advertentie

Huize Almere is een klein verzorgingshuis in Opperdoes, Noord-Holland. Er wonen 28 hoogbejaarde bewoners en de oude poes Saartje. De gemiddelde leeftijd van de bewoners is 87 jaar oud. Het verzorgingshuis heeft een protestants-christelijke signatuur en werd op 15 oktober 1964 officieel geopend. De naam Almere verwijst naar het verdronken dorp Almersdorp dat door de Zuiderzee werd verzwolgen. Almersdorp verwijst weer naar het meer Almere (later de Zuiderzee) dat tot ver in West-Friesland doordrong en waarnaar de gemeente Almere in Flevoland is vernoemd. 

Omroep Flevoland portretteerde huize Almere in vijf afleveringen:

 

 
Hoog bezoek vandaag: de burgemeester van Almere komt langs.   Almere mocht absoluut geen tuttige naam krijgen. Almere verwijst naar het verdronken Almersdorp in de voormalige Zuiderzee

 
De bewoners van Almere zijn dol op hun eigen aardappel: de Opperdoezer ronde   Er wordt in Almere nog wel eens gemopperd. Maar over het algemeen is het er goed toeven.

 
In Almere wordt geregeld een activiteit georganiseerd. Vandaag komt de bekende Berdien Stenberg uit Almere een fluitles geven.    

 

© omroep flevolandsitemap | disclaimer