Geen DNA van verdachte moord Flevonatuur bij slachtoffer aangetroffen

ZEEWOLDE • Wo 9 oktober 2013 | 14:49 • Woensdag 9 oktober 2013 | 14:49
Op en rond het lichaam van de vrouw die in 2009 dood werd aangetroffen op de camping Flevonatuur in Zeewolde zijn geen DNA-sporen van haar man aangetroffen.

Dat blijkt uit aanvullend onderzoek dat in opdracht van het gerechtshof in Leeuwarden is gedaan naar het lichaam van het slachtoffer. De echtgenoot van het slachtoffer is verdachte in deze zaak.

De man werd eerder door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De verdachte ontkent echter in alle toonaarden dat hij ook maar iets met de zaak te maken heeft. Hij ging daarom in hoger beroep bij het hof in Leeuwarden.

Het hof had al uitspraak kunnen doen in deze zaak, maar besliste op het laatste moment dat er nog aanvullend onderzoek moest worden gedaan naar DNA op het lichaam van het slachtoffer. Het Openbaar Ministerie erkent dat er geen sporen zijn gevonden, maar dit komt volgens het OM omdat het lichaam smerig was en er sporen verloren zijn gegaan.

De advocaat van de verdachte beschuldigde het OM van sturing van het onderzoek naar de moord. Hij wil daarom vragen stellen aan de leider van het onderzoek over dit onderwerp. De onderzoeksleider zal als getuige in de zaak worden opgeroepen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel