advertentie

   

Gicom BV

Biddinghuizen - Wat hebben mestkorrels, klimaatsystemen en brilmonturen gemeen? Het zijn allemaal producten die door Gicom BV uit Biddinghuizen worden gemaakt. Oprichter is Gé Groenenboom. Hij is in de jaren tachtig begonnen als champignonkweker op de Flevohof voor een minimumloon. Samen met zijn dochter en zoon is Groenenboom nu eigenaar van een miljoenenbedrijf. Gicom BV is één van de vijf genomineerden voor een Flevopenning in de categorie Toponderneming. Omroep Flevoland besteedt voorafgaand aan het jaarlijkse Flevopenningen gala aandacht aan de vijf genomineerden.

Hemubo

Almere - Terwijl bouwbedrijven het nog steeds moeilijk hebben door de afnemende vraag naar nieuwe woningen, hebben reparatie- en onderhoudsbedrijven juist steeds méér werk. Het Almeerse Hemubo bijvoorbeeld is daardoor tijdens de crisisjaren gegroeid. Het bedrijf is één van de vijf genomineerden voor een Flevopenning in de categorie Toponderneming.

 

Hebo Verhuur

Lelystad - Het Agora Theater in Lelystad, de Jaarbeurs in Utrecht, de kroning van Willem-Alexander; allemaal hebben ze één ding gemeen. Bij al die evenementen lag een tapijt van Hebo Verhuur uit Lelystad. Bij dat bedrijf werken 25 mensen. Het merendeel wordt ingezet om tapijten te leggen en weer op te halen. Volgens manager Wim Beerman zijn er geen echte concurrenten op de markt die hetzelfde kunnen. Hebo is genomineerd voor een Flevopenning in de categorie Toponderneming.
   

De Oude Bieb

Zeewolde - Een ontmoetingsplek dat het hart vormt van Zeewolde. Dat is wat de initiefnemers voor ogen hadden met De Oude Bieb. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, een broodje en avondeten. En bijna alles wat je er ziet is te koop. Een unieke combinatie wat het bedrijf een nominatie heeft opgeleverd voor een Flevopenning in de categorie Toponderneming.

Verhage Fruit

Luttelgeest - Fruit telen, alcoholische dranken maken, rondleidingen verzorgen en ook nog een moderne boerderijwinkel. Dat zijn de vier pijlers van Verhage Fruit. Een bedrijf dat sinds de jaren vijftig door familie Verhage in Luttelgeest wordt gerund. Verhage Fruit is één van de vijf genomineerde bedrijven voor een Flevopenning in de categorie Toponderneming.

 

 

 © omroep flevolandsitemap | disclaimer