MC Groep wil Slotervaartziekenhuis kopen

FLEVOLAND • Ma 18 november 2013 | 14:35 • Maandag 18 november 2013 | 14:35
De MC Groep, bekend van de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord, wil het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis overnemen. Dat bevestigt de MC Groep in een persbericht. Volgens een woordvoerder staan de directie, medische staf, ondernemingsraad, zorgverzekeraar Achmea en de bank van het Slotervaartziekenhuis achter de overname.

Met een andere aandeelhouder, de Meromi Holding van voormalig directeur Aysel Erbudak, wordt nog onderhandeld. Erbudak werd begin dit jaar ontslagen na een machtstrijd met de andere aandeelhouder. Daarover loopt nog een procedure.

Voor patiënten van de Flevolandse ziekenhuizen heeft een eventuele overname van het Slotervaartziekenhuis geen gevolgen.

De voorgenomen overname van het Amsterdamse ziekenhuis door de MC Groep is opvallend. Eind 2008 was Aysel Erbudak in de race om de noodlijdende IJsselmeerziekenhuizen te redden. Zij had de steun van de OR, Cliëntenraad en medische staf. Uiteindelijk nam Loek Winter de ziekenhuizen over.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel