Almere 1 oktober 2017
Verstandelijk- en meervoudig invalide kinderen kunnen tot 16 oktober naar de interactieve voorstelling van het Circus CliniClowns op De Kemphaan in Almere. CliniClowns wil zoveel mogelijk zieke of gehandicapte kinderen afleiding en plezier bezorgen. Samen met ouders kunnen de kinderen meedoen aan verschillende activiteiten, zoals taartjes maken in de bakkerij en zich uitleven in de ballenbak. Het bezoek aan het circus is gratis. Aanmelden kan via de website . De voorstelling is van vrijdag t/m maandag, met soms een extra dag. Op de website is bij de aanmelding te zien wanneer je het circus kunt bezoeken.
Flevoland 1 oktober 2017
Bijna alle Flevolandse basisscholen zijn donderdag dicht vanwege de landelijke leraranstaking. Het gaat in Flevoland om ongeveer 185 scholen. Op die manier willen de leerkrachten  minder werkdruk en een eerlijker salaris afdwingen . De komende jaren wordt er een lerarentekort verwacht en om dat te voorkomen, moet volgens actiegroep  PO in actie het vak aantrekkelijker worden gemaakt. De staking wordt gehouden op de Dag van de Leraar en is een vervolg van een prikactie op 27 juni, waarbij de scholen een uur later open gingen.  Niet iedereen doet mee Bijna alle leraren in Flevoland staan achter doelstelling van de actie. Toch zijn er ook meesters en juffen die staken te ver vinden gaan. Zij geven wel les op donderdag 5 oktober. Ook zijn er scholen die in het belang van de kinderen open willen blijven. Veel reformatorische scholen vinden staken ingaan tegen hun principes. Bijzondere acties Er zijn ook bijzondere acties donderdag. Leraren gaan protesteren in Den Haag op het Malieveld. De onderwijzers van basisschool de Tamarisk in Biddinghuizen gaan helpen bij seniorencentrum De Regenboog. Om iets goeds te doen voor de ouderen gaan ze pannenkoeken bakken. Basisschool De Windwijzer in Almere is één van de scholen die op 5 oktober wel open is. Zij organiseren die dag een circus voor de kinderen. Welke scholen zijn 5 oktober wél open: - De Windwijzer - Almere (geen les, wel open) - GBS De Waterspiegel - Almere (helft leraren geeft les) - SBO de Klimop - Almere - Al Iman - Almere - OBS Flevosprong - Dronten (1 leraar staakt) - GBS De Helmstok - Lelystad - GBS de Vuurbaak - Urk - GBS de Planthof - Emmeloord - GBS De Schakel - Dronten - Ds. E. du Marchie van Voorthuysenschool - Urk - Dr. Maarten Lutherschool - Urk - Johannes Calvijnschool - Urk - Petrus Dathenusschool - Urk - AZS De Columbus - Zeewolde  Acties om kinderen op te vangen Ook zijn er meerdere instellingen die inspringen op de staking. Zo kunnen kinderen gratis een leerzame dag beleven in Veiligheidsmuseum PIT. Kinderen die op zwemles zitten, mogen gratis overdag zwemmen in het Bosbad in Emmeloord. Ouders en begeleiders betalen een gereduceerd tarief van 2 euro. Ouders kunnen er ook voor kiezen om hun kinderen naar de Meerpaal in Dronten te brengen. Daar is van alles te doen zoals workshops en een bioscoopfilm. Kaarten hiervoor kosten 25 euro.
Emmeloord 1 oktober 2017
Het team van Flevo Twirling '94 doet dit jaar mee aan het EK Twirling. Dat is een combinatie van ritmische gymnastiek, turnen en ballet. Het Europees kampioenschap wordt tussen 5 en 8 oktober gehouden in de Topsporthal in Almere. Het team doet mee in de categorie showtwirling. De 12 teamleden kunnen bijna niet wachten tot ze mogen optreden. Trainers Berdien Eilander en Karin Bal hebben het team zo goed mogelijk klaargestoomd voor de wedstrijd. Zondag was de laatste training in de Bosbadhal in Emmeloord. Of ze winnen, weten ze niet. Trainer Karin Bal hoopt vooral dat de meiden zoveel mogelijk plezier zullen hebben tijdens het EK.
Almere 1 oktober 2017
Topzwemster Hansje Bunschoten is zondagmiddag overleden in haar woonplaats Almere. Dat meldt de Almeerse wethouder Frits Huis, die goed bevriend was met Bunschoten.  Bunschoten won in de jaren '70 tientallen nationale titels. Als eerste Nederlandse zwemster dook zij op de 100 meter vrije slag onder de minuut. Op 14-jarige leeftijd deed Hansje Bunschoten mee aan de Olympische Spelen van 1972 in Duitsland. Later werd ze bekend van radio en televisie. Bunschoten presenteerde onder meer radioprogramma's bij Omroep Flevoland. Daarna stapte ze over naar werk achter de schermen als regisseur en eindredacteur. Zo was ze bijvoorbeeld jarenlang eindredacteur van De Rijdende Rechter.  Hansje Bunschoten werd 59 jaar. Ze leed aan kanker.
Dronten 1 oktober 2017
Landgoed Roggebotstaete in Dronten heeft het benodigde geld binnen voor een oude druivenkas. Dat maakt  Roggebotstaete bekend op Facebook .  Het landgoed was een crowdfundactie begonnen om een kas uit België naar Dronten te halen. De kas stond op de nominatie om gesloopt te worden. Vrijwilligers en medewerkers van Roggebotstaete willen de oude druivenkas gebruiken om het jaar rond groenten te telen. Ook is het de bedoeling om er diners in te organiseren voor groepen mensen. Doel is eigen inkomsten genereren zodat Roggebotstaete minder afhankelijk is van subsidies.  Om de kas helemaal in oude staat terug te brengen, is 60.000 euro nodig. Mensen die geld hebben gedoneerd, krijgen er iets voor terug. Zo kunnen ze een raampje adopteren, een t-shirt krijgen of naar het openingsdiner komen.
Almere 1 oktober 2017
De aflevering van het televisieprogramma  Cold Case: Dader Gezocht  van SBS6 over Cassandra van Schaijk uit Almere wordt zondagavond om 21.30 uur uitgezonden.  Cassandra verdween in de nacht van 23 op 24 maart 2007 en werd drie weken later dood teruggevonden bij de Noorderplassen in Almere. Na langdurig onderzoek is nog steeds niet duidelijk wat er met haar is gebeurd. Eerdere pogingen om helderheid te verschaffen in de zaak hebben niets opgeleverd. Dit is aanleiding voor de politie om nu samen met SBS te zoeken naar de waarheid. In het tv-programma wordt wekelijks een oude zaak onder de aandacht gebracht. Zo worden zes cold cases opnieuw belicht, in de hoop dat mensen alsnog met ontbrekende informatie komen. Het programma wordt gepresenteerd door politie-woordvoerder Bernhard Jens en journalist Sandra Schuurhof.
Zeewolde 1 oktober 2017
De gemeente Zeewolde heeft per ongeluk een enquête over de winkelopenstelling op zondag naar honderden kinderen gestuurd. In de brief staat dat de gemeenteraad graag wil weten hoe inwoners en ondernemers denken over ruimere openingstijden op zondag. Facebook Op verschillende Facebookpagina's schrijven ouders dat hun kind geselecteerd is om mee te doen aan de enquête. ''Mijn dochter van 7 kreeg hem ook.'' De jongste deelnemer blijkt niet eens 1 jaar oud te zijn. ''Ons zoontje van 10 maanden kreeg ook die brief,'' aldus een moeder.  De gemeente schrijft in de brief dat tweeduizend inwoners van het dorp een enquête hebben gekregen. Het zou moeten gaan om mensen van 18 jaar en ouder die minimaal een jaar in Zeewolde wonen.  Schriftelijke vragen Zeewolde Liberaal heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van de fout verstuurde enquête over de koopzondag. De partij wil onder meer weten hoeveel mensen onder de 18 jaar zijn uitgenodigd voor het onderzoek.
Almere 1 oktober 2017
Oud-zwemster Enith Brigitha uit Almere heeft een biografie uitgebracht. Het boek heet 'Zwemmen in de schaduw van doping' en gaat over de zwemcarrière van Brigitha. In de jaren zeventig deed ze mee aan EK's WK's en aan twee Olympische Spelen. In de jaren zeventig gebruikten zwemsters van de DDR veelvuldig doping. De titel van Brigitha's boek slaat op deze Oost-Duitse zwemmers. Vaak zonder dat de atleten het wisten gaven sportartsen steroïden aan hen. Dit geheim kwam eind jaren tachtig aan het licht. ''Ik was best wel teleurgesteld toen ik dat hoorde.''vertelt Brigitha. ''Toen ik dat wist werd wel duidelijk waarom ik altijd tweede of derde werd.'' Bij de Olympische Spelen in Montreal in 1976 won de Almeerse meerdere bronzen medailles. ''Als er toen ook op doping werd gecontroleerd had ik zeker goud gewonnen.'' De Oost-Duitse zwemster Kornelia Ender ging er met het goud vandoor. Voor Brigitha blijft het een zure gedachte dat ze zo dicht bij een gouden plak is geweest. ''Maar mijn leven gaat verder.''
Lelystad 1 oktober 2017
Kunstenaar Linda van der Waal heeft de Talter Cultuurprijs gewonnen met haar pastel 'Poezelig'.  De jury vond haar poezenkop in pastel fantastisch. Volgens de juryleden beschikt Van der Waal over een fabuleuze techniek om een fotorealistisch kunstwerk te maken.   Een expositie met het werk van de Lelystadse is tot eind november te bewonderen in Kuturhus de Talter in Oldebroek.
Almere 1 oktober 2017
Huisartsen in Almere moeten intensiever samenwerken met collega's van de Jeugdgezondheidszorg, zodat jongeren sneller en beter kunnen worden geholpen en doorverwezen naar de juiste deskundigen. Daardoor zullen er minder verwijzingen zijn naar de jeugd-ggz en zullen de wachtlijsten daar kleiner worden. Dat is één van de manieren waarop de gemeente Almere die wachtlijsten wil verkorten. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Verder wil het college stimuleren dat er op scholen meer kennis komt om kinderen sneller te helpen als er problemen zijn. Ook daardoor moeten de wachttijden bij zorgverleners afnemen. Daarnaast zet de gemeente praktijkondersteuners in bij huisartsen die deskundig zijn op het gebied van de jeugd-ggz. Die kan de jongeren zelf helpen, waardoor ze minder en beter worden doorverwezen.
Almere 1 oktober 2017
Meer dan 30 artiesten en bands traden zaterdagavond op in Almere Stad tijdens de jaarlijkse Popronde.  Talentvolle beginnende muzikanten zoals Yasmine, Jan Terlouw Junior & The Night Club en The Irrational Library betraden de verschillende podia. De optredens werden gegeven in eetgelegenheden en winkels, zoals Tante Truus, de Bierfabriek en platenhuis 't Oor.
Almere 1 oktober 2017
Omwonenden van het windmolenpark in Almere Pampus kiezen voor een nieuw park met 10 molens in drie rijen. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en Noorderplassen West mochten kiezen uit vijf varianten voor het toekomstige windpark. Ruim duizend mensen uit die wijken hebben deze zomer hun voorkeur uitgesproken in een online enquête van de gemeente.  De burgercoöperatie Almeerse Wind en Nuon willen het huidige windpark over vier jaar vernieuwen. Er komen nieuwe molens van 150 meter hoog, 50 meter hoger dan de molens die er nu staan. De initiatiefnemers gaan nu een vergunning aanvragen. Burgemeester en wethouders verwachten dat die nog dit najaar in de gemeenteraad kan worden besproken.
Flevoland 1 oktober 2017
Maarten Wolderink maakt elke week een cartoon over actuele zaken in Flevoland. Deze week gaat de cartoon over de grote hoeveelheid negatieve reacties in een  enquête die de gemeente Almere hield  onder meer dan 2.500 Almeerders over de Floriade.
Almere 1 oktober 2017
Wekelijks verdwijnen er meerdere fietsen uit de fietsenstalling bij station Almere Poort. Dat zegt Gertjan Kloek van stadstoezicht, die veel surveilleert in Almere Poort. Bewoners van het stadsdeel maken zich zorgen over het grote aantal fietsendiefstallen.  "De meeste stations in Almere liggen redelijk centraal, maar in Poort ligt het station vrij afgelegen. Daardoor is het voor dieven makkelijker om hier toe te slaan."  Zegt Kloek. "Het is lastig want zowel stadstoezicht als de politie surveilleert veel. Maar we kunnen er niet de hele dag staan. Vaak zie je dat er opeens heel veel fietsen uit het rek zijn geplaatst die wel op slot staan. Die zijn daar dan neergezet door de dieven. Even later worden ze in een busje geladen en weg zijn ze. Als we fietsen buiten de rekken zien, plaatsen we ze terug. Maar als we dan weer weg zijn kan het alsnog gebeuren." De bewoners van Almere Poort die gebruik maken van de fietsenstalling houden hun hart vast nu ook de parkeerplaats naast de stalling verplaatst gaat worden. Vanwege de verbouwing van het ROC gaat de parkeerplaats weg. Dat betekent dat er nog minder mensen rond het station lopen overdag. Mogelijk dat camera's uitkomst kunnen bieden denkt Kloek, de bewoners moeten daarover dan in gesprek met ProRail. De stalling staat op het terrein van de spoorbeheerder.   De VVD-fractie Almere heeft inmiddels vragen gesteld over de de fietsendiefstallen bij Almere Poort. Zo wil de fractie weten hoeveel fietsen er wekelijks gestolen worden en welke maatregelen er genomen zijn. Ook wil de partij horen of de gemeente bereid is tot het inzetten van lokfietsen en extra cameratoezicht. Volgens VVD- Almere is er voor de veiligheid bij Station Almere Poort onmiddellijk extra aandacht nodig.
Projectontwikkelaar trekt plan Tiny Houses in na kritiek
Weer een gemiste kans voor Lelystad
Raadslid Hans Zaal stapt over van Leefbaar naar de VVD
Oeps, toch niet zo een kiezersmagneet deze dame. Ik heb het dus over mevrouw van de Watering. Maar eigenlijk wisten we dat toch al gezien haar draaikonterij.
Raadslid Hans Zaal stapt over van Leefbaar naar de VVD
Haar motivering om van Leuc naar Leefbaar te gaan was toch dat het daar zo democratisch en harmonieus was?
Projectontwikkelaar trekt plan Tiny Houses in na kritiek
Best veel geld voor zo een klein huisje
Raad van State buigt zich over Hotel Noordoostpolder
Wat een reactie van mensen die niet moeten zeuren , nou die en dat soort geluiden kloppen presies dat komt van de bevolking zelf uit hun hart De regels worden op alle manieren geschonden . En ...
Hoge woonlasten voor huiseigenaren
Dit is werk van de PvdA. Die willen zo graag de flopiade zodat vriendjes en vriendinnetjes van de wethouder er een leuk slaatje uit kunnen slaan. Moet toch betaald worden dus hup de gemeentelijke l...
PVV wil statushouders uit de wijk
Dat maakt zeker wel uit! Verzamelgebouw klinkt niet erg menswaardig en respectvol. Naastenliefde betekent respectvol en gelijkwaardig met elkaar omgaan. Maar naastenliefde en PVV is geen goede comb...
PVV wil statushouders uit de wijk
Inderdaad, goed leesbaar. Je ziet in een oogopslag dat het van geen kant deugt. Rechts radicaal gedram. Nu maar hopen dat de Urkers als Gristenen met het hart op de goede plaats ook goed lezen en d...
Raadslid Hans Zaal stapt over van Leefbaar naar de VVD
Spelen ze ook muziek bij deze stoelendans
Rapport: eilandjescultuur bij de gemeente
De gemeente Almere werkt blijkbaar op dezelfde wijze als de Almeerse Omroep Stichting? Hoe kan een politieke waakhond nu blaffen wanneer je onder gelijke roedel valt? Ook daar een kleingezelschap...
© omroep flevolandsitemap | disclaimer