advertentie

Dossier: Almere City FC

Almere 8 december 2017
Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen De Graafschap gewonnen. Onder winterse omstandigheden was de ploeg van Jack de Gier met 2-1 te sterk voor de Superboeren. Door de zege stijgen de Almeerders naar de 2e plek in de strijd om de tweede periode met slecht 1 punt achterstand op koploper Fortuna Sittard.  De Graafschap kwam in de sneeuw na 13 minuten op voorsprong na een fraaie kopbal van Anthony van den Hurk. Silvester van der Water tekende na 20 minuten spelen voor de gelijkmaker: hij profiteerde van een te korte terugspeelbal van Turuarima. Vervolgens kregen de Almeerders een aantal opgelegde kansen om op een voorsprong te komen, maar bij rust was het 1-1. In de tweede helft kwam City na 4 minuten op voorsprong door spits Dennis van der Heijden, die eindelijk weer een keer een basisplaats kreeg van coach De Gier. Vervolgens kregen beide ploegen goede kansen, maar wisten de Almeerders de wedstrijd uiteindelijk over de streep te trekken: 2-1.  Voor de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de vorige week op 64-jarige leeftijd overleden veiligheidscoördinator André Kenbeek van Almere City FC..   Opstellingen:
Almere 7 december 2017
Almere City FC trainer Jack de Gier kan vrijdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap geen beroep doen op middenvelder Kevin Brands en centrale verdediger Damon Mirani. Mirani heeft te kampen met een gekneusde rib, terwijl Brands afwezig is vanwege privé omstandigheden. De wedstrijd tegen de Superboeren komt bovendien te vroeg voor de aanvallers Jergé Hoefdraad, Archille Vaarnold en middenvelder Tom Overtoom, die terugkomen van langdurige blessures.  De Graafschap staat momenteel op de 4e plaats van de Jupiler League, terwijl de Almeerders zijn terug te vinden op de 10e plek van de ranglijst. In de strijd om de 2e periodetitel doen beide ploegen het goed: City heeft 11 punten uit 5 wedstrijden, terwijl De Superboeren één punt minder hebben. Almere City FC zal vrijdagavond met rouwbanden spelen, omdat vorige week veiligheidscoördinator André Kenbeek op 64-jarige leeftijd is overleden. Voor de wedstrijd zal bovendien een minuut stilte worden gehouden om Kenbeek te herdenken.
Almere 3 december 2017
Oud-profvoetballer Kofi Mensah uit Almere geniet met volle teugen van zijn eerste stappen in zijn trainerscarrière bij Almere City FC. De oud speler van onder meer Ajax, FC Omniworld en NAC Breda is sinds vorig jaar jeugdtrainer bij de Jupiler League club. Sinds dit seizoen is de Almeerder de assistent-trainer van Jason Oost bij het elftal voor spelers onder de 17 jaar. “Het bevalt fantastisch. Ik wil de jeugd bespelen en hoop ze te prikkelen. Ik heb elke dag heel veel lol met de jongens. Het geeft mij enorm veel voldoening als ik iets probeer over te brengen op de training en dat later terugzie op het veld”, aldus Mensah . Hij begint in januari aan de verkorte trainerscursus TC2, zodat hij de hoogste jeugdteams mag trainen. Mensah ziet zijn trainerscarriere als een nieuw hoofdstuk in zijn leven. “Ik bekijk de toekomst van stap tot stap. Ik begin weer helemaal onderaan de ladder. Mijn eerste prioriteit is nu om mijn papieren te gaan behalen. Mijn toekomstdroom is om later trainer van Ajax of Almere City FC te worden."
Volendam 1 december 2017
In Volendam kwam de Almere City FC niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd maar kon het tempo niet vasthouden. De eerste helft ging het spel over en weer en waren er weinig kansen en lag het baltempo laag.  De ploeg van Jack de Gier controleerde de wedstrijd maar kwam maar zelden in scoringspositie. Na de rust was het spel niet veel beter maar werd er wel gescoord door Almere City FC. Arsenio Valpoort trof in de 56e minuut doel voor de ploeg uit Almere. In de 67e minuut kreeg Henny Schilder van FC Volendam rood omdat hij Dennis van der Heijden net buiten de 16 meter neer haalde. De daaropvolgende vrije trap van Gaston Salasiwa kwam in handen van de keeper. Met tien man kwam Volendam uiteindelijk toch nog op gelijke hoogte. Rodney Antwi maakte de 1-1 voor FC Volendam. Trainer Jack de Gier was na de wedstrijd boos op zijn ploeg. "We hebben bijna de hele wedstrijd gecontroleerd en dan geven we het alsnog weg. Echt jammer." Tweede helft: Wissel bij Almere City FC: Dennis van der Heijden voor Ezra Walian. Wissel van FC Volendam: Ali Ulusoy voor Ties Evers. 50e) Shot op doel van Arsenio Valpoort. 51e) enorme kans van FC Volendam, Enzo Stroo schiet net voorlangs doel. 52e) geel voor Kees van Buuren van Almere, vrije trap Volendam, Joey Veerman schiet net over. 56e) GOAL  Arsenio Valpoort na voorzet uit corner. 59e) schot op doel van Kevin Visser van FC Volendam, in de handen van keeper Kramer. 61e) bal vlak voor doel langs bij Almere City FC van Rodney Antwi. 64e) Wissel Almere City FC: Delvechio Blackson voor Kees van Buuren.  65e) wissel FC Volendam: Teije ten Den voor Enzo Stroo. 67e) Henny Schilder van FC Volendam haalt Dennis van der Heijden  net buiten de 16 meter neer en krijgt rood. Vrije trap: Gaston Salasiwa schiet in handen keeper. 73e) vrije trap Volendam, GOAL Rodney Antwi scoort. 78e) schot op doel van Anass Ahannach van Almere City FC. 80e) wissel Almere City FC: Sherjill Mac-Donald voor Silvester van der Water. 85e) wissel FC Volendam: Luis Pedro voor Rodney Antwi. 86e) kopkans voor Teije ten Den van FC Volendam. 89e) Leeroy Owusu schiet net over doel. 90e) 3 minuten extra tijd. 92e) afgekeurde goal van Nick Doodeman vanwege buitenspel. Eindstand: 1-1 Eerste helft: 3e) kans Arsenio Valpoort 5e) kans FC Volendam 11e) Het spel gaat over en weer 19e) Almere City FC heeft het betere van het spel 20e) grote kans Silvester van der Water, bal gaat net voorlangs 24e) kans voor FC Volendam van Rodney Antwi 27e) kans Silvester van der Water, keeper stompt bal weg. Stadion nog niet voor een derde gevuld in Volendam. 30e) vrije trap Volendam, Kramer pakt de bal. 33e) goal van Nick Doodeman van FC Volendam wordt afgekeurd. 40e) Volendam zet Almere onder druk op eigen helft. Meerdere schoten op doel. 42e) Anass Ahannach van Almere City FC schiet op de paal. 43e) Leeroy Owusu geeft schot op doel. In de handen van de keeper. RUST
Almere 27 november 2017
Almere City FC heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk met 3-2 gewonnen. Door de zege gaat de ploeg van Jack de Gier nu alleen aan kop in de tweede periode met 10 punten uit 4 gespeelde wedstrijden. Bij rust was de eindstand al bereikt. De Almeerders kwamen na 10 minuten op voorsprong door een benutte penalty van clubtopscorer Arsenio Valpoort (10e treffer van het seizoen). RKC kwam 8 minuten later via een kopbal van Lammers uit een corner op gelijke hoogte. Ezra Walian (27e min) en Silvester van der Water (33e min) bezorgden Almere City FC vervolgens een riante 3-1 voorsprong. Vlak voor rust bepaalde RKC speler Seys met een rake vrije trap de uiteindelijk einduitslag op 3-2. In de tweede helft was diezelfde Seys met een schot op de paal nog dichtbij de gelijkmaker voor de Waalwijkers.  Komende vrijdag komt Almere City FC weer in actie: dan gaat de ploeg op bezoek bij FC Volendam.
Almere 26 november 2017
De profvoetballers van Almere city FC spelen maandagavond de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Beide ploegen bivakkeren dit seizoen in het rechterrijtje van de Jupiler League, maar doen het in de 2e periode verrassend goed. Zowel Almere City FC als RKC hebben 7 punten uit 3 gespeelde wedstrijden en staan daarmee op een gedeelde tweede plaats in de periodestand. Voor Almere City FC clubtopscorer Arsenio Valpoort is het een bijzondere wedstrijd, omdat hij in het verleden anderhalf jaar voor RKC speelde. In die periode scoorde hij onder andere een hattrick tegen Almere City FC. Valpoort maakte afgelopen vrijdagavond tijdens de met 2-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Jong Utrecht zijn 8e en 9e goal van het seizoen voor City FC. Bij RKC Waalwijk speelt de Almeerse linksback Paul Quasten, die de afgelopen drie seizoenen nog voor Almere City FC speelde.
Almere 23 november 2017
Almere City FC wil vrijdagavond eindelijk de eerste uitzege van het seizoen boeken in de Jupiler League. De Almeerders gaan dan in Spakenburg op bezoek bij Jong FC Utrecht dat op de één-na-laatste plaats staat van de ranglijst. De Almeerders, die 15e staan, spelen dit weekeinde een dubbelprogramma. Maandagavond neemt de ploeg van Jack de Gier het thuis op tegen RKC Waalwijk. Zowel Jong Utrecht (19e) als RKC (17e) staan lager op de ranglijst en dus vindt trainer De Gier dat zijn ploeg van deze tegenstanders moet winnen om stappen te kunnen zetten op de ranglijst en in de strijd om de tweede periodetitel. De Gier kan tegen Jong FC Utrecht geen beroep doen op Tom Overtoom, Jerge Hoefdraad, Josef Kvida en Kevin Brands.
Almere 23 november 2017
James Efmorfidis traint sinds deze week mee met de eerste selectie van Jupiler League club Almere City FC. De 21-jarige Griekse middenvelder maakte de afgelopen weken grote indruk in het beloftenelftal van de Almeerders en mag zich nu proberen in de kijker te spelen bij de hoofdmacht. Efmorfidis speelde in het verleden in de jeugdopleidingen van Real Madrid, Barcelona, Ajax en van AZ. Voor hij afgelopen zomer aansloot bij het beloftenelftal van Almere City FC was hij actief in de Griekse competitie. Efmorfidis ziet Almere City FC als zijn laatste kans om te slagen in het betaalde voetbal. Afgelopen zaterdag werd de Griek met Jong Almere City FC periodekampioen in de Derde Divisie.
Almere 21 november 2017
Bij Almere City FC is dinsdag het zogenoemde dynamisch leercentrum officieel geopend. Dat is een lokaal waar kinderen les krijgen, terwijl zij aan het bewegen zijn. De leerlingen krijgen spelenderwijs les in onder meer rekenen en taal.  Meubilair is heel anders   Het meubilair in het lokaal is totaal anders. In plaats van normale tafels en stoelen zijn er trampolines, fietsen en tafels die in hoogte verstelbaar zijn. Kinderen kunnen bijvoorbeeld leren rekenen, terwijl zij aan het springen zijn op de trampoline. Ook kunnen zij een taalles volgen, terwijl zij bezig zijn met fietsen.   Voor wie is het bedoeld? Deze manier van lesgeven is bedoeld voor kinderen die minder zelfvertrouwen hebben of weinig zin hebben om naar school te gaan. In het dynamisch leercentrum krijgen zij twee uur per week extra les gedurende een periode van tien weken. Het is de bedoeling dat de leerlingen daarna stevig in hun schoenen staan en met plezier naar de gewone school gaan.  Kinderen leren sneller Volgens projectleider René Maertens leren kinderen 15 procent sneller als zij tijdens de les actief zijn. Maertens: "Kinderen moeten niet zitten leren, maar zij moeten in beweging leren". Deze manier van lesgeven is onderdeel van het project 'Playing for Success'. Dat is een naschools programma voor kinderen die moeite hebben met de traditionele vorm van onderwijs.
Almere 18 november 2017
Jong Almere City FC heeft in de derde divisie de eerste periodetitel gewonnen. De Almeerders wonnen in een doelpuntrijk duel van VVOG uit Harderwijk: 4-2. De bezoekers kwamen via Frank Hol halverwege de eerste helft op voorsprong, waarna Pernella Biya een strafschop binnenschoot. Daarna kantelde de wedstrijd, omdat VVOG'er Hol een rode kaart kreeg. Via Nicky van Hilten en James Efmorfidis kwam de thuisploeg al bij rust weer op gelijke hoogte. De bevrijdende 3-2 viel 20 minuten na rust en kwam op naam van Samet Bulut. De spits benutte een strafschop. Bij die strafschop kreeg VVOG'er Jeffrey Snijders ook een rode kaart. In de slotfase pikte ook Kenneth Aninkora nog een doelpunt mee. Jong Almere City zag concurrent Spakenburg met 0-0 gelijkspelen tegen Jong FC Twente. Daardoor zijn de Almeerders nu alleen koploper in de derde divisie.
Almere 18 november 2017
Tjardo Paliama uit Almere heeft vrijdagavond zijn eerste wedstrijden verloren als eSporter van Almere City FC.  De 15-jarige moest het bij zijn debuut afleggen tegen Luc Jans van FC Emmen, de zoon van oud-trainer Ron Jans. De twee opponenten namen het tegen elkaar op voor het duel in Jupiler League tussen FC Emmen en Almere City FC. Paliama verloor met zijn Real Madrid met 3-1 en 2-1 van het België van Jans.  eSporters zijn professionele gamers die 2x6 minuten voetbal spelen op de PlayStation of Xbox One.
Almere 17 november 2017
Almere City FC heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De Almeerders knokten zich, na een 2-0 achterstand, knap terug naar een 2-2 gelijkspel. Bij rust leidde de thuisploeg met 1-0 dankzij een goal van Cas Peters na 35 minuten. Direct na rust sloegen de Emmenaren opnieuw toe: Glenn Bijl mocht met een hard diagonaal schot de 2-0 binnenschieten. De wedstrijd leek beslist, maar na 70 minuten sloeg Almere City FC in een tijdsbestek van 3 minuten twee keer toe via Damon Mirani en Silvester van der Water.   Almere City FC wacht nog altijd op de eerste uitzege van het seizoen. Volgende week spelen de Almeerders opnieuw een uitwedstrijd: dan is Jong FC Utrecht de tegenstander.   Wedstrijdverloop:  89. Weer een goede kans voor Almere: Walian kopt maar Telgenkamp tikt de bal uit de hoek met een uiterste krachtsinspanning.  85. Oei: Kans voor Almere City Fc op de 2-3 maar de inzet van Silvester van der Water wordt op het laatste moment geblokt.  73. Goal Almere City FC: Silvester van der Water mag de 2-2 aantekenen nadat een schot van Dennis van der Heijden ternauwernood uit de bovenhoek kon worden getikt door Telgenkamp.  Van der Water scoort in de rebound dankbaar de 2-2 72. Voorzet van Walian gaat hard voorlangs de Emmer goal.  70. Goal Almere City FC: 2-1 na een corner raakt Javier Vet de lat, Damon Mirani schiet vervolgens in de rebound hard de 2-1 binnen.  67. MacDonald komt bij Almere in de ploeg voor Valpoort.  64. Cas Peters volleert de bal ina een voorzet vanaf rechts n de handschoenen van Almere goalie Chiel Kramer.  57. Linbksback Kvida verlaat het veld bij City FC, spits Van der Heijden komt binnen de lijnen.  56. Cas Peters schiet hard op de binnekant van de paal namens de thuisploeg.  47. Goal FC Emmen: wat een belabberd begin van de 2e helft voor Almere City FC: Glenn Bijl mag hard diagonaal de 2-0 binnenschieten vanaf de rechterkant.  46. We zijn weer begonnen in Emmen.  Het is rust, FC Emmen leidt met 1-0  39. Fc Emmen is dichtbij de 2-0 maar Bannink schiet van dichtbij hard over de goal van Almere City FC.  36. Goal: 1-0 voor FC Emmen: voorzet van Haydary kan eenvoudig worden binnengewerkt door Cas Peters.   31. Schot van Anass Ahannach kan tot corner verwerkt worden door weer Telgenkamp, die aardig staat te keepen.  30. Weer een goede kans voor Almere: Walian krijgt veel tijd op de punt 16 en mag aanleggen maar weer ligt Telgenkamp in de weg.  25. Hard schot van Javier Vet wordt door FC Emmen goalie Telgenkamp tot corner verwerkt. City FC groeit beter in de wedstrijd.  22. Geel voor Damon Mirani na vasthouden van Cas Peters, die dreigde door te breken.  21. Kans Almere City FC: aardige poging van Arsenio Valpoort, maar Telgenkamp kan de bal uit de bovenhoek tikken.   18. Almere City FC komt heel goed weg: voorzet vanaf links kan worden binnengewerkt door FC Emmen spits Omran Haydary, maar hij  mikt net naast.  9. FC Emmen met weer een dikke kans: Chiel Kramer zijn goal uit, bal kan alsnog voorgegeven worden, maar de kopbal van Bannink gaat uiteindelijk over voor het lege doel van Almere.  4. Ook FC Emmen is direct gevaarlijk vanaf de rechterflank, maar de voorzet van Cas Peters kan niet binnengewerkt worden en belandt na een scrimmage in de handen van doelman Kramer.   3. Grote kans voor Almere City FC: Valpoort stuit van dichtbij op FC Emmen goalie Telgenkamp  1. De bal rolt in Emmen, we zijn begonnen  De opstelling:
Almere 16 november 2017
Na de interland-break hervatten de profvoetballers van Almere City vrijdagavond de Jupiler League met een uitwedstrijd tegen FC Emmen, de nummer 9 van de ranglijst. De Almeerders, die momenteel 14e staan, willen voortborduren op de eerste wedstrijd van de 2e periode die twee weken geleden thuis met 3-2 werd gewonnen van Jong AZ. Trainer Jack de Gier kan in Emmen niet beschikken over aanvoerder Tom Overtoom en linksbuiten Jerge Hoefdraad, die beiden op de weg terug zijn na langdurige blessures. Ook niet van de partij is rechtsbuiten Archille Vaarnold, die kampt met een hamstringblessure. Middenvelder Kevin Brands zal tevens niet afreizen naar Drenthe, hij is ziek momenteel. Trainer Jack de Gier verwacht een getergd FC Emmen, dat uit zal zijn op revanche na de 3-1 nederlaag bij Helmond Sport van twee weken geleden. De wedstrijd in Emmen is vrijdagavond op onze website te volgen via een Liveblog.
Almere 4 november 2017
Jong Almere City FC blijft koploper in de derde divisie na een 0-1 zege op V.V. Capelle. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren besliste na een half uur spelen de wedstrijd door een doelpunt van middenvelder Charlie Telfer.  Ook concurrent Spakenburg won zaterdagmiddag, waardoor Almere de koppositie nog moet delen. Volgende week neemt Jong Almere City FC het op tegen VVOG.
Almere 3 november 2017
De profvoetballers van Almere City FC zijn de 2e periode in de Jupiler League begonnen met een zwaarbevochten 3-2 overwinning op Jong AZ. De zege kwam pas in de extra tijd tot stand na een benutte strafschop van invaller Dennis van der Heijden.  In de eerste helft kwam de thuisploeg na 8 minuten op voorsprong door een benutte penalty van Gaston Salasiwa, die hij zelf had veroorzaakt. Binnen een kwartier kwam Jong AZ op gelijke hoogte door Wijndal, die de bal kon binnenwerken na een corner. Deze 1-1 bleek ook de ruststand in het Yanmar stadion.  In de tweede helft kwam de thuisploeg 20 minuten voor tijd opnieuw op voorsprong: Ezra Walian kon een inzet van Javier Vet van dichtbij intikken: 2-1. De voorsprong werd echter weer knullig weggeven: Fred Friday mocht na zeer zwak verdedigen aan Almeerse kant in de 79e minuut de 2-2 binnenwerken voor Jong AZ.  Na kansen over en weer leek de wedstrijd uiteindelijk teleurstellend in een 2-2 gelijkspel te gaan eindigen, maar invaller Faris Hammouti veroorzaakte in de 4e minuut van de extra tijd een strafschop voor de thuisploeg. Invaller Dennis van der Heijden benutte vervolgens het buitenkansje en schoot Almere City naar de 3e overwinning van het seizoen.  Door de zege stijgen de Almeerders naar de 14e plek van de ranglijst. Volgende week is er vanwege interlandvoetbal geen programma in de Jupiler League. Wedstrijdverloop:  93. GOAL 3-2: Faris Hammouti (net een paar minuten in het veld) gaat naar de grond en krijgt een strafschop. Van der Heijden schiet vervolgens City vanaf 11 meter alsnog naar de overwinning 90. De kans voor Jong AZ op de 2-3 nadat doelman Kramer de bal slecht verwerkt, met kunst en vliegwerk blijft het 2-2 87. Kans voor Mirani op de 3-1 na kopbal Van der Heijden 86. Inzet van Almere City spits Dennis van der Heijden van de lijn gehaald    79. GOAL: Fred Friday profiteert van gestuntel in de Almeerse defensie: 2-2   77. Fraaie aanval City FC: Valpoort geeft voor maar invaller Van der Heijden (net in de ploeg gekomen voor doelpuntenmaker Walian) werkt de bal net over  72. Valpoort denkt de 3-1 te maken, maar hij staat buitenspel. 70. GOAL: Walian scoort op aangeven van Javier Vet (na 2 maanden van blessureleed weer in de basis) de 2-1. Hij kan de bal van dichtbij intikken.  68. Grote kans voor AZ spits Fred Friday, maar hij stuit op doelman Kramer   66. Keeper Olij van Jong AZ is uit zijn goal, maar de voorzet van Walian gaat voorlangs   58. City FC raakt de lat na een prachtige uithaal van Ahannach  51. Schot Owusu door Olij tot corner verwerkt  49. Grote kans Jong AZ na slordig balverlies van Silvester van der Water. Bel Hassani wordt op het laatste moment de voet dwars gezet door Kees van Buuren rust : 1-1  43. Kopbal van Walian op aangeven van Owusu verdwijnt naast de goal van de Alkmaarders. 34. Silvester van der Water (voor het eerst een basisplaats dit seizoen) werkt de afvallende bal na een corner net naaast de goal van Jong AZ. 17. Fraai schot Ahannach uit de bovenhoek geranseld door Nick Olij  14. GOAL: Wijndal mag na een corner ongehinderd de 1-1 binnenwerken  10. Ilias Bel Hassani knalt de bal net over de goal van City  8. GOAL Salasiwa na combinatie met Walian het starfschopgebied in en veroorzaakt een penalty. Hij benut het buitenkansje vervolgens zelf: 1-0 6. Balverlies Jong AZ, maar Silvester van der Water kan net niet profiteren namens de thuisploeg  5. Bel Hassani met een fraai geplaatst schot maar zijn inzet gaat net naast namens Jong AZ  1. We zijn begonnen in het Yanmar stadion
Almere 2 november 2017
De profvoetballers van Almere City FC hopen in de 2e periode het tij te kunnen keren in de Jupiler League. De 2e periode begint voor de Almeerders vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen Jong AZ, de huidige nummer 13 van de ranglijst. Almere City FC staat teleurstellend op de zestiende plaats in de Jupiler League. Tegen de Jong AZ willen de Almeerders zich revancheren om de smadelijke 4-0 nederlaag van afgelopen zondag bij Telstar. Trainer Jack de Gier kan tegen Jong AZ geen beroep doen op Kevin Brands, Archille Vaarnold, Tom Overtoom en Jergé Hoefdraad, die allen geblesseerd zijn. Sherjill Mac-Donald en Javier Vet zitten weer bij de wedstrijdselectie.
Almere 30 oktober 2017
Tom Overtoom verwacht pas na de winterstop weer inzetbaar te zijn voor Almere City FC. De aanvoerder van de Almeerders brak begin september zijn ellepijp in het duel met Fortuna Sittard. Het herstel verloopt moeizamer dan aanvankelijk gedacht.  Gehoopt werd dat de 26-jarige middenvelder begin november zijn rentree zou kunnen maken bij City FC, maar die prognose blijkt te optimistisch. "De breuk zit precies op een plek waar de bloeddoorstroming niet optimaal is. Vandaar dat het langer duurt."  "Ik moet geduld hebben", vervolgt Overtoom, die inmiddels weer voorzichtig buiten traint. "Ik richt me op een rentree na de winterstop. Mocht het eerder kunnen, dan is dat mooi meegenomen."
Almere 29 oktober 2017
De profvoetballers van Almere City FC hebben zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden bij Telstar.  De ploeg van Jack de Gier verloor in Velsen Zuid met maarliefst 4-0 van de Noord Hollanders. Bij rust leidde de thuisploeg al met 2-0 dankzij goals van Platje en Novakovich. Na rust waren opnieuw Platje en Osman (penalty) trefzeker voor Telstar.  Almere City wacht nog altijd op de eerste uitzege van het seizoen en staat zestiende in de Jupiler League.   Wedstrijdverloop:  86. Goal Telstar: Osman schiet de strafschop gemakkelijk binnen: 4-0 Almere City wordt afgedroogd in Velsen Zuid.  85. Penalty voor Telstar, vanwege gevaarlijk spel van Mac-Intosch 78. Vrije trap Calvin Mac-Intosch op fraaie wijze tot corner verwerkt door Telstar goalie Rody de Boer 76. Fraaie poging van Ahannach van 30 meter: Rody de Boer is net op tijd terug in zijn goal en kan ternauwernood de 3-1 voorkomen.  74. Laatste wissel bij Almere City FC: Javier Vet komt in de ploeg voor Owusu.  71. Mooi diagonaal schot van Telstar speler Platje uit de goal geranseld door Chiel Kramer  70. Ahannach komt bij City in de ploeg voor Ezra Walian 65. Goal Telstar: Melvin Platje scoort na een counter de 3-0: wedstrijd beslist.  59. Almere City trainer Jack de Gier wisselt aanvaller Khalid Tadmine voor verdediger Kvida.  57. Melvin Platje, randje buitenspel, mag door maar City goalie Kramer kan vervolgens redding brengen op zijn schot.  46. We zijn weer begonnen Rust: 2-0 voor Telstar 39. Goede kans voor Almere City op de aansluitingstreffer: een voorzet van Owusu vanaf rechts wordt ineens genomen bij de 1e paal door Arsenio Valpoort, maar Rody de Boer redt knap.  33. Goal Novakovich: 2-0 voor Telstar. De huurling van het Engelse Reading ontsnapt aan buitenspel en mag alleen op Kramer af en scoort vervolgens simpel   31. Grote kans voor Almere City via Rijsdijk. Hij schiet na een voorzet van Owusu in het zijnet.  18. Telstar speler Osman met een goede mogelijkheid. Hij raakt de bal echter niet lekker en derhalve geen problemen voor City goalie Kramer.  17. Vrije trap van Gaston Salasiwa gaat een meter over de goal van Telstar goalie Rody Boer.  12.Melvin Platje scoort de 1-0 voor de thuisploeg 11. Telstar spits Novakovich stuit van dichtbij op City doelman Kramer  6. Almere spits Van der Heijden krijgt de bal mee over de linkerflank maar zijn inzet verdwijnt via een Telstar been over de achterlijn.  4. Vlammend schot van Telstar speler Mohammed Osman scheert hard over de goal van Almere  1. We zijn begonnen in Velsen Zuid  Opstellingen:  Telstar: De Boer, Lopes Cabral, Van Heertum, Brito, Korpershoek, Osman, Novakovich, Schouten, Platje, Van Huizen, Hamdaoui Almere City FC: Kramer, Van Buuren, Mac-Intosch, Mirani, Kvida, Owusu, Rijsdijk, Salasiwa, Walian, Van der Heijden, Valpoort   Wissels Almere City FC: Pistoor (doelman), Grim (doelman), Hammouti, Vet, Blackson, Tadmine, Van der Water, Ahannach
Almere 28 oktober 2017
Almere City FC heeft te maken met de nodige personele problemen in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Telstar van zondagmiddag. Trainer Jack de Gier kan geen beroep doen op aanvaller Archille Vaarnold en middenvelder Kevin Brands. Zij liepen blessures op in bekerwedstrijd tegen AZ van afgelopen donderdag. City verloor met 0-4. Ook aanvoerder Tom Overtoom en Jergé Hoefdraad nog niet inzetbaar vanwege langdurige blessures. Javier Vet en Sjerjill MacDonald zijn op de weg terug na blessures, maar voor hen komt de uitwedstrijd tegen Telstar nog te vroeg. Zij komen zaterdagmiddag wel in actie voor Jong Almere City FC. Telstar staat momenteel op de zesde plaats van de Jupiler League met 17 punten uit 10 wedstrijden, terwijl Almere City FC vijftiende staat met 10 punten uit 10 duels.
Almere 26 oktober 2017
Almere City FC is donderdagavond uitgeschakeld in het toernooi om de KNVB beker. AZ was in Almere met 0-4 veel te sterk voor de ploeg van Jack de Gier. Bij rust leidde de huidige nummer 6 van de eredivisie al met 0-1 dankzij een rake kopbal van Stijn Wuytens na een corner.    Almere kon niet slechter aan de 2e helft beginnen. Kvida speelde te kort terug op Kramer, waarna Weghorst simpel de 0-2 mocht binnenschieten. Hierna was het verzet definitief gebroken en liep AZ via opnieuw Weghorst (59.min) en Svensson (75.min) uit naar 0-4. Almere City FC speelde het laatste half uur met 10 man, nadat aanvoerder Kees van Buuren met zijn 2e gele kaart moest douchen Wedstrijdverloop: 90. Afgelopen 0-4    75. Svensson maakt de 0-4 voor AZ. Almere City wordt op de pijnbank gelegd vanavond.  71. Gele kaart voor Kvida van Almere City FC  70. Dennis van der Heijden komt bij City in de ploeg  voor Achille Vaarnold. Het was de laatste wissel voor de ploeg van Jack de Gier.   63. Owusu komt bij Almere City FC in de ploeg voor de opnieuw onzichtbare Kevin Brands.  63. Wissel AZ: Jahanbakhsh maakt plaats voor Garcia. 60. 2e gele kaart voor Almere City aanvoerder Kees van Buuren en dus ROOD. Almere moet verder met 10 man.    59. Goal AZ: Het zat er aan te komen: Wout Weghorst scoort zijn tweede van de avond: 0-3 57. Kramer moet opnieuw handelend optreden na de inzet van Wout Weghorst.  56. AZ is dichtbij de 0-3, Weghorst raakt het zijnet. 53. Schot van AZ speler Koopmeiners, gered door Chiel Kramer.  48. Goal: Wout Weghorst profiteert van een te korte terugspeelbal van City linksback Kvida en scoort de 0-2 voor AZ. Almere kan niet slechter aan de 2e helft beginnen.  46. We zijn begonnen aan de tweede helft in Almere  rust  45. AZ aanvaller Jahanbakhsh ziet zijn schot van zeker 35 meter op de lat belanden.  [ https://twitter.com/FOXSportsnl/status/923634185071419394 } 41. Anass Ahannach van Almere City FC verlaat gebleseerd het veld. Faris Hammouti  komt in de ploeg 35. Goal AZ: Uit de corner mag Stijn Wuytens ongehinderd de 0-1 binnenkoppen.  35. Prima safe van Chiel Kramer op t harde schot van Teun Koopmeiners. Levert AZ wel een hoekschop op.   31. Guus Til is dichtbij de openingstreffer voor AZ. Hij mikt hard over 30. AZ wordt sterker: Jahanbakhsh komt naar binnen vanaf links maar schiet een metertje naast. 26. Vrije trap van Jahanbakhsh verdwijnt in de Almeerse muur 25. Terechte gele kaart voor City aanvoerder Kees van Buuren na een harde charge op Jahanbakhsh op de rand van de 16.  22. Kopbal van AZ spits Wout Weghorst gaat (na een afgeslagen corner) een meter naast de goal van Almere City FC  15. Kwartier gespeeld. Nog geen kansen, beide ploegen houden elkaar in evenwicht.  13 Vroege gedwongen wissel voor AZ: Joris van Overheem verlaat geblesseerd het veld. Jeremy Helmer komt voor hem binnen de lijnen  1. we zijn begonnen in het Yanmar stadion  De opstellingen:  Supporters van Almere City FC zijn op weg naar het stadion:  Aankomst spelers AZ: De wedstrijd begint straks om 20.45 uur. Na afloop zal de loting voor de 3e ronde plaatsvinden in de Businessclub van Almere City FC.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 33
"Waarom tijdige opening vliegveld noodzakelijk is"
Is er een fluisterstille vaatwasser voor de uitstoot van vee, ook in het Natuurpark? Is er een fluisterstille vaatwasser voor de uitstoot van de scheepvaart? Is er een fluisterstille vaatswasser vo...
Wegbeheerders blijven alert op gladheid
In de nop bezuinigingen ze met zout strooien
De Mening van Maarten
Volgens mij moet die agrariër dan eens nadenken over zijn toekomstloze bedrijfsvoering. Massapluimveehouderij heeft geen toekomst. Wie zegt dat cartoons altijd vrolijk moeten zijn? Soms is het...
Bestuurder vlucht na crash met bestelbus
Het is gezellig op Lurk, de baas van de bestuurder van dit busje zal ook wel erg blij zijn met zijn personeelslid, goed dat er kentekenplaten op zo'n car zitten.
"Waarom tijdige opening vliegveld noodzakelijk is"
Tsja je zal echt last krijgen van de ene vlucht per 3 uur die alleen overdag vliegt.
"Waarom tijdige opening vliegveld noodzakelijk is"
Je bedoelt natuurlijk de overlast van politici die hun werk niet goed doen! Merkwaardige zaken in de controle op berekening van de geluidsoverlast in de MER, levens-gevaarlijke vliegroutes, herschr...
"Waarom tijdige opening vliegveld noodzakelijk is"
Afgezien van de geluidsoverlast is de vraag: waar en op welke hoogde wordt het overtollige cerozien van de aanvliegende vliegtuigen afgelaten?
Wegbeheerders blijven alert op gladheid
Hier aan de steenwijkerweg te Marknesse is de hele dag niet sneeuw geschoven en de weg is zeer slecht. Ik vind dit niet normaal.
"Waarom tijdige opening vliegveld noodzakelijk is"
Welke economische schade voor Lelystad, heb al veel onzin gelezen over dat vliegveldje maar dit slaat werkelijk alles Gemeente Lelystad. Eerst een deugdelijke MER en dan praten we een keer verder.
"Waarom tijdige opening vliegveld noodzakelijk is"
als de wethouder en dhr Alders de raporten van lvln niet naast zich neer hadden gelegt hadden ze nu geen probleem. lvnl schreef in een rapport uit 2009 dat lelystad moeilijk was in te passen binnen...
© omroep flevolandsitemap | disclaimer