Tweede Kamer verdeeld over schaliegasonderzoek

NOORDOOSTPOLDER • Ma 26 augustus 2013 | 16:03 • Maandag 26 augustus 2013 | 16:03
In de Tweede Kamer is verdeeld gereageerd op de uitkomst van het onderzoek naar de risico's van schaliegaswinning. De VVD pleit ervoor zo snel mogelijk met proefboringen te starten, nu gebleken is dat de risico's van boren beheersbaar zijn. De PvdA wil nog een aparte hoorzitting over het onderzoek organiseren. Volgens de partij is te beperkt ingegaan op schone en innovatieve methoden om schaliegas te winnen.

Het CDA vindt dat er nog eens goed naar de gevolgen voor omwonenden wordt gekeken. D66 vindt dat de proefboringen niet door Cuadrilla gedaan mogen worden. Dat bedrijf wil het gas winnen en heeft een belang bij een positieve uitkomst.

De ChristenUnie vindt dat Kamp voorbij gaat aan de specifieke Nederlandse situatie. Volgens GroenLinks wegen de risico's van schaliegaswinning niet op tegen de hoeveelheid gas die naar boven kan worden gehaald. De PVV zegt de boringen alleen te steunen als daar onder bevolking voldoende draagvlak voor is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel