Eerste acties voor giro 555

Flevoland 14 november 2013
De eerste acties voor giro 555 in Flevoland zijn gestart. Café De Ommele en café Het Haventje op Urk zamelen deze week alle fooien in, en verdubbelen dit bedrag om te doneren aan giro 555. Ook organiseert café het Haventje vrijdag een Rad van Fortuin waarvan de opbrengst naar de slachtoffers op de Filipijnen gaat.

Stichting Young Focus in Almere vraagt haar donateurs om met spoed geld in te zamelen. De stichting wil in eerste instantie minimaal 5.000 euro bij elkaar brengen om voedsel te kopen voor zo'n 300 arme gezinnen die getroffen zijn door de orkaan Haiyan. Young Focus is in Almere gevestigd en heeft vertegenwoordigers in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Daar proberen zij al jaren armoede te bestrijden door het geven van onderwijs en voedsel aan 350 kinderen die wonen en werken op en rond de vuilnisbelt van Manilla.

Een ander initiatief komt van Brei - en Haakgroep Muziekwijk in Almere. Vrijwilligers gaan materialen verkopen op onder meer de Goede Doelen Markt in Haven. Daarnaast heeft supermarkt Coop, met vestigingen in Zeewolde, Nagele en Emmeloord, bekendgemaakt dat klanten geld kunnen doneren door lege flessen in te leveren.

Maandag werd bekend dat de Samenwerkende Hulporganisaties giro 555 openstellen voor de slachtoffers van de orkaan Haiyan op de Filipijnen. Sindsdien wordt er op de sociale media veel gesproken over deze actie. Ook in Flevoland laten veel mensen zich horen, onder meer via Twitter. Als u ook een actie organiseert, geef het ons dan door via rtv@omroepflevoland.nl.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer