Acties voor Giro 555 komen op gang

Flevoland 16 november 2013
Rad van Fortuin voor giro 555
Rad van Fortuin voor giro 555
Rad van Fortuin voor giro 555
Leerlingen majen stoeltjes voor Giro 555
De acties voor de Filipijnen komen op gang. Op Urk is in één avond 4.000 euro ingezameld voor Giro 555. De ramp op de Filipijnen bracht de eigenaren van café 't Haventje op het idee om een Rad van Fortuin te organiseren. Winkeliers doneerden zoveel geschenken, dat de hele biljarttafel vol lag. De deelnemers aan het Rad van Fortuin kochten gisteravond 4.000 loten van een euro. Omdat de avond te kort was om alle prijzen uit te reiken, is er vanavond weer een Rad van Fortuin. Datzelfde café en café De Ommele op Urk zamelen daarnaast deze week alle fooien in, en verdubbelen dit bedrag om te doneren aan giro 555.

Ook leerlingen van het Vakcollege Techniek uit Lelystad zijn een actie gestart voor de slachtoffers van de orkaan op de Filipijnen. Voor giro 555 willen ze zoveel mogelijk houten tuinstoeltjes voor kinderen maken. Hout Plaza en Fischer BV waren zo enthousiast over dit plan dat ze besloten hebben om materiaal te sponsoren. De stoeltjes kunnen besteld worden voor 15 euro per stuk. Op zaterdag 30 november zijn ze klaar en worden ze uitgedeeld door Sinterklaas.

Stichting Young Focus in Almere vraagt haar donateurs om met spoed geld in te zamelen. De stichting wil in eerste instantie minimaal 5.000 euro bij elkaar brengen om voedsel te kopen voor zo'n 300 arme gezinnen die getroffen zijn door de orkaan Haiyan. Young Focus is in Almere gevestigd en heeft vertegenwoordigers in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Daar proberen zij al jaren armoede te bestrijden.

Een ander initiatief komt van Brei - en Haakgroep Muziekwijk in Almere. Vrijwilligers gaan materialen verkopen op onder meer de Goede Doelen Markt in Haven. Daarnaast heeft supermarkt Coop, met vestigingen in Zeewolde, Nagele en Emmeloord, bekendgemaakt dat klanten geld kunnen doneren door lege flessen in te leveren. Op zaterdag 18 november is er een Beauty Bingo in de Kerkstraat 2 in Zeewolde. Aanvang 19.00 uur. Groep 8 van het Lichtschip in Ens is begonnen met een bliksemactie.

Maandag werd bekend dat de Samenwerkende Hulporganisaties giro 555 openstellen voor de slachtoffers van de orkaan Haiyan op de Filipijnen. Sindsdien wordt er op de sociale media veel gesproken over deze actie. Ook in Flevoland laten veel mensen zich horen, onder meer via Twitter. Als je ook een actie organiseert, geef het ons dan door via rtv@omroepflevoland.nl.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer