advertentie

Dossier: Serie: Camping Waterhout

Almere 6 oktober 2017
Camping Waterhout kan verhuizen naar het Schateiland in de Noorderplassen. Dat blijkt uit het ontwerpbestemmingsplan dat de gemeente Almere naar buiten heeft gebracht. De camping zit nu aan het Weerwater, maar moet daar weg voor de Floriade. Dat leverde de afgelopen jaren een juridisch steekspel op, omdat de camping niet wilde verhuizen. Uiteindelijk was het aanbieden van het eiland in de Noorderplassen een voldoende alternatief . Daar mogen 262 staanplaatsen komen en 17 hutten.  De gemeente heeft de plannen aan 21 partijen voorgelegd, zoals natuurorganisaties en andere overheden. Daaruit kwam naar voren dat de camping er kan komen met wat aanpassingen. Zo moet er een groenzone komen tussen de caravans en het natuurgebied de Lepelaarsplassen. De brandweer wil dat de brug naar het eiland verdwijnt. Er komt nu een dam. Daardoor moet er ergens anders weer een doorvaart worden gegraven. Alle aanpassingen passen volgens de gemeente in het budget dat er voor uitgetrokken was om de camping te laten plaatsmaken voor de Floriade.
Almere 18 juli 2017
Camping Waterhout en de gemeente Almere hebben een deal gesloten over het vertrek van de camping aan het Weerwater. De camping kan volgend seizoen nog blijven, maar dan is het over en uit. De gemeente krijgt uiterlijk 1 november volgend jaar de beschikking over grond van de camping. Dat hebben beide partijen met elkaar afgesproken in een overeenkomst, zo staat in een gezamenlijke schriftelijke verklaring.  De camping verhuist mogelijk daarna naar Schateiland in de Noorderplassen, maar dat is nog altijd niet definitief. Zo is er nog een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Daarbij worden volgens de gemeente bewoners en (natuur)organisaties betrokken. Omwonenden van de Noorderplassen lieten  eerder al weten  niet blij te zijn met de komst van de camping.  Deal met camping  In de overeenkomst hebben beiden partijen afspraken met elkaar gemaakt over een schadeloosstelling voor de overdracht van de grond. Om hoeveel geld het gaat, is nog niet duidelijk. Ook zijn er afspraken gemaakt over de voorwaarden rond een mogelijke verhuizing naar Schateiland in de Noorderplassen. Wat die zijn, is ook nog onduidelijk. Mocht een verhuizing uiteindelijk niet lukken, dan krijgt de camping alleen geld voor het afstaan van de grond. De gemeenteraad moet nog instemmen met deze deal. De raad buigt zich hier na de zomer over. Gemeente zegt grond camping op tijd in handen te hebben Volgens de gemeente komt met deze afspraken de grond van de camping op tijd in handen van de gemeente. Hierdoor kan de A6 op tijd verbreed kan worden en is het terrein voor de Floriade op tijd klaar.
Almere 2 mei 2017
Om camping Waterhout volgend seizoen op het Schateiland in de Almeerse Noorderplassen operationeel te kunnen hebben, moet er voor het einde van de maand duidelijkheid zijn over de verhuizing. Dat zegt mede-eigenaar Sander Fokkens van Waterhout. In het nieuwe onteigeningsplan van de gemeente staat echter te lezen dat de gemeente niet verwacht er spoedig met de camping uit te komen omdat de standpunten nog ver uiteen liggen. Fokkens kan dat verder niet duiden. Wel schrijft de familie Fokkens in een brief aan gemeenteraadsleden dat de gemeente momenteel nog een aantal zaken uitzoekt en er afgesproken is dat eind mei uiterlijk een definitief besluit wordt genomen. "De brug naar het Schateiland is nu niet sterk genoeg voor transport. De gemeente zoekt bijvoorbeeld uit wat het kost die brug te vervangen. Verder wordt er nog over de vergoedingen onderhandeld. Maar eind van de maand moeten we er wel uit zijn met elkaar, anders wordt het te krap om voor volgend seizoen de nieuwe camping operationeel te hebben." De gemeente bevestigt dat er eind mei een afspraak staat met de campingeigenaren. Of er dan al een definitief besluit genomen kan worden is afhankelijk van het lopende onderzoek. Camping en gemeente zien Schateiland zitten Omdat Waterhout op het toekomstige Floriadeterrein ligt, zijn er verschillende mogelijkheden besproken om de camping voor Almere te behouden. Uiteindelijk heeft de gemeente een bureau de opdracht gegeven om een aantal mogelijke nieuwe locaties te vinden voor de camping: het Vogeleiland, het Waterlandse bos, bij de golfbaan, aan het Gooimeer in Haven en het Schateiland. Het Schateiland kwam als beste optie uit de bus en wordt zowel door de gemeente als de campingeigenaren omarmd. "Het is een locatie die wij wel zien zitten. Dat hebben we de raadsleden ook nog eens willen laten weten." Raad buigt zich weer over onteigeningsvoorstel  De gemeenteraad bespreekt volgende week donderdag het nieuwe onteigeningsplan voor camping Waterhout. Het college van burgemeester en wethouders wil ondanks de goede gesprekken die er gaande zijn over de locatie Schateiland niet het risico lopen een deel van de camping niet op tijd in handen te hebben. De gemeente wil op die grond namelijk een afslag vanaf de A6 laten aanleggen naar het Floriadeterrein. Daarvoor moet de grond op tijd overgedragen worden aan Rijkswaterstaat. Lukt dat niet dan kunnen de extra kosten oplopen tot zo'n drie miljoen euro.  Het is overigens de derde keer dat de raad zich buigt over het onteigeningsvoorstel. Twee keer eerder ging het mis omdat er fouten zaten in de onteigeningsplannen .
Almere 7 april 2017
Camping Waterhout is deze week begonnen aan het laatste seizoen bij het Almeerse Weerwater. De camping moet noodgedwongen verhuizen vanwege de Floriade in 2022. Omroep Flevoland was daarom de hele week op de camping. Eigenaresse Tineke Fokkens vertelt vrijdag over de geplande toekomstige locatie; Schateiland bij de Noorderplassen. Fokkens is blij met deze nieuwe plek vanwege de ligging bij het natuurgebied. Maar ze vertelt ook dat er momenten zijn geweest waarop ze niet blij was met de situatie.
Almere 5 april 2017
Camping Waterhout in Almere verlaat eind dit jaar de huidige locatie aan het Weerwater. De camping moet ruimte maken voor de Floriade. De eigenaren zijn hier niet blij mee, maar zijn wel vol goede moed het nieuwe seizoen ingegaan. Omroep Flevoland zendt deze week een serie uit over de camping. Vandaag vertellen eigenaren Rent en Tineke Fokkens hoe de camping is ontstaan.
Almere 4 april 2017
Camping Waterhout in Almere is afgelopen weekend begonnen aan zijn laatste seizoen op de huidige locatie. De camping moet tot groot ongenoegen van de eigenaren wijken voor de Floriade. Omroep Flevoland brengt deze week een serie over het beladen laatste seizoen.  De gemeente heeft voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 al heel wat bomen gekapt, maar eigenaresse Tineke Fokkens laat zich niet uit het veld slaan. Om te voorkomen dat haar gasten op de A6 uitkijken plant ze gewoon nieuwe bomen.
Almere 3 april 2017
Het kampeerseizoen is dit weekend weer begonnen. Daarom brengen we deze week een serie over het reilen en zeilen bij camping Waterhout in Almere. We zien de trotse eigenaresse van de camping, die blij is dat die weer open gaat. Ook de campinggasten kunnen niet wachten; ze staan vóór 11.00 uur al voor de poort te wachten om een plekje te bemachtigen.  Maar er is ook een schaduwzijde. Het is het laatste seizoen van de camping aan de rand van het Weerwater. De Floriade zal in 2022 onder meer op het campingterrein plaatsvinden. Jarenlang overleg met de de gemeente Almere heeft veel tijd en energie gekost en het eindresultaat is dat de camping toch na dit seizoen zal moeten vertrekken. De serie over camping Waterhout is vanavond op tv en nu al online te zien.
1
Politiek Almere twijfelt over autoluwheid Floriadewijk
Typische waanzin! Een woonwijk zo"n beetje op een 2x4 baans snelweg plannen en dan miljoenen uitgeven om het zo groen mogelijk te maken.
Politiek Almere twijfelt over autoluwheid Floriadewijk
nee dit is de flopiade
Politiek Almere twijfelt over autoluwheid Floriadewijk
Toch wel mooi, niet? Zo'n wijk pal aan de snelweg. Autoluw? daar heb je nogal wat aan, als je zo dicht bij de snelweg woont. En waar komt nu de Floriade? Oh, dit IS de Floriade.
Gemeente: ProRail moet nu echt wat doen aan loskomende platen
Dat kan heel goed op schaal (met moderne software) ;-) Ik denk niet dat de honderden meters hoge bouwsels in Dubai, Singapore, enz. op schaal 1:1 getest zijn. Arcitecten mag je gewoon niet de vrije...
Gemeente: ProRail moet nu echt wat doen aan loskomende platen
Wat een onzinverhalen lees ik hier. Allereerst is het station niet in beheer bij ProRail maar bij NS Stations. ProRail beheert alleen de spoorse infrastructuur. Er is al in de ontwerpfase in de jar...
Bel geen 112!
112. Is toch alleen voor accute gevallen? Misschien heb ik het verkeerd begrepen?
Politiek Almere twijfelt over autoluwheid Floriadewijk
Ja want 100 in de vijfde versnelling is minder erg dan 130 in de zesde. Wat een geleuter allemaal weer.
Bestuurder rijdt door na aanrijding met fietser
Als ik dit zo lees lijkt mij niet een gevalletje van "heb het niet gemerkt". Gevalletje van "ik ben niet verantwoordelijk voor mijn medemens"
"Kenneth Vermeer naar Club Brugge"
020 oud zeer, ? gelukkig zijn ze in 010 wat ruimer denkend.
CNV Vakmensen: onderzoek naar gekantelde vrachtwagens
Veel van die Oost-Europa figuren zorgen er voor dat de hele beroepsgroep in een kwaad daglicht komt te staan.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer