Wissel gerepareerd, stoptreinen rijden weer

DRONTEN • Wo 11 september 2013 | 12:17 • Woensdag 11 september 2013 | 12:17
Er rijden sinds woensdagochtend weer stoptreinen tussen Dronten en Zwolle. De herstelwerkzaamheden die nodig waren om een kapotgereden wissel in de Hanzelijn te repareren zijn in de nacht van dinsdag op woensdag afgerond.

Vorige week maandag passeerde een Intercity uit Lelystad een rood sein en beschadigde vervolgens een wissel. Daardoor konden er geen stoptreinen naar Zwolle meer rijden. Passagiers uit Dronten en Kampen werden met bussen vervoerd.

Bij het incident vorige week maandag moest een trein uit Amersfoort een noodstop maken. Volgens verschillende media is daarmee een grote treinbotsing voorkomen. Prorail wil dit niet bevestigen.

Volgens de spoorbeheerder zal het onderzoek naar het voorval nog enkele weken in beslag nemen. Voor die tijd wil Prorail geen conclusies trekken. De reparatie van de wissel heeft enkele honderdduizenden euro's gekost.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel