advertentie
Flevoland 8 januari 2017
2016 was een topjaar voor de Flevolandse makelaars. Niet eerder sinds het einde van de crisis zijn er zoveel huizen verkocht. Dat blijkt uit een rondgang langs de makelaars in de provincie.  Vooral in Almere gaat het vastgoed als warme broodjes over de toonbank. Volgens makelaarskantoor Hoekstra en van Eck steeg het aantal transacties met 47 procent ten opzichte van 2015. De kopers komen vooral uit het westen. Rond 85 procent van de verkochte woningen ging naar klanten uit Amsterdam.  Ook in Lelystad, Zeewolde, Dronten en Urk loopt de verkoop van huizen boven verwachting. De toename van de verkoop ligt tussen de 20 en de 35 procent. De vraag is onder meer gestegen door de lage hypotheekrente. Het toegenomen vertrouwen in de economie zorgt er mede voor dat mensen weer een huis durven te kopen.
Almere 8 januari 2017
Zoey Ivory van der Koelen is klaar voor de reis naar de Filipijnen. Ze doet daar mee aan de Miss Universe-verkiezing . Eerder werd de Almeerse al gekroond tot Miss Nederland. Deze week stapt ze in het vliegtuig.  De Almeerse miss neemt vier koffers mee met daarin dertien verschillende jurken. Tijdens de verkiezing hoort ze elke dag in vol ornaat rond te lopen. Zoey neemt galajurken en cocktailjurken mee. Daarnaast is er een bikini-ronde.   De Almeerse kan niet wachten tot de dag van de Miss-verkiezing: ''De prijzen zijn echt geweldig.'' De winnaar mag een jaar in New York wonen en krijgt onder andere een vakantiehuis in Mexico. De Miss Universe-verkiezing wordt 30 januari gehouden.
Almere 8 januari 2017
De Belgische kunstenaar Johan Desseyn, die veel beelden en tekeningen voor WitchWorld in Almere heeft gemaakt, zit in zak en as. Door een ruzie met WitchWorld-initiatiefnemer Ton Theunis is de samenwerking abrupt beëindigd. Een groot aantal beelden en tekeningen zegt Desseyn niet terug te krijgen. Die worden nu volgens de kunstenaar onrechtmatig gebruikt en nagemaakt. 'Onrechtmatig gebruik' Desseyn bedacht voor WitchWorld tientallen sprookjesfiguren met bijbehorende verhalen. Sommige maakte hij ook van klei. Daarnaast vervaardigde hij tientallen tekeningen en schilderijen. "De afspraak was dat Theunis de afbeeldingen mocht gebruiken maar dat de figuren eigendom bleven van mij. Toch is hij ze gaan namaken en gebruikt hij ze op zijn site en in reclamemateriaal." Ten einde raad Na hulp van een advocaat kwam een aantal beelden terug, waarvan verschillende waren beschadigd. De rest is volgens Desseyn ondanks herhaaldelijke verzoeken nooit teruggekomen. De geestelijk vader van de sprookjesfiguren is ten einde raad. "Ik heb geen geld meer voor een advocaat en ik kan geen contact krijgen met Theunis. Hij negeert mijn e-mails. Dat doet pijn omdat ik bijna zes jaar voor WitchWorld heb gewerkt en alles belangeloos heb gedaan". Theunis betreurt de situatie In een reactie laat Ton Theunis van WitchWorld weten dat hij de situatie betreurt. "Johan Desseyn kan wat mij betreft de spullen komen halen. We hebben ook aangeboden ze te brengen. Ik reageer inderdaad niet op zijn e-mails, omdat ik dacht dat we via de advocaat moesten reageren. Ik wist niet dat hij inmiddels geen advocaat meer heeft."
advertentie
advertentie
Noordoostpolder 8 januari 2017
Hester Kuper is uitgeroepen tot polderpionier 2016. Kuper is jarenlang actief geweest voor de lokale D66-fractie in de gemeente Noordoostpolder. Daarnaast heeft Kuper zich ingezet voor het humanistisch vormingsonderwijs.  Volgens de organisatie van de Polderpionier is Kuper een vrijwilliger in hart en nieren. Ze was ook het eerste vrouwelijke lid van de Rotary in Emmeloord. Verder was ze tientallen jaren ambtenaar van de burgerlijke stand. ''Ze heeft zo'n beetje de halve polder in de echt verbonden.'' aldus de organisatie.  De prijs is zaterdagavond uitgereikt in 't Voorhuys in Emmeloord tijdens het nieuwjaarsfestival van de Stichting Evenementen en Promotie Noordoostpolder (StEP). De prijs gaat jaarlijks naar iemand die zich op een vernieuwende manier heeft ingezet voor de polder.
Almere 8 januari 2017
De havenkom van Almere Haven moet de komende vier jaar een flinke opknapbeurt krijgen. Het college van burgemeester en wethouders wil een half miljoen euro uittrekken om de jachthaven de status van een 4-sterren camping te geven. Niet bij de tijd De haven is na veertig jaar niet meer van deze tijd. Het aantal ligplaatsen is beperkt, net als de voorzieningen. Zo is het toiletgebouw relatief klein en verouderd. Enkele jaren geleden wilde de gemeente de haven verkopen aan een commerciële partij, maar dat lukte toen niet. Daarom stelt het college nu voor om de haven zelf op te knappen. Meer bootjes Er moeten meer ligplaatsen voor bootjes komen en een gebouw met nieuwe toiletten en douches. In de haven is een drijvend kantoor gepland, vanwaaruit de havenmeester als gastheer de haven beheert. Ook hebben bezoekers de beschikking over gratis wifi, tegenwoordig een voorwaarde voor recreanten om ergens naar toe te gaan. Floriade De opknapbeurt moet in 2022 gereed zijn. In dat jaar wordt de Floriade in Almere gehouden. De gemeente wil bezoekers op zoveel mogelijk manieren naar de wereldtentoonstelling lokken Daar hoort ook het water bij.
Luttelgeest 8 januari 2017
Het kosterspaar Stien Beihuizen en Dirk Hoen heeft na 25 jaar afscheid genomen van PKN-kerk De Schakel in Luttelgeest. Beihuizen werkte in de kerk tijdens kerkdiensten, huwelijken en begrafenissen. Hoen hielp haar en hield ook de tuin bij. Na de kerkdienst zondagmorgen werd afscheid van het tweetal genomen. Ze kregen cadeau's, bloemen en een draaginsigne voor 25 jaar kosterschap.
Almere 8 januari 2017
De politie is op zoek naar de melder van een anomieme tip over geweld tegen een 83-jarige Almeerder. De man werd in juli 2015 zwaargewond aangetroffen in zijn woning aan de Eeuwenweg en overleed later dat jaar. De portemonnee van de man was verdwenen en is nooit teruggevonden. De politie riep onlangs in Bureau Flevoland en Opsporing Verzocht mensen die informatie over de zaak hebben op zich te melden. Dat leverde verschillende tips op waaronder één anonieme. De politie wil met deze tipgever in contact komen .
Flevoland 8 januari 2017
'We moeten bewust omgaan met onze democratie en oppassen dat we niet afglijden naar een sfeer van haat en discriminatie.' Die waarschuwing uit commissaris van de Koning Leen Verbeek in het tv-programma Over Flevoland Gesproken , dat zondag is uitgezonden.  In zijn nieuwjaarstoespraak stelde Verbeek discriminatie en vreemdelingenhaat aan de kaak, en noemde hij 'de angst voor de ander' een directe bedreiging voor de Nederlandse democratie. Hij vindt de huidige tegenstellingen in het politieke debat nog niet problematisch, maar waarschuwt dat we moeten oppassen met bijvoorbeeld discussies over of de rechters wel objectief zijn, en of het staatsbestel nog wel functioneert.
Politie neemt inbrekersgereedschap in beslag
Zeker, zelfs voor een honkbalknuppel kan je een pvb krijgen. Die kan namelijk gebruikt worden als gelegenheids wapen. Als je geen goed argument hebt om dat spul te vervoeren kan je gewoon een proce...
Fietsenrekken moeten weg voor bus naar vliegveld
Er zijn fietsenrekken voldoende, je moet alleen eens verder kijken dan je neus lang is. Aan de achterkant van station is altijd ruimte zat alleen ja dan moet je misschien 50 meter extra lopen.
Foutgestalde fietsen op station afgevoerd
Goede zaak!
Foutgestalde fietsen op station afgevoerd
Eindelijk. Had al veel eerder moeten gebeuren.
Foutgestalde fietsen op station afgevoerd
Heel goed van de gemeente, wie regels niet opvolgd moet hier maar voor boeten.
Tijdelijke ijsbaan kost gemeente 74.000 euro
de gemeente heeft budgetten voor allerlei zaken. vastgesteld met instemming van de raad. zolang die niet overschreden worden is er toch niets aan de hand?
Politie neemt inbrekersgereedschap in beslag
Hmmmm, zijn gewoon loodgietersspulletjes. Heb ik regelmatig in de auto liggen. Hoop trouwens wel dat dienders "toestemming" hebben gevraagd om in de auto te kijken. Anders onrechtmatig v...
Fietsenrekken moeten weg voor bus naar vliegveld
Nog minder fietsen stalling terwijl er nu al een tekort is aan de voorkant bij de fietsroute door het stadscentrum. Aan de achterkant van het station zijn de mogelijkheden voor fietsen in het verle...
Recyclingbedrijf wil overslaglocatie bij De Blocq van Kuffeler
En waarom zou je geen bedrijf mogen hebben. Natuurverdwaasden koesteren de illusie dat al het onaangename ergens moet gebeuren?
Recyclingbedrijf wil overslaglocatie bij De Blocq van Kuffeler
Flevokust is al in bedrijf, ligt 35km ver weg en is een containerhaven. Wellicht weet u waar de extra kosten van heen en weer rijden van betaald kunnen worden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer