Urk 9 september 2017
Het jachthoornkorps van Showband Urk is zaterdagmiddag gehuldigd door burgemeester Pieter van Maaren. Onder grote belangstelling gaven de muzikanten op het haventerrein van Urk een optreden. Niet alleen het jachthoornkorps, maar ook het jeugd- en het kidskorps van de showband traden op. Het jachthoornkorps deed eind juli mee aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waar ze goud wonnen . Dit evenement wordt eens in de vier jaar gehouden en het was pas de eerste keer dat de band van Urk mee deed. Reden genoeg voor de gemeente Urk om hen in het zonnetje te zetten. Dat deden ze ook door een cheque van 500 euro uit te reiken voor nieuw materiaal. Al spelend ging het korps vanaf de haven naar het gemeentehuis.
Zeewolde 9 september 2017
Onbekenden hebben vaten gedumpt langs het Ibispad tussen Almere en Zeewolde. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om vaten met drugsafval. De ontdekking werd zaterdagochtend rond elf uur gedaan op het fietspad. Het gaat om ongeveer tien vaten. De brandweer, het waterschap en de gemeente zijn ter plaatse geweest. Volgens de politie is de situatie veilig. Het fietspad is nog afgesloten totdat de vaten zijn weggehaald. Wanneer de vaten zijn gedumpt is niet bekend.  Het Ibispad loopt van de trekweg in Almere, onder de A6 door naar de Ibisweg in Zeewolde.
Rutten 9 september 2017
Bij een ongeluk in buurt van Rutten zijn vanochtend twee gewonden gevallen. Een bestelbus en een auto botsten net na 11 uur op elkaar op de kruising van de Lemsterweg en Ruttenseweg.  Beide bestuurders kwamen bekneld te zitten door de knal. Het bestelbusje kwam ook nog in de sloot terecht. De brandweer heeft de bestuurders bevrijd en er was ook een traumahelikopter geland om medische assistentie te verlenen. Beide gewonden zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Lemsterweg werd volledig afgesloten voor onderzoek.
Lelystad 9 september 2017
Het Lelystadse college adviseert de gemeenteraad het burgerinitiatief voor een speelvoorziening op het Flevo Golf Resort niet te honoreren. Bewoners van de Albatroslaan lieten eerder weten dat hun kinderen van 9 jaar en ouder recht hebben op deze voorziening. Zij beriepen zich daarbij op de nota 'Speelruimtebeleid'. Daarin staat dat jeugdigen van verschillende leeftijden op een redelijke afstand van hun woning met elkaar moeten kunnen spelen. Gemeente geen eigenaar gronden Het college legt de nota anders uit: het speeltuinenbeleid biedt geen argument voor een speelvoorziening in elk woonblok, staat in de brief aan de raad. Daarnaast is de gemeente geen eigenaar van de gronden in het park en is in het aangrenzende Zuigerplasbos een natuurlijk speelterrein, benadrukt het college. Nieuwe locatie speelvoorziening De eigenaar van de gronden, Uni-Golf, heeft inmiddels een locatie voor speelvoorzieningen in de plannen voor de verdere inrichting van de wijk opgenomen. Die plek is in overleg met de buurtvereniging tot stand gekomen. De raad besluit of het burgerinitiatief in behandeling wordt genomen.
Almere 9 september 2017
Almere heeft er een nieuw monument bij. Een kunstmatige berg van ruim 30 meter hoog in het Cirkelbos aan de Meesweg. Dit weekend is de berg voor het eerst officieel te bezoeken in het kader van de Open Monumentendag. Ruim 10.000 vrachtwagens met grond uit de wijde omgeving waren nodig om de enorme berg te maken. Het monument maakt onderdeel uit van het Museumbos. Vanaf 2002 is door Stichting Bosland gewerkt aan 7 zogenoemde boskamers. Deze zijn ontworpen door kunstenaars die ieder een eigen verhaal vertellen over tijd, groeiprocessen en beleving van het bos. De berg is het sluitstuk van het Museumbos. Bovenop de berg komt een kunstwerk te staan als eerbetoon aan stedenbouwkundige Dirk Frieling. Hij wordt gezien als één van de peetvaders van Almere. Op 23 september wordt het nieuwste monument van Almere officieel geopend.
Almere 9 september 2017
Gratis zonnepanelen op het dak, waarvan de bewoner een kwart van de opgewekte energie mag gebruiken. Dat was het plan van de Almeerse gemeenteraad. Een half jaar later blijkt het onhaalbaar. December vorig jaar ging de raad van Almere akkoord met het initiatief AlmeerZon. Energiecoöperatie de Groene Reus zou zonnepanelen plaatsen bij mensen die mee willen doen. In ruil daarvoor gaat driekwart van de opgewekte stroom naar de Groene Reus en de rest mogen de bewoners zelf gebruiken. Na dertien jaar waren de panelen dan helemaal voor de bewoners. Kosten: Anderhalf miljoen euro, waarvan de gemeente Almere 400.000 euro zou bijdragen. Er is een half jaar de tijd genomen om het plan te onderzoeken en nu komen de partijen tot de conclusie dat het onhaalbaar is. Er is geen bank die mee wil werken, en er zijn al verschillende bedrijven die zo'n constructie aanbieden.  Huurders van woningbouwvereniging Ymere kunnen al gratis zonnepanelen op hun dak laten installeren. Binnenkort worden deze conclusies besproken in de Almeerse gemeenteraad. Wethouder Tjeerd Herrema stelt voor om de vier ton, die was uitgetrokken voor AlmeerZon, beschikbaar te stellen voor duurzaamheidsleningen.
Almere 9 september 2017
Basisschool De Dubbeldekker in De Marken, Almere Haven wordt gesloopt. Het gebouw staat al een tijdje leeg. Er komen zo'n 20 à 30 seniorenwoningen op die plek te staan.   In Almere Haven wonen veel ouderen in een eengezinswoning. Deze huizen zijn ideaal voor jonge gezinnen. Drie Almeerders hebben daarom het plan bedacht om seniorenappartementen te laten bouwen, zodat er een doorstroom plaatsvindt.  Op 20 september is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden, waar gesproken zal worden over de invulling van het project. Zij mogen ook meedenken, omdat er is gekozen voor een wooncoöperatie. Dat is een woonvorm waar bewoners samen kijken naar hun wensen.  De komende maanden wordt de coöperatie verder uitgewerkt. Woningcorporatie Goede Stede gaat de appartementen bouwen en verhuren. De verwachting is dat de huizen eind 2019 worden opgeleverd.
Almere 9 september 2017
De Walk of Fame-tegel 2016 voor de Almeerse Brassband is zaterdagochtend onthuld. De brassband was de eerste muziekvereniging in Almere en bestond het afgelopen jaar 35 jaar. Er waren drie genomineerden voor de tegel van 2016. De Almeerse Brassband versloeg twee andere gebeurtenissen. Dat waren 25 jaar Flevoziekenhuis of de 200.000ste inwoner van Almere. Het is de 43ste tegel van de Walk of Fame komt te liggen. Op elke tegel staat een gebeurtenis, ontwikkeling of persoon die treffend is voor dat jaar. De stenen liggen als een lint door het centrum van de stad en zijn een geschenk van de Rabobank. Tot 2043 komt er elk jaar een nieuwe tegel bij.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer