advertentie

Speciale programma's bij Omroep Flevoland tijdens Pasen 

Omroep Flevoland zendt tijdens de feestdagen een aantal speciale programma’s uit. Hieronder een overzicht. Alle programma’s worden herhaald. Kijk voor de aanvangstijden/herhalingen van alle verschillende programma’s per dag op: http://www.omroepflevoland.nl/kijken/gids

 

Zondag 27 maart, eerste paasdag

Gevangen in schoonheid

16.02 en 19.03 uur - Een documentaire over het schildersechtpaar Ernst en Karin van Leyden. Zij waren tijdgenoten en bekenden van schilders als Karel Appel, Salvador Dali en Pablo Picasso maar ze zijn maar een voetnoot in de kunstgeschiedenis. Ernst van Leyden heeft in het begin van zijn carrière een paar jaar op Urk gewoond. Daar maakte hij veel schilderijen, zoals Biddende Vissers. Gemist? Het programma is ook hier te zien. 

Leven voor het Leger

09.35 uur (herhaling ieder uur) - Een vrijstaand huis, een mooie leaseauto en bijna alles kunnen kopen wat je wenst. Hans en Edith van den Hoek hebben dit allemaal opgegeven om hun leven te wijden aan het Leger des Heils: Gods roeping die hun leven drastisch op zijn kop zet. Gemist? Ook hier te zien. 

Herenigd op Urk

17.25 met herhalingen, zie overzicht - Vijf jaar in onzekerheid wachten op je vrouw en twee kinderen. Syros Saidi uit Iran wacht al die tijd op een verblijfsvergunning en de daarbij behorende gezinshereniging. Nu is het zover en kan hij zijn gezin ophalen op Schiphol. Gemist? Ook hier te zien. 

Maandag 28 maart, tweede paasdag

Jong en burgemeester

09.00 uur (herhaling ieder uur) - Documentaire over het dagelijks leven van de jongste burgemeester van Nederland: Ben Visser (34). Sinds 2013 (toen 31 jaar) is hij burgemeester van Scherpenzeel. Een hechte gemeenschap waar het christelijk geloof een belangrijke rol speelt. Oorspronkelijk komt Ben uit Urk. Hij en zijn vrouw hebben wel even moeten nadenken om deze stap te zetten. Naast het burgervaderschap heeft Ben ook in zijn gezin verantwoordelijkheden, zoals de zorg voor zijn jonge kinderen. Voor Ben is het soms moeilijk om de juiste balans te vinden tussen werk en privé. Gemist? Ook hier te zien: 

Illegaal op Urk

09.15 uur (herhaling ieder uur tot 17.00 uur) - Krijn de Jong uit Urk biedt onderdak aan Syros Saidi uit Iran. Syros heeft in afwachting van zijn asielprocedure geen dak boven zijn hoofd en is afhankelijk van familie De Jong. Gemist? Ook hier te zien. 

Herenigd op Urk

09.25 uur (herhaling ieder uur tot 17.00 uur) - Vijf jaar in onzekerheid wachten op je vrouw en twee kinderen. Syros Saidi uit Iran wacht al die tijd op een verblijfsvergunning en de daarbij behorende gezinshereniging. Nu is het zover en kan hij zijn gezin ophalen op Schiphol. Gemist? Ook hier te zien. 

Polderproms; muziek, zang en dans van eigen polderbodem

09.35 met herhalingen, zie overzicht - De tweede editie van de PolderProms biedt weer een gevarieerde show met een combinatie van fanfareorkest FBCR, een kleine strijkersgroep, een gelegenheidsband bestaande uit Coen Dassen, Rob Bredewout, Henk Lip en Fagner ten Hove, Vocalgroup Flevox en dansers en musicalleerlingen van Dansschool Artistique. Gemist? Ook hier te zien. 

Leven voor het Leger

12.40 uur met herhalingen, zie overzicht - Een vrijstaand huis, een mooie leaseauto en bijna alles kunnen kopen wat je wenst. Hans en Edith van den Hoek hebben dit allemaal opgegeven om hun leven te wijden aan het Leger des Heils: Gods roeping die hun leven drastisch op zijn kop zet. Gemist? Ook hier te zien.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer