Langs de Zijlijn
Elke vrijdagavond tussen 18:30 en 19:00 een live radio-interview met een Flevolandse sporter, trainer of bestuurder. Bovendien is er een korte voorbeschouwing op de voetbalwedstrijd van Almere City FC in de Jupiler League. Ook blikken we vooruit op een sportief weekend in Flevoland. Presentatie: Paul Lenderink, Han Dijkstra, Martijn de Groot.
vrijdag 20 december 2013 bij Langs de Zijlijn
Te gast Arjen Spaan

Te gast in Langs de Zijlijn vandaag voetballer Arjen Spaan van Flevo Boys uit Emmeloord. Met de voetballer blikken we terug op het afgelopen sportjaar.

Verder blikken we vooruit op de Houtwijk Kerstloop in Dronten en een gesprek met doelman Youri Beck van de Almeerse Hockey Club.

Presentatie: Han Dijkstra

Te gast Arjen Spaan
vrijdag 17 januari 2014 bij Langs de Zijlijn
Te gast Denise de Haan

In deze aflevering te gast Denise de Haan. Zij liet deze week tijdens de Sportverkiezingen in Almere weten een punt te zetten achter haar wakeboardcarrière. Ze legt uit waarom ze deze beslissing heeft genomen.

Naast wakeboarden ook aandacht voor voetbal, want de winterstop zit erop en de profs van Almere City FC gaan op bezoek bij hekkensluiter Achilles '29 uit Groesbeek. Trainer Fred Grim waarschuwt zijn ploeg voor onderschatting.

Ook de amateurs gaan weer beginnen. Zo hervat Flevo Boys de competitie in de hoofdklasse C met een uitduel tegen Staphorst.Trainer Wiljan Mossing Holsteyn rekent op een goed resultaat voor zijn ploeg.

Presentatie: Paul Lenderink

Te gast Denise de Haan
vrijdag 22 november 2013 bij Langs de Zijlijn
Te gast Jan Vlap

In deze aflevering van Langs de Zijlijn is te gast Jan Vlap, trainer van ASV Dronten. De Drontenaren wonnen afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen een thuisduel en wisten in de laatste twee competitieduels maar liefst 17 keer het net te vinden. Vlap legt uit wat de verklaring is voor deze opmerkelijke prestaties. De oefenmeester kijkt ook vooruit op het bekerduel van ASV Dronten tegen SDC Putten. Net als zijn aanvoerder Wilko Braam.

Ook aandacht voor de profs van Almere City FC. De ploeg van trainer Fred Grim gaat in de Jupiler League op bezoek bij Jong PSV. De Eindhovenaren hebben aan een punt genoeg om de tweede periodetitel te winnen, maar de Almeerders zijn vast van plan om dit feestje te verstoren.

Presentatie: Paul Lenderink

Te gast trainer Jan Vlap van ASV Dronten
vrijdag 13 december 2013 bij Langs de Zijlijn
Te gast Bas de Raat van BAS Biddinghuizen

In Langs de Zijlijn vandaag te gast assistent-trainer Bas de Raat van BAS uit Biddinghuizen. Morgen wordt de derby tegen ASV Dronten gespeeld. Daarom ook een gesprek met assistent-trainer Walter van der Linden van ASV Dronten.

Verder een vooruitblik op twee voetbalduels:
- Telstar - Almere City FC
- DETO - Flevo Boys

Presentatie: Han Dijkstra

In de studio Bas de Raat
vrijdag 10 januari 2014 bij Langs de Zijlijn
Te gast Mitchell Huenders

In deze aflevering van Langs de Zijlijn is te gast veldrijder Mitchell Huenders. De Almeerder komt zondag in aktie tijdens het Nederlands Kampioenschap Veldrijden in Gasselte en hij hoopt daar op een klassering bij de beste tien.

Tussendoor maken we een uitstapje naar darts, want Co Stompé heeft een opmerkelijke stap gezet in zijn carrière. De Lelystedeling keert terug bij de Engelse dartbond BDO. The Matchstick vertelt wat hem tot deze keuze heeft bewogen.

En we besteden ook aandacht aan de Dakar Rally die op dit moment wordt verreden in Zuid Amerika. Cornelis Offringa uit Creil doet mee met een vrachtwagen. Veel mensen uit Flevoland leven mee met zijn prestaties. Een daarvan is Alice Leijten van communicatiebureau Kwoot in Dronten.

Presentatie: Paul Lenderink

Copy of 2014_01_10-zijlijn
vrijdag 29 november 2013 bij Langs de Zijlijn
Te gast Hans Engelvaart

In deze aflevering van Langs de Zijlijn is Hans Engelvaart uit Dronten te gast. De bondsafgevaardigde van de KNVB praat over de gevolgen van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen en de maatregelen die de voetbalbond het afgelopen jaar heeft genomen om geweld in en om het veld te voorkomen.

Je hoort ook fragmenten uit de documentaire 'sc Buitenboys, geweld heeft nooit het laatste woord' die zaterdagavond wordt uitgezonden bij Omroep Flevoland.

Verder vertelt doelman Hessel Altenburg waarom hij aan het eind van het seizoen stopt bij hoofdklasser Flevo Boys in Emmeloord.

Presentatie: Rick van der Est

Te gast Hans Engelvaart
vrijdag 06 december 2013 bij Langs de Zijlijn
Te gast Dirk Jannink

In deze aflevering aandacht voor het samenwerkingsverband dat amateurclub vv Unicum is aangegaan met profclub Heerenveen. Bestuurslid technische zaken Dirk Jannink vertelt hoe beide clubs elkaar hebben gevonden en wat de voor- en nadelen van de samenwerking zijn.

Daarnaast een voorbeschouwing op het Nederlands Kampioenschap ankerkader 71/2. Henri Tilleman uit Dronten komt vanaf vandaag in Haarlo in actie. Hij heeft tot nu toe 44 titels gewonnen en is daarmee samen met biljartlegende Hans Vultink recordhouder. Bij winst in Haarlo schrijft Tilleman dus geschiedenis.

En schaatsbaan Leisure World in Dronten hoopt op meer topwedstrijden. Als het Nederlands Kampioenschap voor marathonschaatsers op 5 januari goed verloopt is de kans groot dat er volgend jaar op de kunstijsbaan in Dronten meer Topdivisiewedstrijden worden verreden. Dat zegt wedstrijdleider Teun Breedijk van de KNSB.

Presentatie: Paul Lenderink.

Te gast Dirk Jannink
© omroep flevolandsitemap | disclaimer