Doekle Terpstra stapt op als voorzitter KNSB

ALMERE • Vr 30 augustus 2013 | 12:10 • Vrijdag 30 augustus 2013 | 12:10
Doekle Terpstra stapt per direct op als voorzitter van de KNSB. Dat laat hij weten in een persverklaring. Aanleiding voor het opstappen is de kritiek van topschaatser Sven Kramer. De Olympisch kampioen vond dat Terpstra en de rest van het bestuur zouden moeten opstappen vanwege het falende beleid.

Doekle Terpstra lag al enige tijd onder vuur, mede vanwege de keus voor Icedôme in Almere als locatie voor nationale schaatsbaan. Woensdag overleefde hij nog een stemming binnen de schaatsbond.

De soap rondom de aanwijzing voor een nationale schaatsbaan begon in mei van dit jaar. Er lekte een rapport uit, waarin stond dat Almere als beste uit de bus kwam. Een storm van kritiek stak op vanuit Zoetermeer en vooral Heerenveen. De twee andere locaties die in de race waren. Uiteindelijk koos de KNSB, onder druk van een gerechtelijke uitspraak, eind juli om met het Almeerse Icedôme verder te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel