Flevoland 2 januari 2018
Dijkopzichters controleren de dijken woensdag extra vanwege de storm . Er worden verhoogde waterstanden verwacht langs de IJsselmeerdijk, Ketelmeerdijk en het zuidelijk deel van de Noordoostpolder. De dijkopzichters controleren in teams of hoge golven schade veroorzaken aan de dijken. Het Waterschap Zuiderzeeland verwacht voor de Noordoostpolder 40 mm neerslag. Daarom hebben gemalen het waterpeil in de sloten, tochten en vaarten naar beneden gebracht.
Flevoland 2 januari 2018
Protesten uit Gelderland en Overijssel zullen er niet toe leiden dat de opening van Lelystad Airport wordt uitgesteld. Dat denkt Leen Verbeek, de Flevolandse commissaris van de Koning. Tijdens zijn nieuwjaarsspeech dinsdag bestempelde hij de protesten uit buurprovincies als ‘bijna rituele rimpelingen.’ Banenmotor Verbeek wees er vervolgens op dat ook regio’s buiten Flevoland kunnen profiteren van de ‘banenmotor’ die Lelystad Airport gaat zijn. "In 2018 worden de laatste voorbereidingen gedaan voor de opening - in april 2019 - van het vliegveld Lelystad. De gebruikelijke, bijna rituele rimpelingen bij onze buurprovincies zullen dit naar mijn mening niet uitstellen." Geen onderbuikgevoel Verbeek zegt dat zijn uitspraken niet zijn gebaseerd op een onderbuikgevoel, maar op gesprekken met bijvoorbeeld kamerleden, het ministerie, Schiphol en het bedrijfsleven. “Dat brengt mij tot zo’n uitspraak. Natuurlijk moet er huiswerk gedaan worden, natuurlijk moet er wat gebeuren. Maar ik denk dat wij daar op een positieve manier uit gaan komen.” Kritische reacties De opmerking van Verbeek valt overigens niet in goede aarde bij politici in Gelderland en Overijssel. Er wordt met onbegrip en verontwaardiging gereageerd.  
Lelystad 2 januari 2018
Het Lelystadse poppodium Underground gaat op zoek naar een nieuwe naam. Dat meldt directeur Bart Drost. Volgens hem komt de huidige naam niet meer overeen met waar de culturele instelling voor staat. "Wij zijn laagdrempelig en programmeren voor een brede doelgroep. Underground is de naam van een alternatieve muziekstroming en roept - zo blijkt -  negatieve associaties op. Dat weerhoudt potentiële bezoekers om naar het poppodium te komen en dat willen wij met een nieuwe naam voorkomen,'' aldus Drost. Donker en ondergronds Jongeren van het toenmalige jongerencentrum De Klinker verzonnen de naam zo'n vijftien jaar geleden en vonden Underground toepasselijk omdat het pand onder een parkeergarage lag. Het woord underground wordt veel geassocieerd met alternatief, donker en ondergronds. "Maar wij zijn vriendelijk en gastvrij; toegankelijk en aantrekkelijk voor iedereen,'' benadrukt Drost. Suggesties Via de sociale media wordt een campagne gestart waarbij het de bedoeling is dat zoveel mogelijk Lelystedelingen meedenken en suggesties doen. Een reclamebureau gaat vervolgens met alle input aan de slag om een merk te bouwen dat de kernwaarden van het poppodium uitdraagt. Het is de bedoeling dat de nieuwe huisstijl in september, bij de start van het culturele seizoen, wordt geïntroduceerd. Woensdag 3 januari is Underground-directeur Bart Drost tussen 14.30 en 15.00 in de radiostudio te gast bij 'Dit is Flevoland'.
Almere 2 januari 2018
Digitaal marketingbureau Traffic Builders is gekozen tot Almeerse Onderneming van het Jaar 2017. Dat is bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere. Traffic Builders telt 70 medewerkers en zit in het WTC Almere. Het bedrijf kreeg een plaquette en een cheque van 5000 euro.  De andere twee genomineerden voor de prijs waren Jeveka en Rixax Verhuur. Jeveka is distributeur en leverancier van meerdere merken op het gebied van bevestigingsartikelen en gereedschappen. Rixax Verhuur verhuurt diverse machines, gereedschappen en steigers.
Almere 2 januari 2018
Els van Boxtel, oprichtster van de Stichting Wensjes, heeft de Almeerse Bonifatiusspeld ontvangen. Dat is een onderscheiding voor iemand die zich op uitzonderlijke wijze voor Almere heeft ingezet. Burgemeester Franc Weerwind reikte de speld dinsdagavond uit tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. De Stichting Wensjes helpt binnen 24 uur Almeerders die in urgente nood verkeren door bijvoorbeeld armoede. Ook nam de stichting het initiatief voor het Vlinderveld , een begraafplaats voor doodgeboren baby's. Els van Boxtel heeft de afgelopen 27 jaar verder hulp geboden aan tienermoeders en kinderen die thuis of op school vastlopen.
Almere 2 januari 2018
De wekelijkse markt op het Stadhuisplein in Almere gaat woensdag niet door vanwege de verwachte westerstorm. Het KNMI heeft voor woensdag code geel afgegeven. "Ze verwachten zware windstoten. We kunnen de veiligheid op de markt voor zowel bezoekers als marktkooplieden niet voldoende garanderen", aldus de marktmeester.  Weerbureau Weeronline adviseert automobilisten rondom het IJsselmeer niet met aanhanger of lege vrachtwagens de weg op te gaan. Volgens het KNMI is er aan de kust sprake van een westerstorm met zware tot zeer zware windstoten. Tijdens buien met onweer kunnen zelfs zeer zware windstoten tot 110 km per uur voorkomen. De storm houdt tot in de tweede helft van de middag aan. Pas tegen de avond neemt de wind af.
Flevoland 2 januari 2018
De provincie Flevoland heeft vanmiddag de festiviteiten afgetrapt voor de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. De nieuwjaarsreceptie markeert het begin van het jubileumjaar, waarin wordt gevierd dat het een eeuw geleden is dat de basis werd gelegd voor het ontstaan van de provincie.  Volgens gedeputeerde Michiel Rijsberman van provincie Flevoland is het een bijzonder jaar. "Het is de enige wet waarbij de bevolking is opgeroepen om de vlag uit te hangen toen de wet van kracht werd. Ze vonden dat het de belangrijkste wet was die Nederland zou vormen in de twintigste eeuw." Op 14 juni is het precies 100 jaar geleden dat de wet door de Eerste Kamer werd aangenomen. Door de wet is de aanleg van de Zuiderzeewerken mogelijk. Die zorgden ervoor dat de Zuiderzee werd afgesloten en het IJsselmeer gedeeltelijk werd ingepolderd. Met de provincie Flevoland als resultaat. Om het te vieren, worden komend jaar diverse festiviteiten georganiseerd met als hoogtepunt een driedaags festival met muziek en theater in juni. Daar zijn ook oude baggerschepen te zien die toentertijd aan het werk waren. Ook wordt de mijlpaal gevierd met de aanleg van het achtste landschapskunstwerk in Flevoland. Die komt in een stuk bos te liggen tussen de Spijkweg en de Bremerbergdijk in Dronten. Eind 2018 moet het kunstwerk af zijn.
Urk 2 januari 2018
Het partijprogramma van de PVV op Urk wordt geen exacte kopie van de landelijke PVV. De lijsttrekker op Urk, Hendrik Wakker ,  zegt dat een aantal bekende punten van de partij op Urk eigenlijk niet aan de orde is. Het gaat dan bijvoorbeeld om de-islamisering en het stopzetten van subsidies voor kunst en cultuur. De partij van Geert Wilders doet in maart voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezing op Urk. Wakker zegt vooral de Urker cultuur te willen behouden en veranderingen tegen te willen gaan. "Jongeren moeten het stokje overnemen als het gaat om Nederland te behouden zoals het is. Hier op Urk zie je bijvoorbeeld dat het dialect steeds minder wordt gesproken. De PVV draagt dit punt heel erg uit en daarom wil ik voor deze partij de gemeenteraad in." Wat zijn de speerpunten van PVV op Urk? Wakker wil het partijprogramma nog niet bekend maken. De nieuwe lijsttrekker heeft het al wel geschreven en hij kreeg alle vrijheid bij het samenstellen ervan. "Ik heb bij heel veel mensen in het dorp rondgevraagd wat zij belangrijk vinden en aan de hand daarvan heb ik het programma gemaakt." Hoe zijn de reacties op het lijsttrekkerschap? Toen bekend werd dat de bedrijfskunde-student lijsttrekker voor de PVV werd, kreeg hij veel reacties: "Mijn telefoon ontplofte. De meeste reacties van Urkers zijn positief, de negatieve reacties komen voornamelijk van buiten. Maar dat maakt me niet uit, want zij kunnen toch niet op me stemmen", lacht Wakker. "De paar negatieve reacties die ik wel kreeg van Urkers, waren van ouderen. Zij vinden dat je als christen geen PVV'er kunt zijn. Ik ben zelf ook christelijk en ik ben het dan ook niet met deze mensen eens." Is Wakker de ideale lijsttrekker? De 20-jarige Wakker heeft geen ervaring in de politiek én is de enige naam op de kieslijst. Een unieke situatie die Wakker als "moeilijk maar uitdagend" omschrijft. Hij zegt er vertrouwen in te hebben die ene zetel te kunnen halen en vast te houden in de jaren erna. "Ik heb er de capaciteiten voor en ik heb een sterk team om me heen die me gaan helpen met commissiewerk en sociale media", aldus de jonge lijsttrekker. Wat gebeurt er als er veel Urkers op de PVV stemmen? Mocht de PVV voldoende stemmen binnen halen voor een tweede zetel, dat gaat die naar een andere partij. Hendrik Wakker ziet dit niet als kiezersbedrog, omdat de Urkers die op de PVV hebben gestemd volgens hem blij zullen zijn dat de partij wordt vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Bovendien is Wakker ervan overtuigd dat de PVV ook maar één zetel zal halen: "Als niet-christelijke partij doe je voor het eerst mee en dan moet je bescheiden blijven in je verwachting. Bij de volgende verkiezing kan dat meer worden, wij zien het als een langetermijnproject op Urk".
Swifterbant 2 januari 2018
Basisschool De Branding in Swifterbant houdt woensdag een bijeenkomst naar aanleiding van het dodelijk vuurwerkongeval van zaterdag. Dat laat de gemeente Dronten weten. Twee zoontjes van de man die bij het afsteken van een mortier om het leven kwam, zitten op die school. Ouders zijn via een brief uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan. Komende maandag zouden voor sommige klassen de lessen weer beginnen, maar dat gaat niet door. Een crisisteam zal de docenten die dag adviezen geven over hoe met de kinderen om te gaan. Dinsdag is er dan in de klassen ruimte om over het vuurwerkongeval te praten.  Afgelopen zaterdagmiddag stak het slachtoffer een mortier af , die in Nederland niet verkocht mag worden. Het vuurwerk ontplofte direct bij het afsteken. De explosie werd de man fataal. De kinderen en de vrouw van het slachtoffer waren getuige van het ongeval.
Flevoland 2 januari 2018
De gemalen Colijn, de Blocq van Kuffeler en Wortman draaien momenteel dag en nacht om het vele regenwater dat de afgelopen tijd is gevallen weg te pompen. Dat meldt het Waterschap Zuiderzeeland. Normaal gesproken draaien de gemalen in Flevoland alleen ’s nachts, maar volgens het waterschap is er de afgelopen dagen in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland gemiddeld 46 millimeter neerslag gevallen. Hierdoor was het waterpeil in de Lage Vaart bijna 30 centimeter gestegen. In de overige waterwegen in de provincie ligt het waterpeil volgens het waterschap nog binnen de marges. Ploegendiensten Volgens het waterschap komt het niet vaak voor dat het dieselgemaal Wortman 24 uur per dag draait. Medewerkers van het waterschap draaien ploegendiensten om het gemaal te bedienen. De Blocq van Kuffeler en het gemaal Colijn zijn geautomatiseerd en daardoor minder arbeidsintensief. Zodra het waterpeil in de Lage Vaart genoeg is gedaald, wordt gemaal Wortman uitgeschakeld. Op dit moment daalt het waterpeil 1 centimeter per uur. De verwachting is dat de gemalen tot vanavond laat volop blijven draaien. Noordoostpolder kreeg minder water In de Noordoostpolder viel de hoeveelheid neerslag volgens het waterschap mee. Gemiddeld steeg het waterpeil in dit deel van de provincie met 9 centimeter. De gemalen in de Noordoostpolder hebben dinsdag tot het middaguur gedraaid.
Lelystad 2 januari 2018
Wandelgebied De Driehoek in de Oostvaardersplassen is een week na opening opnieuw gesloten voor bezoekers. Het gebied was in december  al zo'n drie weken gesloten en ging vlak voor kerst weer open.  Vanwege de slechte terreinomstandigheden en rust voor de dieren heeft Staatsbosbeheer opnieuw besloten het gebied te sluiten voor wandelaars. Volgens de natuurorganisatie zorgt de vele regen van de afgelopen tijd ervoor dat het terrein moeilijk begaanbaar is voor de dieren, maar ook voor wandelaars.  Half januari zou het gebied sowieso al sluiten omdat het in de wintermaanden gebruikt wordt als rustgebied voor de edelherten, heckrunderen en konikpaarden uit de Oostvaardersplassen. ​In de winter hebben dieren een beperkte vetvoorraad, waardoor het belangrijk is dat ze spaarzaam met hun energie omgaan. Zodra bezoekers de rust verstoren, en de dieren hun plek moeten verlaten, kan dat een negatief effect op de beesten hebben. Om dezelfde reden worden dan ook het Oostvaardersbos en het Kotterbos beperkt toegankelijk voor bezoekers.
Almere 2 januari 2018
Het algemene informatienummer van de gemeente Almere, 14-036, kampte dinsdag urenlang met een grote storing. Volgens een woordvoerder lag de oorzaak bij de telefoonaanbieder die alle 1400 nummers verzorgt.  Wie belde met het nummer van de gemeente Almere kon nu per ongeluk bij een hele andere instantie terecht komen. Ook was het mogelijk dat mensen wel werden doorgeschakeld, maar vervolgens niet gehoord konden worden.
Urk 2 januari 2018
Jachthoornkorps Urk had nooit verwacht tweede te worden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade deze zomer.  "Andere teams zijn soms jaren aan het trainen voor hun uitvoering op het Concours, wij bedachten pas een paar maanden voor de wedstrijd dat we mee gingen doen", zegt Berdien Bolle van het korps.  Volgens Bolle komt hun tweede plek door het enorme enthousiasme binnen het team en dat ze altijd al een bijzondere show maakten. "Deze energie moet de jury gevoeld hebben', aldus Bolle.  Deze eerste week van het nieuwe jaar blikt Omroep Flevoland terug op opmerkelijk nieuws uit 2017.
Almere 2 januari 2018
Een 55-jarige man uit Almere is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf voor de invoer van 19 kilo cocaïne via Schiphol. Ook moet hij een boete betalen van 13.000 euro. De rechtbank acht bewezen dat de man de cocaïne in mei vorig jaar samen met anderen uit Colombia heeft ingevoerd. Daarnaast heeft hij in de eerste helft van vorig jaar op Schiphol, in Almere en in Amsterdam samen met anderen voorbereidingen getroffen voor nog veel meer cocaïne transporten. Justitie verweet hem dat hij uit financieel gewin maar bleef doorgaan met de handel in harddrugs. De partij van 19 kilo cocaïne werd op 11 mei verstopt in een doos onder de bloemen aangetroffen door de douane. Bij cocaïnesmokkel via luchthavens is de deklading vaak een vracht bloemen. Omdat bloemen verwelken, is het zaak dat zulke transporten snel verwerkt worden. Er is weinig tijd voor uitgebreide controle van de vrachten.
Zeewolde 2 januari 2018
Oud-Zeewoldenaar Michael P., die verdacht wordt in de zaak Anne Faber, moet woensdag 10 januari voor het eerst voor de rechter verschijnen. De zitting begint om 10.00 uur bij de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht. P. wordt verdacht van moord of doodslag, vrijheidsberoving en het verkrachten van Anne Faber. Tijdens de zitting wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis van de verdachte en de verdere planning. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. Het lichaam van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober in Zeewolde gevonden. De 27-jarige Michael P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor diverse zeden- en geweldsdelicten. Hij kwam in beeld nadat zijn DNA op de gevonden jas van Faber was aangetroffen. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. tot zijn beschikking had.
Urk 2 januari 2018
Een inzamelingsactie voor vuurwerkafval op Urk is een groot succes. De 200 extra stevige zakken die de gemeente voor de inzameling beschikbaar had gesteld, zijn volgens een woordvoerder allemaal uitgedeeld. In ruil voor een volle zak met vuurwerkafval krijgen inwoners een vrijkaartje voor het plaatselijke zwembad 't Bun. Omdat de gemeente graag wil dat er zo veel mogelijk vuurwerkafval wordt ingezameld, is besloten dat het afval nu ook in een 'gewone' vuilniszak mag worden ingeleverd. Het vuurwerkafval kan dinsdag tot 16:00 uur worden ingeleverd. De vrijkaartjes voor het zwembad zijn geldig tot 21 februari. Zeewolde  Ook in Zeewolde werd dinsdag veel vuurwerkafval ingeleverd. De afvalzakken werden in deze gemeente huis aan huis verspreid. Volgens de gemeente zijn er 719 zakken vol afval retour gekomen. De brengers kregen een euro per zak betaald.
Swifterbant 2 januari 2018
De 39-jarige man uit Swifterbant die zaterdag om het leven kwam bij een vuurwerkongeval is overleden tijdens het afsteken van een zogenoemde mortier. Een mortier is zwaar vuurwerk dat in Nederland niet mag worden verkocht. Volgens de politie is gebleken dat de man zaterdag om 15:30 uur vanuit zijn woning naar buiten is gelopen om het illegale vuurwerk aan te steken. De mortier zou op het moment van ontsteken bijna onmiddellijk ontploft zijn. De explosie is de man fataal geworden. De vrouw en kinderen van het slachtoffer waren getuige van het ongeval. Aangezien er geen andere personen bij dit incident betrokken waren, is het politieonderzoek nu afgesloten.
Flevoland 2 januari 2018
In het hele land rijden donderdag geen of minder streek- en stadsbussen en regionale treinen als gevolg van een staking. Dat hebben de vakbonden dinsdag laten weten, nog voordat een ultimatum dat zij aan de werkgevers hadden gesteld was verlopen. De bonden hadden de werkgevers tot dinsdag 12 uur de tijd gegeven om op hun eisen voor een nieuwe cao in te gaan. Ook willen ze dat vervoersbedrijven de werkdruk voor chauffeurs verlichten. Dinsdagmorgen werd bekend dat de werkgevers graag opnieuw om de tafel wilden met de bonden, om zo een staking te voorkomen. De bonden lieten toen weten daar weinig van te verwachten, omdat de werkgevers bij eerdere gesprekken geen enkele toezegging wilden doen. Om die reden hebben de bonden dinsdag rond 11 uur al besloten de 24-uursstaking door te laten gaan. Reactie vervoersbedrijven Volgens de busvervoerders is de aankondiging van de staking vooral erg vervelend voor reizigers. Hoewel pas donderdagmorgen exact duidelijk wordt hoeveel chauffeurs aan de staking meedoen, moeten reizigers er volgens de vervoerders rekening mee houden dat er die dag geen bussen rijden.   De werkgevers zeggen nog steeds onderhandelingsruimte te zien en benadrukken dat de uitnodiging om verder te praten blijft bestaan. In de tussentijd gaat de vervoerder de reizigers zo goed mogelijk informeren over de gevolgen van de staking en alternatieve vervoersmogelijkheden.
Almere 2 januari 2018
De man die maandagavond in een woning aan de Johannes Vermeerstraat in Tussen de Vaarten zwaargewond is aangetroffen, is overleden. Dat heeft de politie bekend gemaakt. De politie liet eerder weten dat zwaargewonde onder verdachte omstandigheden was gevonden. Volgens een woordvoerder was voor de agenten niet direct duidelijk hoe de man aan zijn verwondingen was gekomen. Omdat het slachtoffer ook niet aanspreekbaar was, werd een onderzoek ingesteld. Uit dat onderzoek is volgens de politie gebleken dat de man niet door een misdrijf is omgekomen.
Flevoland 2 januari 2018
Vandaag wordt waarschijnlijk duidelijk of er donderdag wordt gestaakt door buschauffeurs. Die dreigen met een landelijke staking omdat ze een betere cao willen. Vanmiddag om 12:00 uur loopt een ultimatum van de vakbonden FNV en CNV af aan de vervoersbedrijven. Ze eisen een loonsverhoging en een lagere werkdruk. Twee weken geleden hielden chauffeurs van Keolis in Almere al een wilde staking. Ook toen was de hoge werkdruk een van de aanleidingen. Volgens chauffeurs zouden ze volgens een veel te strakke planning moeten rijden en daardoor geen tijd hebben voor een kop koffie of een sanitaire stop.
Flevoland 2 januari 2018
Flevoland heeft er in 2017 inwoners bijgekregen. In de eerste elf maanden van het afgelopen jaar groeide de populatie in onze provincie met 3591 mensen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telde op 30 november 411.409 Flevolanders. Over enkele weken maakt het CBS de cijfers inclusief december bekend. De stijging in onze provincie is met bijna 0,9 procent iets groter dan de landelijke bevolkingsgroei. Het aantal Nederlanders nam in de maanden januari tot en met november 100.000 toe, een plus van 0,6 procent. Almere groeide met 2852 inwoners De bevolkingstoename in Flevoland komt voor meer dan driekwart voor rekening van Almere. Deze gemeente kreeg er 2852 mensen bij, een groei van 1,4 procent. Daarmee is Almere vijfde op de lijst van gemeenten met de grootste groei. Almere telt nu 203.766 inwoners. Volgens het CBS werden in Almere verhoudingsgewijs veel baby's geboren. Er kwamen in deze gemeente in elf maanden 2135 kinderen ter wereld. Weinig verhuizingen op Urk Het geboortecijfer was in onze provincie relatief het hoogst op Urk: 375 baby's op een bevolking van 20.493. Opvallend op Urk is ook dat er weinig mensen uit de gemeente verhuisden of er naar toe kwamen. Alles bij elkaar groeide het aantal Urkers met 273. Zeewolde is de enige Flevolandse gemeente met een bevolkingskrimp. Daar nam het aantal inwoners met 40 af tot 22.417. De gemeente verklaart de krimp doordat meer arbeidsmigranten vertrokken dan erbij kwamen. Lelystad, Noordoostpolder en Dronten In Lelystad woonden eind november 77.306 mensen, een toename van 369 ten opzichte van een jaar geleden. In de Noordoostpolder staat de teller op 46.650 inwoners, een stijging van 106. Dronten groeide met 31 inwoners naar 40.777.
Politie ontmantelt 'wietwoningen'
Heerlijk he die beunhaas Bulgaren heb er jaren geleden tegen over moeten wonen.ze gingen binnen een half jaar van een erg oude transporter naar een bijna nieuwe vw met dewalt machines erin. Kortom ...
Eerste Upcyclecentrum van Nederland officieel geopend
Als "fietser" is het moeilijk om je afval te storten ! Erg steil !! Het is echt op auto's berekend ! Wij hebben namelijk geen auto !!
Zonnepanelen losgeraakt bij topsporthal
Hopelijk is er geen kwik vrijgekomen van deze milieuvriendelijke panelen.
Eerste Upcyclecentrum van Nederland officieel geopend
Prachtig, maar waarom niet ook huisvuil inzamelen.
"Fraude met koeien schaadt de sector"
De boel belazeren en dat met een ChristenUnie minister op landbouw, dat is gelijk aan vloeken in de kerk.
Dunkirk genomineerd voor acht Oscars
Het was dat het geluid snoeihard stond, anders zou ik slaap gevallen zijn. Matige film!
Hart voor Urk wil straten vernoemen naar De Ruyter en Maurits
Vreemd, deze lui hebben blijkbaar niks anders om trots op te zijn, dan die Hollanders van toen.
Laagvliegen toegestaan voor militaire oefening
Gaan de actiegroepen die tegen het vliegveld Lelystad zijn nu ook demonstreren voor de basis Volkel en kazerne in Roosendaal ?
Versjes uit poesiealbum zorgen voor emotie
Wat mooi Loes. Altijd als ik langs die plek rijd moet ik aan Wilma denken!
'Lelystad Airport niet afdoende om Schiphol te ontlasten'
Er zullen wel wat werklozen aan het werk komen. Maar aangezien Lelystad in de top 5 staat van meest criminele steden, dan denk ik niet dat iedereen door de screening gaat komen. En de luchthaven...
© omroep flevolandsitemap | disclaimer