Geen time-out in Hectare Cultuur

ALMERE • Do 14 november 2013 | 20:25 • Donderdag 14 november 2013 | 20:25
De vorming van de Hectare Cultuur in Almere gaat gewoon door. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Een voorstel van Leefbaar Almere en GroenLinks om een time-out te nemen haalde het niet.

De twee oppositiepartijen zijn van mening dat de realisatie van de Hectare Cultuur slecht verloopt. Ze stellen dat alleen de Schouwburg is overgebleven en dat andere partijen grotendeels zijn afgehaakt. Door een time-out te nemen hoopten ze dat ook andere culturele instellingen zich weer zouden aansluiten. De collegepartijen vinden het echter niet verstandig het lopende proces te onderbreken, en steunen de motie daarom niet.

Wel was er een meerderheid voor een voorstel om 150.000 euro extra uit te trekken voor de plannen. Dat bedrag komt bovenop 200.000 euro die al eerder was toegezegd. Door het bedrag te verhogen kan er een aantrekkelijkere programmering worden neergezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel