Havenkomconcert Almere live

Omroep Flevoland brengt zaterdag 2 september vanaf 20.15 een live registratie op TV van het Yakult Havenkomconcert dat plaatsvindt in Almere Haven. 

Dit jaar brengt het Nederlands Kamerorkest de mooiste aria’s uit de beroemdste opera’s. Op het programma staan onder meer fragmenten uit Die Zauberflöte en Don Giovanni van Mozart en Il barbiere di Siviglia van Rossini. Ze worden gezongen sopraan Lilian Farahani, tenor Mark Milhofer, bariton Martijn Cornet en het Toonkunstkoor Amsterdam. Het Nederlands Kamerorkest speelt in een maximale bezetting van 40 musici met strijkers, blazers en slagwerk. 

Naast muziek uit beroemde opera’s maakt cellotalent Alexander Warenberg zijn debuut met het Nederlands Kamerorkest. De 18-jarige cellist won in 2016 de eerste prijs op het Nationaal Cello Concours. Onderdeel van zijn prijs is dit optreden met het Nederlands Kamerorkest. ‘Alexander speelt zeer muzikaal en gepassioneerd en zit vol energie. In zijn spel heeft hij alles onder controle. Prachtig!’, schreef de jury destijds over dit talent. In Caprera speelt Alexander Warenberg Pezzo capriccioso en Nocturne voor cello en orkest van Tsjaikovski.

PROGRAMMA

Mozart - Delen uit ‘La clemenza di Tito’, ‘Die Zauberflöte’ en ‘Don Giovanni’ 
Donizetti - Delen uit ‘L’elisir d’amore’ en 'Don Pasquale' 
Rossini - Delen uit ‘Il barbiere di Siviglia’
Tsjaikovski - Pezzo capriccioso en Nocturne voor cello en orkest
Gounod - Delen uit ‘Faust’


Lilian Farahani, sopraan

Alexander Warenberg, cello

Mark Milhofer, tenor

Martijn Cornet, Bariton© omroep flevolandsitemap | disclaimer