Grote brand verwoest rubberopslag

LELYSTAD • Do 7 november 2013 | 22:42 • Donderdag 7 november 2013 | 22:42
Een grote brand heeft donderdagavond een rubberopslag aan de Pekstraat in Lelystad verwoest. Rond kwart over tien brak de brand uit in een loods van Flevo Rubber Compounding op bedrijventerrein Oostervaart. De opslagloods brandde volledig uit. Toen de brand uitbrak waren er geen mensen meer in het pand aanwezig.

De brand veroorzaakte dikke rookwolken die naar Dronten en Swifterbant trokken. De brandweer heeft in beide plaatsen metingen verricht. Er zijn geen hoge concentraties giftige stoffen gemeten. Wel zijn er roetdeeltjes in het gebied terechtgekomen. Deze worden onderzocht, maar naar verwachting hebben de deeltjes geen negatieve gevolgen.

De brandweer gaf om drie uur 's nachts brand meester en laat het vuur gecontroleerd uitbranden. Een politiehelikopter zoekt naar verborgen brandhaarden. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is.

De gemeente Lelystad meldt dat de naastgelegen Asfaltstraat voorlopig nog is afgesloten. De doorgaande Binnenhavenweg is wel open. Het verkeer op de A6 had geen hinder van de rook.

















WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel