Inspectie blokkeert doorstart Op me eigen

LELYSTAD • Di 3 september 2013 | 10:09 • Dinsdag 3 september 2013 | 10:09
De Lelystadse stichting Op me eigen mag haar activiteiten niet onder eigen naam of onder een andere naam voortzetten, zolang zij niet aan een reeks eisen voor zorginstellingen voldoet.

Maandag besloot de Inspectie voor de Gezondheidszorg dat Op me eigen dicht moet omdat zowel de medewerkers als de 57 patiënten met een psychiatrische stoornis of verstandelijke beperking gevaar lopen. Ook hebben de medewerkers te weinig kennis om de cliënten te begeleiden. De Inspectie spreekt van ernstige risico's. De Lelystadse stichting stond al sinds mei onder verscherpt toezicht.

Deze maand werden opnieuw diverse locaties bezocht. De Inspectie constateerde daarbij dat er zo weinig toezicht werd gehouden, dat cliënten in levensbedreigende situaties konden komen. Op me eigen moet er nu voor zorgen dat de cliënten nog deze week bij een andere zorgaanbieder worden ondergebracht. Negeert de stichting het bevel van de Inspectie, dan wordt een dwangsom opgelegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel