Tijdens de feestdagen zendt Omroep Flevoland een aantal bijzondere programma's uit op TV:

Eerste Kerstdag

De verlossing

Een toneelstuk van Hugo Claus, opgevoerd door Theatergroep Suburbia uit Almere.

Suburbia speelde dit stuk afgelopen zomer op stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Bij Omroep Flevoland een registratie hiervan. Korte inhoud: De leden van een Vlaams gezin komen samen in de ouderlijke woning; Oscar, de groteske patriarch, zijn bedlegerige vrouw Magda, zijn fletse zoon Karel en zijn dochter Julia, die helaas getrouwd is met een ondermaatse voetballer. Er gaat iets mis met Magda die niet alleen door haar lichamelijke verval gekweld wordt, maar ook door visioenen van haar dode zuster Marleen…

 50 jaar Meerpaal

Een reportage van 16 minuten over de roemruchte geschiedenis van een van de markantste gebouwen in Nederland. Dit jaar bestaat de Meerpaal in Dronten 50 jaar. In de reportage zijn vele oude beelden van ‘vroeger’ te zien.

Te zien om: 10.10 uur, 12.40 uur, 15.10 uur, 17.40 uur, 22.10 uur

Gemist? Klik hier

 Gedeeld door drie

Een documentaire van 23 minuten over twee Almeerse mannen, Maarten en Elliot. Zij hebben een grote kinderwens en zijn op zoek naar een vrouw die deze wens deelt om met zijn drieën een kind te hebben en op te voeden. Of deze wens in vervulling gaat is te zien bij Omroep Flevoland.

Gemist? Klik hier

 

Tweede Kerstdag

 A family affair

Een documentaire (108 minuten) van de Almeerse filmmaker Tom Fassaert over zijn 95-jarige excentrieke grootmoeder Marianne die in Zuid Afrika woont. In de jaren ’50 was zijn een beroemd fotomodel, een echte diva die volledig voor haar carrière ging. Daarbij plaatste zij haar twee zonen tijdelijk in een kindertehuis. Op een dag vraagt ze Tom bij haar langs te komen die vervolgens probeert de familiegeschiedenis te ontsluieren.

Te zien om: 6.00 uur, 8.30 uur, 11.00 uur, 13.30 uur, 16.00 uur

Gemist? Klik hier

Broederliefde

Een documentaire van 37 minuten over hoe Salvadoraanse politieke vluchtelingen in de jaren ’80 in Almere belandden, gemaakt door Odeke de Jong, David Brouwer en Elisabeth van Leeuwen.

Te zien om: 7.50 uur, 10.20 uur, 12.50 uur, 15.20 uur.

Gemist? Klik hier

Kerst met de Zandtovenaar

Vanuit Emmeloord het kerstverhaal vertolkt door Nederlandse artiesten en de Zandtovenaar.

Te zien om: 18.00 uur, 19.00 uur, 20.00 uur, 21.00 uur, 22.00 uur, 23.00 uur.

 

1 januari

 Concert met Hollandse artiesten

Hollandse artiesten luiden het jaar in bij Omroep Flevoland. Te zien en te horen zijn o.a. Marianne Weber, Jannes, Frans Duijts and Friends, Sieneke, Annie Schilder, Jan Keyzer, Ronnie Tober en John de Bever. Het concert is opgenomen door collega’s van Omroep Gelderland.

Gemist? Klik hier.

 Almeers Jeugd Symfonie Orkest

Een 90 minuten durende registratie gemaakt tijdens het Almere Haven Festival afgelopen zomer. Het orkest speelt populaire klassieke werken en muziek uit films en musicals.

Doorlopend de hele dag en avond te zien. 

Gemist? Klik hier.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer