Oude bakkerij in ere hersteld

URK • Vr 18 oktober 2013 | 6:53 • Vrijdag 18 oktober 2013 | 6:53
De voormalige brood- en banketbakkerij in het oude dorp die weer opengaat. Dat wijst burgemeester Pieter van Maaren van Urk aan als de belangrijkste historische gebeurtenis van zijn gemeente.

De oude bakkerij is in 1930 gebouwd op de plek waar vroeger de schout en later de burgemeester woonden. Onlangs is het vervallen pand door de familie Brouwer verkocht aan Hendrika en Johanna Jonkers. Zij willen er opnieuw een bakkerij in beginnen met een lunchroom. Moeder en dochter willen zoveel mogelijk authentieke elementen bewaren.

Daarnaast zijn er nog veel spullen en oude machines in de bakkerij achtergebleven die een plek krijgen in de nieuwe lunchroom. De burgemeester is blij dat hierdoor de historie van het pand weer voor iedereen zichtbaar wordt.

Bij Omroep Flevoland is het deze week de Week van de Geschiedenis. Alle burgemeesters van Flevoland vertellen over wat zij de belangrijkste historische gebeurtenis in hun gemeente vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel