Forum
Forum is het politieke discussieprogramma dat elke maandag op Omroep Flevoland radio wordt uitgezonden tussen 18.30 en 19.00 uur. Presentator Marjan van Ens of Richard Schuurman praat wekelijks met Flevolandse politici over actuele Flevolandse politieke kwesties.
maandag 28 april 2014 bij Forum
Corruptie en Jezus centraal bij verkiezingen

Ze staan min of meer lijnrecht tegenover elkaar: de twee Flevolanders die te gast zijn in Forum en beiden meedoen aan de Europese Verkiezingen. Ze gaan in debat met elkaar en met een ervaringsdeskundige.

Corruptie en Jezus centraal bij verkiezingen
maandag 24 maart 2014 bij Forum
Het gevoel van de 9...

Hoe voelt het als je in 1 klap maar liefst 9 zetels zetels verliest, Daar kunnen zowel de PvdA als de VVD in Flevoland over mee praten. Beide partijen raakten er bij de gemeenteraadsverkiezingen namelijk 9 kwijt. En dat aantal kwam er bij de SP juist bij. In Forum een analyse.

Het gevoel van de 9..
maandag 07 april 2014 bij Forum
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten

Zijn persoonlijke weblog en zijn twitteraccount lopen over van de opvattingen, hersenspinsels en ervaringen. Over en met vanalles en nog wat. Hoogste tijd om eens wat langer te praten met de man die zijn nek uit durft te steken.

Burgemeester Aat de Jonge van Dronten
maandag 31 maart 2014 bij Forum
Het zwarte gat na de verkiezingen

Druk druk druk, iedereen heeft het tegenwoordig druk,zo lijkt het. Maar lokale politici hadden de laatste tijd pas echt een volle agenda. Alles werd uit de kast gehaald om een zetel in de gemeenteraad te bemachtigen.Hoe zwart is het gat als het hele plannetje dan mislukt?

Het zwarte gat
maandag 05 mei 2014 bij Forum
Wat krijgen nieuwe wethouders voor de kiezen?

Op Urk zijn ze al bezig, maar in de andere Flevolandse gemeenten volgt pas binnenkort de installatie van de nieuwe wethouders. Onder hen een aantal nieuwkomers.
Wat krijgen zij voor hun kiezen? Ex-wethouder Frank Speel schreef voor hen de startersgids voor wethouders, onder de titel 'Vliegende start als wethouder'. Daarin geeft hij aankomend wethouders praktische tips voor de eerste honderd dagen in functie.
In deze Forum een discussie met Speel en twee kandidaat-wethouders: Henk Suelmann van het CDA in Noordoostpolder en Ed Rentenaar, kandidaat-wethouder voor de Inwonerspartij in Lelystad.

Wat krijgen nieuwe wethouders voor de kiezen?
maandag 14 april 2014 bij Forum
Een nieuwe club, een nieuwe koers in NOP

De politiek in de Noordoostpolder is er wel uit: het CDA, de ChristenUnie/SGP, de Politieke Unie en de VVD gaan samen het college vormen. Een nieuwe club dus, die ongetwijfeld ook een nieuwe koers gaat varen. Maar hoe valt dit plan eigenlijk bij de inwoners? Marjan van Ens zoekt het uit...

Een nieuwe club een nieuwe koers in NOP
woensdag 19 maart 2014 bij Forum
De eerste uitslag...

De verkiezingsavond is begonnen. En uiteraard is het Forum die met eerste uitslag komt. ....

De eerste uitslag op verkiezingsavond
© omroep flevolandsitemap | disclaimer