advertentie

GELUKZOEKERS BIJ OMROEP FLEVOLAND  

Omroep Flevoland start vanaf woensdag 3 september met een nieuw programma op TV: Gelukzoekers. Een wekelijks programma over Flevolanders met ondernemersbloed die met hun gezinnen in het buitenland hun succes zoeken. 

Flevolanders met ondernemersbloed zijn inmiddels overal ter wereld actief. Is dit de pioniersgeest van weleer? Programmamaker Bart Coenders zocht voor dit programma Flevolanders in het buitenland op en laat in deze serie zien hoe het hen in den vreemde vergaat. Gelukzoekers is een informatief programma, vrolijk en kleurrijk, dat de kijkers, van jong tot oud, op een speciale manier wil tonen hoe ondernemende Flevolanders hun geluk zoeken in een Europees land. 

Elke week wordt een ander gezin gevolgd. In de eerste aflevering is te zien hoe het Aart en Monique Voorn uit Zeewolde vergaat  in de Franse Lot Valley. Al enkele jaren verhuren zij gites en hotelkamers en runnen een restaurant met een golfbaan. Of zij daar ook echt hun geluk hebben gevonden is te zien op woensdag 3 september om 17.15 uur bij Omroep Flevoland TV. Het programma wordt daarna elk uur herhaald. Meer informatie over het programma en de komende afleveringen is te vinden op de website van Omroep Flevoland.

  

3 september aflevering 1

Aart en Monique Voorn uit Zeewolde zoeken hun geluk in de Franse Lot Valley. Al enkele jaren verhuren zij gites en hotelkamers  en runnen een restaurant met een golfbaan. 

10 september aflevering 2

Hans en Ineke Steen wonen en werken 4 jaar in Cochem, Duitsland, in hun gastenverblijf aan de Moezel. Na 30 jaar in Lelystad gewoond te hebben besloten Hans en Ineke een 300 jaar traditioneel vakwerkhuis om te bouwen tot gastenverblijf in Cochem. Hans komt uit de bouw en Ineke heeft 18 jaar gewerkt in het provinciehuis van Lelystad als receptioniste.

 

17 september aflevering 3

Adriaan Klaashoek uit Flevoland werkt voor een nertsenfokkerij in West-Polen. Adriaan is verantwoordelijk voor alles wat beweegt. Om de twee weken is Adriaan bij zijn gezin in Flevoland. Als hun huis in Polen gerenoveerd is zal het hele gezin emigreren. 


     

 

24 september aflevering 4

Eelco en Karin Schaap wonen nu al 7 jaar in vallei van de Mondego rivier in het Noordoosten van Portugal. Eelco was in Nederland lid van Groen Links en heeft zich daar 35 jaar ingezet voor biologisch-dynamische landbouw. Iets wat hij nu samen met schapen, olijven en zijn groentetuin weer doet op zijn 33 ha grootte landgoed. Karin kwam uit het theater en organiseert nu jaarlijks de Portugese variant van het Nederlandse Oeral festival.

       


 

1 november aflevering 5

Claudia en Edwin uit Lelystad runnen al 13 jaar een succesvol loungerestaurant in Platja d’aro, Spanje, een klein kustdorpje aan de costa Brava. In de zomerperiode helpen de ouders van Claudia een handje mee in de keuken en bar. 

       


     
       
       
 
 
 
 
 
 
 
 

 

© omroep flevolandsitemap | disclaimer