Politiek tevreden over deal met Rijk

Almere 20 november 2013
"Een historische dag voor Almere." Zo omschrijft fractievoorzitter Frits Huis van Leefbaar Almere de overeenkomst die het Rijk en de gemeente woensdag sloten over de verdere groei van de stad.

Overeengekomen is dat Almere de komende jaren op eigen tempo verder mag groeien. Den Haag ziet af van een verplichte snelle groei. Daar was altijd sprake van omdat het Rijk Almere ziet als belangrijke opvangplaats voor de woningbehoefte in de Randstad. Daar gaat het kabinet overigens nog steeds van uit, al hoeft het minder snel. De gemeente krijgt vele miljoenen om onder meer de infrastructuur te verbeteren.

De deal moet nog door de gemeenteraad worden goedgekeurd, maar dat lijkt slechts een formaliteit. Zelfs oppositiepartijen geven aan de overeenkomst positief te vinden.

De PVV, altijd fel tegenstander geweest van de gedwongen groei van de stad, zegt tevreden te zijn. "Vandaag is de handtekening op de overlijdensakte van de Schaalsprong gekomen." zegt fractievoorzitter Toon van Dijk. "En dat we geld van de overheid krijgen, daar zijn we als PVV natuurlijk niet tegen."

┬ę omroep flevolandsitemap | disclaimer