De Boet in Lekker Top 100

URK • Di 22 oktober 2013 | 7:54 • Dinsdag 22 oktober 2013 | 7:54
Restaurant De Boet op Urk staat dit jaar op de 60e plaats in de Lekker Top 100. Die lijst wordt elk jaar opgesteld door restaurantgids Lekker, die vandaag is verschenen. Het Urker restaurant zakt drie plaatsen ten opzichte van vorig jaar, maar is wel het enige Flevolandse restaurant dat in de Top 100 staat. Toch krijgt het restaurant geen louter positieve recensie. "Uit de open keuken van Cees Kramer lijken geen culinaire avonturen meer te komen", is in de gids te lezen.

Vier andere Flevolandse restaurants worden ook aanbevolen door de gids. Het gaat om Bakboord en Het Veerhuys in Almere en Applaus en 't Dijkhuysje in Lelystad. Vooral Het Veerhuys en 't Dijkhuysje zijn op de goede weg voor een notering in de Top 100 schrijft Lekker. Over Het Veerhuys is te lezen "Met zoveel kwaliteit wordt de weg naar de Top 100 geplaveid." Chefkok Jonathan Zandbergen staat ook op de cover van het blad.
Bij de recensie van restaurant Applaus in Lelystad dat naast het theater zit, wordt nog even de locatie aangestipt. "Het zicht op de achterzijde van een verlaten winkelcentrum en het lege theaterplein geeft echter een troosteloze aanblik."

Ook schrijven de makers dat ze het jammer vinden dat Paul van Staveren met zijn restaurant Sonoy in Emmeloord ermee moest stoppen.

Tweet van De Boet:


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel