Week van de geschiedenis bij Omroep Flevoland

De week 3 tot en met 7 oktober staat bij Omroep Flevoland radio in het teken van de geschiedenis. Elke dag wordt in verschillende programma’s stilgestaan bij de rijke geschiedenis van Flevoland.
 
De week van 3 tot en met 7 oktober wordt een week vol historische momenten, met studio-interviews en reportages, gepresenteerd door  Aernout Pleket in de ochtend en Rob Brouwer in de middag. Tweemaal per dag wordt de geschiedenisquiz op de radio gespeeld waarbij cadeaubonnen gewonnen kunnen worden. 
Flevoland is weliswaar de jongste provincie van Nederland maar kent toch al een rijke geschiedenis met bijvoorbeeld sporen van 10.000 jaar geleden, verborgen scheepswrakken, opgegraven burchten uit de Middeleeuwen, oude stukken bos en de oude eilanden Urk en Schokland.  
 
 
Verder gaat een verslaggever op zoek naar de geschiedenis van de eilandjes rondom de provincie, naar locaties waar sommige dieren voor het eerst gespot zijn. Ook bezoekt hij mooie landschapskunstwerken en bespreekt activiteiten die in de provincie georganiseerd worden. 
 
Naast een quiz op de radio is er ook een quiz via de website van Omroep Flevoland waarbij iedere bezoeker aan de hand van filmpjes zijn kennis over de geschiedenis van de twaalfde provincie kan testen. Deze quiz loopt de hele maand oktober en hiermee zijn hele mooie prijzen te winnen. Kijk op omroepflevoland.nl/geschiedenisquiz of luister hier alles nog eens terug.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer