonisch niet bereikbaar, maar zegt via Twitter en Facebook dat het gaat om een 'flut verhaal' waar 'niets van klopt'. Hij stelt dat hij eerder afscheid had moeten nemen van de partij. Eekhuis neemt zijn zetel mee en gaat verder als eenmansfractie. Fractievoorzitter Toon van Dijk laat weten dat er hard bewijs is en dat hij overweegt ermee naar buiten te komen als Eekhuis blijft ontkennen. PVV-leider Wilders heeft bij zijn bezoek aan het AZC-debat in Zeewolde op de kwestie gereageerd. "Ik denk dat ze het goede besluit hebben genomen door iemand die dat doet uit de fractie te zetten," aldus Wilders. <a href=" https://twitter.com/MyOpinions4you ">@MyOpinions4you flut verhaal hoor klopt niets van &mdash; rene eekhuis (@eekhuispvv) <a href=" https://twitter.com/eekhuispvv/status/639506816708296704 ">September 3, 2015
Almere 3 september 2015
Raadslid René Eekhuis van de PVV in Almere is per direct uit de fractie gezet. Dat meldt de partij. Eekhuis heeft aangegeven zijn zetel niet terug te geven en gaat als zelfstandig raadslid verder. De PVV betreurt dit. Uit een controle is volgens de PVV deze week gebleken dat er zonder aanvaardbare verklaring geld van de fractie werd overgemaakt naar de bankrekening van Eekhuis. Hij heeft het totaalbedrag enkele weken later teruggestort. Fractievoorzitter Toon van Dijk ziet daarom geen reden voor een aangifte. De PVV behaalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar negen zetels. De partij belandde desondanks in de oppositiebanken. Ondanks het vertrek van Eekhuis blijft de partij de grootste partij in de raad. Eekhuis heeft zich donderdagavond afgemeld voor de politieke markt in Almere.
1
Meer muskusratten gevangen in de provincie
Lekker na&#239;ef. Net als bij gewone ratten. Die lopen ook al door de woonwijken.
Darter Co Stompé annuleert rentree
Win alleen nog van kinderen nooit wat geweest en zal nooit wat worden Heb weer geld nodig natuurlijk .
Einde voor Kijkshop; drie filialen in Flevoland dicht
Toen wij er waren in december was de voorraad al beperkt ,zou komen door een nieuw assortiment zei het meisje achter de kassa nu snap ik hem weer een grote winkel leeg in de kroonpasage wordt steed...
Politie ontmantelt 'wietwoningen'
Hulde voor de politie! Wiet telen mag niet. Doe het dan ook niet. Stomme klapharken. En nu niet zielig gaan lopen doen. Ga maar een potje janken tussen de containers. Bedenk dan ook gelijk even ee...
Politie ontmantelt 'wietwoningen'
Goed bezig
Dichten als zorg voor bejaarden
Het is bijzonder om te zien dat Han nog dit soort mooie gedachtes op papier weet te zetten ondanks zijn leeftijd. Ik ben blij voor hem en zijn familie.
Helft leerlingen De Rietlanden thuis door stroomstoring
Mijn zoon heeft de hele dag les gehad tot zijn frustratie. Voor hem waren alle lessen ingevuld. Dat mag ook gezegd worden.
Burgemeester: geen toestemming om woning binnen te treden
Wie zegt dat ? Het gaat erom dat de burgemeester er niets mee te maken heeft. Sinds wanneer gaat die over hypotheken ?
Leefbaar Almere wil fonds voor lokale media
Heel slecht idee. Beperkt de onafhankelijkheid van de journalistiek. Voorstel dient maar 1 doel: vriendje Withoud aan werk en geld helpen.
Darter Co Stompé annuleert rentree
Jammer toch altijd, iemand gelijk afbranden wanneer hij een beslissing neemt! Ik ken de goede man niet en wanneer hij vind dat hij het niet moet doen is dat zijn beslissing. Net zoals ik u niet ken...
© omroep flevolandsitemap | disclaimer