Dronten 3 januari 2018
Judy Koopman is benoemd tot ereburger van de gemeente Dronten. Koopman zet zich al jaren in voor de belangen van mindervaliden en minderbedeelden in Dronten.   Zij is voorzitter van de stichting Onder Dak. Deze stichting onderzoekt jaarlijks de bereikbaarheid van winkels en horecagelegenheden voor mensen met een lichamelijke beperking. Judy Koopman kreeg het Ereburgerschap uitgereikt door burgemeester Aat de Jonge tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente  in de Meerpaal. De onderscheiding bestaat uit een oorkonde en een penning.
Flevoland 3 januari 2018
Vakbonden sluiten nieuwe acties in het openbaar vervoer niet uit als werkgevers de buschauffeurs niet tegemoet komen. De werkgevers krijgen tot 15 januari de tijd om inhoudelijk op de eisen in te gaan.  Donderdag rijden er in Flevoland geen bussen vanwege de staking van chauffeurs. Die mogen overigens zelf bepalen of ze het werk neerleggen of niet. In Almere staakt ruim zeventig procent van chauffeurs. Ook in de rest van Flevoland is de actiebereidheid groot, aldus de vakbonden.  CNV en FNV hebben een conflict met de werkgevers over een nieuwe CAO. De chauffeurs eisen een loonsverhoging van 3,5 procent en een lagere werkdruk. Volgens chauffeurs zouden ze volgens een veel te strakke planning moeten rijden en daardoor geen tijd hebben voor een kop koffie of een sanitaire stop. De grens is bereikt "Het is een sluipend proces, geleidelijk aan worden er minuten afgepikt. Dat gebeurt in een bepaalde periode en op enig moment is de grens bereikt", laat Willem Dijkhuizen van vakbond FNV weten. "Een staking is een laatste redmiddel dat we gebruiken. We hopen dat de werkgevers tot bezinning komen, dat ze naar ons luisteren en met goede voorstellen komen."  Dolgraag in gesprek De werkgevers in het streekvervoer willen 'dolgraag' in gesprek met de vakbonden over een nieuwe 'goede' cao. Dat heeft Fred Kagie, voorzitter van de brancheorganisatie Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) donderdag laten weten. De organisatie nodigt de bonden uit om in gesprek te gaan en  goede afspraken te maken over de thema’s werkdruk, vergrijzing, scholing en de loonparagraaf.
Almere 3 januari 2018
Het aantal bezoekers aan Veiligheidsmuseum PIT in Almere is vorig jaar opnieuw gestegen. Er kwamen zo'n 45.000 bezoekers naar het museum over politie, brandweer en ambulance. Dat is een stijging van zo'n acht procent ten opzichte van het jaar ervoor. Sinds de opening van PIT in 2014 neemt het aantal bezoekers ieder jaar toe. Voor dit jaar heeft het museum onder meer een tentoonstelling over de Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog gepland.
Dronten 3 januari 2018
Ambtenaren van de gemeente Dronten geven de gemeentelijke organisatie een dikke voldoende. Dat blijkt uit een intern tevredenheidsonderzoek, zo laat de gemeente weten. Burgemeester Aat de Jonge maakte de resultaten woensdagavond bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie. Het medewerkersonderzoek is vervroegd gehouden na berichten dat er een angstcultuur op het gemeentehuis zou heersen. De ambtenaren geven het cijfer 6,9 voor werkplezier en dat ligt volgens de gemeente iets onder het landelijk gemiddelde. Medewerkers waarderen de sociale veiligheid met een 7,2. Werkdruk scoorde met 5,1 het laagste cijfer.  Burgemeester Aat de Jonge zegt opgelucht te zijn na het analyseren van het rapport. In november bracht Omroep Flevoland naar buiten dat de bestuurscultuur in Dronten totaal verziekt wordt door burgemeester De Jonge. Een groot aantal bronnen hebben dat onafhankelijk van elkaar verteld. Er is volgens hen sprake van een onveilige cultuur, waar mensen tegen elkaar worden uitgespeeld en waar verdeeldheid wordt gezaaid. Ook regelt de burgemeester alles op zijn eigen manier en duldt hij geen tegenspraak.  De burgemeester gaf woensdag aan dat de commotie rond zijn opgevoerde bestuursstijl hem heeft geraakt. Aan het onderzoek van de gemeente deed 81 procent van de ambtenaren mee.
Lelystad 3 januari 2018
Het Lelystadse bedrijf HeliCentre heeft de ontsnapping van een topcrimineel kunnen voorkomen. Dat bleek woensdag in de Amsterdamse rechtbank, zo schrijft de NOS . Het bedrijf kreeg eerder dit jaar een boeking van Ismail el M. uit Amsterdam. De man wilde opstijgen vanaf het Limburgse heliplatform Heythuysen, in plaats van Lelystad. HeliCentre vond dat verdacht en deed daarom melding bij de politie.  Met smoes uitgesteld De politie ontdekte dat El M. een bekende is van Benaouf A. Deze verdachte zat in de gevangenis van Roermond, niet ver van heliplatform Heythuysen. De recherche nam het contact tussen de helikopterverhuurder en El M over. De vlucht werd met een smoes een week uitgesteld, ook de vertreklocatie werd gewijzigd naar Budel. De recherche kwam er vervolgens achter dat acht mannen bezig waren met de bevrijding van Benaouf A . Zij werden door observatieteams en telefoontaps in de gaten gehouden. De politie zag hoe de groep in Eindhoven in gestolen auto's samenkwam en zich verspreidde over de regio.  Arrestatie Op het vliegveld van Budel wachtte de politie Ismail el M. op. Hij kwam zelf niet opdagen, wel zijn broer Houssain, hij werd direct gearresteerd. De helikopter vloog vervolgens naar Weert, het eerste afgesproken punt. Daar stonden vier verdachten de heli op te wachten, waaronder een Colombiaan.  De Colombiaan kreeg een tekening te zien van de luchtplaats van Benaouf A. In de Cel van A. zou ook een getekende plattegrond zijn gevonden van de gevangenis. Dat schrijft de Amsterdams omroep AT5. Uit tapgegevens zou daarnaast blijken dat de heli de gevangene zou moeten bevrijden. ''Niet voor 13.55 vliegen. Misschien staan ze nog in de gang. Ze zijn bezig. Dan zien ze de helikopter. En dan doen ze alarm." Achtervolging Toen een arrestatieteam de mannen wilden aanhouden gingen zij er vandoor. De achtervolging werd ingezet en bij Maarheze werd de auto klemgereden. Andere verdachten stonden in de buurt van Roermond.  Onderweg werd volgens het OM een kalasjnikov uit het raam gegooid. Deze achtervolging eindigde bij Roosteren. Een van de verdachten, de 30-jarige Jaouad A. uit Frankrijk, werd daar doodgeschoten door de politie. De rest van de verdachten is aangehouden.  Benaouf A. is overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. De Amsterdamse omroep AT5 volgde de rechtszaak vandaag:
Flevoland 3 januari 2018
Vanuit Gelderland en Overijssel is kritisch gereageerd op de uitspraak die Leen Verbeek dinsdag deed over protesten van buurprovincies tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. De Flevolandse commissaris van de Koning noemde die protesten tijdens zijn nieuwjaarstoespraak ‘de gebruikelijke, bijna rituele rimpelingen’. Overijssel De Overijsselse commissaris van de Koning, Boele Staal, zegt dat protesten vanuit de bevolking niet afgedaan mogen worden als bijna rituele rimpelingen. "Er zijn immers fouten gemaakt in het proces, de milieueffect rapportage bijvoorbeeld. Fouten die hersteld moeten worden." Staal betreurt de uitspraak van Verbeek. De commissaris van Overijssel zegt er goed op toe te zien dat de minister het vertrouwen van de bevolking in het dossier Lelystad Airport weer gaat terugwinnen. “Het gaat om zorgvuldigheid, geen vluggertje.” Ook in de rest van politiek Overijssel wordt met onbegrip gereageerd op de toespraak van Verbeek. Volgens het CDA is de uitspraak "zeer onhandig" en getuigt deze van "weinig empathisch vermogen". D66 vindt de uitspraak "erg jammer en niet passend bij een CdK." De fractievoorzitter begrijpt dat de commissaris een lans wil breken voor de toekomst van Flevoland, "maar dat doe je niet zo." "Een Commissaris van de Koning hoort boven de partijen te staan." Volgens Luuk Folkerts van de Partij voor de Dieren wordt door de uitspraak "pijnlijk duidelijk dat de mening van buurprovincies er eigenlijk niet toe doen en dat economische belangen in Nederland toch nog altijd boven de belangen van natuur gaan." Gelderland Ook de Gelderse commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, zegt dat er geen sprake is van rituele rimpelingen. Hij spreekt over oprechte zorgen van burgers die héél serieus genomen moeten worden. Het Gelderse college van Gedeputeerde Staten heeft volgens Cornielje gemerkt dat burgers door de besluitvorming rond Lelystad Airport minder vertrouwen in de overheid hebben gekregen. Dat vertrouwen moet volgens Cornielje worden hersteld. De toespraak van Leen Verbeek
Lelystad 3 januari 2018
Verschillende woningen in de wijk de Botter in Lelystad hebben last van natte kruipruimtes. En dan niet alleen op dagen met slecht weer zoals woensdag. Volgens buurtbewoners kampen zij al jaren met kruipruimtes vol water en is er nog geen oplossing voor gevonden.  Ook de kruipruimte van de familie Overbeek staat blank. ''Er staat zo'n 25 centimeter aan water in", zegt Kees Overbeek. Voor Overbeek is dat extra vervelend omdat ook de buizen van de heteluchtverwarming in de kruipruimte liggen. Deze buizen zijn inmiddels ook onder water gelopen. ''Daardoor kan de verwarming geen lucht meer afzuigen, met als gevolg dat mijn ketel kapot is gegaan.'' Het probleem van water in de kruipruimtes is bekend bij de gemeente. Inmiddels heeft de gemeente de drainage doorgespoeld. Buurtbewoners wachten nu af of het water daadwerkelijk zakt. Omwonenden vermoeden dat er ook een probleem is met de afvoer naar de sloot.
Urk 3 januari 2018
De losgeslagen VerhalenArk op Urk wordt donderdag teruggesleept naar de kade. Het verplaatsen van de replica van de Ark van Noach is woensdagavond stilgelegd omdat het nog altijd te hard waait. Het risico bestaat dat de verschillende zeiljachten die door de Ark zijn geramd dan nog verder beschadigd raken.  De VerhalenArk wordt in de haven van Urk met sleepkabels door andere boten strakgetrokken. Om 08:00 uur donderdagochtend wordt de operatie hervat.  Woensdag rond het middaguur raakte de VerhalenArk op drift door de storm. Verschillende zeiljachten zijn door het zeventig meter lange vaartuig geramd. Ook veerdienst de Zuiderzee werd geraakt. De eigenaresse vermoedt dat er voor 25.000 euro schade is aangericht. Woensdag werd gemeld dat er ook dieren aan boord van de ark zijn. De eigenaar vertelt dat het slechts gaat om een heel klein aantal dieren. Namelijk één konijn en een paar slangen. Zij kunnen gewoon aan boord van de ark blijven.
Lelystad 3 januari 2018
De verdwenen grote witte letters die aan de omheining bij Lelystad Airport hingen, worden zaterdag teruggebracht. Twee oudejaarsverenigingen die de metershoge letters hadden meegenomen komen ze dan terughangen.   Vereniging Tied Za t uit het Drentse Zorgvlied heeft in de nacht van 10 op 11 december de witte letters van het frame verwijderd en de letters 'stop' op het frame teruggehangen. Daardoor stond er er 'LelySTOP Airport'. Later in de maand haalde oudejaarsvereniging De Geitefok uit het Friese Oldeberkoop meer letters en het zelfs hele frame weg. Daardoor was de naam van het vliegveld helemaal niet meer zichtbaar op het hekwerk. Beide verenigingen wilden op een ludieke manier aandacht vragen voor de aanvliegroutes van Lelystad Airport. Die zouden zowel in Drenthe als Friesland voor overlast zorgen.  Een woordvoerder van Lelystad Airport laat weten blij te zijn dat de letters weer terugkeren. Hoewel het vliegveld niet achter de stunt staat, gaat ze geen stappen ondernemen, zoals een aangifte bij de politie "We zien het als een ludieke actie", zo laat een woordvoerder weten.
Biddinghuizen 3 januari 2018
Je zal maar op een plek wonen waarvan niemand de naam goed kan uitspreken of opschrijven. Dat komt in onze provincie veel voor. In het kader van het nieuwe jaar - en dus nieuwe kansen - besteedt Omroep Flevoland aandacht aan deze lastige straatnamen . We laten een expert, ervaringsdeskundige, en omwonenden aan het woord over de naam.  En ook Biddinghuizen ontkomt er niet aan. In het dorp is een weg die geregeld leidt tot grote verwarring: de Alikruikweg. Volgens expert René Dings denk je ten onrechte al gauw aan een vrouw bij de Alikruikweg: "Ja, want wie is Ali Kruik is dan de vraag, mevrouw Kruik. Een instinker", zo laat de schrijver van het boek Over straatnamen met name weten.  Maar wie of wat is Ali Kruik dan? Ervaringsdeskundige Diny Frederiks, bewoner en ondernemer aan deze weg, legt het ons uit. "Een alikruik is een klein slakje en groeit langs de kust aan betonpalen. Als kind heb ik er vaak naar gezocht op vakantie, dat was gewoon een uitje", legt Frederiks uit.
Almere 3 januari 2018
Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in hoger beroep een celstraf van 30 maanden geëist tegen een man uit Almere vanwege brandstichting. Hij maakte in juli 2016 in zijn kamer in een gebouw van zorgorganisatie Kwintes een vuurtje op twee matrassen. De Almeerder stak kleding en boeken in brand, waaronder een bijbel. In mei vorig jaar werd de man door de rechtbank tot eenzelfde straf veroordeeld. Behalve de brandstichting stond de man onder meer terecht voor vernieling van een Chinees restaurant in Amersfoort. Daar gooide hij een maand eerder een tegel door een ruit.  Het motief voor de brandstichting was dat er niet goed naar de man geluisterd zou worden door Kwintus.  De man ging in beroep, omdat hij de straf te hoog vindt. Bovendien vindt zijn advocaat dat er geen sprake was van het in levensgevaar brengen van anderen door brand te stichten. De brand kon volgens hem eenvoudig geblust worden en breidde zich niet uit.  Tot ergernis van het gerechtshof kwam de man woensdag niet opdagen. Zijn advocaat zei dat zijn cliënt hem had laten weten onvoldoende tijd te hebben gehad om de rapportage van het Pieter Baan Centrum te lezen. Hij vroeg daarom uitstel van de zaak. Het hof wees het verzoek af, omdat de man bij de behandeling bij de rechtbank ook al op de conclusies van het rapport had kunnen reageren. Volgens deskundigen die de man psychisch onderzochten is hij toerekeningsvatbaar. De man ging eerder op een treinrails zitten en verloor daardoor zijn been toen de trein er overheen reed. Hij zegt dat hij niet suïcidaal is. Het hof doet op 17 januari uitspraak.
Noordoostpolder 3 januari 2018
Rijkswaterstaat heeft woensdagavond met spoed bomen gekapt langs de A6 tussen Emmeloord en Lemmer. Dat is volgens een woordvoerder nodig na de storm die over Nederland raasde.  Zo'n 6 tot 8 essen zijn woensdag door de harde wind omgewaaid. Een paar daarvan zijn op de weg beland. Het was al de bedoeling om de bomen te kappen vanwege de essentakziekte, maar uit voorzorg worden ze nu sneller weggehaald. Het gaat om essen in de middenberm, andere type bomen blijven staan. In totaal is woensdag een kwart van de bomen weggehaald. Donderdagavond en volgende week wordt de rest gekapt. Daarvoor wordt in de avond- en nachturen in één richting een rijstrook afgesloten.
Ens 3 januari 2018
Rijkswaterstaat is begonnen met het leeg laten lopen van de balgstuw bij Ramspol. Dat gaat ongeveer drie uur duren. De opblaasbare stormvloedkering bij de Ramspolbrug werd woensdagmiddag ingezet, vanwege de storm en de hoge waterstand . Scheepvaart kan naar verwachting pas donderdagochtend weer van het Ketelmeer naar het Zwartemeer varen. Volgens Rijkswaterstaat moet 's ochtends eerst gecontroleerd worden of de Balgstuw op de juiste manier is leeggelopen.  Pas bij daglicht kan gekeken worden of de leeggelopen balg weer goed op zijn plek is beland.
Almere 3 januari 2018
Volgende week komt er meer duidelijkheid over de gesloten woon- en keukenwinkels in Almere Buiten. Dat zeggen de ondernemersvereniging en de medewerkers van enkele winkels. Verschillende winkels in DoeMere en de WoonDôme houden sinds 15 december de deuren gesloten. Het gaat om onder meer Superkeukens, ProfijtMeubel, VT Wonen en Pronto. In een brief op ramen van de bedrijven staat te lezen dat de winkels gesloten zijn 'vanwege een juridisch geschil met een derde partij'.  Klanten zitten in spanning, omdat zij bijvoorbeeld een bestelling nog moeten ontvangen of een aanbetaling hebben gedaan. Volgens een medewerker van ProfijtMeubel in Amsterdam hebben zich daar de afgelopen tijd diverse Almeerse klanten met vragen gemeld. De Amsterdamse winkel kan weinig voor hen betekenen, omdat de winkels niet dezelfde eigenaar hebben. ProfijtMeubel in Amsterdam zegt ook geen idee te hebben waarom de winkel in Almere dicht is.  Hoewel de vestiging van Superkeukens in Almere gesloten is, wordt daar wel de telefoon opgenomen. Het personeel zegt niets te kunnen zeggen over de situatie, maar wel te hopen dat de winkel snel weer open gaat. Volgens de ondernemersvereniging kwam de sluiting van de winkels redelijk onverwacht. Omdat de economie aantrekt, gaat het namelijk met veel winkels de laatste jaren weer beter.
Lelystad 3 januari 2018
De politie heeft een man aangehouden die afgelopen nacht heeft ingebroken in een woning aan de Streek in Lelystad. Het slachtoffer van de inbraak had een camera aan zijn huis hangen en kon beelden leveren van de verdachte. De inbreker bleek een bekende van de politie. De man zit vast voor verhoor.
Emmeloord 3 januari 2018
Een 24-jarige man die in een café in Emmeloord de kaak van een andere bezoeker brak, moet van de rechter 16 weken de cel in. Ook moet hij meewerken aan behandelingen. Doet hij dat niet, dan wacht hem nog eens 6 weken gevangenisstraf.   Volgens de verdachte wilde hij op 26 november op de trap naar de uitgang een vriend tegen zijn schouder slaan, maar raakte hij daarbij een passerende cafébezoeker per ongeluk in het gezicht. Door de vuistslag brak de kaak van het slachtoffer op twee plekken. Het slachtoffer en een vriend zeggen dat de verdachte bewust sloeg na een akkefietje op de trap. De Emmeloorder moet ook een oude voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 weken gaan uitzitten omdat hij in de proeftijd weer in de fout was gegaan. Dat de man dan mogelijk zijn baan verliest, kon de rechter niet vermurwen. “Uw strafblad weegt zwaarder dan uw baan”, vindt hij.
Urk 3 januari 2018
Update 19:30 uur: De Ark wordt vanavond niet meer teruggesleept naar de kade. Dat zal pas morgen gebeuren. In de haven van Urk is door de harde wind de VerhalenArk op drift geraakt. De grote replica van de Ark van Noach is richting de jachthaven gedreven. Er waren zeven personen aan boord, zij zijn door de KNRM in veiligheid gebracht. Er zijn nog wel dieren op het schip aanwezig. Het gaat volgens de eigenaar om één konijn en een paar slangen.  Boten geramd Verschillende zeiljachten zijn door het zeventig meter lange vaartuig geramd. Over de omvang van de schade is nog niks bekend. Veerdienst De Zuiderzee is ook geraakt en laat weten dat de schade aan het schip groot is. De VerhalenArk is volgens de brandweer inmiddels gestabiliseerd. Er wordt nu gekeken hoe en waar de ark naartoe verplaatst kan worden. Schade Eigenaar Aad Peters is geschrokken van de schade die zijn grote schip heeft aangericht. Hij vermoedt dat de eigen schade wel meevalt, maar hij mocht zelf het schip niet op. "We zijn al jaren onderweg en hebben menig storm meegemaakt, maar dit is nog nooit eerder gebeurd", aldus Peters.  Niet de eerste keer Vorige maand raakte de VerhalenArk ook al bijna op drift in de haven. Volgens de havendienst werd toen een bolder flink uit de grond getrokken, maar kwam de boot niet los. "We hebben toen ook extra maatregelen getroffen. We hebben het maximale gedaan wat we kunnen, maar het was kennelijk niet genoeg. Vanochtend kwam er een grote windvlaag en daar ging 'ie. We gaan het tot op de bodem uitzoeken, want we willen precies weten wat er is gebeurd", zo laat de havendienst weten.  Lees hier over de overige gevolgen van de storm die over Flevoland raasde.  Aad Peters, de eigenaar van de Ark: Eef de Vries van de havendienst: Brandweerwoordvoeder Wim van Eck:  Ad Hagoort, eigenaar van een boot die is geramd:  Verslaggever Marjan van Ens over de losgeslagen Ark: Tweets over de losgeslagen Ark:
Dronten 3 januari 2018
De sluisdeuren van de Roggebotsluis bij Dronten werken niet. De storing is verholpen maar de sluis kan niet bediend worden in verband met de hoge waterstand en de storm. Vanochtend bleven de sluisdeuren open staan omdat er storing was vanwege een stroomdip.  Een monteur van Rijkswaterstaat heeft de storing verholpen maar de sluisdeuren blijven voorlopig dicht.  De brug over de Roggebotsluis wordt overigens niet bediend vanwege de harde wind . Ook andere provinciale bruggen en de Ketelbrug blijven zolang het stormt dicht.
Lelystad 3 januari 2018
Deze eerste week van januari blikken we terug op een aantal ingrijpende verhalen die het afgelopen jaar in Flevoland hebben gespeeld.  Vandaag het verhaal van de nabestaanden van de Lelystadse Manon en Fleur. Ze werden in 2015 op gruwelijke wijze vermoord. De dader, Alex L., kreeg afgelopen jaar in hoger beroep 30 jaar cel met tbs. De zaak staat ook wel bekend als de kruipruimtemoord, omdat de lichamen van Manon en Fleur in de kruipruimte van hun woning zijn gedumpt.  Ergernis Voor Hans Pieters, de vader van Manon en dus de opa van Fleur, telde de afgelopen twee jaar maar één ding. Namelijk alles eruit zien te halen voor zijn kleinzoon Luc. De toen 19-jarige Luc verloor plotseling zijn moeder en zus. Terugkijkend op het hele proces ergert Hans Pieters zich over de wijze waarop er in Nederland met nabestaanden wordt omgegaan. “Je komt in een wereld terecht met regels en wetten die op een hele kille en zakelijk manier worden toegepast. En daar heb ik héél veel moeite mee.” Als voorbeeld noemt hij de lange juridische strijd die hij en zijn vrouw Ria moesten voeren om voor Luc een schadevergoeding te krijgen. Dat geld zou Luc dan kunnen gebruiken om te gaan studeren of om op zichzelf te wonen. Iets dat na het overlijden van zijn moeder en zusje ingewikkeld werd.  Derde slachtoffer “In mijn optiek zijn wij nabestaanden van Manon en Fleur, maar is Luc niet slechts nabestaande: maar ook slachtoffer van de dader. Want het leven van Luc is volledig de nek omgedraaid.” De rechtbank in Lelystad beslist in 2016 dat Luc géén recht heeft op een schadevergoeding, tot ongeloof van Hans. “Luc die werd niet gezien als slachtoffer, maar Luc was gewoon nabestaande. En dan ben je klaar. Dan ben je machteloos.”  Als Alex L. tegen zijn straf in hoger beroep gaat biedt het Hans de kans om nogmaals voor zijn kleinzoon te pleiten. 2017 staat voor de nabestaanden grotendeels in het teken van dat hoger beroep. Aangezien het hof in Leeuwarden wél besluit dat Luc een schadevergoeding krijgt, kijkt Hans met een enigzins tevreden gevoel terug op het afgelopen jaar. Maar hij maakt zich nog altijd kwaad over de geringe aandacht die nabestaanden in zijn ogen krijgen.  Belastingverhoging Hij noemt een ander voorbeeld. Toen Luc zijn huis niet meer in mocht omdat de politie de woning als moordlocatie bestempelde nemen Hans en Ria hun kleinzoon in huis. Inclusief het hondje van Luc. Een paar weken later ontvangt Hans de mededeling dat zijn gemeentelijke belastingen omhoog gaan. Dit omdat ze nu een driepersoonshuishouden zijn. Ook moet er hondenbelasting worden betaald. “Daar ben ik heel erg boos om geweest.” Hans geeft aan dat hij had gehoopt dat er veel meer rekening werd gehouden met de omstandigheden waarin ze als nabestaanden terecht zijn gekomen.  Een politieagent die de familie bijstaat krijgt het uiteindelijk voor elkaar dat de belastingverhoging een jaar wordt kwijtgescholden.  “Ik voel me een beetje als iemand die de belbus van Kassa belt. Dan weet je gewoon bij zo’n misstand dat het in orde wordt gebracht voor die ene mevrouw of meneer die geklaagd heeft.Maar de andere duizend waar het mis is gegaan grijpen er gewoon naast. Ik heb er geen goed woord voor over.” Pieters wil zich er hard voor maken dat er in de toekomst iets verandert. “Ik hoop dat ik met mijn verklaring mensen aan het denken zet over hoe ons rechtssysteem in elkaar zit. Zodat op die manier de zinloze dood van Manon en Fleur misschien nog een beetje zin krijgt. Want ik blijf erbij dat er slechts naar de dader gekeken wordt. Die wordt met fluwelen handschoenen aangepakt. Die krijgt een tweede kans. Het slachtoffer niet.”
Flevoland 3 januari 2018
De storm die woensdag over Flevoland raasde, is inmiddels afgezwakt. Om die reden heeft het KNMI de waarschuwingscode 'oranje' om 16:00 uur ingetrokken.  De dijk tussen Lelystad en Enkhuizen is een groot deel van de  dag afgesloten geweest. Om 17:30 uur is de weg weer opengegaan voor auto's. Wel geldt er een snelheidsbeperking en een inhaalverbod. Vrachtverkeer en auto's met aanhangers mogen de dijk nog niet op.  Stormschade Op de A6 tussen Bant en Lemmer zijn volgens de brandweer meerdere bomen op de weg gewaaid. Daardoor werden twee rijstroken afgesloten. Ook op de Gruttoweg in Zeewolde en op de Rietweg in Dronten moesten woensdagochtend bomen van de weg worden gehaald. In totaal moest de brandweer woensdagmiddag 18 keer in actie komen. Volgens een woordvoerder was dat bijvoorbeeld voor losgeraakte lichtkoepels, gevelplaten, zonnepanelen en steigermateriaal. Balgstuw De Balgstuw bij Ens is rond het middaguur opgeblazen. Het is een grote zak die gevuld is met lucht en water. De balgstuw wordt gebruikt om opstuwend water uit het IJsselmeer en Ketelmeer richting Overijssel tegen te houden. De balgstuw is in november 2015 voor het laatst gesloten vanwege de weersomstandigheden. Kerstcircus Almere Buiten Vanwege de harde wind is het Kerstcircus op het Rio De Janeiroplein in Almere Buiten is afgelast. Daar staat een grote circustent. "Door de storm vinden wij het niet verantwoord publiek in ons tentencomplex naar binnen te laten."  Markt Dronten Op de wekelijkse markt op het Redeplein in Dronten stonden woensdag maar een paar marktkramen. Volgens marktmeester Jeroen Vos stonden er zo'n 3 à 4 kramen in plaats van de gebruikelijke 22 à 23. De marktkooplui mochten zelf bepalen of ze er willen staan. Velen hebben zich vanwege de wind afgemeld. De markt in Almere was al afgeblazen.   Bediening bruggen Door de harde wind worden de Flevolandse bruggen niet bediend. Het gaat om de bruggen die de provincie beheert , maar ook om de Ketelbrug van Rijkswaterstaat. Windmolens Westermeerwind De windmolens van Westerweerwind stonden woensdag een paar uur stil. Het gaat om de 48 windmolens die in het water staan in het IJsselmeer bij Noordoostpolder. Vanaf windkracht 10 gaan die uit in verband met overbelasting.
Lelystad 3 januari 2018
Kringloopwinkel Het Goed in Lelystad verhuist deze maand van industrieterrein Oostervaart naar De Meent. De bedrijfsleider sprak een jaar geleden de wens al uit voor de verhuizing, omdat het hoekpand aan De Meent dichterbij de klanten is.  Het Goed wil de deuren van het nieuwe pand op 25 januari openen. Een week ervoor, op 17 en 18 januari, geeft Het Goed aan de Asfaltstraat 50 procent korting op alle spullen, met uitzondering van de kleding. Voedselbank De Korenaar, die achter Kringloopwinkel Het Goed zat op industrieterrein Oostervaart, is in oktober al verhuisd naar een nieuwe locatie.
Politie ontmantelt 'wietwoningen'
Heerlijk he die beunhaas Bulgaren heb er jaren geleden tegen over moeten wonen.ze gingen binnen een half jaar van een erg oude transporter naar een bijna nieuwe vw met dewalt machines erin. Kortom ...
Eerste Upcyclecentrum van Nederland officieel geopend
Als "fietser" is het moeilijk om je afval te storten ! Erg steil !! Het is echt op auto's berekend ! Wij hebben namelijk geen auto !!
Zonnepanelen losgeraakt bij topsporthal
Hopelijk is er geen kwik vrijgekomen van deze milieuvriendelijke panelen.
Eerste Upcyclecentrum van Nederland officieel geopend
Prachtig, maar waarom niet ook huisvuil inzamelen.
"Fraude met koeien schaadt de sector"
De boel belazeren en dat met een ChristenUnie minister op landbouw, dat is gelijk aan vloeken in de kerk.
Dunkirk genomineerd voor acht Oscars
Het was dat het geluid snoeihard stond, anders zou ik slaap gevallen zijn. Matige film!
Hart voor Urk wil straten vernoemen naar De Ruyter en Maurits
Vreemd, deze lui hebben blijkbaar niks anders om trots op te zijn, dan die Hollanders van toen.
Laagvliegen toegestaan voor militaire oefening
Gaan de actiegroepen die tegen het vliegveld Lelystad zijn nu ook demonstreren voor de basis Volkel en kazerne in Roosendaal ?
Versjes uit poesiealbum zorgen voor emotie
Wat mooi Loes. Altijd als ik langs die plek rijd moet ik aan Wilma denken!
'Lelystad Airport niet afdoende om Schiphol te ontlasten'
Er zullen wel wat werklozen aan het werk komen. Maar aangezien Lelystad in de top 5 staat van meest criminele steden, dan denk ik niet dat iedereen door de screening gaat komen. En de luchthaven...
© omroep flevolandsitemap | disclaimer