Verdachten zwijgzaam in hoger beroep grensrechterzaak

ALMERE • Wo 20 november 2013 | 13:24 • Woensdag 20 november 2013 | 13:24
De verdachten van doodslag van de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen zijn redelijk zwijgzaam in het hoger beroep voor het gerechtshof in Leeuwarden. Dat blijkt ook op de tweede dag van de behandeling.

De jonge voetballers geven tot nu toe geen andere of extra verklaringen af dan voor de rechtbank in Lelystad eerder dit jaar. Volgens meerdere advocaten is er door hun cliënten al genoeg gezegd en door tegenstrijdige verklaringen zou het beeld over de mishandeling alleen maar verder vertroebeld kunnen worden. Foto's van het misdrijf vormen daarom één van de belangrijkste informatiebronnen tijdens het hoger beroep. Dat dient deze en volgende week.

Hoewel de verdachten weinig of geen nieuwe informatie geven, kan de uitkomst van het hoger beroep wel anders uitpakken dan bij de rechtbank in Lelystad. Dat denkt advocaat Sander Janssen van verdachte Yassine D.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel