Inzet drone levert één arrestatie op

ALMERE • Ma 16 september 2013 | 16:09 • Maandag 16 september 2013 | 16:09
Dankzij de inzet van een onbemand vliegtuigje, een drone, heeft de politie in Almere één keer daadwerkelijk inbrekers weten te pakken. Dat blijkt uit een evaluatie van de politie van 19 avonden dat de drone boven de stad heeft gevlogen. Hoewel er dus maar één keer daadwerkelijk inbrekers zijn gepakt, is de politie enthousiast over de inzet van de drone.

De drone volgde allerlei groepen en personen, maar dat leidde tot niet meer arrestaties van inbrekers. Wel worden in het evaluatierapport de nodige missers vermeld. Zo werd een huiseigenaar betrapt die zijn woning in klom omdat hij zijn sleutel kwijt was. Ook werden buiten-rokende bewoners gevolgd alsof het inbrekers zouden zijn. En de drone wees agenten op de grond naar verdachte objecten, maar dat bleken geiten te zijn. In één geval is duidelijk dat een bekende inbreker, die wordt aangeduid als 'ijzerdief uit Haven', bewust is gevolgd zonder dat er een verdachte situatie was.

De politie heeft delen uit het evaluatierapport weggelaten voor de pers. Zo valt niet te lezen wat er beter kan.Ook enkele successen zijn weggelaten. Het is onduidelijk waarom dat is gebeurd. Uit de achterliggende rapporten blijkt wel, dat de drone niet altijd effectief was vanwege slecht weer of technische mankementen.

Bijlages

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel