advertentie

Dossier: SV Urk

Urk 28 december 2017
Dick Hellinga is de beoogde nieuwe voorzitter van Sv Urk. Dat maakt de voetbalclub  donderdag bekend. Het is de bedoeling dat hij volgend jaar het stokje overneemt van Gerrit Meun die in november het voorzitterschap neerlegde. Volgens de club is Hellinga zeer betrokken bij de Urker samenleving: "Als voetballiefhebber en vaste supporter bij Urk 1 kan hij verbindingen brengen, die passen bij de clubcultuur en zal Sv Urk naar buiten toe zeker op een positieve wijze vertegenwoordigen." Het bestuur heeft in Theo Wemmers ook een kandidaat gevonden om de portefeuille financiën over te nemen van Fred Hoekstra. De twee nieuwe bestuursleden worden in januari voorgedragen tijdens de Algemene Leden Vergadering.
Urk 16 december 2017
De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag hun laatste wedstrijd van 2017 in de Hoofdklasse B gewonnen. In Opheusden was de ploeg van Richard Karrenbelt met 2-3 te sterk voor DFS. In de openingsfase kreeg SV Urk direct een strafschop, die door Jelle de Boer werd benut. Nog voor rust kwam DFS op gelijke hoogte: 1-1. In het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg snel op voorsprong. Na iets minder dan een uur spelen scoorde SV Urk via Romkes de gelijkmaker: 2-2. Uiteindelijk was het Riekelt Nentjes die de winnende 2-3 mocht aantekenen en SV Urk het volle pond bezorgde. De Urkers sluiten het jaar af met een 14e plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B. Op 20 januari hervat de ploeg de competitie met een thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn.
Urk 2 december 2017
SV Urk deelde vanmiddag de punten met AZSV. Op sportpark de Vormt werd het 3-3. De Urkers kwamen in de beginfase op 1-0 achterstand op sportpark de Vormt. Na een foute terugspeelbal van AZSV scoorde Klaas Kramer de gelijkmaker (1-1). Na rust werd het eerst 2-1 voor de gasten, maar via Hessel Snoek en Jelle de Boer kwamen de Urkers weer op voorsprong (3-2). Maar AZSV scoorde toch nog de gelijkmaker (3-3). Dat was de eindstand op Urk.
Urk 28 november 2017
De voetballers van het eerste elftal van SV Urk hebben de unieke bekerwedstrijd in de tweede ronde tegen het tweede elftal van de club gewonnen. De ploeg van Richard Karrenbelt won moeizaam met 3-1. Vooraf was het optimisme bij SV Urk 2 groot. De ploeg wilde de zege absoluut niet cadeau geven aan de clubgenoten. Toch scoorde het eerste elftal als eerste via een vrije trap van Marinus Snoek. Een minuut later maakte Harmen de Boer alweer gelijk. Dat was ook de ruststand. Einde aan de droom In de tweede helft wist het tweede elftal nog geruime tijd stand te houden. Jan van Slooten maakte in de 76e minuut een einde aan de droom, en zeven minuten later schoot Johan Loosman de 3-1 binnen. Komende zaterdag speelt SV Urk 1 in de hoofdklasse B de thuiswedstrijd tegen AZSV uit Aalten.
Urk 25 november 2017
De voetballers van SV Urk verloren voor het eerst sinds vier wedstrijden weer een wedstrijd in de hoofdklasse B. In Putten ging de ploeg van trainer Richard Karrenbelt met 1-0 ten onder tegen SDC Putten. SV Urk speelde een goede eerste helft, was de bovenliggende partij, maar vergat om doelpunten te maken ondanks kansen voor Gerrit Tol, Jelle de Boer en een afgekeurd doelpunt van Jan van Slooten. De tweede helft gaf hetzelfde wedstrijdbeeld. SV Urk was de betere ploeg en kreeg de kansen. Maar ook nu scoorde SV Urk niet. Dat deed SDC Putten acht minuten voor tijd wel en zo won de thuisploeg met 1-0. Komende dinsdag staat voor SV Urk de bijzondere bekerwedstrijd op het programma tegen SV Urk 2. In de competitie volgt op zaterdag de wedstrijd tegen AZSV.
Urk 23 november 2017
De voetballers van SV Urk willen komende zaterdag hun vierde zege op rij boeken in de Hoofdklasse B. De Urkers die zijn opgeklommen naar de 12e plaats gaan op bezoek bij de nummer 8 van de ranglijst SDC Putten. Volgens SV Urk trainer gaat het een zeer lastige uitwedstrijd worden aangezien SDC Putten 13 van de 14 behaalde punten dit seizoen in eigen huis wist te behalen. Karrenbelt kan in Putten niet beschikken over Teun Hakvoort en Maarten Dijkhuizen, die nog altijd geblesseerd zijn. Centrale verdediger Klaas Kramer is een twijfelgeval, maar de trainer verwacht niet dat hij fit genoeg is om in de basis te starten.
Urk 20 november 2017
Gerrit Meun legt woensdag definitief de voorzittershamer bij SV Urk neer. Tijdens de Algemene Leden Vergadering wordt afscheid genomen van de aftredend preses, hoewel nog geen opvolger voorgedragen is.  Meun bekleedde gedurende twee bestuursperiodes de functie van voorzitter. Eigenlijk verstreek vorig jaar al de maximale bestuurstermijn van acht jaar, maar omdat zich geen geschikte kandidaat meldde, besloot Meun er nog een jaar aan vast te plakken.  Hoewel de club nog altijd geen opvolger heeft gevonden die woensdagavond kan worden voorgedragen, is het uitgesloten dat Meun langer blijft. Zijn taken zullen om die reden de komende tijd waarschijnlijk door de overige bestuursleden worden opgepakt. Volgens Meun praat het bestuur van SV Urk wel met een mogelijke kandidaat voor de functie van voorzitter, maar is nog niet te zeggen of het ook tot een voordracht gaat komen.
Urk 18 november 2017
Hoofdklasser SV Urk heeft de derde zege op rij in de hoofdklasse B binnen. Op eigen veld won de formatie van trainer Richard Karrenbelt met 2-0 van HZVV. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Hessel Snoek. In de slotfase kregen beide ploegen nog voldoende kansen op meer. Riekelt Nentjes scoorde in blessuretijd de 2-0 voor Urk. De Urkers stijgen door de overwinning naar de twaalfde plaats in de hoofdklasse B.
Urk 13 november 2017
In de Noordelijke Districtsbeker heeft SV Urk een opmerkelijke tegenstander geloot voor de tweede ronde. In de kantine van LAC Frisia uit Leeuwarden werd de ploeg van trainer Richard Karrebelt gekoppeld aan het tweede elftal van SV Urk.  Afgelopen zaterdag rekende het eerste van SV Urk overtuigend af met Fc Oldemarkt. Het tweede van Urk won van vierdeklasser Steenwijkerwold. Het bekertreffen tussen beide Urker elftallen zal waarschijnlijk plaatsvinden op dinsdag 28 november. Flevo Boys Flevo Boys speelt in de tweede ronde van de districtsbeker tegen FC Meppel. De Meppelaren wonnen moeizaam van vijfdeklasser SC Angelslo. Flevo Boys bekerde eenvoudig verder na een 4-0 zege op DESZ uit Zwartsluis.
Urk 4 november 2017
De voetballers van SV Urk hebben zaterdag de tweede zege van het seizoen geboekt. Na de thuiswinst op Sparta Nijkerk (1-0) was de ploeg ditmaal de sterkste op bezoek bij Eemdijk in Bunschoten-Spakenburg (2-3). De Urkers begonnen prima aan de wedstrijd. Na ongeveer een kwartier spelen zette Hessel Snoek de ploeg van trainer Richard Karrenbelt op een 0-1 voorsprong. Lange tijd bleven de bezoekers simpel op de been, pas vlak voor rust was Eemdijk een keer dichtbij de gelijkmaker. Urk-keeper Cornelis Koffeman redde bekwaam in die situatie. Na rust stond Urk meer onder druk, maar de thuisploeg kon een aantal prima mogelijkheden niet verzilveren. Daardoor was het Jelle de Boer die het duel na 73 minuten leek te beslissen met de 0-2. Leek, want Evert Brouwers bracht de spanning met een raak geschoten vrije trap weer terug. Het bleef daarna spannend, want Maikel de Harder schoot ook nog de 2-2 binnen. Toch was het Hessel Snoek die Urk naar de zege schoot in blessuretijd.
Urk 3 november 2017
De voetballers van SV Urk willen zaterdagmiddag de goede lijn van de afgelopen weken doortrekken tijdens de uitwedstrijd tegen Eemdijk. SV Urk boekte vorige week de eerste zege van het seizoen in de Hoofdklasse B thuis tegen Sparta Nijkerk. De Urkers zijn ondanks 4 punten uit de afgelopen 2 wedstrijden nog wel altijd de hekkensluiter van de Hoofdklasse B. Eemdijk, de derde club uit Bunschoten-Spakenburg, staat momenteel op de zesde plaats van de ranglijst. Volgens SV Urk trainer Richard Karrenbelt is Eemdijk een zeer goede ploeg en zal het 'een lastig potje' gaan worden voor zijn ploeg zaterdagmiddag. Karrenbelt kan tegen Eemdijk geen beroep doen op Teun Hakvoort, Maarten Dijkhuizen en Lucas Visser. Midenvelder Lucas Nagel zit wel weer bij de selectie.
Urk 30 oktober 2017
De tribune bij SV Urk is langs alle zijden ingepakt met een net. Het bestuur van SV Urk heeft het laten ophangen omdat de stoelen op de tribune net zijn vernieuwd. Het net dient om de tribune schoon te houden. Volgens de accommodatiecommissie van de voetbalclub werden de stoeltjes op de tribune wekelijks ondergepoept door vogels. De tribune zou ook zeer populair zijn bij muggen. Het net zorgt er voor dat de vrijwilligers van de club niet meer zoveel tijd nodig hebben om de tribune schoon te maken. Het net is als een theatergordijn opgehangen. Bij aanvang van een wedstrijd wordt het gordijn opengetrokken zodat de supporters goed zicht hebben. Op alle andere dagen blijft het gordijn gesloten.
Urk 28 oktober 2017
SV Urk heeft zaterdagmiddag de eerste zege van het seizoen geboekt in de Hoofdklasse B. Op eigen veld versloegen de Urkers Sparta Nijkerk met 1-0. De enige treffer van de wedstrijd viel in de eerste helft en kwam van de schoen van Hessel Snoek. In de tweede helft kreeg de thuisploeg goede mogelijkheden, maar Jelle de Boer verzilverde die niet. Ondanks de zege blijft SV Urk wel hekkensluiter van de Hoofdklasse B. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Eemdijk.
Urk 21 oktober 2017
In de hoofdklasse B heeft SV Urk de uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn met 1-1 gelijk gespeeld. In de twintigste minuut schoot aanvoerder Jan van Slooten na een goede actie de bal tegen CSV speler Jesse Perdon op en zo rolde de bal het doel in. Zo kwam SV Urk dus via een eigen doelpunt van CSV Apeldoorn op voorsprong in Gelderland. CSV kreeg wel een paar grote kansen in de eerste helft, maar kwam niet tot scoren.  In het begin van de tweede helft was er direct een grote kans voor SV Urk. Jelle de Boer kopte op de lat. In de vijfentwintigste minuut deed CSV iets terug en Fedde Timmer passeerde doelman Cornelis Koffeman. SV Urk kreeg nog een paar grote kansen. Zo kopte Pieter Brands in de laatste minuut net over, maar het bleef gelijk. SV Urk blijft op de laatste plaats staan. De Urkers hebben na acht duels nu twee punten.
Urk 19 oktober 2017
SV Urk trainer Richard Karrebelt kan zaterdagmiddag tijdens de belangrijke uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn geen beroep op Lucas Nagel. De middenvelder heeft afgelopen weekeinde in de thuiswedstrijd tegen Ajax een schouderblessure opgelopen. Ook centrale verdediger Bennie Dunnink ontbreekt zaterdag in Apeldoorn vanwege een schorsing. Aanvoerder Jan van Slooten en Marinus Snoek zijn wel weer beschikbaar.  SV Urk is momenteel de hekkensluiter van de Hoofdklasse B met één punt uit zes gespeelde wedstrijden, terwijl CSV Apeldoorn slechts twee plekken hoger staat met vijf punten uit zes duels. Voor SV Urk trainer Richard Karrebelt is het een bijzondere wedstrijd, omdat hij in het verleden trainer was bij CSV Apeldoorn en bovendien in Apeldoorn woont.
Urk 17 oktober 2017
Centrale verdediger Bennie Dunnink is ook komende zaterdag niet inzetbaar voor zijn ploeg SV Urk tijdens de belangrijke uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn. Dunnink zit dan zijn tweede schorsingsduel uit naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens de wedstrijd tegen Zuidvogels. SV Urk is momenteel de hekkensluiter van de Hoofdklasse B, met slechts één punt uit zeven gespeelde wedstrijden. Dunnink kreeg de kaart op 7 oktober in Huizen nadat hij zijn tegenstander vol op zijn enkels had geschopt. De Urker heeft nu spijt van zijn onbesuisde actie: "Ik verloor mijzelf in een fractie van een seconde. Dat was genoeg voor de scheidsrechter om een terechte rode kaart uit te delen. Ik moet gewoon mijn kop gebruiken. Ik moet volwassen worden en zorgen dat ik dit soort dingen niet meer doe." "Het is erg frustrerend, helemaal als je kijkt waar we nu staan met SV Urk. Dan wil je eigenlijk maar één ding doen en dat is je team helpen". Op 28 oktober is Dunnink weer inzetbaar voor SV Urk tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk.
Urk 14 oktober 2017
SV Urk heeft zaterdagmiddag op eigen veld met 0-1 verloren van de amateurs van Ajax. Het was alweer de 6e nederlaag op rij voor de ploeg van Richard Karrebelt in de Hoofdklasse B.  De winnende treffer van Stanley Akoy viel pas diep in de extra tijd. Tijdens de reguliere speeltijd kregen de Urkers goede kansen om op voorsprong te komen, maar uiteindelijk bleven ze achtre met lege handen. Door de nieuwe nederlaag blijven de Urkers de hekkensluiter van de Hoofdklase B.
Urk 12 oktober 2017
Hoofdklasser SV Urk wil zaterdag eindelijk de eerste zege van het seizoen boeken in de Hoofdklasse B. De formatie van Richard Karrebelt speelt dan op eigen veld een thuiswedstrijd tegen de amateurs van Ajax, de huidige nummer 4 van de ranglijst. SV Urk kampt momenteel met een sportieve crisis: uit de eerste 6 wedstrijden werd slechts één puntje behaald. De ploeg staat op de laatste plaats van de Hoofdklasse B. Afgelopen zaterdag uitte trainer Karrebelt fikse kritiek op zijn spelers na de verloren uitwedstrijd bij Zuidvogels. De oefenmeester vond dat zijn spelers zich niet aan de gemaakte afspraken hadden gehouden. Volgens aanvoerder Jan van Slooten was deze kritiek terecht. De captain vindt bovendien dat zijn ploeg moeilijk met druk kan omgaan dit seizoen.Ondanks de sportieve malaise voelt trainer Richard Karrebelt nog altijd veel vertrouwen van zijn spelers.
Urk 6 oktober 2017
De voetballers van SV Urk hopen na vier nederlagen op rij zaterdag hun eerste zege van het seizoen te boeken in de Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Richard Karrebelt gaat op bezoek bij Zuidvogels in Huizen. SV Urk staat één-na-laatste in de Hoofdklasse B met slechts één punt uit vijf gespeelde wedstrijden. Zuidvogels staat op de twaalfde plek met vijf punten uit vijf duels. Elke week beter Volgens coach Richard Karrebelt ligt er niet echt druk op de wedstrijd tegen Zuidvogels: "Dat mag iedereen ons aanpraten, maar ik zie mijn ploeg elke week beter worden". Karrebelt hoopt op de ommekeer zaterdag: "Zuidvogels is een tegenstander waartegen wij resultaat kunnen halen en in ons stadium misschien wel moeten halen." Karrebelt kan zaterdagmiddag in Huizen geen beroep doen op Teun Hakvoort en Maarten Dijkhuizen.
Urk 30 september 2017
De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag de vierde nederlaag op rij geleden. Op sportpark De Vormt verloor de ploeg van trainer Richard Karrenbelt met 2-1 van Excelsior '31.  SV Urk was de eerste 20 minuten de bovenliggende partij maar wist niet scoren. Dat deden de bezoekers uit Rijssen wel na 26 minuten door een vrije trap achter de jubileren de doelman Cornelis Koffeman te schieten. Koffeman speelde zijn 300e wedstrijd voor SV Urk. Vier minuten later kreeg Excelsior'31 een strafschop na een overtreding van de Urker aanvoerder Riekelt-Jan Brands, die goed werd binnen geschoten door Hielke Penterman. Na rust probeerde SV Urk nog wel iets te forceren maar dat leverde alleen nog een doelpunt van Hessel Snoek op. Zo blijft SV Urk na vijf wedstrijden op 1 punt staan. Komende week staat voor SV Urk de uitwedstrijd tegen Zuidvogels op het programma. Dat is de ploeg die vorig seizoen zorgde voor de degradatie van Flevo Boys door in de nacompetitie twee wedstrijden van de Emmeloorders te winnen.
Politie pakt man op die nog 1,5 jaar cel in moet
Goed werk vd politie. Wel jammer dat rechter s niet vaker besluiten verdachten/veroordeelden de rechtzaak af te laten wachten IN de cel. Dan hoef je ze daarna ook NIET op te sporen....
'Miljoen euro voor onderwijs goed besteed'
Wat is de aanleiding voor dit nieuwsbericht? Of is het onderdeel van de Grote Elly Show?
Hockeyers grote winnaar bij sportverkiezing
Het was weer een mooie en sportieve avond, tot in de puntjes geregeld. Ik ben trots dat wij als SNS er ook dit jaar weer een mooie bijdrage aan hebben kunnen leveren. Alle winnaars en genomineerden...
Lelystedelingen lopen hoogste risico op armoede
Voor een alleenstaande 936 euro netto nergens lid van sommige mensen in de schuldsanering hebben evenveel over 50 euro per week. Heb altijd gewerkt door bezuinigingen opzij gezet en waar ik ook op ...
Poppodium Underground verhuist naar theaterkwartier
Mooi! (Vanmorgen nog niet, items van OF groeien vaak gedurende de dag!)
250 aangiftes van slachtoffers nep-helpdesk Microsoft
Er wordt hier al 10tallen jaren voor gewaarschuwd. En toch nog trappen er veel mensen in. Hoe naïef ben je dan wel niet?
250 aangiftes van slachtoffers nep-helpdesk Microsoft
Ook 1 keer gebeld! Heb toen een FOX40 scheidsrechterfluitje erbij gepakt ( na een tip van iemand) 1 keer keihard op dat fluitje gefloten en geloof mij die heeft nu na ruim een jaar nog steeds oorpi...
Lelystedelingen lopen hoogste risico op armoede
Zit ik er met mijn 7000 bruto per maand toch iets boven.
'Miljoen euro voor onderwijs goed besteed'
Leuk die extra projecten, maar geld om de werkdruk te verlagen is meer welkom!
Raadslid Hans Zaal stapt over van Leefbaar naar de VVD
Wat een aanwinst VVD! Dit is kiezersbedrog! Alles voor het geld jammer!
© omroep flevolandsitemap | disclaimer