dutch match cup 

Omroep Flevoland  zendt op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 september om 21.15 uur een samenvatting uit van de Dutch Match Cup in Lelystad. 

De Dutch Match Cup is een zeilwedstrijd die bestaat uit heel veel korte zeilwedstrijden tussen twee boten. Er gelden andere regels dan bij vlootracen, waarbij meerdere boten een bepaalde wedstrijdbaan varen. Matchracen is heel gemakkelijk te volgen voor het publiek. Het tactische spel tussen de twee boten levert doorgaans een spannende strijd op het water op.

Internationale topzeilers nemen deel aan dit evenement. De wedstrijden in Lelystad maken deel uit van de zeven etappes van het Wereldkampioenschap, waarvan de laatste etappe in Maleisië plaatsvindt. Dan is pas bekend wie de absolute winnaar van de tour is. Lelystad is de vijfde etappeplaats. Uiteindelijk heeft het winnende team zich gedurende het jaar tijdens de diverse etappes laten zien als de beste zeiler, zowel in het tactische spel als in het teamwerk op de boot. 

Tijdens de Tour krijgen de zeilers iedere etappe te maken met andere boten. In Lelystad varen de zeilers in een MaxFun25. De twee strijdende boten krijgen een blauwe of gele vlag, hierdoor zijn ze makkelijk te herkennen. 

Omroep Flevoland zendt vanaf vrijdag elke avond om 21.15 uur een samenvatting van 9 minuten uit van de betreffende dag. 
Kijk voor meer informatie over de Dutch Match Cup in Lelystad  op: http://www.dutchmatchcup.com/nl/

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer