Provast: NOP zoekt zondebok voor problemen Poldertoren

Noordoostpolder 20 november 2013
Poldertoren in Emmeloord
Projectontwikkelaar Provast voelt zich op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de problemen met de Poldertoren in Emmeloord. Volgens het bedrijf zoekt de gemeente Noordoostpolder een excuus voor haar eigen falen door Provast aansprakelijk te stellen voor de financiële schade van de herontwikkeling van de Poldertoren.

Volgens Provast heeft de gemeente zelf grote fouten gemaakt. Zo zouden commerciële adviezen in de wind zijn geslagen en heeft de gemeente na de oplevering van de verbouwde Poldertoren te weinig gedaan om de huurders te houden. Ook technische adviezen zouden niet zijn opgevolgd. Zo ging de gemeente na de oplevering met een andere aannemer in zee. Deze zou verkeerde materialen hebben gebruikt.

Provast wijst erop dat de rekenkamercommissie vorig jaar al met een vernietigend rapport kwam, waaruit bleek dat bij de aankoop en verbouwing veel fout is gegaan. Volgens Provast hebben de gemeente en het college op diverse fronten gefaald. Ook had de gemeenteraad veel scherper moeten zijn.

De projectontwikkelaar benadrukt dat de verstandhouding met de gemeente Noordoostpolder nog altijd prima is. De discussie over de financiële aansprakelijkheid voor de Poldertoren heeft volgens Provast dan ook geen gevolgen voor de samenwerking bij de herontwikkeling van Emmeloord Centrum.

In een reactie wijst de gemeente Noordoostpolder de kritiek van Provast van de hand. De gemeente is ervan overtuigd dat de ontwikkelaar aansprakelijk is voor de financiële schade.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer