advertentie

Dossier: SV Urk

Urk 18 november 2017
Hoofdklasser SV Urk heeft de derde zege op rij in de hoofdklasse B binnen. Op eigen veld won de formatie van trainer Richard Karrenbelt met 2-0 van HZVV. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Hessel Snoek. In de slotfase kregen beide ploegen nog voldoende kansen op meer. Riekelt Nentjes scoorde in blessuretijd de 2-0 voor Urk. De Urkers stijgen door de overwinning naar de twaalfde plaats in de hoofdklasse B.
Urk 4 november 2017
De voetballers van SV Urk hebben zaterdag de tweede zege van het seizoen geboekt. Na de thuiswinst op Sparta Nijkerk (1-0) was de ploeg ditmaal de sterkste op bezoek bij Eemdijk in Bunschoten-Spakenburg (2-3). De Urkers begonnen prima aan de wedstrijd. Na ongeveer een kwartier spelen zette Hessel Snoek de ploeg van trainer Richard Karrenbelt op een 0-1 voorsprong. Lange tijd bleven de bezoekers simpel op de been, pas vlak voor rust was Eemdijk een keer dichtbij de gelijkmaker. Urk-keeper Cornelis Koffeman redde bekwaam in die situatie. Na rust stond Urk meer onder druk, maar de thuisploeg kon een aantal prima mogelijkheden niet verzilveren. Daardoor was het Jelle de Boer die het duel na 73 minuten leek te beslissen met de 0-2. Leek, want Evert Brouwers bracht de spanning met een raak geschoten vrije trap weer terug. Het bleef daarna spannend, want Maikel de Harder schoot ook nog de 2-2 binnen. Toch was het Hessel Snoek die Urk naar de zege schoot in blessuretijd.
Urk 3 november 2017
De voetballers van SV Urk willen zaterdagmiddag de goede lijn van de afgelopen weken doortrekken tijdens de uitwedstrijd tegen Eemdijk. SV Urk boekte vorige week de eerste zege van het seizoen in de Hoofdklasse B thuis tegen Sparta Nijkerk. De Urkers zijn ondanks 4 punten uit de afgelopen 2 wedstrijden nog wel altijd de hekkensluiter van de Hoofdklasse B. Eemdijk, de derde club uit Bunschoten-Spakenburg, staat momenteel op de zesde plaats van de ranglijst. Volgens SV Urk trainer Richard Karrenbelt is Eemdijk een zeer goede ploeg en zal het 'een lastig potje' gaan worden voor zijn ploeg zaterdagmiddag. Karrenbelt kan tegen Eemdijk geen beroep doen op Teun Hakvoort, Maarten Dijkhuizen en Lucas Visser. Midenvelder Lucas Nagel zit wel weer bij de selectie.
Urk 30 oktober 2017
De tribune bij SV Urk is langs alle zijden ingepakt met een net. Het bestuur van SV Urk heeft het laten ophangen omdat de stoelen op de tribune net zijn vernieuwd. Het net dient om de tribune schoon te houden. Volgens de accommodatiecommissie van de voetbalclub werden de stoeltjes op de tribune wekelijks ondergepoept door vogels. De tribune zou ook zeer populair zijn bij muggen. Het net zorgt er voor dat de vrijwilligers van de club niet meer zoveel tijd nodig hebben om de tribune schoon te maken. Het net is als een theatergordijn opgehangen. Bij aanvang van een wedstrijd wordt het gordijn opengetrokken zodat de supporters goed zicht hebben. Op alle andere dagen blijft het gordijn gesloten.
Urk 28 oktober 2017
SV Urk heeft zaterdagmiddag de eerste zege van het seizoen geboekt in de Hoofdklasse B. Op eigen veld versloegen de Urkers Sparta Nijkerk met 1-0. De enige treffer van de wedstrijd viel in de eerste helft en kwam van de schoen van Hessel Snoek. In de tweede helft kreeg de thuisploeg goede mogelijkheden, maar Jelle de Boer verzilverde die niet. Ondanks de zege blijft SV Urk wel hekkensluiter van de Hoofdklasse B. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Eemdijk.
Urk 21 oktober 2017
In de hoofdklasse B heeft SV Urk de uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn met 1-1 gelijk gespeeld. In de twintigste minuut schoot aanvoerder Jan van Slooten na een goede actie de bal tegen CSV speler Jesse Perdon op en zo rolde de bal het doel in. Zo kwam SV Urk dus via een eigen doelpunt van CSV Apeldoorn op voorsprong in Gelderland. CSV kreeg wel een paar grote kansen in de eerste helft, maar kwam niet tot scoren.  In het begin van de tweede helft was er direct een grote kans voor SV Urk. Jelle de Boer kopte op de lat. In de vijfentwintigste minuut deed CSV iets terug en Fedde Timmer passeerde doelman Cornelis Koffeman. SV Urk kreeg nog een paar grote kansen. Zo kopte Pieter Brands in de laatste minuut net over, maar het bleef gelijk. SV Urk blijft op de laatste plaats staan. De Urkers hebben na acht duels nu twee punten.
Urk 19 oktober 2017
SV Urk trainer Richard Karrebelt kan zaterdagmiddag tijdens de belangrijke uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn geen beroep op Lucas Nagel. De middenvelder heeft afgelopen weekeinde in de thuiswedstrijd tegen Ajax een schouderblessure opgelopen. Ook centrale verdediger Bennie Dunnink ontbreekt zaterdag in Apeldoorn vanwege een schorsing. Aanvoerder Jan van Slooten en Marinus Snoek zijn wel weer beschikbaar.  SV Urk is momenteel de hekkensluiter van de Hoofdklasse B met één punt uit zes gespeelde wedstrijden, terwijl CSV Apeldoorn slechts twee plekken hoger staat met vijf punten uit zes duels. Voor SV Urk trainer Richard Karrebelt is het een bijzondere wedstrijd, omdat hij in het verleden trainer was bij CSV Apeldoorn en bovendien in Apeldoorn woont.
Urk 17 oktober 2017
Centrale verdediger Bennie Dunnink is ook komende zaterdag niet inzetbaar voor zijn ploeg SV Urk tijdens de belangrijke uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn. Dunnink zit dan zijn tweede schorsingsduel uit naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens de wedstrijd tegen Zuidvogels. SV Urk is momenteel de hekkensluiter van de Hoofdklasse B, met slechts één punt uit zeven gespeelde wedstrijden. Dunnink kreeg de kaart op 7 oktober in Huizen nadat hij zijn tegenstander vol op zijn enkels had geschopt. De Urker heeft nu spijt van zijn onbesuisde actie: "Ik verloor mijzelf in een fractie van een seconde. Dat was genoeg voor de scheidsrechter om een terechte rode kaart uit te delen. Ik moet gewoon mijn kop gebruiken. Ik moet volwassen worden en zorgen dat ik dit soort dingen niet meer doe." "Het is erg frustrerend, helemaal als je kijkt waar we nu staan met SV Urk. Dan wil je eigenlijk maar één ding doen en dat is je team helpen". Op 28 oktober is Dunnink weer inzetbaar voor SV Urk tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk.
Urk 14 oktober 2017
SV Urk heeft zaterdagmiddag op eigen veld met 0-1 verloren van de amateurs van Ajax. Het was alweer de 6e nederlaag op rij voor de ploeg van Richard Karrebelt in de Hoofdklasse B.  De winnende treffer van Stanley Akoy viel pas diep in de extra tijd. Tijdens de reguliere speeltijd kregen de Urkers goede kansen om op voorsprong te komen, maar uiteindelijk bleven ze achtre met lege handen. Door de nieuwe nederlaag blijven de Urkers de hekkensluiter van de Hoofdklase B.
Urk 12 oktober 2017
Hoofdklasser SV Urk wil zaterdag eindelijk de eerste zege van het seizoen boeken in de Hoofdklasse B. De formatie van Richard Karrebelt speelt dan op eigen veld een thuiswedstrijd tegen de amateurs van Ajax, de huidige nummer 4 van de ranglijst. SV Urk kampt momenteel met een sportieve crisis: uit de eerste 6 wedstrijden werd slechts één puntje behaald. De ploeg staat op de laatste plaats van de Hoofdklasse B. Afgelopen zaterdag uitte trainer Karrebelt fikse kritiek op zijn spelers na de verloren uitwedstrijd bij Zuidvogels. De oefenmeester vond dat zijn spelers zich niet aan de gemaakte afspraken hadden gehouden. Volgens aanvoerder Jan van Slooten was deze kritiek terecht. De captain vindt bovendien dat zijn ploeg moeilijk met druk kan omgaan dit seizoen.Ondanks de sportieve malaise voelt trainer Richard Karrebelt nog altijd veel vertrouwen van zijn spelers.
Urk 6 oktober 2017
De voetballers van SV Urk hopen na vier nederlagen op rij zaterdag hun eerste zege van het seizoen te boeken in de Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Richard Karrebelt gaat op bezoek bij Zuidvogels in Huizen. SV Urk staat één-na-laatste in de Hoofdklasse B met slechts één punt uit vijf gespeelde wedstrijden. Zuidvogels staat op de twaalfde plek met vijf punten uit vijf duels. Elke week beter Volgens coach Richard Karrebelt ligt er niet echt druk op de wedstrijd tegen Zuidvogels: "Dat mag iedereen ons aanpraten, maar ik zie mijn ploeg elke week beter worden". Karrebelt hoopt op de ommekeer zaterdag: "Zuidvogels is een tegenstander waartegen wij resultaat kunnen halen en in ons stadium misschien wel moeten halen." Karrebelt kan zaterdagmiddag in Huizen geen beroep doen op Teun Hakvoort en Maarten Dijkhuizen.
Urk 30 september 2017
De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag de vierde nederlaag op rij geleden. Op sportpark De Vormt verloor de ploeg van trainer Richard Karrenbelt met 2-1 van Excelsior '31.  SV Urk was de eerste 20 minuten de bovenliggende partij maar wist niet scoren. Dat deden de bezoekers uit Rijssen wel na 26 minuten door een vrije trap achter de jubileren de doelman Cornelis Koffeman te schieten. Koffeman speelde zijn 300e wedstrijd voor SV Urk. Vier minuten later kreeg Excelsior'31 een strafschop na een overtreding van de Urker aanvoerder Riekelt-Jan Brands, die goed werd binnen geschoten door Hielke Penterman. Na rust probeerde SV Urk nog wel iets te forceren maar dat leverde alleen nog een doelpunt van Hessel Snoek op. Zo blijft SV Urk na vijf wedstrijden op 1 punt staan. Komende week staat voor SV Urk de uitwedstrijd tegen Zuidvogels op het programma. Dat is de ploeg die vorig seizoen zorgde voor de degradatie van Flevo Boys door in de nacompetitie twee wedstrijden van de Emmeloorders te winnen.
Urk 23 september 2017
De voetballers van SV Urk zijn ook na vier duels in de hoofdklasse B nog zonder overwinning. De Urkers ging onderuit in Zwolle bij het gepromoveerde Berkum (3-0). Urk had het vanaf het beginsignaal lastig met Berkum, die ploeg gaat aan kop in de hoofdklasse B. Johnsen Bacuna kopte de bal na vijf minuten op de bovenkant van de lat, terwijl Bacuna en Chris van der Meulen in kansrijke situatie niet wisten te scoren. Urk stelde daar pas na ruim een half uur spelen iets tegenover, toen Jelle de Boer de bal net over het doel van Berkum kopte. Ook na rust kwam Urk maar niet in haar spel. Berkum was de betere ploeg en kwam via Mark Bloemendaal ook op voorsprong. Zijn pegel in de kruising was Cornelis Koffeman te machtig. Urk probeerde het daarna wel, maar het was Chris van der Meulen die het duel besliste met de 2-0. In de slotfase scoorde Hoeseb Yakob ook nog de 3-0. Urk is door de nederlaag de nummer 15 in de hoofdklasse B, met één punt uit vier duels.
Urk 16 september 2017
In de hoofdklasse B heeft SV Urk zaterdagmiddag thuis verloren van vv Staphorst. Op sportpark De Vormt waren de gasten met 0-2 te sterk voor de ploeg van Richard Karrebelt.  In de eerste helft kreeg SV Urk goede kansen om op voorsprong te komen, maar was het bij rust 0-0.  Een kwartier voor tijd brak uitgerekend oud SV Urk speler William de Boer de wedstrijd open: 0-1. Net na de openingstreffer kwam vv Staphorst snel op 0-2 via Rob Mijnheer. SV Urk wist hierna niet meer gevaarlijk te worden.  De Urkers hebben dit seizoen tot dusverre 1 punt uit 3 wedstrijd behaald. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Berkum.
Urk 9 september 2017
SV Urk heeft zaterdagmiddag de derby tegen SC Genemuiden kansloos verloren. De thuisploeg was met 4-1 te sterk voor de ploeg van Richard Karrebelt. SC Genemuiden kwam na een kwartier spelen op voorsprong uit een vrije trap van Omar Kavak. Drie minuten later vergrootte de thuisploeg de voorsprong via Joran Pot 2-0. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft moest SV Urk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar liep Genemuiden via Jacco Riemens en Frank Kuurman verder uit naar 4-0. Invaller Gerrit Tol redde de eer voor SV Urk door op fraaie wijze de 4-1 te scoren.
Urk 2 september 2017
SV Urk is het seizoen in de hoofdklasse B met een gelijkspel begonnen. Op sportpark De Vormt kwam tegenstander NSC Nijkerk op een 0-2 voorsprong maar de Urkers slaagden er onder de nieuwe trainer Richard Karrenbelt toch in om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Eindstand was 2-2. Urk begon prima aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier twee kansen op een doelpunt. Jelle de Boer en Maarten Dijkhuizen slaagden er echter niet in om te scoren. Uit de eerste de beste counter scoorde NSC wel via Nico van de Brom. Tien minuten later was het bij de tweede Nijkerkse kans weer raak via Yannick Cornelisz. Die tweede treffer bracht Urk uit het evenwicht en daarna creëerde het nauwelijks nog een kans. Met het inbrengen van de van vakantie teruggekeerde Hessel Snoek probeerde Urk het tij te keren in de tweede helft. Het overwicht bleef maar doelpunten bleven uit. Tot zo'n twintig minuten voor tijd, Hessel Snoek de aansluitingstreffer maakte. Vanaf dat moment was de omsingeling van NSC helemaal een feit. Aanvoerder Jan van Slooten zorgde vlak voor tijd alsnog voor de verdiende 2-2. In blessuretijd belandde de bal nog bij NSC op de lat maar een zege zat er niet meer in voor Urk.
Urk 2 september 2017
De voetballers van SV Urk beginnen zaterdag aan een nieuw seizoen in de hoofdklasse B. Op eigen veld wordt om 15:00 uur afgetrapt tegen NSC Nijkerk.  Onder de nieuwe trainer Richard Karrenbelt komt Urk iets anders voor de dag. Volgens aanvoerder Jan van Slooten wordt er gepoogd om met meer overleg tot aanvallen te komen. Voor aanvang van het duel wordt het nieuwe LED-scorebord officieel geopend.
Urk 30 augustus 2017
De 18-jarige Jan Ras uit Urk droomt van een doorbraak als profvoetballer bij sc Heerenveen. Bij de Friese eredivisionist heeft de jonge Urker het geschopt tot het elftal onder 19 jaar. Daarnaast mag hij geregeld meespelen met de beloften en het eerste elftal. Woensdag deed hij de hele tweede helft mee in het met 2-0 gewonnen oefenduel tegen PEC Zwolle. Heerenveen won die wedstrijd door twee doelpunten van spits Henk Veerman. Ras speelt al elf jaar in de jeugdopleiding van Heerenveen. Daarvoor speelde hij in de jeugd van SV Urk.
Urk 22 augustus 2017
SV Urk gebruikt deze zomerperiode om haar sportpark De Vormt een metamorfose te geven. De hoofdklasser vernieuwde de afgelopen weken onder meer haar 600 tribunestoeltjes, maar heeft ook een nieuw LED-scorebord aangeschaft. Daarnaast is de tribune voorzien van een nieuw geluidssysteem. De kosten van de investering zijn grotendeels opgebracht door sponsoren van de club, die eerder dit jaar te gast waren op een diner met veiling. Daar kon geboden worden op kavels, waarbij de opbrengst ten goede kwam aan SV Urk. De veiling leverde de club in totaal zo'n 62.000 euro op.
Urk 20 augustus 2017
Hoofdklasser SV Urk heeft zaterdagmiddag een fraaie oefenzege geboekt op ONS Sneek, dat in de derde divisie uitkomt. De Urkers waren op eigen veld met 3-0 te sterk voor de Friezen.  Bij rust leidde SV Urk al met 2-0 dankzij treffers van Hessel Snoek en Jan van Slooten. Na rust bepaalde Hessel Snoek, met zijn tweede van de middag, de einduitslag op 3-0.  De huidige coach van SV Urk Richard Karrebelt was vorig seizoen nog de hoofdtrainer bij ONS Sneek.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer