advertentie

Dossier: Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Dronten 20 januari 2018
Wouter Broekhuijsen volgt in de gemeenteraad van Dronten het opgestapte SP-raadslid Chantal Sijtsma op. Dat heeft de SP bekendgemaakt. Broekhuijsen stond vier jaar geleden op de vierde plek van de SP-kandidatenlijst. Sijtsma stapte recent over naar Leefbaar Dronten. Broekhuijsen wordt komende donderdag beëdigd tijdens de gemeenteraadsvergadering. Dan worden ook de CDA-burgerraadsleden Dinand Ekkel en Willemien Weever beëdigd. Zij staan voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart op de derde en vierde plek van de kandidatenlijst van het CDA. Ze kunnen als burgerraadslid vast proeven aan het werk als raadslid.
Lelystad 20 januari 2018
Michael Wijngaard neemt tot de verkiezingen van 21 maart de plaats in van Tjakko Bos in de fractie van Leefbaar Lelystad. Dat bevestigt de griffie.  Zetel opgeven Raadslid Bos was na het zomerreces van 2017 niet meer aanwezig tijdens de raadsvergaderingen vanwege privé-omstandigheden. Omdat de fractie van Leefbaar tijdens stemmingen telkens een stem tekort kwam, vroeg fractievoorzitter Jack Schoone aan Bos of hij zijn zetel wilde opgeven . Die piekerde daar aanvankelijk niet over en liet weten dat hij voor de verkiezingen wilde terugkeren in de gemeenteraad. Volgens de griffie heeft Bos nu per brief laten weten dat hij alsnog afstand doet van zijn raadszetel. Fusie Bos debuteerde vier jaar geleden als fractievoorzitter van de Partij voor Lelystad in de raad. De nieuwkomer veroverde drie zetels. Nog voor de fusie met Leefbaar Lelystad in november 2015 had hij het fractievoorzitterschap overgedragen aan Wim Botter. Wijngaard verving tot afgelopen dinsdag een half jaar de zieke Hans Zaal. Die keerde bij zijn rentree Leefbaar de rug toe en sloot zich aan bij de VVD. Wijngaard wordt 30 januari benoemd en dan bestaat de fractie naast Wijngaard en Schoone uit Marianne van der Watering (ex-IPL en LEUC) en Wim Botter.
Lelystad 20 januari 2018
De Scholengemeenschap Lelystad moet 'niet zomaar afgebroken worden'. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de Partij van de Arbeid en GroenLinks. De partijen vinden het gebouw dermate karakteristiek dat die 'samen met inwoners wil kijken of het - deels en met een nieuwe functie - behouden kan blijven'. Sloop De gemeenteraad heeft besloten dat de stad één nieuwe onderwijscampus voor het voortgezet onderwijs krijgt. Gevolg is dat de huidige drie scholen, SGL, Rietlanden, Arcus, hun functie verliezen en de panden leeg komen te staan. Sloop is een reële optie, maar wordt niet overal even enthousiast ontvangen. Actie De Erfgoedcommissie wil dat de SGL vanwege de culturele, architectonische en historische waarde de status van monument krijgt. Joris van Casteren, oud-inwoner en schrijver van het boek 'Lelystad', ijvert voor behoud van het gebouw waarin hij les kreeg. Eerder riep bewoner en oud-leerling Jan Staphorst op tot actie. Oud-docent Pieter Visser en voormalig leerling Ben Kamstra (creatieve broedplaats 't Lapp) zijn ook van mening dat de SGL in enige vorm overeind moet blijven. In de verkiezingsprogramma's van de andere partijen wordt niets gezegd over de toekomst van de leegkomende schoolgebouwen.
Lelystad 17 januari 2018
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart kan er niet gestemd worden boven in de Lelystadse tv-toren. De gemeenteraad wilde dat graag om meer kiezers naar de stembus te trekken, maar volgens burgemeester Ina Adema is dat nu nog niet mogelijk.  Volgens haar is de lift in de toren te klein en is er geen vluchtroute. Ook zijn er geen toilet en verwarming en dat is lastig voor mensen die het stembureau moeten bemannen.  Het plan is nu om te kijken of de toren voor toekomstige verkiezingen geschikt kan worden gemaakt als stemlocatie. Als dat niet lukt, wordt gezocht naar een andere unieke plek.  Het idee voor het bijzondere stembureau is ontstaan na het succes van het stembureau op de Marker Wadden bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen. Daar kwamen bootladingen mensen op af en ook was er veel media-aandacht voor de stemlocatie.
Lelystad 17 januari 2018
De Lelystadse politieke veteraan Cok Homan staat als derde op de verkiezingslijst van de PVV, die op 21 maart voor de eerste keer meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad. Partijleider Geert Wilders heeft de zeven kandidaten tijdens een besloten bijeenkomst succes gewenst. Onvrede Homan begon eind jaren tachtig zijn politieke loopbaan in de raadsfractie van de PvdA. Hij vertrok in 2005 uit onvrede met het verkeersbeleid en richtte de Stadspartij op, waarmee hij in 2006 in de raad kwam. Vier jaar later deed hij opnieuw mee en verzekerde zich van een verlenging van zijn raadslidmaatschap. Weigering Homan werkte samen met Leefbaar Lelystad waaruit Bindend Lokaal ontstond. De samenwerking liep spaak toen Homan weigerde halverwege de raadsperiode het fractievoorzitterschap over te dragen aan Jack Schoone. In 2014 deed hij opnieuw namens Bindend Lokaal mee aan de verkiezingen, maar haalde geen zetel. Oudgediende Provinciaal PVV'er Chris Jansen liet eerder weten dat op de Lelystadse lijst één oudgediende zou komen. Deze persoon krijgt als hij gekozen wordt de taak om de jonge, onervaren collega's te begeleiden. Die rol is voorbestemd aan Cok Homan.
Lelystad 9 januari 2018
De gemeente Lelystad is op zoek naar inwoners die stemmen willen tellen bij de gemeenteraadsverkiezingen en het raadgevend referendum over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De verkiezingen worden op 21 maart gehouden. De tellers gaan vanaf 21:00 uur 's avonds aan de slag als de stembureaus zijn gesloten. Een avondje tellen wordt beloond met 60 euro. Lelystedelingen van 18 jaar of ouder kunnen zich nog de hele maand januari aanmelden via een mail naar bureauverkiezingen@lelystad.nl
Lelystad 7 januari 2018
Leefbaar Lelystad wil dat haar raadslid Tjakko Bos zijn zetel opgeeft. Dat laat fractievoorzitter Jack Schoone weten. Bos keerde na het zomerreces van 2017 niet meer terug in de raad vanwege persoonlijke omstandigheden. En de fractie vraagt zich af of hij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zijn rentree zal maken. "Wij missen al ruim een half jaar een zetel die we hard nodig hebben,'' aldus Schoone. Slechte zaak Hij doelt op de komende raadsvergaderingen waarin over diverse dossiers nog gestemd gaat worden. "In theorie hebben wij vijf zetels, maar we zitten altijd met z'n vieren. Dat is voor ons als oppositiepartij een slechte zaak. En we missen structureel een raadslid, terwijl er voldoende werk is. Zeker met de verkiezingen op komst. Ik heb diverse keren via de mail gevraagd of hij de eer aan zichzelf wil houden, maar ik kan verder niets doen. Bos is als raadslid immers gekozen op persoonlijke titel,'' zegt Schoone. Zaal en Wijngaard Leefbaar-raadslid Hans Zaal keert na een periode van afwezigheid wegens ziekte dit jaar weer terug in de raad. Hij werd de afgelopen maanden vervangen door Michael Wijngaard. Schoone zou graag zien dat Wijngaard de zetel van Bos zou overnemen, zodat de fractie de laatste maanden op volle oorlogssterkte kan opereren. Moeizame communicatie De fractievoorzitter van Leefbaar Lelystad zegt niet meer te weten dan dat Bos door ziekte en mantelzorgtaken zijn raadswerk niet heeft kunnen doen. Communicatie verloopt moeizaam, omdat Bos volgens Schoone niet op mails en telefoontjes reageert. Tjakko Bos debuteerde vier jaar geleden als fractievoorzitter van de Partij voor Lelystad, met drie zetels toen de grootste nieuwkomer in de raad. In december 2015 sloot de PvL zich aan bij Leefbaar en werd Bos raadslid. Raadsperiode afmaken Tjakko Bos laat in een reactie aan Omroep Flevoland weten dat hij vanwege ziekte is uitgeschakeld, hard aan zijn herstel werkt en de ambitie heeft om zo spoedig mogelijk voor de verkiezingen in maart weer als raadslid aan de slag te gaan. Zodat hij zijn raadsperiode netjes kan afmaken. Bos neemt daarna afscheid van de lokale politiek.
Dronten 7 januari 2018
Chantal Sijtsma-Van Nieuwkerk vertrekt, twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen, per direct uit de gemeenteraad van Dronten. Zij zat voor de SP sinds maart 2014 in de raad en stond al niet op de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen. Sijtsma-Van Nieuwkerk meldt dat ze overstapt naar een andere partij. Ze wilde eigenlijk een pauze inlassen in haar politieke carrière, maar zag daarvan af toen ze werd benaderd door enkele andere partijen. Welke partij het is geworden, maakt Sijtsma-Van Nieuwkerk komende week bekend. Het blijft een partij aan de linkerkant van het politieke spectrum. SP-bestuur is verrast Voor SP-bestuurder Jan den Boer kwam haar snelle vertrek als een verrassing. Ze meldde kort voor de jaarwisseling dat ze per 1 januari haar werkzaamheden wilde stoppen, maar zei niet dat ze naar een andere partij ging. Den Boer neemt met spijt afscheid van zijn voormalige partijgenoot.  De SP zoekt een opvolger voor de resterende periode.
Zeewolde 4 januari 2018
De partij Jezus Leeft doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zeewolde. In de rest van de provincie doet de partij niet mee. Laurens Vonder is als enige kandidaat de lijsttrekker van de partij. Hij stond eerder ook op de lijst van Jezus Leeft voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2015. Vonder gaat er niet van uit dat de partij ook in de raad terechtkomt, maar wil toch dat de boodschap van Jezus Leeft in de verkiezingscampagne te horen is.
Urk 2 januari 2018
Het partijprogramma van de PVV op Urk wordt geen exacte kopie van de landelijke PVV. De lijsttrekker op Urk, Hendrik Wakker ,  zegt dat een aantal bekende punten van de partij op Urk eigenlijk niet aan de orde is. Het gaat dan bijvoorbeeld om de-islamisering en het stopzetten van subsidies voor kunst en cultuur. De partij van Geert Wilders doet in maart voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezing op Urk. Wakker zegt vooral de Urker cultuur te willen behouden en veranderingen tegen te willen gaan. "Jongeren moeten het stokje overnemen als het gaat om Nederland te behouden zoals het is. Hier op Urk zie je bijvoorbeeld dat het dialect steeds minder wordt gesproken. De PVV draagt dit punt heel erg uit en daarom wil ik voor deze partij de gemeenteraad in." Wat zijn de speerpunten van PVV op Urk? Wakker wil het partijprogramma nog niet bekend maken. De nieuwe lijsttrekker heeft het al wel geschreven en hij kreeg alle vrijheid bij het samenstellen ervan. "Ik heb bij heel veel mensen in het dorp rondgevraagd wat zij belangrijk vinden en aan de hand daarvan heb ik het programma gemaakt." Hoe zijn de reacties op het lijsttrekkerschap? Toen bekend werd dat de bedrijfskunde-student lijsttrekker voor de PVV werd, kreeg hij veel reacties: "Mijn telefoon ontplofte. De meeste reacties van Urkers zijn positief, de negatieve reacties komen voornamelijk van buiten. Maar dat maakt me niet uit, want zij kunnen toch niet op me stemmen", lacht Wakker. "De paar negatieve reacties die ik wel kreeg van Urkers, waren van ouderen. Zij vinden dat je als christen geen PVV'er kunt zijn. Ik ben zelf ook christelijk en ik ben het dan ook niet met deze mensen eens." Is Wakker de ideale lijsttrekker? De 20-jarige Wakker heeft geen ervaring in de politiek én is de enige naam op de kieslijst. Een unieke situatie die Wakker als "moeilijk maar uitdagend" omschrijft. Hij zegt er vertrouwen in te hebben die ene zetel te kunnen halen en vast te houden in de jaren erna. "Ik heb er de capaciteiten voor en ik heb een sterk team om me heen die me gaan helpen met commissiewerk en sociale media", aldus de jonge lijsttrekker. Wat gebeurt er als er veel Urkers op de PVV stemmen? Mocht de PVV voldoende stemmen binnen halen voor een tweede zetel, dat gaat die naar een andere partij. Hendrik Wakker ziet dit niet als kiezersbedrog, omdat de Urkers die op de PVV hebben gestemd volgens hem blij zullen zijn dat de partij wordt vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Bovendien is Wakker ervan overtuigd dat de PVV ook maar één zetel zal halen: "Als niet-christelijke partij doe je voor het eerst mee en dan moet je bescheiden blijven in je verwachting. Bij de volgende verkiezing kan dat meer worden, wij zien het als een langetermijnproject op Urk".
Lelystad 28 december 2017
Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad doen twee nieuwe partijen mee. Forum voor de Ouderen en JongLelystad willen volgend jaar in maart een zetel krijgen.  JongLelystad De partij JongLelystad is opgericht door de Meral Aktan en haar broer Murat Aktan. Ze zijn 22 en 28 jaar oud. Naar eigen zeggen hebben ze de partij opgericht omdat ze wat willen betekenen voor de jonge generatie Lelystedelingen. De partij gaat zich voornamelijk richten op jong-volwassenen en jonge gezinnen.  ''We zien veel problemen in Lelystad die we willen aanpakken. Als voorbeeld de afbraak. Het gaat me aan het hart dat er zoveel wordt afgebroken en dat de stad geen identiteit vormt'', zegt Murat. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat er in de gemeenteraad meer mensen komen die in Lelystad zijn geboren en getogen.  Forum voor de Ouderen ''Wat betreft woningen en zorg is er veel te bewerkstelligen voor ouderen in Lelystad', zegt Koeno Dreesman van Forum voor de Ouderen. Hij is één van de oprichters van de partij. Dreesman deed dat toen bleek dat 50plus niet mee zou doen met de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens Dreesman is er zeker behoefte aan een ouderenpartij. Op de lijst kwam in eerste instantie ook oud-wethouder en Statenlid Wout Jansen te staan. Jansen heeft zich volgens Dreesman echter teruggetrokken. Jansen zou zich volledig willen storten op zijn werk in Provinciale Staten waar hij 50plus vertegenwoordigt. Dreesman vindt het jammer maar noemt het een "begrijpelijke keuze".
Lelystad 28 december 2017
De nieuwe lijsttrekker van de PVV in Lelystad, Ashwin van Stormbroek, denkt een goede kans te maken de grootste partij in de stad te worden. De PVV zal in maart voor het eerst in Lelystad meedoen met de gemeenteraadsverkiezing. De 25-jarige Van Stormbroek staat op de eerste plek van de kieslijst, gevolgd door negen anderen. Van Stormbroek heeft geen ervaring in de politiek. Wel is hij sinds 2009 actief als vrijwilliger voor de landelijke PVV. De lijsttrekker werkt in een supermarkt en is in zijn vrije tijd actief als scheidsrechter voor de KNVB. Naast de gebruikelijke punten die de partij van Geert Wilders altijd benadrukt, wil Van Stormbroek in Lelystad vooral het betaald parkeren afschaffen. Daarnaast wil de PVV minder bureaucratie, dat maakt het stadshart aantrekkelijk voor ondernemers volgens de partij. Verder wil de partij de subsidie voor onder meer de Agora stopzetten.  Vijf of zes zetels moeten haalbaar zijn, denkt de PVV-kandidaat: "We zijn bij landelijke verkiezingen de grootste of tweede partij geworden in Lelystad, dus dat zou voor de gemeenteraad ook mogelijk moeten zijn".
Lelystad 28 december 2017
In Lelystad doen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen twee nieuwe lokale politieke partijen mee. Het gaat om JongLelystad en Forum voor de Ouderen. Deze partijen zijn inmiddels geregistreerd bij het centraal stembureau. Eerder werd al bekend dat ook enkele landelijke partijen in Lelystad voor het eerst mee doen, zoals de PVV. De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018.
Urk 28 december 2017
De 20-jarige Hendrik Wakker is de enige PVV-kandidaat op Urk voor de gemeenteraadsverkiezing in maart. Het is de eerste keer dat de partij van Geert Wilders meedoet in de vissersplaats. Wakker studeert Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij wil voor zijn afstudeerproject stage lopen bij de landelijke PVV. Wakker is naast lijsttrekker ook meteen de enige persoon op de kieslijst van de PVV. "Ik verwacht niet dat dat een probleem gaat zijn, want onze inschatting is dat we één zetel gaan halen." Toch is een tweede zetel voor deze partij niet ondenkbaar, als het aantal Urkers dat in het voorjaar landelijk op de PVV stemde dat nu ook gaat doen. Mocht die tweede zetel daadwerkelijk gewonnen worden, dan zal deze naar een andere partij gaan. 'Deel Urkers gaat misschien niet leuk tegen mij doen' Wakker weet al een tijdje dat hij de PVV zal gaan vertegenwoordigen in de Urker raadszaal, maar hij wilde nog even wachten met het bekend maken van dat nieuws. "Ik verwacht dat een deel van de Urkers niet meer leuk tegen mij gaat doen als ze het weten. Vanuit de bijbel moet je liefde tonen voor de medemens en dat doet de PVV niet, in de ogen van een deel van de Urkers. Ook denk ik dat mijn leeftijd schokkend is voor veel van mijn plaatsgenoten".
Urk 27 december 2017
Het is voor zover bekend nooit eerder voorgekomen dat een landelijke partij maar één kandidaat op de kieslijst heeft voor een gemeenteraadsverkiezing. Dat zeggen Pamela Young van de Kiesraad en John Bijl van het Periklesinstituut, dat lokale en provinciale politici traint en begeleidt. De PVV doet de komende gemeenteraadsverkiezing voor het eerst mee op Urk en er staat daar één naam op de lijst. Het komt heel soms voor dat een lokale groepering aan verkiezingen meedoet met één kandidaat. "Ook bij de landelijke verkiezingen is het een keer gebeurd, maar dat een grote landelijke partij bij lokale verkiezingen zo'n kort lijstje heeft, dat heb ik nog nooit gehoord", aldus Young. 'Komt niet sterk over' Bijl zegt dat het niet heel sterk overkomt dat de PVV, die het landelijk zo goed heeft gedaan, maar één kandidaat weet te vinden om op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen te zetten. "Het is een partij van formaat en dan maakt dit geen imposante indruk. Gelet op het aantal Urkers dat in het voorjaar landelijk op de PVV stemde zou de partij in maart twee zetels binnen kunnen halen", denkt Bijl. Eventuele tweede zetel naar andere partij Twee zetels voor de partij van Geert Wilders zijn dus niet ondenkbaar, maar de tweede zetel zal niet naar deze nieuwkomer gaan. "In de Kieswet staat dat als een partij niemand kan leveren om een gewonnen zetel te bezetten, deze naar een andere partij gaat. Na de verkiezingen mogen er namelijk geen kandidaten meer worden benoemd. Er wordt een ingewikkelde rekenmethode losgelaten op de uitslag van de verkiezingen en de partij die daar uitrolt krijgt de plek die dus eigenlijk van de PVV was", legt Young namens de Kiesraad uit. Welke partij er in dat geval met de PVV-stemmen vandoor gaat, is dus niet van tevoren te zeggen. Lelystad en Almere De PVV doet naast Urk ook voor het eerst mee in Lelystad. Daar staan wel meer kandidaten op de lijst. In Almere zal de partij voor de derde keer meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing.
Urk 22 december 2017
Opnieuw is een SGP-er overgestapt naar de Urker Gereformeerde Partij. Riekelt de Boer, ooit nog wethouderskandidaat voor de SGP, staat op plek 7 op de kieslijst van de UGP. Dat bleek tijdens de presentatie van de kieslijst  in het Oude Raadhuis op Urk. Eerder werd al bekend dat oud SGP-wethouder Albert Pieter Hakvoort op nummer 3 van de kieslijst van de UGP staat. De UGP ontstond bijna drie jaar geleden na een interne ruzie binnen de SGP. De raadsleden Willard Woord en Jan Hakvoort werden uit de fractie gezet, omdat ze geen inzage wilden geven in hun privé e-mail. De gemeente was op dat moment bezig met een onderzoek naar het lekken van informatie aan de pers over de slechte financiële situatie bij het Berechja College op Urk.
Flevoland 22 december 2017
De PVV doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad en op Urk. Dat heeft partijleider Geert Wilders vanmorgen laten weten. In Almere doet de partij op 21 maart voor de derde keer mee. PVV-Statenlid Chris Jansen heeft zich de afgelopen maanden intensief beziggehouden met de selectie van de kandidaten en het samenstellen van de kieslijsten. De Almeerder is blij en opgelucht dat de PVV nu in drie van zes Flevolandse gemeenten aan de verkiezingen meedoet. "Op Urk waren we in een eerder stadium al vrij ver, in Lelystad kwamen de ontwikkelingen in het najaar in een stroomversnelling,'' benadrukt Jansen. Op Urk staat één kandidaat op de kieslijst, in Lelystad bestaat de lijst uit negen namen. De PVV zal in een later stadium de namen bekend maken. De ambities in het vissersdorp zijn bescheiden, in de provinciehoofdstad wil de PVV de grootste worden. "Bij de laatste landelijke verkiezingen haalden wij in Lelystad bijna de meeste stemmen. Waarom zou dat volgend jaar niet kunnen?''
Dronten 12 december 2017
Paul Vermast wordt de lijsttrekker voor GroenLinks in Dronten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart. De Algemene ledenvergadering van de partij in Dronten heeft de lijst dinsdagavond vastgesteld. Vermast is de huidige fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad. Op de lijst staan naast ervaren mensen ook mensen die een politiek talent wordt toegeschreven. In  de top 5 staan verder Danieke van Baal, Albert Bleijenberg, Leo Broekhuis en Sonja Plomp. Over de samenstelling van de complete lijst zegt Vermast: "Ik kijk er naar uit om met dit team een geweldige campagne te voeren".
Almere 5 december 2017
Willy-Anne van der Heijden wordt opnieuw de lijsttrekker voor GroenLinks in Almere. Dat heeft de partij bekend gemaakt in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart.  Van der Heijden is nu de fractievoorzitter van GroenLinks. Jessica Kips staat op de tweede plaats, nieuwkomer Jaap Steenkamer staat op plek drie.
Almere 4 december 2017
Hilde van Garderen is de lijsttrekker voor de VVD in Almere bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij bekend . Van Garderen is de huidige fractievoorzitter.  Op plek twee staat Ulysse Ellian. Hij is momenteel fractieassistent. Colette Holter is de hoogste nieuwkomer en staat op nummer drie. Mark Pol is lijstduwer namens de Almeerse VVD. Pol is huidig wethouder Financiën en Economische Zaken en staat op nummer 23. De VVD heeft momenteel vier zetels in de raad.
Darter Co Stompé annuleert rentree
Kijk, dat is nog eens een inhoudelijke reactie! Als u het niet mer weet gewoon iets bedenken, tijdstip van mailen, goed hoor.
Politie ontmantelt 'wietwoningen'
Heerlijk he die beunhaas Bulgaren heb er jaren geleden tegen over moeten wonen.ze gingen binnen een half jaar van een erg oude transporter naar een bijna nieuwe vw met dewalt machines erin. Kortom ...
Eerste Upcyclecentrum van Nederland officieel geopend
Als "fietser" is het moeilijk om je afval te storten ! Erg steil !! Het is echt op auto's berekend ! Wij hebben namelijk geen auto !!
Zonnepanelen losgeraakt bij topsporthal
Hopelijk is er geen kwik vrijgekomen van deze milieuvriendelijke panelen.
Eerste Upcyclecentrum van Nederland officieel geopend
Prachtig, maar waarom niet ook huisvuil inzamelen.
"Fraude met koeien schaadt de sector"
De boel belazeren en dat met een ChristenUnie minister op landbouw, dat is gelijk aan vloeken in de kerk.
Dunkirk genomineerd voor acht Oscars
Het was dat het geluid snoeihard stond, anders zou ik slaap gevallen zijn. Matige film!
Hart voor Urk wil straten vernoemen naar De Ruyter en Maurits
Vreemd, deze lui hebben blijkbaar niks anders om trots op te zijn, dan die Hollanders van toen.
Laagvliegen toegestaan voor militaire oefening
Gaan de actiegroepen die tegen het vliegveld Lelystad zijn nu ook demonstreren voor de basis Volkel en kazerne in Roosendaal ?
Versjes uit poesiealbum zorgen voor emotie
Wat mooi Loes. Altijd als ik langs die plek rijd moet ik aan Wilma denken!
© omroep flevolandsitemap | disclaimer